Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 11:33   #1711
kiss12550
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no ćwiczenia Ci się przydadzą.
codziennie kilka azy będziesz przebierać, pomyśl ile skłonów będziesz miała.
3 tygodnie i do wagi sprzed porodu wrócisz.

ja tą szufladę myślałam, aby używac na ciuszki które już nie używam, albo będę używać w kolejnych miesiącach.
gorzej jak się schyle i nie bede mogła wstać
ale to fakt , troche ruchu nie zaszkodzi

tez tak na poczatku myślałam , ale później stwierdziłam że wole miec wszystko od razu pod ręką więc napakowałam ciuszki najmniejsze z tych jakie miałam
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:34   #1712
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Ty już pewnie na dniach nie będziesz w dwupaku , mnie jeszcze czekają jakieś 2 tyg
no ale ja dłużej czekam niz Ty
stażem czekania to i tak wygrywam
więc się tu mi nie licytuj:P

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:37   #1713
kiss12550
Zadomowienie

[QUOTE=AgaPlast;41932330]
Cytat:
na instrukcji montażu był tekst : "Nie wkładać dziecka do szuflady"
szczerze to nawet bym na to nie wpadła [COLOR="Silver"]

A dlaczego nie ? jak bedzie krzyczec to zamykasz szuflade i po kłopocie
Ale serio to gdzies kiedys czytałam w jakims poradniku dobrej pani domu z lat 60 ze jak małe dziecko sie pojawia to przez pierwsze miesiace najlepiej trzymac malca w szufladzie skrzynce mozna nawet karton naszykowac
że co?

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
no ale ja dłużej czekam niz Ty
stażem czekania to i tak wygrywam
więc się tu mi nie licytuj:P
na razie wygrywasz, ale poczekaj , kto wie czy ja też sie nie "przeterminuje"
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:49   #1714
idzia111
Zakorzenienie

kiss śliczny kącik ja w szufladzie pod łóżeczkiem mam koce, pościel itp.

W sobote ubiorę łóżeczko i Wam fotki cyknę bo jakby nie liczyć to za 6 dni od dzis bedę tuliła Michałka.

Malinka masz baby blues, a z pampersami to ja znam kilka mam nie zadowolonych z dady, ale ogolnie wiekszosc osob je chwali sobie. Ja mam oryginalne Pampersy i najwyżej później będę próbowała z Dadą.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:50   #1715
AgaPlast
Zadomowienie

Ja tam rodze 14 i tyle ) tak ma byc bo mam swoje plany i dziec nie ma nic do gadania TZ chce 07. bo ma wtedy urodziny ale jego zdanie sie nie liczy bo jak on to mówi i tak jest zawsze tak jak ja che

Malinka współczuje humorku i dolegliwosci
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:53   #1716
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
na instrukcji montażu był tekst : "Nie wkładać dziecka do szuflady"
szczerze to nawet bym na to nie wpadła

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

dziękuje

7 km ja mam wrażenie że przejdę 200 m i padam ważne że z maluszkiem wszystko ok
Haha ostatnio kupiłam plastikowe pudło z przykrywką i też napisali, że nie mozna dziecka wsadzac bo grozi uduszeniem

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

W sobote ubiorę łóżeczko i Wam fotki cyknę bo jakby nie liczyć to za 6 dni od dzis bedę tuliła Michałka.

Malinka masz baby blues, a z pampersami to ja znam kilka mam nie zadowolonych z dady, ale ogolnie wiekszosc osob je chwali sobie. Ja mam oryginalne Pampersy i najwyżej później będę próbowała z Dadą.
Idzia, nie rodzisz? :-P

ja tylko zabralam się za kuchnię i od razu 2 telefony. :banghead: no nie dadzą mi się zmęczyć i urodzić:-P tata pyta jaki jest kolejny znak zodiaku po lwie? :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:55   #1717
idzia111
Zakorzenienie

Kejt no nie rodze, rozeszło sie, nic mnie nie boli A napisałam, ze za 6 dni na bank bede miała już Michałka, wiec nie spinam się Co ma byc to bedzie. A ty?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 11:55   #1718
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
malinka
myślę, że Twój stan jest normalny, chormony, baby blues, dobrze że masz mame przy sobie.
jeśli Cię to pocieszy, to my to też będziemy mieć.
zawsze możesz tu wpaść i się wyżalić, my Cię rozumiemy
Rzecz w tym, że trochę właśnie o moją mamę chodzi, ale przyznam, że bez niej pewnie byłabym w gorszym stanie psychicznym

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja mam Dady i nie przeciekaja. Moze musi troszke mocniej je zapiac?

