|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Zjedz kośtkę czkolady/ czekolade na gorąco.. i wtedy Ci sie zachce, i szybciej wejdzie mi pomagało
|
|
#1712 |
|
Zadomowienie
|
koziemleko, madziusia, zaczęła mi się ta franca (taki oto prezent na 30 urodziny), smutno mi ale próbuję się z tego śmiać (w moim pierwszym poście w tym wątku pisałam że jestem niecierpliwa:P).
jako że to dopiero trzeci cykl to nie myślę o wizycie u gin i żadnych badaniach, a może powinnam???? mam z pracy abonament w enelmedzie, ale wiem że lekarka powie mi że przecież nic złego się nie dzieje, hm. poradźcie. krzyż mi pęka, jak co miesiąc, bolą mnie całe plecy :/ a dzisiaj mamy z mężem w domu ok 20 osób na naszej wspólnej imprezie urodzinowej, obym przetrwała! i nie wiem gdzie oni wszyscy się zmieszczą idę robić sałatki![]() dziewczyny, zaczynamy więc wspólnie kolejny cykl, czas start! |
|
|
|
#1713 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego i udanej imprezki
|
#1715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a razem razniej zawsze.ja na twoim miejscu jak nie do lekarza to na właśną rękę zrobiłabym sobie hormony, mi lekarka je zleciła właśnie po 3 nieudanych cyklach, niby nie spowodu że nie mogę zajsc w ciążę tylko żeby zbadac przyczyne moich plamien, a przy okazji okazało się że to co wyszło też wpływa na zajscie w ciążę, także cieszę się przez łzy ![]() ![]() zawsze możesz zbadac tarczyce, prolaktyne progesteron, to wplywa najczęsciej. eleo jak się zwiesz na ovufriend t obędziemy przyjaciółkami, napisz mi na priv
|
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja jak pisałam wcześniej to mam dni płodne od 3 do 11 marca ale zapisałam sie do lekarza 8 marca wiec sie spytam czy mi da jakies skierowanie na badania lub jakies tabletki przepisze bo teraz to bedzie 4 cykl starań. Nie wiem czemu nie moge zajsc w ciąże jak badałam sie wcześnej to na ush dopochwowym wszystko ok wychodziło tylko mam jak to lekarz powiedział "wiecej śluzu" moze to prze to juz sama nie wiem co mysleć.
Pozdrowionka i strania czas zacząć
|
|
|
|
#1717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mnie dopadły bóle i obfita @
|
||
|
|
|
#1718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra jakas, marzec musi byc nasz!!! ![]()
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1720 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w niedzielę
![]() W piątek tak jak obiecywałam...się nieco upiłam . Ale spędziliśmy super wieczór z mężem. Poszlismy na pyszną kolację, wypiliśmy butelkę wina i od razu lepiej się zrobiło. A w sobotę, jak to zwyczajowo... porządki, zakupy i cały dzień nie wiadomo kiedy zleciał.Cytat:
Cytat:
Szkoda, że z tym stażem tak wyszło... ale może ta dziewczyna nie będzie się nadawać i będą woleli Ciebie... ![]() Cytat:
![]() A ten facet ponoć zmienił adres gabinetu, jak się dowiem gdzie teraz i jaki jest do niego kontakt, to dam Ci znać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Marzec musi być w takim razie nasz... nie ma bata Przynajmniej milej będzie odliczać Miłej niedzieli Wam życzę Ja niestety mam trochę roboty... Przez te wyjazdy nie wyrobiłam się z pisaniem i muszę dzisiaj nadrobić ![]() Zabieram się zatem przy kawce i liczę że szybko ogarnę temat.
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-03-03 o 11:23 |
|||||||
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja z
jak zwykle chociaż teraz ograniczam do maks jednej i ew. inka czy cos tego typu Dziewczyny, nie dajcie się zwariować. Stęskniłam się za dwiema kreseczkami.. nie poddawać się i działać !! Wyluzujcie się, odprężcie i nie myślcie o tym w czasie teges teges :P na pewno bardziej pomoże niż zaszkodzi Pozdrawiam i trzymam kciuki za ten cykl
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
oho, i zapadła błoga niedzielna cisza
zafasolkowane, dajcie znać co teraz u was!
|
|
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
Gegee - u mnie narazie cisza. Dzisiaj mam 28dc (albo 27 dc bo nie wiem w końcu czy popołudniowe plamienie liczyć jako początek cyklu czy nie).
