![]() |
#1711 |
zuy mod
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
Dziewczyny, uwielbiam Was.
Dzięki Wam po raz pierwszy mogłam zrobic frencha. Może nie jest idealny ale i tak jestem mega zadowolona bo w końcu mam jakieś pazurki i nie złamał mi się żaden (pomijając jeden na samym początku) ![]() Mija 20 dni olejowania i czuję różnicę ![]() muszę przejść się do inglota i kupić coś ciekawego ![]()
![]() |
#1712 | |
Namaste ^^
|
Cytat:
![]() Mi też się pazurki wzmacniają, nie są co prawda długie bo parę razy je spiłowałam, by je ukształtować po swojemu ![]() ale odkąd 'olejuję' nie złamał mi się żaden pazurek ![]() ![]()
Mój Blog o Indiach ![]() Wymiana książek ![]() Wymianę kilka próbek podkładu Annabelle Minerals Edytowane przez Loonita Czas edycji: 2013-10-17 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj olejowałam włosy to i paznokcie na noc
![]() ![]()
![]() |
#1714 |
Zadomowienie
|
Moja plytka tez bardzo wyladniala. Mama z tz mowia ze bez porownania
![]() Wiem,ze bylo juz o przyroscie wiele razy ale mam pytanie ,czy taki bordowy kolor przed biala koncowka to to ? I on jesli nie olejujr dlugo zmienia sie w cienki bialy paseczek ![]() Wiecie jakie mam dziwactwa na czterech paznokciach(tych obraczkowych i malych) ,ze ich boki mam przezroczyste i bidac miesko i tak jest od zawsze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1715 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jaki base coat polecacie? Przepraszam, jeśli to pytanie już było. Niedrogi i zabezpieczający dodatkowo przed łamaniem, bo niestety moje mają tendencję do nadrywania najpierw po boku, a potem dalej wzdłuż płytki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Raczkowanie
|
Olejuję już 3 miesiące i jestem bardzo zadowolona. Paznokcie w końcu mi się nie łamią! Olejuję dalej. Miałam kwadraty, ale spiłowałam na migdałki i powiem Wam, że paznokcie jeszcze mniej się łamią!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
A ja już nie wiem, co mam zrobić, widzę poprawę, ale paznokcie jednak się rozdwajają, a jak mi się odklei górna część płytki, to dolna momentalnie się łamie = muszę spiłować..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
A ile czasu olejujesz i czym? Może masz za dużo rycynowego w mieszance? Albo, któryś inny działa wysuszająco?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Olejuję ponad miesiąc.
Najpierw samą Alterrą, a od dłuższego czasu mam mieszankę: alterra, oliwa z oliwek i Babydream niebieski. |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
a Alterra nie ma w składzie rycynowego? Może odstaw ją na trochę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Ma, ale to tylko jeden z 3 olejków, więc nie sądzę, żeby to miało aż taki wpływ
![]() Zwłaszcza, że Alterry w mieszance mam najmniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Konto usunięte
|
mam ten sam problem, nieustające rozdwojenia, smaruję za dnia babydream a na noc alterra a od paru dni maczam paznokcie w oliwie z oliwek. też mi przeszło przez myśl, że to może od rycyny, ale chyba jej stężenie w olejku alterry nie jest zbyt wielkie.poza tym wiele osób używa i nie ma takich problemów, więc ciężko stwierdzić.czytałam gdzieś , że płytka paznokcia u ręki wymienia się całkowicie po 5 miesiącach, więc może za te parę miesięcy problem sam zniknie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
A suplementujecie się w jakiś sposób od środka? Może to brak jakichś witamin/mikro/makroelementów tak działa i samo olejowanie sprawy nie załatwi?
Ja kupiłam wczoraj olejek Alterry, Regenerum i olejuję ze zdwojoną siłą ![]() Zaopatrzyłam się też w odżywkę Micro Cell, która mimo zawartości formaldehydu ma raczej dobre opinie i z dużą ostrożnością zaczynam jej używać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Z witamin biorę drożdże, magnez, rutinoscorbin i kompleks witamin z żeń-szeniem. Od czasu do czasu popijam pokrzywę, jem warzywa i owoce, więc na logikę niby już nic więcej nie trzeba
![]() Mam ładne włosy i cerę, tylko te paznokcie.. Od razu mówię, że skrzypovita na mnie nie działa ![]() Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2013-10-19 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może spróbuj też jakiejś odżywki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Namaste ^^
|
Cytat:
![]() Ja wczesniej brałam magnez i wit c, a teraz od niedawna zestaw witamin Vigor, cóż jesienna aura sprzyja 'byciu niewyraźnym' ![]() wszelkie suplementy ze skrzypem też mi nie pomagały i dalam sobie spokój.
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Odżywkę mam, używam pod lakier, jako 'bazę'. Wcześniej miałam z Inglota, teraz mam diamentową Sensique.
Swego czasu pomógł mi Nail Tek II, ale nim trzeba malować codziennie, więc odpada. |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
[1=d5b8657d233dd8561165538 22027d50f8da9b6c6;4333367 4]mam ten sam problem, nieustające rozdwojenia, smaruję za dnia babydream a na noc alterra a od paru dni maczam paznokcie w oliwie z oliwek. też mi przeszło przez myśl, że to może od rycyny, ale chyba jej stężenie w olejku alterry nie jest zbyt wielkie.poza tym wiele osób używa i nie ma takich problemów, więc ciężko stwierdzić.czytałam gdzieś , że płytka paznokcia u ręki wymienia się całkowicie po 5 miesiącach, więc może za te parę miesięcy problem sam zniknie
![]() ![]() Dziewczyny, tak się zastanawiam nad tym rozdwajaniem. Ja używam Alterry od dwóch tygodni i widzę znaczną poprawę w tym temacie. Może to kwestia piłowania? Jak często piłujecie paznokcie i jakich pilniczków używacie?
#1729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Piłowanie jest bardzo ważne. Tylko szklany pilnik (może być też ceramiczny albo papierowy, ale ja najbardziej lubię szklany, najlepiej piłuje) i zawsze piłować z kierunkiem wzrostu paznokcia. A jak są słabe, to już w ogólne piłowac zawsze w jednym kierunku (ale z kierunkiem wzrostu!). Czyli po obu bokach paznokcia od zewnątrz, od nasady w kierunku środka (czubka) paznokcia. Edytowane przez lanavera Czas edycji: 2013-10-20 o 17:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A skąd bierzesz ten miąższ aloesowy, bo to mnie zaciekawiło? ![]()
![]() |
#1731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To jest ten miąższ http://www.aloetech.pl/?product_id=11&category_id=2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
[1=d5b8657d233dd8561165538 22027d50f8da9b6c6;4335474 9]może i coś w tym jest, nie myślałam, że piłowanie w jedną stronę jest aż tak ważne bo nie raz spotkałam się z osobami, które piłują w obie strony i nic im się nie dzieje.u mnie dodatkowo dochodzą urazy mechaniczne, w pracy non stop paznokcie są narażone na pękanie.[/QUOTE]
No to zależy od paznokci. Jak ktoś ma generalnie mocne, grube, w dobrym stanie, to może piłować jak sobie chce. Ale przy bardzo słabych paznokciach warto o tym pamiętać, zawsze to jeden czynnik sprzyjający rozdwajaniu, który możemy świadomie wyeliminować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niby masz rację. Tylko jak wypiłować kwadraty z kierunkiem wzrostu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Rozeznanie
|
Niedawno żaliłam się, że olejowanie mi nie pomaga, że paznokcie się łamią i rozdwajają, ale na szczęście w końcu mam dłuższe i mocniejsze paznokcie
![]() ![]() ![]()
#1739 |
Raczkowanie
|
A ja muszę się pochwalić. Dokładnie tydzień temu zaczęłam olejowanie i aż nie mogę uwierzyć, że w tak krótkim czasie zyskałam taką poprawę.
Moje paznokcie są twarde, nie rozdwoił się jeszcze żaden i rosną dosłownie jak szalone. Niedługo chyba zacznę zabierać ze sobą linijkę, żeby podziwiać tempo ich wzrostu. ![]() Używam Alterry (codziennie, czasem 2 razy dziennie) i zrobiłam im 2 razy kąpiel w ciepłej oliwie z oliwek, olejku rycynowym, Alterrze i odrobince soku z cytryny (zamierzam je tak namaczać 3 razy w tygodniu - oby czas pozwolił!). Nawet sobie nie wyobrażacie sobie, jak się cieszę, że trafiłam na ten wątek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
kurcze chyba w ostatniej chwili uratowałam swojego paznokcia wskazującego lewej ręki! W porównaniu z prawym strasznie się odkleił, ale to i tak nic w porównaniu z niektórymi dziewczynami. I na co mi była ta evelinka :-( Nieźle się wystraszyłam i postanowiłam sobie, że od teraz stawiam na same olejki!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.