![]() |
#1711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV
Cytat:
A co do pytania o odpowiedzialność za uczucia to .... ja CHYBA wiem o co chodzi. I to odnosi się właśnie do mojego ex-związku. Przypomnę w skrócie bo nie każdy wie. Z ex byliśmy szczęśliwą parą, mieszkaliśmy razem, planowaliśmy ślub, data ustalona, nawet imiona dla dzieci były wybrane... I nagle TŻ zaczął mówić o swoich planach, o tym jak widzi przyszlość... Nie mówił ze nie chce ślubu, dzieci, one dalej się pojawiały...ale REALNIE jego wizji przyszłości z tym ślubem , dziećmi itp nie dało się pogodzić. Po nitce do kłębka,rozmowami doszliśmy do tego że.... on MYŚLAŁ że chce dzieci, chce ślubu... Tak bardzo mu na mnie zależało (jak mówił) że uwierzył w to że ma takie wartości jak ja (rodzinne). Ale w środku ukrył prawdziwą naturę, wolnej osoby, podróżnika, samotnika. Okazało się że natura wygrała.... Mam mieszane uczucia bo....on oszukał nie tylko mnie, ale i siebie. Wmówił sobie że chce mnie jako żonę, chce mieć ze mną dzieci. Może wlaśnie o taką odpowiedzialność za uczucia chodzi? Nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak mam to rozumieć. Czuję się taka "wypruta" ze wszystkiego co było we mnie dobre, taką pustkę w środku, jakby już nic dobrego miało mnie nie spotkać, jakby wszystko co było we mnie radosne umarło.Jakbym ja umarła wewnętrznie, duchowo, nie wiem jak to określić. Edytowane przez Tindomerel_ Czas edycji: 2012-12-15 o 00:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
Hahaha....no mój w czasie związku nie gadał tak okrutnie, ale teraz mówi że ... skazany jest na życie samotnika z takim podejściem... I że nie chce związku, a jeśłi to na bank nie szybko bo nie chce nikogo ranić...
A ja jestem pewna że znajdzie szybciej niż ja. Nie zdziwie się jak już na jakimś Sylwestrze czy coś! Z resztą założył się ze mną i to o spore rzeczy kto pierwszy kogoś znajdzie. On mówi, że ja, ja że on.... Jeśli ja pierwsza się zwiążę z kimś - kupuję mu 2 butelki jakiegoś wypasionego trunku z Japonii (mam zapisane). A jeśli on pierwszy, to ja dostaję walizkę która mi się podoba i perfumy j'adore ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zadomowienie
|
no ja się rozstałam z 2 na 3 listopada... Więc mam wrażenie że tyle samo za nami...
Wiesz co ta umowa powstała.... hmm....w czasie rozstania. Rozstanie było dziwne. Spokojne. Siedzieliśmy, on palił sheeshe, ja piłam winko....ustaliliśmy ze to koniec i...poszliśmy wtuleni spać. Oboje nie wiemy co się stało. Jakoś chyba do nas nie dotarlo. Nasze rozmowy o rozstaniu zaczęły się w środę...a w nocy piątek/sobota był koniec. Dość szybko jak na date ślubu, wspólne mieszkanie itp.... Więc zupełnie chyba nie dochodziło do nas co się dzieje.... Dopiero rano zaczęłam okrutnie płakać jak zdałam sobie sprawę, że ...pozamiatane. |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
Mój mnie najpierw zostawił na miesiąc bez kontaktu,żeby wszystko przemyśleć,samo zerwanie trwało 5min, powiedział,że to koniec i sobie poszłam.
Spotkalismy się później,żeby oddać sobie swoje rzeczy i pogadać i też było miło spokojnie, przyjaźnie, przytulalismy się. I własnie wtedy, jak mnie przytulał jak od niego wychodziłam i jak powiedział mi,że mam o niego nie walczyć,własnie wtedy pękło mi serce. I już go nie mam.Serca. |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
No tak to mogło boleć. Szczegolnie tempo rozstania. U mnie to było łagodniej, bo wiadomo mieszkał (nie pomieszkiwał) na dobre.... więc kilka dni wynosił rzeczy... W sumie od soboty do środy był codziennie. Przychodził po pracy, gadaliśmy, jak zaczynał się pakować ja dostawałam histerii.... on uciekał mówiąc że nie może na to patrzeć. Dziwne że wtedy to lepiej znosił, niż teraz... Tzn. łatwiej mu było miec ze mną kontakt jak byłam nieprzytomna z bólu, niż teraz kiedy zwyczajnie mówię że mi źle czy tęsknię... Może wtedy jeszcze mnie kochał, teraz się odzwyczaił. Nie weim. Dużo tez pokaże impreza na którą idę...
