|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
no właśnie bez dodatków-nawet bez soli
![]() ja myślę, że przez pierwszych parę dni jadłabym bez niczego, a potem to już np z jogurtem naturalnym, siemieniem, może jakieś warzywa albo owoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje postanowienia to : *4-5 posiłków dziennie w odstępach 3-4 godziny * Pieczywo zamieniam na Wasę * Nie jem ziemniaków, makaronów * Nie piję słodkich napoi * Nie jem słodyczy * Trening codziennie od 1h do 1,5 h * Czasem basen * Balsamowanie ciałka - codziennie * Do każdego posiłku dodaję warzywka *Owoce jem do południa KOCHANE! Kiedy macie dzień ważenia ? ![]() Dajcie mi proszę jeszcze jakieś porady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zamieniłabym pieczywo na ciemne, pełnoziarniste, a nie tylko wasę-mówię z doświadczenia, makarony też nie są złe-pełnoziarniste, gdyby Ci brakowało dodatków do obiadu polecam kasze, kuskus: ehem: wydaje mi się, że trening codziennie po 1h to za dużo, wiem bo rok temu tez tak próbowałam schudnąć i to było zdecydowanie za dużo, poza tym szybko można stracić motywację, może wyznacz sobie jeden dzień na odpoczynek a drugi tylko na basen? ja do tego dodałabym jeszcze dużo wody i herbatę zielona i będzie git ![]() a powiedz mi masz zamiar liczyć kalorię czy raczej tak na oko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra, zrobię trening co drugi dzionek ![]() Orbitrec / basen / chodakowska - trzy opcje do wyboru. Uwielbiam wodę i zieloną herbatkę. Nie słodzę herbat i kaw więc luzik. Chyba lepiej liczyć... Tak myślę, że ok 1200-1300 będzie gucio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ważymy się co 2 tygodnie między piątkiem a niedzielą ![]() Co do ćwiczeń to nie katuj się codziennie, bo nie dasz rady - jeśli teraz mało się ruszasz to będzie Ci b. ciężko - skonstruowałabym trening tak, żeby wychodziły ćwiczenia co 2 dzień, a w pozostałe dni 1-1,5 h spacer - gwarantuję, że efekt będzie niemalże identyczny, ale nie zrobisz sobie krzywdy. Poza tym nie "rzucaj" się na treningi, które są pokazywane przez "chudziny", bo niestety przy Twojej wadze może się to skończyć uszkodzeniem co najmniej stawów skokowych lub kolanowych i unieruchomieniem. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
też uważam, że powinnaś zjeść też normalne pieczywo, jak zjesz normalną kromkę razowca z dodatkami (szynka, sałata, pomidor czy co tam chcesz) to czujesz się syta i najedzona bo w glowie masz że zjadłaś kapaki=normalny posiłek, pieczywo długo jest w żołądku, więc i dłużej nie będziesz chciała sięgać po nic kolejnego, niż po 'wasa'
ja nigdy w trakcie odchudzania nie próbowałam przechodzić na wase, uważam że najlepsze podjeście to czyste MŻ, czyli jeść to co zawsze ale mniej, skonczysz diete i chcesz całe zycie jeść już tylko wase? pewnie nie, dlatego lepiej organizm przyzwyczaić do takiego jedzenia normalnego, ale w małych ilościach, niż po miesiącu odchudzania zacząć jeść już normalnie (więcej ) i jeszcze do tego takie skoki na wszystko i pieczywo i wszystko czego podczas diety się nie jadło kromka razowca na pewno nie zaszkodzi ![]()
#1718 |
Zakorzenienie
|
podpisuje się pod tym co Gryzelda i Babeczki radzą
![]() a rodziców namów w takim razie na kupowanie makaronu pełnoziarnistego-smakuje tak samo a jest zdrowszy, tak samo z pieczywem ![]() a gdyby nie chcieli to chleb możesz sobie kupować sama-ja kupuje takie pakowane po 6 kromek i starcza mi to na tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Innymi słowy: NIE DLA MNIE ![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym wiem po sobie, że stawianie sobie od początku zbyt dużych wymagań skutkuje tym, że za parę dni zrezygnujesz, bo braknie Ci sił i organizm będzie się bronił na różne sposoby. Apropo tabelki. Zrobiłam tam pewną zmianę z racji, że dziewczyny tak przychodzą i odchodzą. Dodałam do dwóch ostatnich kolumnę "waga początkowa". Jak będziecie się wpisywać przy ważeniu to wypełnijcie też tą rubrykę. Dzięki temu będzie się nam sumować wspólna strata kilogramów ![]()