U mnie krwawienie tez juz jakby ustalo

Oby hustawka hormonalna szybko przeszla

Właśnie też tak stwierdziłam, że może powinnam mocniej zapiąć. Tylko się boję, żebym nie ścisnęła zbyt mocno. Przy Pampersach tego problemu nie miałam

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:03   #1719
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Kejt no nie rodze, rozeszło sie, nic mnie nie boli A napisałam, ze za 6 dni na bank bede miała już Michałka, wiec nie spinam się Co ma byc to bedzie. A ty?
No właśnie nie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:06   #1720
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie znów nie najlepiej Co jakiś czas łapię doła i płaczę Jak jednego dnia myślę, że już jest wszystko dobrze i mi przeszło to następnego znów jestem przygnębiona. Wczoraj moja mama już chciała mnie do lekarza z tym wysłać Mam jednak nadzieję, że obejdzie się bez tego i hormony w końcu przestaną mi szaleć i wszystko się ustabilizuje, a ja nabędę cudowną cechę jaką jest cierpliwość

Mam pytania do rozpakowanych już mamuś.
1) Używacie pieluch Dada 1? Jak się u Was sprawują? Nie przeciekają? Bo ja ciągle muszę małą przebierać bo na pleckach powyżej pieluszki ciągle ma mokro Dziś mi łóżko nawet zamoczyła I zastanawiam się czy nie wrócić znów do Pampersów

2) Mamusie, które mają już 1 miesiąc po porodzie za sobą powiedzcie czy krwawienie Wam już ustaje? Bo u mnie chyba już się kończy bo zrobiło się koloru żółtawego i jest go dość mało.

3) Kiedy umawiacie się do gina na wizytę po połogu?
Jak pieluchy przeciekaja to spróbuj o rozmiar większe. A do gina ja szlam po 6 tyg.
Na baby blues nic nie poradzę chyba tylko samozaparcie i wmawianie sobie że jest gites aż się w to uwierzy.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:06   #1721
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:

Mi bardzo odpowiadały oryginalne Pampersy, ale chciałam wypróbować Dady bo wiadomo, że tańsze są. No ale zobaczymy. Daję im przedostatnią szansę
Co do baby blues myślałam, że wystepuje kilka dni po porodzie, a nie dopiero po miesiącu. No ale ja pewnie jakaś inna jestem i u mnie wszystko z opóźnieniem występuje

A co do szuflady w łóżeczku to ja bardzo polecam. Gdyby nie ona to mielibyśmy cały pokój zawalony rzeczami małej. A tak to wszystkie rzeczy typu kocyki, pieluchy tetrowe, za duże ubranka, kosmetyki małej itp mamy w szufladzie.

Milenka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 12:09   #1722
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
U mnie znów nie najlepiej Co jakiś czas łapię doła i płaczę Jak jednego dnia myślę, że już jest wszystko dobrze i mi przeszło to następnego znów jestem przygnębiona. Wczoraj moja mama już chciała mnie do lekarza z tym wysłać Mam jednak nadzieję, że obejdzie się bez tego i hormony w końcu przestaną mi szaleć i wszystko się ustabilizuje, a ja nabędę cudowną cechę jaką jest cierpliwość

Mam pytania do rozpakowanych już mamuś.
1) Używacie pieluch Dada 1? Jak się u Was sprawują? Nie przeciekają? Bo ja ciągle muszę małą przebierać bo na pleckach powyżej pieluszki ciągle ma mokro Dziś mi łóżko nawet zamoczyła I zastanawiam się czy nie wrócić znów do Pampersów

2) Mamusie, które mają już 1 miesiąc po porodzie za sobą powiedzcie czy krwawienie Wam już ustaje? Bo u mnie chyba już się kończy bo zrobiło się koloru żółtawego i jest go dość mało.

