![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Dołączam się
![]() OM 7.07.2013 r. (Okres strasznie nieregularny) 03.09.2013 r. wg usg. płodek miał 6 tyg. i 2,9 mm Wg ostatniej miesiączki i testu beta wyszło, że niestety jest za mały. Podobno był też za mały w stosunku do rozpuchniętej ( czy jak to tam fachowo się nazywa, macicy). Tak więc macica, test beta i om wskazywały na 7-8 tydzień, a wielkość płodu na 6 tydz. Lekarz przepisał tabletki i dał krzyżyk na drogę. Powiedział, że mam nikomu nie mówić o ciąży, bo nie wiadomo. 23.09.2013 r. wg usg- płodek ma 8 tyg. i 4 dni, ma 18,5 mm. A jednak skubany urosnął ![]() ![]() Dostalam l4 z uwagi na kłucie w podbrzuszu, które potem zamieniło się na uczucie takiego skurczu jednego, który puścił po kilku minutach. TP wyliczono wczoraj wg usg na 04.05.2013 r. Objawy: -mdłości przez większość dnia, które muszę zagryzać jakimiś pierdołami np. paluszkami, -wymioty- tylko w przypadku jak za późno zjem, najczęściej rano- dlatego podjadam nawet w nocy, jak w ogóle nie zjem to wymiotuję niczym, -uczucie ciężkości na żołądku, odbijanie, -dziwne uczucie w podbrzuszu, ni to ból, ni to łaskotanie, czasami ciągnięcie, domyślam się, że macica się rozciaga, - Zmęczenie, ale takie dziwne, taka senność i do tego przychodzi z nienacka i odchodzi, - sutki jak wentyle ![]() -piersi trochę mniej spuchnięte niż 3-4 tyg. temu, ale większe niż zawsze, - ostatni tydzień- więcej sikam, a ogólnie to mój mocz strasznie mi śmierdzi ![]() Tabletki: 2x1 duphaston 1 pregna plus 7 października kolejna wizyta z usg ![]()
![]() |
#1712 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przepraszam, że tyle czasu milczałam ,ale pochłonęła mnie całkowicie praca i dom. Witam wszystkie nowe mamuśki ![]() ![]() Wczoraj byłam na 1 wizycie. Według OM wychodziło 6t1d, z USG wyszło 4t2d ;( Mam być pozytywnej myśli, brać luteinę i zgłosić się na wizytę za tydzień 30.09. Mam nadzieję iż miałam owulację dużo później i dlatego z usg wyszedł wcześniejszy termin, oby.... Cytat:
Który tydzień wyszedł Ci z usg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla Twojego synka, oby i teraz skokowo nadrobił wszystko ![]() Ja jestem do połowy października na wychowawczym (akurat 13 tydzień będzie i zaproponowałam pracodawcy powrót na 2-3 m-ce o ile mu się to opłaci ![]() Fakt też mam smyka małego w domu ale zaczęliśmy go posyłać do żłobka na razie 4 godziny ale co tam się wymęczy to potem śpiocha 2-3 godziny ![]() ![]() Witam wszystkie nowe mamuśki ![]() ellenas nie martw się u mnie tydzień różnicy ale ja mam cykle 5 tygodniowe to chyba normalne ![]() ![]()
![]() |
#1716 |
Wtajemniczenie
|
Mój termin OM to 28.08 , więc jeszcze baardzo wszystko jest "świeże".
Z mężem staraliśmy się 3 miesiące, więc cieszymy się że tak szybko się udało. Teraz czekam na wizytę u ginekologa, dopiero 22 października, mam nadzieję że tyle wytrzymam ![]()
#1717 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Byłam w 15 dniu cyklu na usg i był pęcherzyk, ale nie wiadomo kiedy pękł. Wczoraj maleństwo ledwo co było widać. Musi być dobrze, ale nerwy są przed kolejną wizytą. ellenas nie martw się u mnie tydzień różnicy ale ja mam cykle 5 tygodniowe to chyba normalne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1718 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Paulka, nie ma co się spieszyć z wizytą jeśli nie będziesz miała niepokojących objawów. Jak pójdziesz w październiku, to będzie wszystko ładnie widać... a gdybyś teraz poszła, to miałabyś jak ja stresa, że jeszcze nic nie ma...
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Wiem, wiem pewnie przesadzam, ale to dlatego że wyczekiwana ciąża jest. Ostatnio byłam u pani ginekolog 16 września, i od tamtej pory miałam "podejrzenia" bo widziała pęcherzyk. No i wczoraj powinna przyjść @, nie było jej, nie było też objawów więc rano (dla pewności) zrobiłam 2 testy no i jest druga kreseczka, na jednym i na drugim ![]()
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
Paulka ja też się na wizytę nawet jeszcze nie zapisałam.