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() (zawsze chciałam użyć tej 'minki' ale nikt mnie dotąd nie chwalił ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- tak sobie przeglądam tą stronkę ileważy.pl i znalazłam niechcący bombę kaloryczną ![]() http://www.ilewazy.pl/rogal-swietomarcinski jadła to któraś z Was? ![]()
#1721 |
Zakorzenienie
|
Jak to nie
![]() ![]() Podliczyłam sobie dzisiejszy jadłospis i wychodzi mi tak mniej więcej: kcal: 1000 B: 65 W:140 T: 32 B:18 Ujdzie. ![]()
#1722 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W środku jest specjalna masa z białego maku z orzechami i rodzynkami. Mega, ale prawdziwe są tylko w Poznaniu, chociaż nasz lokalny cukiernik ma certyfikat (produkt regionalny, tradycyjny, zarejestrowany i żeby piec te Rogale to trzeba mieć certyfikat). Są boskie! Nigdy żadna dieta mi nie zabroni jeść Rogali w okolicach 11 listopada ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
masakra w jednym rogalu 1200kcal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi wychodzi na dziś 853kcal i tak myślę, co tu zjeść na kolację ![]()
![]() |
#1725 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44443770]OMG!!! Uwielbiam, UWIELBIAM! W tym roku zjadłam chyba z 3
![]() W środku jest specjalna masa z białego maku z orzechami i rodzynkami. Mega, ale prawdziwe są tylko w Poznaniu, chociaż nasz lokalny cukiernik ma certyfikat (produkt regionalny, tradycyjny, zarejestrowany i żeby piec te Rogale to trzeba mieć certyfikat). Są boskie! Nigdy żadna dieta mi nie zabroni jeść Rogali w okolicach 11 listopada ![]() ![]() ![]() hehehehe ![]() ![]() ![]() ![]() nooo ![]() ![]()
#1727 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44443770]OMG!!! Uwielbiam, UWIELBIAM! W tym roku zjadłam chyba z 3
![]() W środku jest specjalna masa z białego maku z orzechami i rodzynkami. Mega, ale prawdziwe są tylko w Poznaniu, chociaż nasz lokalny cukiernik ma certyfikat (produkt regionalny, tradycyjny, zarejestrowany i żeby piec te Rogale to trzeba mieć certyfikat). Są boskie! Nigdy żadna dieta mi nie zabroni jeść Rogali w okolicach 11 listopada ![]() ![]() ![]() heh ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie zjadłam pomarańczę i owsiankę z truskawkami-pychota ![]() ![]() na kolacje będzie twaróg chudy i małą pomarańcza i bilans wyjdzie na 1050kcal ![]() aaa i zaliczyłam dziś melb abs i buns i godzinę na hula hop ![]() planuje jeszcze wskoczyć na orbitreka jak dojedzie ![]() TŻ właśnie dzwonił, że wraca i kupił czerwono biały ![]() Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2014-01-05 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam orbitreka czarnego ![]() ![]() no i nie wiem co zjeść na tą kolację... ugotować sobie 2 jajka na miękko... hmm albo zjeść jabłko z mikrofalówki z cynamonem ![]() nie wiem czego, ale od początku diety jem pieczywo tylko rano, na I śniadanie albo na I i II śniadanie, jakoś jak teraz sobie myślę, że mam zjeść np o 20 dwie kromki chleba, to mi się wydaje, że to strasznie złe na dietę :P ( a pomyśleć że do tej pory jadłam koło 21 2 białe bułki (4 połówki) z żółtym serem, wędliną i keczupem ) w formie grzanki ![]()
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Konto usunięte
|
No ja też. Do tego bywała pizza, spaghetti, kiełbasa na gorąco, parówki...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44444435]Bo chodzisz i szukasz
![]() hehehehe ![]() ![]() ![]()
#1734 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44444435]No ja też. Do tego bywała pizza, spaghetti, kiełbasa na gorąco, parówki...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Bo chodzisz i szukasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no i dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Konto usunięte
|
Heheh od tego tu jesteśmy.
A my od 15 czekamy na księdza... I jeszcze go nie ma w naszej klatce... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
pewnie go ktoś poczęstował obiadem
![]() dojechał mój sprzęt idę składać ![]() TŻ się wkurza na mnie, mówi-"cały dzień siedzisz na tym forum, wyłącz już" ![]() chyba oszalał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Konto usunięte
|
No to po wizycie. Nie było proboszcza, który zna naszą sytuację tylko inny ksiądz. Trochę krzywo się na nas popatrzył jak mu powiedzieliśmy, że ja mieszkam tutaj, ale niechby tylko spróbował coś powiedzieć.