3) Kiedy umawiacie się do gina na wizytę po połogu?
Malinka trzymaj sie dziwlnie!Dasz radę!

A co do pieluszek to może kup już Dada 2 są ciut większe i nie będą przepuszczać...doświadcze nia nei mam ale chłonę wiedzę od siostry...

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam wieści z frontu, jak to nasza Roxi ujęła:

Weroniczka urodziła się o 9.20, dostała 10pkt (+2 za urodę, jak to powiedział lekarz), waży 3020g i mierzy 53cm

Malutka na razie jest na noworodkach, więc pamiątkowych zdjęć póki co nie będzie, a Roxi powolutku dochodzi do siebie

...
ROXI SUPER, ogromne gratulacje

Katerine wszystkiego co tylko najlepsze i wymarzone

Ja dziś byłam sie spotkać z położna i kurde dupa blada, mówi, ze mały jeszcze wysoko siedzi :/ więc na dniach to ja chyba nie urodzę:/
A tak mi włazi w żebra że sił już nie mam...dzis tez jakas jestem podnerwiona...
Pierwszy raz mi nogi spuchły od przechadzki do przychodni...skwar na maxa....

Dla poprawy humory zakupiłam sobie maliny,banany, śliwki, kukurydzę!!!
Zrobię sobei koktajl, kukurtdzę ugotuję i jak wsio zjem to chyba pęknę!!!

Ale w nosie to mam!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:12   #1723
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzecz w tym, że trochę właśnie o moją mamę chodzi, ale przyznam, że bez niej pewnie byłabym w gorszym stanie psychicznym

Właśnie też tak stwierdziłam, że może powinnam mocniej zapiąć. Tylko się boję, żebym nie ścisnęła zbyt mocno. Przy Pampersach tego problemu nie miałam
Jak wsadzisz palec miedzy i wchodzi to jest ok

Stary 2013-07-24, 12:12   #1724
malinka0525
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jak pieluchy przeciekaja to spróbuj o rozmiar większe. A do gina ja szlam po 6 tyg.
Na baby blues nic nie poradzę chyba tylko samozaparcie i wmawianie sobie że jest gites aż się w to uwierzy.

Właśnie dlatego daję Dadzie przedostatnią szansę bo teraz używam Dady 1 (kupiłam na próbę). Pierwsza szansa to trochę mocniejsze ściśnięcie, a druga i ostatnia to Dady 2, które też już mam zakupione.

Właśnie też sobie tak wmawiam cały czas ale nie zawsze pomaga

Milenka
Stary 2013-07-24, 12:14   #1725
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
No właśnie nie

ja widzę, że malaczarna Ty masz najwieksze spięcie na bejbe tutaj
musisz się wyluzować chyba i wtedy macica się otworzy, dwa parcia i Fifik będzie z Toba
a nie szalec i skakac bo on mysli, ze jestes zajeta i nie chce Ci przerywac, bo ma zabawe

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 12:15   #1726
AgaPlast
Zadomowienie

Cytat:

A może jednak lepiej byłoby bez mamy?

Jak mówiłam ja jestem bede sama zupełnie w zaleznosci kiedy sie małe wykluje ale swojej mamie odmówiłam. Wiem ze by mnie szlag trafił przy niej pomijam fakt ze nic by mi nie pomogła bo jest po operacji i praktycznie nic nie moze robic to sama jej obecnosc i cudowne rady by mnie dobiły na miejscu wiec serio wole siedziec sama .
Stary 2013-07-24, 12:18   #1727
Asiunia1230
Raczkowanie

Cześć
Wczoraj mnie nie było, bo miałam na głowie Panów od mebli. Ahh jak się nadenerwowałam... Podrapali mi wyrzynarką blat, wszystko zrobili na odwal się. Ale już mam nowy zlew i zmywarkę.