Najlepsze jest to że w ogóle nie czuję się jak na @, cycki mnie nie bolą, nie są powiększone, plecy nie bolą. Próbowałam sobie mierzyć temperaturę ale mam tylko taki terommetr elektroniczny z pomiarem do 1 miejsca po przecinku, o wątpliwej jakości. Dwa dni z rzędu rano pokazał mi temperaturę 36,9 ale nie wierzę mu specjalnie. Od trzech dni wieczorem czuję tylko ogromne wypieki na twarzy, ale absolutnie staram się na nic nie nakręcać. Testować będę w czwartek rano
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana , trzeba ożywić ten wątek
![]() U mnie @ rozkręciła się na całego. Straciłam już nadzieję na cokolwiek. Zastanawiam się jak to jest , że na pewno się przytulaliśmy w odpowiednim czasie (wiedziałam kiedy) a tu nic A mam zagadkę Jak zawsze miałam cykle 28 dniowe a ostatnie trzy cykle miały równo 26 dni to mam teraz liczyć, że mam 26 czy 28? Bo to się chyba wylicza w skali roku Nie mam pojęcia jak policzyć teraz![]() om 02.03.2013 wiek 24 lata cykl starań 6 |
|
|
|
#1725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Chciałabym, żeby wszystko było dobrze ![]() Wszyscy trąbią o tym usg genetycznym, może ja też powinnam zrobić... Cytat:
|
|
#1726 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
żeby to było TO taka cisza może być znacząca... czekamy cierpliwie na testCytat:
Koziemleko - ja też nie wiem jak liczyć... zawsze cykle ok. 30 dni a teraz 28 i 27... ale narazie przyjmuję średnią 29 ![]() W tym cyklu idę na usg to się dowiem, kiedy ten pęcherzyk jest najlepszy i czy pęka tak więc podtrzymuję, że marzec jest nasz ![]() Cytat:
koniecznie dawaj znać co i jak. A w którym jesteś już tygodniu? Genetyczne usg jest polecane, ponoć ładnie wszystko widać i potrafi się przydać... ale robi się je dopiero w okoliccach 20 tyg, wcześniej nie wyjdzie za wiele.A ja muszę się pochwalić, że rozmawiałam z szefową i jestem umówiona w tym tygodniu na rozmowę z zarządem mam nadzieję, że uda mi się dobrze wszystko rozegrać i poukładam sobie to całe życie zawodowe.Wczoraj spotkałam się także z architektem i wygląda na to, że już niedługo będziemy mogli ruszyć z budową naszego wymarzonego domu Miłego dnia dziewczyny i dawajcie znać co u Was, bo nam wątek upadnie....
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w środę idę do gina po jakieś leki na infekcję, którą miałam przed @. Mam nadzieję, że dostanę leki i nie odeśle mnie bo nie ma już objawów. Boję się, że to tam siedzi i dlatego nie mogę zajść bo kiedyś już miałam jakąś infekcję, której nie leczyłam bo szybko przeszła Obiecałam sobie, że w następnym cyklu robię badania hormonów. Tylko muszę sobie zrobić jakąś listę jakie zrobić i przygotować się finansowo ![]() W tym cyklu nie mam czasu na lekarzy bo mam praktyki, które chcę szybko skończyć ![]() Aaa i znacie jakiś dobry sposób na pozbycie się natrętnych myśli o ciąży? Bo ta @ mnie całkowicie załamała i teraz ciągle myślę, że coś ze mną nie tak przez co odczuwam presję, żeby już zajść No i mojemu Tż się udziela jak tak dalej pójdzie to starania będzie trzeba zawiesić bo się dorobimy depresji zamiast malucha To się rozgadałam |
|
|
|
|
#1728 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wspólczuje @, ale zaczynamy razem ![]() myślę że najlepiej jakbyś się wstrzymała z testami do 28dnia jak już cos to wtedy bedzie pewne, 26 dni to mogło byc tak tylko chwilowo. Robiłaś jakieś badania? mi przy innym problemei wyszedł kwiatek który wpływa na to że nie mogę zajsc w ciążę- prolaktyna, zawsze mozesz na własna rękę zrobic takie badania i będziesz wiedziała czy jest wszystko ok. a, że cykl Ci się skróciuł to tylk o się cieszyc ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
dziewczyny zafasolkowane jak się czujecie, macie jakieś straszne objawy które to już wasze tygodnie?---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
ciesze się że wszystko dobrze się układa, oby wszystko poszło po Twojej myśli i to na czym nam wszystkim zalezy
|
|