Na razie czekam na nowy dowód i potem dopiero się zapiszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
404 Not Found
|
No i złapalam wirusa jakiegoś. Katar katar i jeszcze raz katar i kaszel. Dostałam zwolnienie do końca tygodnia i właśnie wracam do domu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Emilia zdrowiej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajna oaza na tym topiku, ja tutj psychicznie odpoczywam . milego dnia dziewczyny! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego mam mały apel: ja wiem, że każda mama jest najbardziej dumna na świecie, że jej dziecko już je makaron, że siedzi, że chodzi itd. Jak zobaczycie dziecko większe od waszego, które tego nie robi, to nie przechwalajcie się przy jego rodzicach, co to już wasze dziecko nie robi. Odbyłam już kilkaset takich rozmów i za każdym razem nie jest to dla mnie łatwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie ogarniam tego. Jest 11 rano, spałam ok 9 godzin. wstałam po 9 (nieprzytomna!), zdążyłam się trochę pokręcić, śniadanie zrobić i już jestem wyczerpana i spac się znów chce. I tak jest codziennie!!! (dodam, że wyniki krwi mam ok, więc to żadna anemia) Dziewczyny co robić? cześć! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() paciarotta mysle ze w takim ukladzie powinnas odpuscic tą robote, nie mozesz sie stresowac tym w domu ze zle sie czujesz a tyle masz do zrobienia... to nie dopuszczalne ze musisz brac robote do domu, co to za L4... pracujesz na umowe o prace? czy twoj szef jest ugodowy? moze powiedz mu ze nie jestes obecnie w stanie pracowac nawet w domu. ze gdy poczujesz sie lepiej to zabierzesz sie za to. nie wiem jaka masz prace czy gonią cie terminy i dead line'y ale jesli tylko mozesz wykorzystuj swoje prawa bo praca w domu to tez praca i to nie jest wtedy urlop ani chorobowe. szef powinien o tym pamietac. ![]() Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-24 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
sprzedaż na forum jest zabroniona
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-09-24 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
olej pracę. I tak nikt nie doceni, że na L4 pracujesz. Będą za to pamiętać, że Cię pół roku czy rok w pracy nie było, bo byłaś na macierzyńskim. Jak będziesz pracować na zwolnieniu, to nie licz na spokojny macierzyński. Też będą oczekiwać że będziesz pracować "bo przecież dziecko cały czas śpi". Koleżance nie odpuścili nawet jak w szpitalu była "bo przecież już urodziła, to ma czas". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Light Limara, paulka0212 witajcie ![]()
#1730 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mój szef nie jest ugodowy, nienawidzi zarowno mnie, wszystkich kobiet jak i dzieci na tym świecie dlatego póki nie będę po I trymestrze nawet się nie przyznaję do ciąży (jestem teraz na urlopie wypoczynkowym a właściwie naukowym przed egzaminem zawodowym). Pracę mam wykonać w domu (terminy!), bo inaczej odwoła mi urlop wypoczynkowy (a wtedy bede musiala się przyznać. Nie chcę tego robić, bo - odpukać - jak coś pójdzie nie tak i nie dotrzymam ciąży to wylatuję z pracy w 5 sekund a po poronieniu nic mnie nie chroni). A na zwolnienie lekarskie nie chcę jeszcze iść, bo mam szansę dostać dodatkową pracę (lekką pracę w domu, na 1.4 etatu) i żeby składki mi się potem liczyły do zasiłku i macierzyńskiego muszę tą pracę podjąć jako "zdrowa" (nie mogę być na zwolnieniu).. To wszystko jest mocno pokręcone i stres nie z tej ziemi... ![]() a tak nawiasem, macie jakieś mądre pomysły co do zasilku macierzyńskiego czy chorobowego? Edytowane przez paciarotta Czas edycji: 2013-09-24 o 11:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||||
Rozeznanie
|
[QUOTE=dwakolory1;42955640]
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- witam jestem po wizycie i jestem szcesliwa ![]() ![]() wieczorem wstawie zdjecie bo teraz niemam jak . czekam na relacje innych z wizyt ![]()
![]() |
#1733 |
Wtajemniczenie
|
paciarotta no to bardzo nieciekawa sytuacja, obawiam się że z tego stresu nic dobrego nie wyniknie. Bardzo niedobrze ze jak na złość ciąża objawia ci się takim zmęczeniem...
