|
|
#1711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Niemcy :)
Zrobili ciw w konia tak jak robia w PL,a przynajmniej mnie robili. tez obiecanki, a potem trach nie chca cie, chodz tak zapewniali ze jest super.
|
|
|
|
#1712 |
|
Rozeznanie
|
W Polsce bym wyjasnila, nie dalabym sie tak wrobic, a tu???
Polak nie ma za duzo do gadania, niestety nie jest u siebie. |
|
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przezyc w Niemczech (Kramada, ale nie tylko !)
Cześć dziewczyny
Właśnie wyśledziłam ten wątek,ja też mieszkam w Niemczech.Mieszkam tu od 3 lat w studenckim miasteczku Göttingen(centralne niemcy)Niestety nie ma wizazanek z tych okolic Nie pracuje,obecnie zajmuje sie wychowaniem synka, ma 6 miesiecy.Za jakiś czas mam zamiar ponownie isc na kurs językowy,bo siedzenie w domu nie sprzyja w rozwijaniu mojej mowy.Jescze nie czytałam wątku i dziś już pewnie tego nie zrobie(bo jak dla mnie to troszkę późno juz) Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. EDIT:Widze że Karenina mieszka niedaleko mnie (100 km )
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej schatzsi
Pozdrawiam!
|
#1715 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Karenina
Nie nie studiowałam tu i chyba nigdy nie będe.Ja jestem z tych, którym nauka języka idzie słabo i z tych , które boją się odezwać ![]() A byłaś może kiedyś w Göttingen? |
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
No nie...
A Ty bylas w Braunschweig?
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, a gdzie bedzie to spotkanie??
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, ja byłam w Braunschweig
A jeśli nie byłaś jeszcze w getyndze to nic straconego,zawsze możesz przyjechac ![]() Jak mały zaśnie ,to musze troszkę poczytać sobie wątek.Bo nic nie wiem o dziewczynach które tu piszą. |
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, spotykają się w Düsseldorf.
|
|
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Rozeznanie
|
hejka
![]() ja tu pisze od niedawna za duzo nie poczytasz o mnie
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
jest moze ktoras z Essen albo Oberhausen? bo nie mam tu zadnych polskich znajomych i jakos teskno mi za Polska
|
|
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
hejka oberhausen to tak blisiutko mnie
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1725 |
|
Rozeznanie
|
pewnie
a ty gdzie mieszkasz??
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
ja na stale tu nie mieszkam tylko przyjechalam na wakacje do rodzicow
z Essen jestem,mam 23 lata prawie a Ty?
|
|
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
oj mam nieco wiecej niz ty
ale bez przesady no ja mam jeszcze 28 i nie ma w essen dyskoteki polkiej?? w bochum sa napewno
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
ehh nie orietnuje sie wlasnie czy sa
musilabym popytac Niemcow ale czy oni wiedza gdzie sa polskie fajnie jakby byly,bo troche jeszcze tu popede...
|
|
|
|
#1729 |
|
Rozeznanie
|
popytaj bo niemcy sami chodza na takie imprezki
napewno wiedza!!
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie
Neuss Pozdrawiam |
|
|
|
#1731 |
|
Konto usunięte
|
To spotykamy sie 14.07 i co dalej? O ktorej godzinie i gdzie? 14-ta i dm na Hbf? No i kto bedzie prosze sie na liste wpisywac.
1. moni, kto nastepny? Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2007-07-04 o 20:29 |
|
|
|
#1732 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki pozdrawiam z Monachium mam tylko do was jedno pytanie czy ktoras zna moze jakas fryzjerke Polke w Monachium bardzo pilnie potrzebuje innej fryzurki a z niemiecka fryzjerka raczej sie nie dogadam a do Polski jezdze tylko raz w roku pomozcie jesli mozecie gg 3134244 aha super ze sie tak spotykacie bardzo to mile i fajnie poczytac o tym
Pozdrawiam i z Gory Dziekuje Trzymajcie sie
|
#1733 |
|
Konto usunięte
|
W monachium mieszka moja szwagierka, ale z tego co wiem to chodzi do fryzjera jak jest w Pl, bo ceny niemieckie jej sie nie podobaja, wlosy prawie do pasa, wiec sama rozumiesz. na dzien dobry by 150€ skasowali (zreszta juz tak kiedys zrobili hihihi). A nie ma jak poszukac w necie? zobacz na www.mojemiasto.de wczoraj tam przez przypadek zajrzalam i byly rozne informacje, mozesz nawet na forum spytac.
|
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
schatzsi witaj ja tez mieszkam w DE od niedawna i moja corcia skonczyla dzis 5 miesiecy... wiec podobnie jak ty siedze w domu... niemieckiego sie nie uczylam narazie ucze sie sama... :P piszac meile do firm wysylkowych z pytaniem np o moje zamowienie ktore jeszcze nie dotarlo wrr.. czy odpisujac na pytania o moje przedmioty na ebayu itp :P a jeszcze werbujac sie na rozne strony aby dostac darmowe kupony na produkty dla dzieci i probki... taa wiec bardzo
sie rozwijam w tym wzgledzie hehe
|
#1736 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze zapomnialam, ze to sobota, a moj chlop pracuje, wiec ja moge byc pozniej na spotkaniu. Maly idzie kolo 14-tej spac i jak by chlop byl juz w domu, to ja wtedy z domu.
No kurcze tlumy hhihihi. Miejmy nadzieje, ze jeszcze sie ktos zglosi, bo jak nie to ja cie majka zapraszam na kawke u mnie, mozemy pojsc potem na spacerek na Kaiserswerth na loda. polazic nad Renem. |
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Martika ja tez sie werbuje
![]() .Chlop idzie dzis na rozmowe o prace, było by fajnie jak by zmienil na lepszą Schatzsi a jaki fotelik w koncu Ci sie spodobał? ewaleks kindergeldy dla dzeci zameldowanych w Polsce są o ile mi wiadomo sa w niektorych landach wstrzymane. Sprawdzają wszystkich czy jakies martwe dusze sie nie blakaja. Jesli maż pracuje w firmie niemieckiej bez posrednika powinnas otrzymac. Jesli pracuje na kontrakcie w polskiej firmie to juz zalezy od landu i jego wewnetrznych przepisow. W momecie uruchomienia tak jak Luba pisała otrzymujesz wyrownanie, do roku kalendarzowego. Znajomy ktory ma dzieci w Polsce jest teraz na urlopie jak wroci to go dopytam. Jemu wlasnie wstrzymali wyplate juz chyba 4 miesiac. |
|
|
|
#1738 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny! Dzięki z informacje na temat kindergeld. Mam nadzieję, że coś się wkrótce wyjaśni. Luba przepraszam, że wcześniej Ci nie podziękowałam, ale przyznam że nawet nie zaglądałam tu na forum. Teraz chyba zacznę żałować, przynajmniej można z kimś pogadać. Ja niestety cały dzień siedzę sama i rozmawiam tylko z moim synem. O ile można to nazwać rozmową
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, wczoraj podjelam decyzje, ze bede jednak studiowala w niemczech. Teraz zastanawiam sie co lepsze - farmaceutyka czy moja ukochana psychologia? Jak myslicie??
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
Kurka to dwa dosc odległe kierunki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

Nie pracuje,obecnie zajmuje sie wychowaniem synka, ma 6 miesiecy.Za jakiś czas mam zamiar ponownie isc na kurs językowy,bo siedzenie w domu nie sprzyja w rozwijaniu mojej mowy.
)