#1729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Nadrobiłam trochę Tak jak napisała Ania niżej, za późno się zabrałam wczoraj dostałam @.Jestem w szoku bo równo 30 dni bez tabsów i @! Leje się ze mnie nie miłosiernie...już zapomniałam jak to było. Więc zaraz jak się zakończy zaczynamy działać. Trzymam kciuki za Nas wszystkie ![]() Cytat:
Ale po tabletkach to nic nie wiadomo nigdy
|
|
#1730 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, podczytuje Was na bieżąco
![]() W sumie nie mam co pisać co u mnie bo dopiero w czwartek idę do lekarza na wizytę, wtedy się dowiem ile moja fasolinka urosła od ostatniego razu. Boję się czy wszystko ok bo czuję się po prostu cudownie oprócz tego że jestem ciągle mega senna, bolą mnie piersi chociaż teraz mniej już i trochę częściej chce mi się jeść to nie mam żadnych innych objawów, ale mam nadzieję że to moja dzidziolka mi daje tak ładnie znosić ciąże ![]() Ja jestem w 8 tygodniu, nie załamujcie się, głowa do góry, wiosna do nas przychodzi więc teraz fasolki napewno się pojawią
|
#1731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A my musimy ruszyć z remontem piętra, które będzie całe tylko dla nas Ale jakoś na razie zapału brak ![]() Czekam aż słońce bardziej przygrzeje
|
|
#1732 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cieszę się z tego co mam. I nauczyłam się jednej ważnej rzeczy, że zawsze po deszczu przychodzi słońce i trzeba o tym pamiętać A co do tych natrętnych myśli - to sama szukam skutecznego środka łatwo się nakręcić, nawet jeżeli rozsądek nakazuje spokój ![]() Cytat:
kiedyś każda z nas przecież musi doczekać się upragnionych IICytat:
No i super, że będziecie mieli całe piętro dla siebie Ja sama nie mogę się już docekać etapu urządzania w naszym przypadku. Ale na razie daleka droga... zanim będzie nas stać na wykończenie, to pewnie minie ze 3-4 lata. Na razie chcemy etapami stawiać dom. Słoneczko dzisiaj u mnie ładnie grzało... mam nadzieję, że tak już zostanie ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() Madziusia - bierzesz już tabletki na obniżenie prolaktyny? jak się po nich czujesz? ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
a wszystko na pewno jest w jak najlepszym porządku No i dawaj znać, jak już będziesz po wizycie. Ciekawa jestem (pewnie reszta dziewczyn też ) jak tam fasolka się rozwija
|
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szczerze mówiąc bałam się tych dolegliwości. Za dwa miesiące mam zbadac prolaktynę czy spada ale korci mnie po miesiącu zrbic badanie czy chociaż trochę spadła.
|
|
#1734 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekamy cierpliwie ![]() Cytat:
wielkie za rozmowę z szefowąBudujecie dom? super Cytat:
Cytat:
My dziś przejeździliśmy większość dnia. Mężowi zdjęli już szwy (stwierdził ze gdyby wiedział ze będziemy w tym szpitalu tyle czekać i tak to będzie wyglądało to sam by sobie w domu to zrobił |
|||||
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
cześć przyszłe mamusie
ja mam dziś 9 dzień cyklu. Od wczoraj mierze tempke przed wyjściem z łóżka- tj okolo 7,30 codziennie. Jestem ciekawa jak wyjdzie wykres w skali miesiąca bo szczerze mówiąc nigdy tak się nie obserwowałam. Testy owu pójdą w ruch za ok 5 dni- mam dosyć długie cykle od zawsze średnio37 dni. Zbaczając z tematu... Jutro zaczynamy załatawiać kredyt na remont domku ja mam parter- rodzice na górze- tak to u nas wygląda . Dom mam z lat hmm 60-70 tych ale jak go urządzimy po swojemu to będzie to mój wymarzony dom mam głowę pełną pomysłów ale najpierw musimy się uporać z takimi najbardziej finansowo pochłaniającymi częściami remontu jak np. centralne ogrzewanie.... dlatego u nas bez kredytu się nie obejdzie. Jeśli któraś z was zalatwiała kredyt na hipotekę to napewno powie mi to co większość.... że to jest masa załatwiania+ czas. Także kiedy ruszymy ze wszystkim to nie wiem... Dziewczyny ja mam nadzieje, że teraz w nowym cyklu ożywimy wątek wesołą nowiną. Czas na kolejne II kreseczki! Jak wy mieszkacie??