wiem, że łatwo się mówi ale musisz poukładać priorytety, obrać jakiś schemat dnia na tym wypoczynkowym i może uda się to wszystko pogodzić choć wygląda na to że zanim dostaniesz nową pracę czeka cię jeszcze więcej stresu... ciężko mi się postawić w Twojej sytuacji bo pracę masz inną, choć też jesteś po poronieniach a to ryzyko... ja przed ciążą podjęłam pracę wyłącznie stojącą 12h- zrezygnowałam mimo iż mogłam złapać ich na świadczenia, ale była to praca bez perspektyw... Musisz na pewno zwolnić tempo, dużo wypoczywać no i zdecydować na czym ci mniej zależy, by ewentualnie ryzykować, czy z ciążą czy z pracą. Nie znam do konca twojej sytuacji w pracy ale pracodawca jesli jestes w ciązy i nie idziesz leżeć w domu to z kolei powinien zapewnić ci takie warunki pracy abyś nie stwarzać Ci zagrożeń. Jakoś musisz ponad to się unieść kochana.. Wierzę, że dasz radę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1735 |
Rozeznanie
|
Witam, ale jesteście aktywne ledwo nadrobiłam zaległości...
![]() Wczoraj byłam u ginekologa prywatnie chodz juz tydzien temu widziałam serduszko (tydzien temu byłam na kase chorych)to wczoraj tak pieknie biło..... no i jednak stwierdziłam ze zostane przy swojej Pani Doktor, która przyjmuje na kase chory. Fakt ze wydaje mi sie ze sprzet w gabinecie prywatnym jest na wysoki poziomie ale na nfz Pani poświecą naprawdę dużo czasu i jest bardzo dokładna. A Wy chodzicie prywatnie czy na kase chorych? Czy moze uzywacie juz jakis kremow/oliwek na rozstepy? Mozecie cos polecić ja juz mam taki delikatny brzuszek i bym chciała powoli zaczac cos stosować. Co do pracy w ciazy to lekarz mnie wczoraj pytał czy chce zwolnienie, ja bym chciała jak najdłuzej pracowac a ze pracuje w ksiegowosci to mam prace siedzaca i raczej nie stresującą. Wiec narazie ze zwolnienia nie skorzystam. Lekarz doradził mi wczoraj zebym jadła czesciej a mniej co 3h ponoc dobry sposob na mdlosci...- dzis sie sprawdza. A rano jak sie obudze mam usiasc i napic sie wody i dopiero wstac jak chwilke jeszcze tak posiedze. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do kremow i balsamów to wiekszosc jest od 4 miesiaca, na poczatku najbezpieczniejsza jest oliwka, ale jesli dziewczyny znają coś skutecznego co mozna stosować od poczatku to chętnie się tem przyjrzę bo też chciałabym jak najwcześniej zaczać zapobiegać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Rozeznanie
|
hope mam nadzieje ze jest wszystko wporzadku ale wczesniej mialam tez bardzo duzo stresow. Bo miesiaczke ostatnia mialam 15 lipca a 9 wrzesnia był tylko pecherzyk ciazowy i kazali mi do tego z dystansem podchodzic bo moze byc roznie... ale najprawdopodobniej przez moją chorobe PCO gdzie mam bardzo nie regularne miesiaczki zapłodnienie nie bylo w lipcu tylko w sierpniu i wiek ciazy jest inny niz OM. Ale stres byl okropny. Oliwki uzywam od dawna i tak sie zastanawiam czy przy niej nie zostac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobra jest oliwka z rossmanna dla kobiet w ciąży Babydream fur Mama, ma bardzo dobry naturalny skład, jest niedroga i bardzo wydajna ![]() używałam jej na rozstępy na udach nie były widoczne, ale mam wrażenie, że jest ich mniej, a skóra jest jędrniejsza odkąd ją stosowałam i w ogóle jak dla mnie bardzo ładnie pachnie ![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-09-24 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym że jeśli chodzi się do jakiegoś lekarza z tego szpitala to ma siepewność że będzie się tam rodzić. Brałam jeszcze inne rozwiązanie: czyli wizyty na kase, poród w tym konkretnym, ale wtedy istnieje ryzyko że jesli mają full miejsc to odsyłają do innego. Lekarza poleciła mi równiez moja przyjaciółka który była bardzo zadowolona z niego. Więc tym bardziej chce do niego chodzić. -------------------------------------------------------------------------------- a jeśli chodzi o kremik/ oliwkę ja jeszcze przed ciąża używałam tej z Rossmana Babydream fur Mama, Olejek do pielęgnacji ciała https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html ==== p.s ale w sumie będzie dobry kazdy preparat który natłuści skórę / wtedy gdy będzie się rozciągała/ moja koleżanka np. przez całą ciąże stsowała kremy przeciw rozstępom , wszystko ok, brzuszek ładny, ale jak urodziłą po ok 1 mies. to jej wyszły czerwone rozstępy ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
też czytalam wiele poleceń co do tej oliwki - chyba się w nią zaopatrzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.