Lecę spać. Zdam relację jak było na imprezie. Trzymajcie kciuki PROSZE! Wysyłajcie dobre myśli ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1718 |
Zadomowienie
|
Ja od rozstania ani raz pierwsza się nie odezwałam.Ani raz nie napisałam nic o swoich uczuciach.Nie, poprawka.Tylko raz,że złamał mi serce.Oprócz tego ani słowa. On też kompletnie nic nie mówi.Wydaje mi się,że on już zamknął ten rozdział.Zazdroszczę mu. Ja tak nie potrafię.Jak można w tak krótkim czasie zapomnieć o tylu wspólnych latach? Boże jak to boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
A z tym to prawda.. Mam wrażenie, że mężczyźni zwykle szybciej zapominają. A może nie tyle co zapominają, ale nie rozpaczają i idą do przodu. Mają w pamięci dobre chwile, cieszą się ze były i tyle. Też bym tak chciała. Mnie bolało jak zaraz po rozstaniu płakał. Dlaczego? Bo nie powiedział nigdy "płaczę, bo mi szkoda związku...że tak się skończyło" tylko "płaczę bo Cię skrzywdziłem i Tobie źle"....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
echh, tak to właśnie jest: szansa na dwa nowe związki i co? Jajo. P się zakochał, powiedział mi o tym z tydzień temu, a ja? a ja wczoraj powiedziałam, że nie czuję tego co on, że raczej nic z tego nie będzie. Z T. coś próbujemy, uwielbiam tę chemię między nami. On też jest po rozstaniu, zdradziła go dziewczyna i zbiera się od czerwca...
Dobrze, że już niedługo wracam do domu na święta, chociaż boję się tego okresu z takich samych powodów jak Wy...
#1721 |
Zadomowienie
|
A ja zostaję sama w domu na sylwestra. Samiusienka. Rodzice wychodzą, siostra też.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Zadomowienie
|
pogubiona mam parę pomysłów (ale mnie to się wydaje, że zawsze wyglądam albo grubo, albo jak mała, skromna, nieśmiała dziewczynka
![]()
![]() |
#1723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Raczkowanie
|
U mnie minęło już pare dni od rozstania, ale zaczynam mieć tego dość. Zamieszkałam z tatą, nawet mówił, że mogę z nim na stałe mieszkać, nie tylko do końca miesiąca, tymczasem wczoraj usłyszałam od niego że muszę wrócić do domu na weekend bo on będzie miał gości. Domyślam się, że to jakaś jego kochanka, choć wczoraj powiedział, że jakiś jego kolega z pracy.
Tak czy siak w ogóle nie pasowało mi teraz wracać do domu, bo miałam dużo spraw do załatwienia w mieście, które teraz muszę przełożyć na poniedziałek i wtorek. Nie chce tak mieszkać, bo czasem mam na prawdę cieżki weekend i dużo zajęć. Muszę sobie coś teraz znaleźć w ciągu paru dni od stycznia, bo później przerwa świąteczna. W dodatku tak sobie myślę, że już chyba wolałabym z moim mieszkać, niż szukać mieszkania z kimś obcym. Nie wiem, ale wkurza mnie rodzina, bo wszyscy mają z czymś problem, kłócą się o wszystko, czuje się tak dziwnie, bo chyba przechodzi mi złość na mojego faceta, chciałabym wrócić, ale z drugiej strony, czy on się zmieni? Teraz siedze i czekam aż zaproponuje spotkanie, ale przecież on tego nie zrobi, bo powiedziałam żeby dał mi spokój. Tak za nim tęsknie, jak nam było dobrze razem jak nie wykręcał mi żadnych numerów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmień to, wyjdź do ludzi.