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
my mieszkamy w szeregówce, która jest bardzo wysoka, bo ma aż 3 piętra i jest podpiwniczona. na parterze teście mają działalność gosp, na pierwszym mieszkaja, na drugim mieszka szwagierka z mężem i 2 dzieci a na 3 piętrze, pod samym dachem, my. każde mieszkanie jest fajnie wydzielone, łączą nas wszystkich tylko wspólne schody, taka klatka schodowa z której wchodzi się do poszczególnych mieszkań, a więc bardzo wygodnie i dzięki temu każda rodzina może zachować prywatność. w papierach wszystko stoi na teściow.
na naszym piętrze do niedawna był strych, wyremontowaliśmy całość w zeszłym roku - obeszło się bez kredytu, mam tylko kredyt odnawialny w koncie jest tu ponad 60 metrów, więc zacnie co prawda nie jestem właścicielką, ale nie mogę narzekać. mamy gdzie mieszkać, mam fajną pracę, jestem zdrowa. muszę z tego czerpać siłę ;Pa z tematów okołostaraniowych, jak radziłyście, zapisałam się do lekarza, muszę iść z nawracającą infekcją, przy okazji zapytam o badanie hormonów, jak da skierowanie to będzie bosko, jak nie da, to zrobię prywatnie - co mi szkodzi spróbować. byłam u tej doktórki równo rok temu, jak odstawiłam tabletki strasznie szybko minęło... potem zaszczepiłam się na WZW, a to szczepienie trwa i do sierpnia musieliśmy się zabezpieczać jeszcze, potem przyszła jesień, zima i dopiero w grudniu się zdecydowaliśmy na starania.... ależ się rozpisałam ![]() a wy szczepiłyście się na wzw??? |
|
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
Elo fajnie macie
takie domki mają swój urok a i też dobrze bo w razie czego masz kogoś na miejscu co do wzw - ja się nie szczepiłam.
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kiedyś sobie nie wyobrażałam mieszkać z teściami, ale teraz jest naprawdę nieźle. co więcej, bywa że teścia nie widzę przez 2 tygodnie, bo po pracy mykam od razu na górę :P
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
się rozpisałyscie
Witam dziewczyny U mnie ciąża przebiega świetnie, początkowo myślałam, że umrę, brzuch mnie bolał, wymioty i zaparcia zarazem, ale chyba był to jakiś wirus... Już jest wszystko ok, nic mnie nie boli, nie mam mdłości, normalnie nic. Oprócz senności.. dlatego nie wiem czy mam się martwić czy nie.. a mi leci 8t a wizytę u gina mam dopiero 18-tego o_O Martwię się , bo to bardzo późno, tak mi się wydaje.. ale gin powiedział, że po co chodzić co tydzień na wizyty.. i jeszcze powiedział ze pierwsze 3 miesiące to są najbardziej możliwe jeśli chodzi o poronienia dlatego mam uważać, ale nie chuchać i dmuchać.. No i żeby się nie stresować a będzie wszystko dobrze. I dlatego daje termin na za 3 tygodnie, bo już i będzie fajnie na USG wszystko widać i pomiary dokładniejsze i dobrze serduszko będzie biło itd.. Oh.. jak ten czas wolno leci A jeśli chodzi o mieszkanie.. Mój mąż ma "połowę" domu, ale nie mieszkamy tam, bo ja z teściową.. no może nie będę komentować więc bez sensu i wynajmujemy mieszkanko. Teraz w marcu kończymy wynajem w kawalerce i z racji dzidziusia szukamy mieszkanka dwu pokojowego na dłuższy okres wynajmu a w między czasie poczekamy aż spłaci nam teściówka domek i kupimy własnościowe mieszkanko. Narazie nie chcemy brać żadnych kredytów..
|
#1740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dom jest piętrowy w sumie to około 300m kwzastanawiam się czy niezainwestowac w tym cyklu znów w testy owulacyjne te z allegro, jeszcze zdązyłyby przyjsc dzis mam 4dc a już mi się chce starac
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

. Ale spędziliśmy super wieczór z mężem. Poszlismy na pyszną kolację, wypiliśmy butelkę wina i od razu lepiej się zrobiło. A w sobotę, jak to zwyczajowo... porządki, zakupy i cały dzień nie wiadomo kiedy zleciał.

jak zwykle 

za rozmowę z szefową