Cholera mam problem z moją mamą! Jakiś czas temu poprosiła nas, żebyśmy na wesele zaprosili jej 2 bliskie koleżanki, z których jedna jest naszym zaprzyjaźnionym lekarzem i zawsze jak trzeba to nam pomaga (do tego akurat nie miałam żadnych pretensji), a dzisiaj stwierdziła, że ona nam dołoży 1000 zł do organizacji wesela, ale mamy zaprosić jeszcze dodatkowe 4 osoby (!) i mają to być znajomi, którzy na stałe są w Niemczech a mają tu dom nad jeziorem i którym ona się opiekuje, a 2 to ma być jej kierowniczka z pracy z mężem. I teraz jak jestem w stanie w jakiś sposób to pojąć, to kompletnie nie rozumiem jak ona może mi narzucać kogoś, kogo mam zaprosić to 1, a 2 to jak będzie miał się poczuć mój ojciec (rodzice są po rozwodzie), od którego strony nie będzie poza nim samym nikogo? I jak mam ich w tej sytuacji posadzić przy stole? Ojca na szarym końcu za znajomkami mojej mamy? Czy ojca koło nas, żeby mama się obraziła? Ku**a mać nienawidzę takiego czegoś! Jakieś rady? Na razie powiedziałam mamie, że takiej decyzji nie mogę podjąć sama, bo to nie jest tylko moje wesele, ale też mojego Narzeczonego. Jutro jedziemy do niej z zaproszeniem i mamy o tym pogadać, ale marnie to widzę! |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
znam ten ból
![]() ![]() moja mama chciała tylko, żebym zaprosiła dwie parę sąsiadów bo i tak musiała by ich zaprosić do domu dzień po weselu-ok nie mam nic przeciwko ![]() jeśli o Ciebie chodzi to, no trochę dziwne jest zaprasza mnie obcych ludzi więc Ci się nie dziwię , że się buntujesz...ale skoro mama chce Ci za nich zapłacić (a oni pewnie też z [pustymi rękami nie przyjdą ) to może dla świętego spokoju się zgódź? wilk będzie syty i owca cała ![]() a jeśli chodzi o tatę to faktycznie nie wypada go posadzić ze znajomymi mamy, mógłby się czuć niezręcznie.. a nie mogą siedzieć rodzice z Wami przy stole tym głównym? i to jest właśnie to, że niby mamy być najważniejsze w tym dniu ale jest tyle zależności o które się trzeba martwić, że porażka, kogo zaprosić, kogo pominąć, kogo z kim usadzić...itd szok:mur ja w tym temacie mam problem ze świadkową-moja przyjaciółka od 20 lat, bardzo chce być i chyba nie bierze pod uwagę innej opcji, wiem, że jej będzie przykro-dała mi to do zrozumienia w rozmowie, a ja jakiś czas temu w luźnej rozmowie powiedziałam siostrze, ze chyba będzie i widziałam jak się ucieszyła(chociaż opowiedziałam jej, że ta przyjaciółka bardzo chce i siostra stwierdziła, że to mój dzień i ona się nie obrazi jak nie będzie, ale widziałam jak jej miło było) i co mam teraz zrobić? ![]() Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2014-01-05 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dodatkowo od strony taty nie będzie nikogo, bo plan był taki, że zapraszamy tylko najbliższą rodzinę i najbliższych znajomych (i mama o tym wiedziała), a tu nagle mama wyjeżdża z 6-cioma osobami, które poza lekarką, są dla mnie kompletnie obce. Co do sadzania rodziców z nami przy stole głównym to musieliby wtedy siedzieć koło siebie. I na pewno nie będą potrafili się normalnie zachować. Poza tym to by było trochę dziwnie ustawione wtedy: Młodzi, Świadkowie, Rodzice, Znajomi, Reszta rodziny...? Jakoś nie pasuje mi taki układ, lepiej: Młodzi, Świadkowie, Znajomi i na ramionach stołu Rodzina (i znajomkowie mojej mamy...?). Narzeczony już wcześniej był przeciwny takiemu zapraszaniu znajomych mojej mamy. Jest jeszcze opcja, że mój tata usiądzie po stronie Teściów, ale czy to też nie będzie dziwne? Cholera jasna! ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Ja nie mam siostry, więc nie miałam tego dylematu... Zawsze możesz rozwiązać to tak, że jedna będzie Świadkową, a druga później Chrzestną. Jeśli rozmawiałaś o tym z siostrą i mówiła, że nie będzie jej przykro jak nie zostanie Świadkową, to poproś ją później o to, żeby była Chrzestną (nota bene dla mnie to ważniejsza funkcja niż Świadkowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
czy ja wiem, lepiej żeby siedział koło teściów niż koło mamy i żeby oboje się z tym źle czuli
![]() a sprawę jeszcze przegadaj z TŻ bo jak on będzie bardzo przeciwny tym znajomym mamy to nie będzie problemu ![]() a może to będzie akurat dobra okazja dla rodziców, żeby złamać lody? nigdy nie wiadomo, jedno jest pewne, że na pewno oboje będą mieli na uwadze, ze to wasze święto i że wy jesteście wtedy najważniejsi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.