![]() |
#1726 | |||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spokojnie, znajdzie się taki, co będzie miał Twoje tempo ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zadomowienie
|
anoska wiem, dlatego staram się zmienić jeszcze myślenie o sobie
![]()
![]() |
#1728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
BAN stały
|
Nie długo minie 10 miesiąc bez niego ...
Śnił mi się dzisiaj,plakalam cały dzień o nim myśle.Nie chce się nigdy zakochac już nigdy bo nie przetrwam roztania po raz drugi. Ciagle wydaje mi się ze stanie z bukietem róż i przed moimi drzwiami i będzie prosił żebym wróciła ![]() Głupia ja,przecież on tego nie zrobi ![]() Nie mam siły płakać,cały dzień zepsuty znów będę chodzić smutna i przygnebiona. |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Nie depcze krokusów
|
Czarne rajstopy ze wzorkiem zawsze robią wrażenie
![]()
![]() |
#1731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
BAN stały
|
Niestety pierwszy
![]() 8 lat z nim byłam,3 lata mieszkania razem ... W tym roku miał być ślub cywilny ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- On ma inna od 7 miesięcy dowiedziałam się ze z nią już mieszka.Ja za to nie umiem sobie nic z nikim ułożyć próbowałam ale nie potrafię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też chodziłam na randki, ale nie daję rady. Nie chcę, nie umiem. Chyba trzeba więcej czasu po prostu.Chociaż i tak cały czas mi się wydaje,że już nigdy się tak nie zaangażuję ani nie zakocham ani nie zaufam. To,że ma już nową i to po 3 miesiącach od zerwania musi być niewyobrażalnym ciosem. Ja bym chyba umarła. Mój eks twierdzi,że chce być sam,ale pewnie to długo nie potrwa.Ehh Edytowane przez Tindomerel_ Czas edycji: 2012-12-15 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Oczywiście że NIE. Znaczy wiem, że będzie, ale teraz nie. On ma kredyty, ma debet... musiałby na serio ześwirować żeby teraz jeszcze wyjechać (ma stałą, nieźle płatną pracę o co teraz ciężko). Ale podejrzewam że koło października też wybędzie....
Problem był taki że ja TEŻ chciałam podróżować, np. raz w roku, i nawet jego destynacje były znośne (Tajlandia, Malezja, Indie)... Ale... Dla mnie priorytetem był opłacenie studiów, mieszkania, jedzenia i odkładanie na podróż. A dla niego kredyt na wyjazd a potem zastanawianie się co z tym zrobić. Przecież jego obecne kredyty też z czegoś się wzięły prawda? I już latami leżą nietknięte, a on dalej wyjeżdża.... Anyway, dzisiaj byłam w sklepie dokupić sweterek malinowy do mojej czarnej sukienki ![]() Ale krótko rozmawiałam bo dochodziłam do kasy. Powiedział "ok, to pogadamy na urodzinach, pa".... Jednak wybieram cieliste rajstopy. Sukienka jest tak hmm...nie do samych kolan, ale bardziej do kolan niż mini.... ![]() ![]() A ja raczej lubię ubierać się ładnie, z klasą ale bardziej skromnie niż wyzywająco. Więc na razie podjęłam decyzję że zakładam: 1) sukienkę na grubych ramiączkach za uda, przed kolana ![]() 2) cieliste rajstopy 3) kozaki 4) malinowy sweterek 5) złoty łańcuszek z różową zawieszką 6) rozpuszczone włosy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od kiedy zerwaliśmy schudłam ok 5 kilo i wczoraj zrobiłam sobie takie świetne zdjęcie, z dopasowaną sukienką, wymalowana i wstawiłam na fb. Niech widzi co stracił ![]()
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
Witać że grupowo przechodzimy chęć pokazania ex-om jak pięknie wyglądamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
No to moje postanowienie. Na razie tylko 1kg schudłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeciez osoby co waz ponad nawet 65 kg wygladaja dobrze przy wzroscie 165
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Ale ja nie... Bo ja jestem typowa gruszka....i mi wszystko w dół brzucha i tyłek idzie. Nie wygląda to proporcjonalnie. Dowód? W spodnie nr 42 ledwo wchodzę (w tyłku, bo w łydkach latają nawet rurki), a teraz mam sukienkę odcinaną pod biustem, na dole luźną i jest 36...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.