|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#1711 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 8
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Witam! Obserwuj ten w徠ek od jakiego roku, nawet napisa豉m ze dwa swoje jad這spisy, ale nie by這 w tym wi瘯szej filozofii - ot, zwyk貫 "U".
Teraz sprawa ma si inaczej, bo moja sytuacja jest inna. Jestem na "R", bo wprawdzie nie mam niedowagi, ale przez wakacje sporo przyty豉m (ok 7-8 kg) i ledwo si mieszcz we wszystkie moje ciuchy. To naprawd niefajne, jak si z ulubionych d磨ns闚 wylewa, a sweter si nie dopina. Dlatego dla w豉snego lepszego samopoczucia chcia豉bym schudn望. Problem w tym, 瞠 od wrze郾ia nie schud豉m w og鏊e. By這 to tak, 瞠 miesi帷 trzyma豉m diet, potem waga wskaza豉 58 kg, nast徙i napad. Po miesi帷u diety wa篡豉m tyle samo (z wahaniami 57-59 kg), wi璚 nie widz帷 efekt闚, znowu by這 objadanie si. Tym sposobem wa輳 ko這 60 kg. Podsumowuj帷, od wrze郾ia nie schud豉m w og鏊e, mimo 瞠 "trzyma豉m diet". I tu moje pytanie - czy nie chudn przez te epizody z napadami? Bo 獞icz 3 razy w tygodniu, zdrowo jem, wi璚 raczej nie tu le篡 problem. Chyba 瞠 jem za ma這? Mo瞠 to by tego wina? Bardzo prosz o rady, bo nie wiem co mam robi... Jak nie widz efekt闚, to trac motywacj i tyj, a to b喚dne ko這, z kt鏎ego musz jak najszybciej wyj嗆.
|
#1712 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 415
|
Hej. Ja mia豉m tak samo, dopiero gdy zacz窸am je嗆 rozs康nie ca造 czas, to chud豉m. Odchudzanie to troch matematyka - ilo嗆 kcal musi by na minusie, a napadami mo積a popsu ca造 tydzie pracy. Wi璚 瘸dne g這d闚ki czy ob瘸rstwa, a rozs康ek
Ja w sumie te jeszcze tego si ucz
|
|
|
|
#1713 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 86
|
Unex, a czy to, 瞠 nie mog je嗆 w stresie (nawet ma造m, np. przed podr騜) to mo瞠 by objaw ED? tylko, 瞠 ja nie chc chudn望, jestem zadowolona z tego jak wygl康am...
Dzisiejsze U I(8.00): 25g manny na wodzie, 100g malin, 100g jab趾a II(11.00): marchewka, jogobella light III(13.00): kawa z mlekiem IV(14.00): grillowane warzywa (papryka, cebula, pieczarki) podane z warzywami na parze (mieszanka hortexowa), na deser puszka coli light - chocia kr瘼uje mnie jedzenie przy ludziach zmobilizowa豉m si i posz豉m do kafejki w pracy V(17.00): kawa z mlekiem, jab趾o VI(19.00): jogurt owocowy bez cukru 400g, 10g otr瑿闚, 造瞠czka kakao a co mog zje嗆 na kolacj innego ni jogurt? jem jogurty OSM sanok (http://vitalia.pl/kp80,26600,0_Jogur...osm-sanok.html), zawsze my郵a豉m, 瞠 s zdrowe a do tego s bardzo smaczne i syc帷e (taki du篡 jogurt ma prawie 160 kcal!) |
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Cytat:
Nie zwi瘯szy豉 porcji na 郾iadanie. Na obiad same warzywa?! zn闚 瘸dnego bia趾a. Na kolacj mo瞠sz zje嗆 cokolwiek, zwyk貫 kanapki (ale posmarowane i z w璠lin albo serem!), jajecznic (5 minut roboty, chyba dasz rad?), sa豉tk i mn鏀two troch bardziej skomplikowanych rzeczy. A zamiast tych jogurt闚 ju chocia twar鏬 by zjad豉... a kawa z mlekiem i nawet z jab趾iem to nie posi貫k.Z ostatnich rad nie wprowadzi豉 nic!