Przyszedł już do mnie kurierem przewijak, jak zrobię zdjęcie to się pochwalę

Nocy nie przesypiam, chciałabym już urodzić, bo wszystko mnie boli, turlam się jak piłeczka. Już mi przeszkadza brzuszek. Nie mam siły na nic.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:25   #1728
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mama dzwoniła, że może by upiec w piekarniku rybkę i frytki.. i da znac siostrze jak będzie do nas szła i do kauflandu wejdą.. muszę się wyszykować i może też pójdę.. przejść się choć kawałek..przecież ja znowu od nie pamiętam już kiedy z domu nie wychodziłam.. a mama też mnie tak oszczędza, żebym tylko siedziała, odpoczywała.. a to wcale nie pomaga.. Tylko te stopy tak cholernie puchną
Mi dzis położna mówiła, żeby się du żo ruszać...a ja już tez sił nie mam..kręgol boli no i nogi jak baloniki się robią...no ale co dziś też zrobiię paradę z brzuchem po schodach na dół i do góry a co...trzeba syna wykurzać!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-24, 12:28   #1729
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Mi bardzo odpowiadały oryginalne Pampersy, ale chciałam wypróbować Dady bo wiadomo, że tańsze są. No ale zobaczymy. Daję im przedostatnią szansę
Co do baby blues myślałam, że wystepuje kilka dni po porodzie, a nie dopiero po miesiącu. No ale ja pewnie jakaś inna jestem i u mnie wszystko z opóźnieniem występuje

A co do szuflady w łóżeczku to ja bardzo polecam. Gdyby nie ona to mielibyśmy cały pokój zawalony rzeczami małej. A tak to wszystkie rzeczy typu kocyki, pieluchy tetrowe, za duże ubranka, kosmetyki małej itp mamy w szufladzie.
no właśnie baby blues może pojawić sie nawet i do 6 miesiacy po porodzie ...

Ale mnie mdli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 12:30   #1730
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mnie mdli
Idzia a Tobie opadł już brzuszek?

28.07.2013r.
Stary 2013-07-24, 12:31   #1731
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Idzia a Tobie opadł już brzuszek?
wszyscy mi mówią, że troche tak, ale i tak jest dosyc wysoko Tylko z tym opadaniem to Ci powiem, że mam koleżankę której obniżył się jak już miała regularne skurcze co 7 min.

Mdli mnie i czysci nadal - tylko mniej troche niz wczoraj.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-24 o 12:32
Stary 2013-07-24, 12:35   #1732
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
wszyscy mi mówią, że troche tak, ale i tak jest dosyc wysoko Tylko z tym opadaniem to Ci powiem, że mam koleżankę której obniżył się jak już miała regularne skurcze co 7 min.

Mdli mnie i czysci nadal - tylko mniej troche niz wczoraj.
to mnie pocieszyłąś tą koleżanką!!!

Kurcze to u Ciebie coś się dzieje...chyba, że coś Ci poszkodziło???

28.07.2013r.
Stary 2013-07-24, 12:35   #1733
d0tkaaa
Zakorzenienie

hej ja tak na chwilke Wkoncu umiescilam Wam zdjecia mojej Malizny w klubie plus moj brzuch coraz lepiej mi idzie ogarnianie wszystkiego wiec jest dobrze.Mala nawet zaczela jesc na rekach ale nieraz je tak lapczywie ze sie zakrztusi a ja mam najgorsze scenariusze w głowie eh... waszym dziecia tez sie to zdarza?
Dzis bylysmy pierwszy raz na spacerku.. spotkalam Margosie z Piotrusiem Stresowalam sie jak niewiem .. tym zeby nie zaczela plakać bo jak ja wyciagne cyca na lawce i ja dostawie jak ona nie zawsze ma "humor" tak jesc.. haha ale obeszlysmy a młoda spała błogo .. jest taka kochana...

