|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
Pamiętacie jak ja ryczałam, że teściowa gada, że wszystkie sale za drogie (150zł. za całonocne wesele,ciasta,napoje,deko racje itd. i drogo W dodatku właściciel to jakiś znajomy mojego ojca, więc jakby teściowa się o tym dowiedziała to tym bardziej by nam gadała i ciągnęła w swoją stronę. A tu bach, piękna i tania sala spadła nam z nieba W niedzielę jedziemy na Targi, juz sie jaram bo nigdy nie byłam
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, coś za coś.
Ja bym się nie zdecydowała na jedno ciepłe danie, szukałabym czegoś innego. |
|
|
|
#1714 |
|
Winter is coming
|
A jeszcze co do kopert i takich tam, to ja się na przykład zupełnie nie znam na tym, nie chadzam na imprezy i nie wiem ile się daje
Ale nawet jak ktoś by mi dał 100 zł od pary czy komplet ręczników, to byłabym zadowolona, każdy ma swoje wydatki, wśród moich gości będą osoby z ciężką sytuacją materialną i wiem, że nawet to 100 zł to będzie dla nich ogromny ciężar. Imprezę robię, bo chcę świętować z najbliższymi zamążpójście, a sugerowanie ile powinno być w kopercie uważam za niewłaściwe ;]I popieram Dotkę, że nie ma sobie co od ust odejmować i dać w kopercie tyle i tyle, bo wypada... Po codziennej harówce każdemu należy się wypoczynek, a odkładanie go, bo trzeba dać do koperty jest dla mnie chore
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1716 |
|
Winter is coming
|
A u mnie będą wszyscy, dziadkowie i chrzestni, ale się obłowię
Nie wiem po co oszczędzam na weselicho, z kopert się zapłaci
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
O, a my to się obłowiny, że ho ho
![]() Ostatnio się Anglicy zastanawiali przed weselem czy dać 20 funtów (ok. 100zł) czy 50 ![]() I tak mam gdzieś koperty, pocięte gazety itd.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kopert na wesele. Ja nawet jak byłam studentką dawałam 400 zł od pary, żeby młodym się zwróciło chociaż za "talerzyk". O weselach zawsze wiedziałam wcześniej, więc starałam się odłożyć. Wiem, że to kłopotliwe, zwłaszcza jak się złoży kilka wesel. W tym roku mamy na razie dwa - w czerwcu (siostra TŻ) i sierpniu (moja przyjaciółka). Pewnie, że wolelibyśmy pojechać na jakieś wakacje za te pieniądze, ale cóż... Dziękujemy, że chcą, żebyśmy w tym dniu byli z Nimi i odkładamy pieniążki ![]() Natomiast my nie liczymy na pieniądze. Wiemy, że nie zwróci nam się nawet połowa, ale chcemy wesela, chcemy być w tym dniu z bliskimi. Jesteśmy świadomi ile kosztuje wesele. Mamy już odłożone pieniądze. Ja właściwie miałam już zanim poznałam TŻ, On też na koncie trzymał ![]() Dzisiaj chodzę poddenerwowana. Pan dyr poprosił, żebym w ciągu najbliższych dni zjawiła się w gabinecie. O co kaman. Teraz się mega tym stresuje. Nie ma nic na sumieniu, rodzice byli u mnie w sprawach ocen na konsultacjach hmm... Postaram się dowiedzieć jutro. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-03 o 19:53 |
|
|
|
|
#1719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój z kolei uwielbia jeździć i nieskromnie mówiąc jest do tego stworzony, pod względem zawodowym jest spełniony i nie wyobraża sobie siebie (przynajmniej na razie) w innej pracy. Nie lubi monotonii... Ja też już się chyba do tego przyzwyczaiłam i nie martwię się aż tak. Wiem, że jest dobry w tym co robi. Przeszedł już kilka firm, teraz znalazł taką, że szef jak ojciec, współpracownicy świetni, co dzień jest w domu i wszystkie przepisy dot. czasu pracy są przestrzegane i nie ma żadnego naciągania ![]()
|
|
|
|
|
#1720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i było naprawdę fajnie 6h na nich spędziliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny aż zwątpiłam teraz...
U nas ślub na 17, więc na sali będziemy koło 18 30, jest obiad, potem lody i wystawione ciasto i kawa herbata. W trkacie 1 tańca wystawiane zakąski, koło 22.30 tort, koło 1- 1.30 barszczyk z pasztecikiem i udziec z indyka..? myślicie że to mało..? |
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucam moją piękną zimę tej wiosny Zdjęcie przed chwilą robione, a cały czas paaada i paaada
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2013-04-03 o 19:56 |
|
|
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lepiej się zastanówcie jeszcze |
|
|
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Liczę na dorwanie jakichś zniżek Cytat:
|
||
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magdalenka idąc Twoim tropem to bym pół życia musiała odkładać na wszystkie imprezy, bo przecież wiem o nich prędzej. Oczywiście jeśli było Cię stać to dałaś dziecku te 700 pln, ale ja tyle nie dam, bo bym jeść chyba nie mogła albo nie zapłaciłabym rachunków. Kurcze dopiero teraz do mnie dotarło, że to ja mam coś z wizażem Ostatnio usuwałam jakieś dziadostwo i pewnie jakiś plik usunęłam i teraz mi się to wszystko rozjeżdża, i nie ładuje do końca
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
nie muszę nawet dodawać, że jestem najstarszą, ukochaną wnusią i jedyną chrześniaczką
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() velika już lecę czytać! |
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Rozeznanie
|
Eh... no to szkoda żeby przepadła! W takim razie nie macie wyjścia i chyba jesteście zmuszeni wziąć ten ślub
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No moje życie niestety jest tak skonstruowane, że ciągle na coś odkładam i od ukończenia liceum nie miałam wakacji. W czasie studiów pracowałam fizycznie zagranicą w każde wakacje. (z lekką zazdrością słuchałam opowieści koleżanek, które miały "zawód - córka rodziców" i jeździły tu i tam). Odkąd pracuje w szkole też wyjeżdżam w wakacje. Pracuje ponad siły, zostawiam TŻ, ale pieniądze się same nie zarobią Aaa i jest jakiś plus, przy pracy przez 60 dni bez żadnego dnia wolnego można zgubić kilka kilo. Jak wracałam tż żartował "Jakoś mało Ciebie, jak Cie przytulam"
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-03 o 20:19 |
|
|
|
|
#1734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
•Delikatna terina z kurczaka z dodatkiem świeżej papryki •Pieczeń z serem feta i brzoskwinią z dodatkiem chrzanu żurawinowego •Soczysty schab faszerowany winną śliwką •Rolada z żółtego sera przekładana szpinakiem i papryką •Piramidki z szynki nadziewane sałatka jarzynową •Ryba w sosie salsa •Pstrąg po królewsku •Szaszłyki ze zrazików drobiowych •Sałatka grecka z serem feta i sosem vinegrette •Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem jogurtowym •Pieczywo mieszane, masło Takie zakąski. 4 porcje na osobę. Waniliova, dzięki, pocieszyłaś mnie odrobinkę
|
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam podobnie z tatą, także trochę cię rozumiem
Cytat:
|
|
#1736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też uważam, że nie powinno się mieć nikomu za złe tego, że da powiedzmy "tylko" 100 zł w kopercie, bo przecież nie robi się wesela dla kasy... Co prawda organizacja wesela kosztuje, ale nie możemy się nastawiać na kasę i prezenty, bo wtedy można łatwo zapomnieć o tym co najważniejsze w tym dniu, czyli świętowanie i dzielenie radości z tego dnia z rodziną. Sama obecność gości na moim weselu mi wystarczy i nawet jak nie dostaniemy żadnych prezentów to i tak będziemy szczęśliwi ![]() A że już poruszyłyście ten temat to mam pytanie Będziecie umieszczać w zaproszeniach specjalny wierszyk o tym co chcielibyście dostać w prezencie? Albo że chcecie coś zamiast kwiatów? Bo mam co do tego mieszane uczucia, wiem, że wiele osób starszych uważa to za nietakt, ale z drugiej strony co potem zrobić z trzema żelazkami, porcelaną nie pasującą do niczego czy też innymi nietrafionymi prezentami?
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie piszcie za duzo
ide zaraz na mecz Borussi |
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
missmalezji nmzc
![]() A ja mykam robić kolację, TŻ niedługo z pracy wróci ![]() Trzymajcie się, miłego wieczorku do jutra
|
#1739 |
|
Winter is coming
|
kulbensikowa, ja też
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei meczy nie oglądam. Raz na ruski rok jak reprezentacja gra
TŻ też nie za bardzo ![]() 430 ddś |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

Chyba naprawdę nie będzie tego ślubu
W dodatku właściciel to jakiś znajomy mojego ojca, więc jakby teściowa się o tym dowiedziała to tym bardziej by nam gadała i ciągnęła w swoją stronę. A tu bach, piękna i tania sala spadła nam z nieba

Ale nawet jak ktoś by mi dał 100 zł od pary czy komplet ręczników, to byłabym zadowolona, każdy ma swoje wydatki, wśród moich gości będą osoby z ciężką sytuacją materialną i wiem, że nawet to 100 zł to będzie dla nich ogromny ciężar. Imprezę robię, bo chcę świętować z najbliższymi zamążpójście, a sugerowanie ile powinno być w kopercie uważam za niewłaściwe ;]
Nie wiem po co oszczędzam na weselicho, z kopert się zapłaci