|
|
#1715 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
) - tak wi璚 byle do przodu . Cytat:
Cytat:
).Pytasz co mo瞠sz zje嗆 na kolacj udzielaj帷 si w tym w徠ku... Sp鎩rz na pierwszy lepszy jad這spis (niezaburzony) i ju masz gotow odpowied .Jesz same cukry proste, a nie jeste cukrowym barankiem, 瞠by te substancje wystarczy造 to funkcjonowania Twojego organizmu...
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
A menu jak zwykle smacznie skomponowane
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 160 kcal to wed逝g Ciebie du穎? A gdzie jakie warto軼i od篡wcze, witaminy, b這nnik, bia趾o, w璕lowodany inne ni te z jogurtu?? R闚nie dzi瘯uj |
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 119
|
Cytat:
Korci mnie, zeby nastepny post podobnej tresci zglosic jako chorobowy do przeniesienia na KZ. Wracajac do Twojego, Dudi, jadlospisu - jak zwykle dostalam slinotoku . Sluchaj, kiedy Ty masz czas na takie pichcenie? Serio. Sama lubie gotowac, ale zazwyczaj czas mam tylko w weekendy, wiec wtedy sie wyzywam, gotuje hurtem i rozdzielam na porcje do biura ![]() Babeczka Twojej roboty?
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 620
|
U
![]() I owsianka z mas貫m orzechowym crunchy i musem jab趾owym z cynamonem II 2 domowe du瞠 ciastka owsiane z bakaliami i orzechami, serek naturalny z mro穎nymi malinami ![]() III makaron pe軟oziarnisty z w璠zon makrel, grzybami i duszonym porem zapiekany pod mozzarell swie穎wyciskany sok pomara鎍zowy IV 2 kromki 篡tniego razowca z pieczonym kurczakiem, sa豉t i awokado / oscypkiem, rukol i chutneyem cebulowym do picia ponadto: woda, 2xczarna du瘸 kawa, pokrzywa, roiboos |
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Cytat:
Okazje i pomys造 na prezent
|
|
#1722 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 97
|
co s康zicie o takiej R ?
I kasza manna z 4 造瞠k na mleku z szklank bor闚ek, 造磬 orzech闚 w這skich, 2 造磬ami d瞠mu domowego, 造瞠czk miodu II ma豉 galaretka z gar軼i owoc闚 polana 3 造磬ami jogobelli IV kilka leniwych, p馧 talerza kapusty czewonej i bia貫j, ma造 pulpet drobiowy z piersi domowej roboty IV pasek czekolady terravity, bu趾a owsiana krojona na 3 cz窷ci,serkiem, w璠lin z piersi i pomidorem/ z serkiem miodowym i d瞠mem domowym V udko z kurczaka, gar嗆 fasolki szparagowej marynowanej Edytowane przez cukierkowa1 Czas edycji: 2013-11-07 o 16:22 |
|
|
|
#1723 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 204
|
Dzisiejsze R
好iadanie: owsianka (4 造磬i p豉tk闚 owsianych g鏎skim, po 造盧e siemienia lnianego, otr瑿闚 篡tnich i pszennych), 0,5 szklanki mleka 2%, gruszka, gar嗆 orzech闚 w這skich, jedna pastylka s這dziku II 郾iadanie: 2 kawa趾i chleba razowego z szynk, sa豉t i serem feta Obiad: 50g ry簑 z kurczakiem (ok.150g) i warzywami, smazone na oleju Podwieczorek: serek homo nat 200g z 造瞠czk miodu i 2 造磬ami p豉tk闚 migda這wych Kolacja: papryka faszerowana jajkiem i serkiem wiejskim
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 671