Widzialam ze ROXI chyba juz urodzila!Gratuluje! )

Moze skrobne opis porodu dzis lub jutro narazie musze coś zjesc i ogarnac brwi :P i prasowanie

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:44   #1734
AgaPlast
Zadomowienie

Ogarniam zamówienie i pomału mysle o obiedzie.
Może pstrag?
tylko wtedy ziemniaczki z wody pstrag z patelni czy moze pstrag z foli z piekarnika i ziemniaczki tez pieczone?
i musze wisni nazrywac bo kompot za mna łazi.
A i zupa ze słodkiego groszku
Stary 2013-07-24, 12:51   #1735
Asiunia1230
Raczkowanie

Drugi poranek jak zauważyłam na papierze coś jakby czop...
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:00   #1736
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Drugi poranek jak zauważyłam na papierze coś jakby czop...
no już masz bliżej jak dalej
brawa za czopa

28.07.2013r.
Stary 2013-07-24, 13:08   #1737
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Mnie też dziś mdli

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:09   #1738
sammi24
Zadomowienie

Wróciłam z wizyty, nic nowego nie wiem miałam KTG (znowu), tętno ok, parę skurczów takich lekkich jak dwa tyg temu no i ginka nie badała mnie na fotelu więc nie wiem co w kapie piszczy chyba na oko swoim czarodziejskim zmysłem przewidziałą, że do 4.08 z porodem się wyrobię. Podejrzewam, że dlatego, że ona ma urlop od 06.08 dzieć mi się tylko rozszalał po tej wizycie, hula albo ma czkawkiWyniku z posiewu na paciora nie było więc podejrzewam, że coś im tam wyrosło i trzymają to jeszcze w labie

Stokrotka
no to życzę, żeby ta fajna położna akurat dyżurowała, gdy będziesz rodzić

Kiss śliczny kącik

Magolina tekst Tż z tym, a komu nie jest teraz ciężko mnie powalił

Tysia ja bym obserwowała jak się sytuacja rozwinie

Dzoan
faceci nie zrozumieją do końca. Nikt nas nie zrozumie tak dobrze jak kobieta, która była lub jest w ciąży grunt, że Tż wyraził skruchę i Ci posprzątał i poprasował. To znaczy, że cos tam sobie przemyślał.
No i świetny sen z tym odwracaniem Lola

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj wizytuję o 15.30 i bardzo proszę o kciuki mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj wiele rzeczy ustalić z ginką, no i że zdejmie mi pessar do tego ciekawość mnie zżera czy Młody przekręcił sie i jest ułożony główkowo czy nadal pośladkowo bo ja nie umiem wyczuć
.
No to mocne

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

Sammi, ja to sie nie moge doczekac kiedy Ty bedziesz juz "po". Pozdrawiamy Cie cieplutko, a Antos cmoka puszcza

zaraz wstawie Wam Antosia do Klubu bo wreszcie dorwalam lapka
O kurcze, dostałam słodkiego Antosiowego buziaczka lecę zaraz obejrzeć tego słodziaszka w klubie

Cytat:

Od dwóch dni piecze mnie skóra na brzuchu ... no i dziś zobaczyłam rozstepy, jasne co prawda, jak zbiorę brzuch to widać je lepiej, czyli po porodzie doznam szoku
Łączę się w bólu - ja dzisiaj dopatrzyłam się paru jasnych rozstępów na brzuchu ale tylko z lewej strony a byłam święcie przekonana, że mnie nie tkną. Tak czy siak, po porodzie na pewno znikną

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam wieści z frontu, jak to nasza Roxi ujęła:

Weroniczka urodziła się o 9.20, dostała 10pkt (+2 za urodę, jak to powiedział lekarz), waży 3020g i mierzy 53cm

Malutka na razie jest na noworodkach, więc pamiątkowych zdjęć póki co nie będzie, a Roxi powolutku dochodzi do siebie.

GRATULACJE ROXI!!!! WITAJ WERONICZKO!!!klas ki:

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

My od wczoraj walczymy z korytarzem, po drodze mamy kilka innych spraw do zalatwienia, do tego sie pozarlismy dzisiaj z TZ, chyba za duzo ostatnio na naszej glowie i jakos taki depresyjny mamy nastroj, co mnie mocno boli, bo nie chcialabym takiej atmosfery tuz przed porodem...
No to kciukam, żebyście sprawnie wszystko pozałatwiali i żeby zapanował pogodniejszy nastrój między Wami

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w 38 tc ( lub w 37 bo tak lekarz liczy )