|
Redukcja bezzbo穎wa ze wzgl璠闚 zdrowotnych:
I: omlet z 3 jaj i 3 造瞠k m彗i kokosowej z domowym mas貫m z nerkowc闚 i bananem. II: wiejski, truskawki, 造磬a mas豉 s這necznikowego. III: sma穎na na oleju kokosowym pier z kurczaka plus 1/2 opakowania mieszanki warzywnej (broku, kalafior, marchew). IV: sa豉tka z peki雟kiej, papryki, og鏎ka i puszki tu鎍zyka. |
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 212
|
A ja dzisiaj poszala豉m, najpierw z nud闚, potem z nerw闚 ;/
U/P (bo sama jeszcze nie wiem, czego chc) 郾iadanie: kasza jaglana 30g gotowana z po這w 鈔edniego jab趾a, cynamonem, podana z 造瞠czk wi鏎k闚 kokosowych i migda豉mi 8g; szklanka 鈍ie瞠go soku z marchwi, kawa z odrobin mleka 1,5% II 郾iadanie: kajzerka wieloziarnista z plasterkiem sera 鄴速ego i og鏎kiem kiszonym, p馧 jab趾a obiad: zupa kalafiorowa na rabkach z wkrojon piersi z kurczaka, odrobin zabielana 18% 鄉ietan; kawa z odrobin mleka 1,5% W MI犵ZYCZASIE: przed obiadem - lody stracciatella, danio light, jab趾o, p馧 babeczki orkiszowe ![]() przek御ka: s這necznik 30g kolacja: twar鏬 chudy 65g z jogurtem naturalnym 200g, 造瞠czk lnu mielonego, d瞠mu, 3 造磬i p豉tk闚 zdrowy b這nnik; 造瞠czka kakao naturalnego z 2/3 szklanki mleka 1,5% |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#1726 |
|
BAN sta造
Wiadomo軼i: 537
|
R
好iadanie: szklanka mleka sojowego + p豉tki fitness z czekolad II 郾iadanie: bu趾a grahamka ze 郵edziem. By豉m tak g這dna, 瞠 jeszcze zjad豉m ciastka belvita z czekolad. Obiad: filet z kurczaka z warzywami i pomidorami z makaronem pe軟oziarnistym spaghetti (wczesniej troche zurku...) Kolajca: otreby owsiane z kaki i bananem |
|
|
|
#1727 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 86
|
Cytat:
Raz pr鏏owa豉m zrobi jajecznic, ale niestety spali豉m patelni, w kuchni by koszmarny syf a jajecznica wysz豉 ohydna |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chlebem si nie najesz a jogurtem tak? Ale to we co jeszcze daj na ten chleb! Mas這, sa豉t, szynk z serem i pomidorem, albo twaro瞠k z w璠zonym 這sosiem, jajkiem, avocado i og鏎kiem. Chleb najlepiej 篡tni, RAZOWY, z m彗i z pe軟ego przemia逝, kt鏎a ma du穎 b這nnika i tak przynajmniej z 5 kanapek zjedz to mo瞠 wtedy si najesz. |
|
|
|
|
#1729 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 97
|
Cytat:
Edytowane przez cukierkowa1 Czas edycji: 2013-11-07 o 21:29 |
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie wydaje mi si 瞠bym serwowa jakie skomplikowane i czasoch這nne potrawy...![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- A babeczka oczywi軼ie z cukierni (ale zaufanej, podaj sk豉d i wszystko naprawd "domowo" smakuje). Gdzie by nam si chcia這 2 babeczki piec, jeszcze obie r騜ne
|
|
|
|
|
#1731 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
Poza tym, Twoja "dieta" oparta jest na cukrach prostych, kt鏎e s niczym wi璚ej jak tylko 豉two przyswajalnym 廝鏚貫m energii. 疾by poprawnie funkcjonowa, 瞠by 玆 potrzebujemy jeszcze: * bia趾a o wysokiej warto軼i biologicznej, przede wszystkim do odbudowy tkanek naszego organizmu * t逝szczy m.in. do prawid這wego funkcjonowania gospodarki hormonalnej czy te do rozpuszczenia witamin A, D, E, i K * w璕lowodan闚 strukturalnych, aby nasz uk豉d pokarmowy by zdrowy i aby鄉y czuli si syci na d逝瞠j * o witaminach i minera豉ch nawet nie wspomn - nie b璠ziesz mie z nich po篡tku je郵i zapomnisz o wcze郾iejszych podpunktach... Cytat:
od 10.7.2005 - T od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-11-07 o 23:29 |
||
|
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie warzywa musz by twardawe, a im wi璚ej surowych tym lepiej. Ryba we wrz徠ku tak naprawd dochodzi w 2-3 minuty, w parowarze na opcji gentle steam odrobin d逝瞠j, ale odchodzi mi ca造 rytua panierowania. We wczorajszym menu z obiadem mia貫m prawie zero pracy. Brukselk wrzucam na wrz徠ek na 2 minuty, potem dosma瘸 si na patelni z wrzuconym ju wcze郾iej na patelni boczkiem i ca陰 reszt. Wszystkie sk豉dniki przygotowuje si mo瞠 w 5 minut, bez pomocy T. Podstaw by ten przepis : http://youtu.be/qkEWhIf_Apg. Naprawd musimy wyzby si tego nawyku jedzenia przegotowanych potraw. Korzystajmy z jak najlepszych sk豉dnik闚 i szukajmy jak naj鈍ie窺zych smak闚. ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]() Popieram w ca貫j rozci庵這軼i! Dodatkowo stresuj帷a praca, oraz nauka tak瞠 podbijaj zapotrzebowanie kaloryczne i od篡wcze. Pora wi璚 spojrze prawdzie w oczy i zg這si si po pomoc, p鏦i jeszcze nie jest za p騧no. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-11-08 o 00:11 |
||
|
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 204
|
U wczorajsze,
prosz o ocen ![]() 好iadanie : 2 kromki razowca z sa豉t,w璠lin drob, pomidorem i keczupem. 2郾iadanie : jab趾o, kanapka sk豉dana z razowca z bia造m twarogiem, pomiodrem i rzodkiewk. obiad: micha g瘰tej zupy jarzynowej./ Kol.: kromka razowca z kie豚as zb鎩nick, pomidorem i zielonym pieprzem. 45 min biegu ( od tyg . systematycznie z siostra biegamy )po: koktajl z pietruszki z sokiem cytryny i jab趾iem.
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
Dzisiejsze R, troch inne ni zwykle bo zamiast 5 mniejszych posi趾 b璠3 du瞠 (zabiegany dzie)
7.30 - kawa z mlekiem, omlet z cukinii i 2 jaj, sma穎ny na p馧 造瞠czki mas豉 12.00 - pier kurczaka pieczona w sosie balsamico, kasza gryczana, sur闚ka, jab趾o, galaretka zrobiona z po這wy ma貫go jogurtu naturalnego, 瞠latyny i soku owocowego ![]() 18.00 - zapiekanka - sk豉dniki w 1 porcji: ok. 50 g suchego makaronu, warzywa (broku, papryka, kukurydza, kie趾i, fasolka szpagarowa, marchew) udko kurczaka b/k, jogurt grecki, parmezan, kmin rzymski, kurkuma, kolendra, s鏊, pieprz, polecam - pyszna, mog podes豉 link )
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2013-11-08 o 13:01 |
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 40
|
moje pocz徠kowe R:
I) 9.30- fritata (por, cebula, pomidor, szynka podsma穎na na margarynie, zalana dwoma jajkami, s鏊) ; kromka chleba z mas貫m; kawa z mlekiem i 造瞠czk cukru 10 min po郵adki MelB Tiffany Rothe boczki 2x 10 min ABS 10 min Natalia Gacka 12.40- kubeczek (150g) jogurtu naturalnego z garstk p豉tk闚 migda堯w i 獞iartk gruszki 15.40- p馧 kotleta schabowego sma穎nego w panierce, ry z warzywami na patelnie w sosie curry (+ przyprawy: czosnek granulowany, papryka, curry, pieprz Cayenne) - wiem wiem, ten kotlet schabowy.. 18.40- mix sa豉t, p馧 pomidora, 獞ier cebuli, pieprz s鏊, p馧 opakowania serka wiejskiego; 2 kromeczki "pieczywa" Wysoki B這nnik; *1,5 litra wody niegazowanej, kubek zielonej herbaty, kubek Pu-Erh II) uczelniane ;/ 4.40- dwie po堯wki bu趾i z mas貫m, w璠lin i og鏎kiem zielonym, s鏊; p馧 opakowania serka wiejskiego; kawa z mlekiem i 2 pastylkami s這dziku 9.40- obwarzanek z makiem 13.10- dwie kromeczki "pieczywa" Wysoki B這nnik 14.50- talerz (3 chochle) zupy pomidorowej z makaronem literowym (zabielana 鄉ietan) 10 po郵adki min Mel B Tiffany Rothe boczki 10 min ABS 10 min Natalia Gacka ABS 10 min 17.20- sa豉tka: mix sa豉t, ser feta, kilka r騜owych winogron, pier z kurczaka w przyprawie sma穎na na oliwie z oliwek, polane jogurtem naturalnym wymieszanym z przypraw do kurczaka *1,5 litra wody niegazowanej III) 8.45- p馧 bu趾i z mas貫m, w璠lin i pomidorem; p馧 bu趾i z mas貫m, w璠lin i og鏎kiem zielonym; kawa z mlekiem i dwoma pastylkami s這dziku 30 min spacer 10min skakanka 10 min po郵adki MelB 13.35- 獞ier startej gruszki, p馧 kubeczka jogurtu naturalnego z 造瞠czk miodu, gar嗆 p豉tk闚 owsianych, otr瑿闚 篡tnich, kokosu i p豉tk闚 migda堯w upra穎nych na patelnie z odrobin mleka i miodu (warstwowo w szklance, taki niby "deser") 16.00- dwa go陰bki w bia貫j kapu軼ie, z ry瞠m i mi瘰em, posypane weget 19.20- p馧 bu趾i z mas貫m i w璠lin; jajko na p馧twardo z sol; og鏎ek zielony tarty z czosnkiem i jogurtem naturalnym *1,5 litra wody niegazowanej, 2x zielona herbata i jak si to widzi? |
|
|
|
#1736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), a wszelki propozycje innowacji traktuje z ogromna doza nieufnosci. W efekcie przygotowanie obiadu zajmuje duzo czasu, a ona chodzi zla jak osa Ja w kuchni jestem niestety (albo stety, bo mimo narzekania na brak czasu pichcic uwielbiam, odstresowuje mnie to) jestem zdana na siebie. Na pomoc Malzona moge liczyc w kwestii zmywania naczyn, bo szczytem jego umiejetnosci kulinarnych jest jajecznica Za to jest bardzo utalentowany jesli chodzi o jedzenie, zwlaszcza jak mu cos zasmakuje W ogole zazwyczaj niestety jemy osobno, bo ja siedze w biurze najczesciej "do oporu". a on pracuje z domu, wiec w porach posilkow sie mijamy. Dlatego tak celebruje weekendy, kiedy mozemy razem usiasc przy stole, a ja moge przyrzadzic cos bardziej pracochlonnego ![]() Wroce jeszcze na moment do babeczki. Ty wiesz, ze ja sie nie czepiam kupnych, prawda? Fajnie miec taka zaufana piekarnie. U mnie tego typu wypieki powstaja zazwyczaj podczas weekendowego kulinarnego wyzywania sie - pieke hurtem, zamrazam (ale nie wiecej niz jeden-dwa rodzaje, zamrazalnik nie jest z gumy |
|
|
|
|
#1737 | ||
|
bez kija nie podchodz
Wiadomo軼i: 9 126
|
Cytat:
Jak mo積a mowi, ze 160 kcal to jest duzo, ja na samo sniadanie jem 450, albo 500, czasami ![]() Jak jestes adowolona z wygl康u ( choc smiem twierdzi, ze jestes wychudzona, wysuszona, jedzac takie jedzenie..) to czekmu twoje jadlospisy sa gorsze, duzo gorsze niz Rki ? Gdzie s jakies zdrowe tluszcze ? Gdzie jest bia趾o ? Gdzie jaskies wegle w postaci ziemniakow/kasz/makaronow/ryzu/chleba? Jak zjesc 3-4-5 kromek z maslem, wedlina, jajkiem albo serem zoltym, warzywami, ryba, no cokolwiek to NAJESZ SI. JESZ TRAGICZNIE, a sorry, TY PRAKTYCZNIE DAJESZ SOBIE MYLNE UCZUCIE SYTOSCI tymi jogurcikami. WG MNIE JESTES CHORA. Nie bede tu klepac calej litani, jak powinnas sie odzywiac, bo watpie, ze z tego skorzystasz, jest mnostwo stron, gdzie mozesz o tym poczytac i jak juz bedziesz chciala faktycznie zrobic cos ze sob to si zabierz za lektur.
||
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43614085 m鏬豚y kto oceni?
![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brak bialka w sniadaniu to chyba najpowazniejszy blad. I spokojnie daj wiecej wegli do kolacji, skoro jestes na U/P To co przed obiadem to przypadek i jedzenie z nudow? Jak dasz rade, to nastepnym razem dodaj cos ze zjedzonych wtedy rzeczy do przekaski. Tylko nie danio light - w ogole produkty light to z punktu widzenia wartosci odzywczych chemia i paskudztwo, wiec lepiej unikac Reszta jak na czerwono. I ostatnie pytanie - jak z plynami w ciagu dnia? Bylo cos oprocz kawy z mlekiem i kakao? Edytowane przez Erena Czas edycji: 2013-11-08 o 12:25 |
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj caly czas bylam g這dna i dlatego tak wysz這 z tym jedzeniem w mi璠zyczasie. To pewnie wina s豉bego obiadu dosc ;p zupa byla bez ziemniak闚. A 郾iadania zazwyczaj mam duzo bardziej bia趾owe, np. dzis owsianka 30g p豉tk闚 owsianych, do tego ser wiejski lekki 200g gotowane z jablkiem. ![]() P造n闚 duzo, zielona herbata, woda. 鑿icze tez 4-5x w tygodniu po 50-70 minut ![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

Ja w sumie te jeszcze tego si ucz

zn闚 瘸dnego bia趾a. Na kolacj mo瞠sz zje嗆 cokolwiek, zwyk貫 kanapki (ale posmarowane i z w璠lin albo serem!), jajecznic (5 minut roboty, chyba dasz rad?), sa豉tk i mn鏀two troch bardziej skomplikowanych rzeczy. A zamiast tych jogurt闚 ju chocia twar鏬 by zjad豉... a kawa z mlekiem i nawet z jab趾iem to nie posi貫k.
).

jest nie幢e 

. Sluchaj, kiedy Ty masz czas na takie pichcenie? Serio. Sama lubie gotowac, ale zazwyczaj czas mam tylko w weekendy, wiec wtedy sie wyzywam, gotuje hurtem i rozdzielam na porcje do biura 

105 --> 102,4 

Brak bialka w sniadaniu to chyba najpowazniejszy blad. I spokojnie daj wiecej wegli do kolacji, skoro jestes na U/P