Kobitki zazdroszcze Wam ze macie juz wszystko naszykowane dla moluchow i mozecie spokojnie czekac na ich przyjscie na swiat.
Ja wczoraj sie poklucilqm z Tz bo nadal nie przeniesiona babka do tescia i nic my nie mozemy robic. Nie mozemy malowac Wiktorii pokoju a pozniej naszego . Dzis moj brat przyjezza zeby pomalowac mi luzeczko bo Tz sie do tego zaviera jak by chcial a nie mogl. ZawsE ze go glowa boli a to zab i tak w kolko. Juz mam tego wszystkiego dosc.
Jak narazie ja nie mam ochoty rodzic ze wzgledu na to ze mam tylko przygotoeane ubranka dzieciece i wozek.
Sorki za bledy ale pisze z komorki.
Gratuluje rozpoczetych tygodni .
Trzynam kciuki za szybkie rozwiazana
za tydzień. No i życzę żeby ten koszmar w postaci ciągnącego się remontu i nie zbierającego się Tżta minął
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:10   #1739
d0tkaaa
Zakorzenienie

zabralam sie za pisanie opisu .. ale szkrabik cos kombinuje w lozeczku wiec lece Ale wstawie dzis lub jutro ... pozniej zagladne;*

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 13:19   #1740
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
A może jednak lepiej byłoby bez mamy?

Jak mówiłam ja jestem bede sama zupełnie w zaleznosci kiedy sie małe wykluje ale swojej mamie odmówiłam. Wiem ze by mnie szlag trafił przy niej pomijam fakt ze nic by mi nie pomogła bo jest po operacji i praktycznie nic nie moze robic to sama jej obecnosc i cudowne rady by mnie dobiły na miejscu wiec serio wole siedziec sama .
Gdyby nie moja mama to na pewno o wiele gorzej bym się czuła. Dzięki niej mogę troszkę odpocząć. A cudownych rad na szczęście mi nie udziela bo ona sama nie wie jak w dzisiejszych czasach takim maleństwem się zajmować. Chodzi po prostu o to, że ja nie potrafię czasami małej uspokoić, a ona jak ją tylko weźmie to od razu jest cisza. Ale uczę się od niej i staram się być spokojna gdy Milenka płacze bo bidulka czuje, że jestem zdenerwowana i sama się denerwuje jeszcze bardziej Więc podłamuje mnie to, że ja jako matka nie potrafię własnego dziecka uspokoić. Ale wczoraj już mi się to udało, więc mam nadzieję że już tylko lepiej będzie.

Cytat:

Ale mnie mdli
To ja znowu jakieś nieprawdziwe info czytałam, że zaraz po porodzie się może pojawić. Czyli wszystko ze mną ok

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej ja tak na chwilke Wkoncu umiescilam Wam zdjecia mojej Malizny w klubie plus moj brzuch coraz lepiej mi idzie ogarnianie wszystkiego wiec jest dobrze.Mala nawet zaczela jesc na rekach ale nieraz je tak lapczywie ze sie zakrztusi a ja mam najgorsze scenariusze w głowie eh... waszym dziecia tez sie to zdarza?
Dzis bylysmy pierwszy raz na spacerku.. spotkalam Margosie z Piotrusiem Stresowalam sie jak niewiem .. tym zeby nie zaczela plakać bo jak ja wyciagne cyca na lawce i ja dostawie jak ona nie zawsze ma "humor" tak jesc.. haha ale obeszlysmy a młoda spała błogo .. jest taka kochana...

Widzialam ze ROXI chyba juz urodzila!Gratuluje! )

Moze skrobne opis porodu dzis lub jutro narazie musze coś zjesc i ogarnac brwi :P i prasowanie
Moja czasami też się zakrztusi i też mam wtedy czarne myśli. Raz to się nawet popłakałam (te hormony mnie wykończą). Ale my karmimy się butelką. Może spróbuj się przechylić trochę do tyłu gdy karmisz w pozycji siedzącej to może małej mleczko wtedy nie będzie tak szybko leciało i nie będzie się krztusić.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Roxi gratulacje kochana!!!

Milenka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości