Farbowanie henną - część IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 21:32   #1711
Gryzeldaa
Raczkowanie

Dot.: Farbowanie henną - część IV

Cytat:
Napisane przez Nireille Pokaż wiadomość
Myślę, że odrosty mogą ci wyjśc dużo jaśniejsze, ogniste. Ale jak dorzucisz zdjęcie wlosów to dziewczyny na pewno będą w stanie lepiej ci doradzić
Wstawiam wiec zdjęcie mojego blondu i farbowanego brązu. Dodam tylko, ze nie planuje czystej henny a hennę khadi w odcieniu orzechowy brąz. Jeśli jednak nie mogłabym liczyć na złapanie odrostu, to jak miałabym go pokryć w przyszłości? Za każdym razem przed henna chemia? To wydaje się bez sensu, wybaczcie zapewne dla Was, glupie pytanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 171.jpg (18,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4344.jpg (41,2 KB, 24 załadowań)

if you were happy with the wrong one
just think how happy you will be when

the right one comes

od 01.02. olejuje włosy
13.10 - pokrzywa
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 00:33   #1712
saintfreak
Raczkowanie

Puff... Pierwszy raz w 100% sama hennowałam, odrosty robiłam. TŻ śpi jak suseł, nie miał mi kto sprawdzić, czy jakiegoś suchego placka nie zostawiłam... Trzymajta kciuki, jutro się dowiem, czy coś schrzaniłam
saintfreak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 05:53   #1713
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

Ja nauczona doświadczeniem wzięłam od razu 2 henny W ten weekend zrobię z całości (chce porównać kolor z tym felernym lassem) a potem dwa razy na odrosty będę miała Chciałam zrobić większy zapas, ale jeszcze zachciało mi się kasji i bhingraju i fundusze się skończyły
Mam nadzieje że hennowe pole zrobiła większy zapas i nie skończy sie teraz tak nagle
a po co to? i co to?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 08:10   #1714
Nireille
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
a po co to? i co to?
A jakieś ziółko Wiesz co, na pewno źle napisałam jego nazwę bo jest trudna Bhringraj powinno być. Pisało że fajnie się łączy z neem w masce do włosów, a neem mam, więc się pobawię. Zdaje się że dodany do henny przyciemnia.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
Wstawiam wiec zdjęcie mojego blondu i farbowanego brązu. Dodam tylko, ze nie planuje czystej henny a hennę khadi w odcieniu orzechowy brąz. Jeśli jednak nie mogłabym liczyć na złapanie odrostu, to jak miałabym go pokryć w przyszłości? Za każdym razem przed henna chemia? To wydaje się bez sensu, wybaczcie zapewne dla Was, glupie pytanie
Nie no nie ma niczego głupiego w tym pytaniu. Odrost na pewno się złapie, nie ma sensu go rozjaśniać czy coś. Tylko włosy farbowane złapią chyba dużo ciemniej. Które zdjęcie jest bardziej aktuale? To z krótkimi, ciemnymi włosami? Nigdy nie robiłam brązami, więc trochę trudno mi powiedzieć, może ktoś bardziej kompetentny powie ci coś więcej.
Nireille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 10:31   #1715
metalowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alternative1 Pokaż wiadomość
naturalny mam taki mysi, jasny brąz, szarawe takie. olejuję włosy na kilka godzin (ale czysty olej, bez parafiny czy jakiś innych dodatków), rozrabiam rozjaśniacz (jakieś cece albo leo), daje drugie tyle odżywki, nakładam i ju. henna łapie mi na naturalnych na ciemną miedź, na długości mam jaśniejsze.
ale teraz już rzucam rozjaśniacz :P
To pewnie jakieś profesjonalne rozjaśniacze, generalnie jest jakaś różnica pomiędzy nimi, a typowo rossmanowymi?

metalowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 14:59   #1716
Gryzeldaa
Raczkowanie

Cytat:

Nie no nie ma niczego głupiego w tym pytaniu. Odrost na pewno się złapie, nie ma sensu go rozjaśniać czy coś. Tylko włosy farbowane złapią chyba dużo ciemniej. Które zdjęcie jest bardziej aktuale? To z krótkimi, ciemnymi włosami? Nigdy nie robiłam brązami, więc trochę trudno mi powiedzieć, może ktoś bardziej kompetentny powie ci coś więcej.
Aktualnie mam brazowe wlosy, a blond to mój naturalny i taki mam odrost.
Ktos jeszcze sie wypowie?

the right one comes

od 01.02. olejuje włosy
13.10 - pokrzywa
Stary 2014-11-21, 15:19   #1717
alternative1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metalowaa Pokaż wiadomość
To pewnie jakieś profesjonalne rozjaśniacze, generalnie jest jakaś różnica pomiędzy nimi, a typowo rossmanowymi?
saszetka cece na raz kosztuje ok 7zł + woda ok 4zł. różnica jest ogromna między tym a delią czy joanna, np kondycja włosów po
alternative1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 16:57   #1718
metalowaa
Raczkowanie

Cytat:
saszetka cece na raz kosztuje ok 7zł + woda ok 4zł. różnica jest ogromna między tym a delią czy joanna, np kondycja włosów po
Zdecydowanie mnie przekupiłaś tym, że lepsza kondycja włosów po cece Można je dostać jakoś stacjonarnie?
No i jeszcze pytanie odnośnie wody 3% tak? Generalnie wyczytałam, że można uzyskać przez to rozjaśnienie 7-8 tonów, to nie będzie trochę za dużo z koloru takiego jak niżej na marchewkę.

Mam nadzieję, że wybaczycie zaśmiecanie wątku hennowego, rozjaśnianiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0084.jpg (73,4 KB, 41 załadowań)

Stary 2014-11-21, 22:13   #1719
alternative1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metalowaa Pokaż wiadomość
Zdecydowanie mnie przekupiłaś tym, że lepsza kondycja włosów po cece Można je dostać jakoś stacjonarnie?
No i jeszcze pytanie odnośnie wody 3% tak? Generalnie wyczytałam, że można uzyskać przez to rozjaśnienie 7-8 tonów, to nie będzie trochę za dużo z koloru takiego jak niżej na marchewkę.

Mam nadzieję, że wybaczycie zaśmiecanie wątku hennowego, rozjaśnianiem
woda mocniejsza jakaś, 9% raczej (takie są w rudych farbach), złagodzisz odżywką. im dasz mocniejszą wodę tym bardziej rozjaśni, 3% z odżywką to mało zejdzie albo w ogóle prawie nic. ostatnio używałam 12%, ale taką miałam w domu, taka też jest w mocniejszych sklepowych rozjaśniaczach. ja kupuję u siebie w sklepie fryzjerskim (mają aktualnie -25% na cece i sklep internetowy jak coś).
Stary 2014-11-22, 12:03   #1720
metalowaa
Raczkowanie

Cytat:
woda mocniejsza jakaś, 9% raczej (takie są w rudych farbach), złagodzisz odżywką. im dasz mocniejszą wodę tym bardziej rozjaśni, 3% z odżywką to mało zejdzie albo w ogóle prawie nic. ostatnio używałam 12%, ale taką miałam w domu, taka też jest w mocniejszych sklepowych rozjaśniaczach. ja kupuję u siebie w sklepie fryzjerskim (mają aktualnie -25% na cece i sklep internetowy jak coś).
Dziękuję bardzo za rady

Stary 2014-11-22, 21:01   #1721
alternative1
Zadomowienie

prosz . u mnie dziś hennowanie odrostów, rano gloss z tego co zostanie
Stary 2014-11-24, 07:55   #1722
ewel86
Zadomowienie

Dziewczyny mi moja henna sie bardzo wyplukala. Farbuje eldem chna. Odrost juz mam tak duzy,konce mocno kasztanowe a reszta wlosa sama nie wiem co to za kolor. Mysle nad powrotem do chemicznej farby jakiejs ciemnej. Czy to bezpieczne ? Wlosy mam gdzies do talii jedno opakowanie wystarczy ?
ewel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 10:37   #1723
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
Aktualnie mam brazowe wlosy, a blond to mój naturalny i taki mam odrost.
Ktos jeszcze sie wypowie?
Ja farbowałam orzechowym khadi - włosy u góry średni blond (trochę ciemniejszy niż u Ciebie), w dołu farbowane parę miesięcy wcześniej chemicznym brązem, mocno już wypłukany kolor.

Farbowałam 2 razy - najpierw orzechowy zmieszany z czystą henną 1:1, ale złapało mi jaśniejsze partie ciemnoczerwono, a te ciemniejsze na jasny brąz z lekko czerwonym połyskiem. Było widać różnicę (choć kolor śliczny ten ciemnoczerwony ), więc jeszcze poprawiłam samym orzechowym brązem. Wszystko się ładnie zrównało, wyszedł ciemny brąz. Z każdym myciem odrobinę się wypłukuje, ale różnicy praktycznie nie widać miedzy tymi 2 partiami.
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:59   #1724
khloe
Strzelaj lub emigruj!

ja własnie siedzę z henną, ale nie wiem co to będzie, bo zawsze mieszam hennę i kasję w stosunku 1:1, ale waga mi się zepsuła i coś czuje, że ddałam za dużo kasji

km

mój INSTA
Stary 2014-11-24, 16:15   #1725
Cukiiereczek
Raczkowanie

metalowaa- piękny masz kolor jaką henną malujesz i co do niej dodajesz?

Już się nie mogę doczekać kiedy ta moja henna wkońcu do mnie dotrze!
I mam takie kolejne z moich głupich pytań. Henny nie wolno rozrabiać w metalowych pojemnikach, ani mieszać metalową łyżką itp tak? A co w takim razie z plastikiem? Bo chyba nie bardzo mam ceramiczną miseczke którą mogłabym "zmarnować" na hennę..

Cukiiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 16:24   #1726
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość

I mam takie kolejne z moich głupich pytań. Henny nie wolno rozrabiać w metalowych pojemnikach, ani mieszać metalową łyżką itp tak? A co w takim razie z plastikiem? Bo chyba nie bardzo mam ceramiczną miseczke którą mogłabym "zmarnować" na hennę..
Ja robie w plastikowej miseczce i mieszam pedzlem do farby

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 17:19   #1727
ewel86
Zadomowienie

No dobra laski przemyslalam sprawe i jednak zostane przy hennie. Tylko ze mam dosc juz tego czerwonej poswiaty i chcialabym jakis braz. Podpowiedzcie madre glowy. Henna khadi ? Jest opcja na ladny braz ? Czy te brazy maja w sobie indygo ? Bo gdyby kiedys znow mnie naszlo aby zrobic sie jasniejsza to juz po ptokach ?
Stary 2014-11-24, 17:26   #1728
Gryzeldaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
Ja farbowałam orzechowym khadi - włosy u góry średni blond (trochę ciemniejszy niż u Ciebie), w dołu farbowane parę miesięcy wcześniej chemicznym brązem, mocno już wypłukany kolor.

Farbowałam 2 razy - najpierw orzechowy zmieszany z czystą henną 1:1, ale złapało mi jaśniejsze partie ciemnoczerwono, a te ciemniejsze na jasny brąz z lekko czerwonym połyskiem. Było widać różnicę (choć kolor śliczny ten ciemnoczerwony ), więc jeszcze poprawiłam samym orzechowym brązem. Wszystko się ładnie zrównało, wyszedł ciemny brąz. Z każdym myciem odrobinę się wypłukuje, ale różnicy praktycznie nie widać miedzy tymi 2 partiami.

Dziekuje badzo za odpowiedz Uspokoiłaś mnie

the right one comes

od 01.02. olejuje włosy
13.10 - pokrzywa
Stary 2014-11-24, 17:38   #1729
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez ewel86 Pokaż wiadomość
No dobra laski przemyslalam sprawe i jednak zostane przy hennie. Tylko ze mam dosc juz tego czerwonej poswiaty i chcialabym jakis braz. Podpowiedzcie madre glowy. Henna khadi ? Jest opcja na ladny braz ? Czy te brazy maja w sobie indygo ? Bo gdyby kiedys znow mnie naszlo aby zrobic sie jasniejsza to juz po ptokach ?
Każdy braz ma indygo, jeden więcej drugi mniej. Moze byc potem glon przy chemii, choc np. Zajrzyj na idaliablog dziewczyna rozjasnila hennowane wlosy do blodu bez glona (chyba pokazywala jedno zielone pasmo, ale nie pamietam juz, czemu tak wyszedl glon).

Stary 2014-11-24, 18:54   #1730
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Brązy to indygo z dodatkiem henny
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:58   #1731
metalowaa
Raczkowanie

Cytat:

A dziękuję To akurat była czysta henna khadi, pewnie z dodatkiem cynamonu i kurkumy, bo zawsze bardziej mi na marchewce zależy niż na czerwieni. Czerwień to też w sumie efekt nakładania henny na hennę w sumie to było moje 3 czy 4 hennowanie, więc henna jednak się wżarła
Jeżeli chcesz bardziej czerwone to kiedyś dodałam do khadi z amlą i jathrophą (czy jakoś tak) słodkiej papryki i kolor wyszedł właśnie bardziej pod czerwień

Ja rozrabiam w szklanej miseczce i mieszam plastikową łyżką i bez problemu daje się domyć

Edytowane przez metalowaa
Czas edycji: 2014-11-24 o 19:59
Stary 2014-11-24, 22:05   #1732
alternative1
Zadomowienie

rozrabiam hennę w wiaderku, takim po serku na sernik pędzlem do farbowania. wrzucam do zmywarki i się zmywa ładnie, ale ja do zmywarki nawet tangle teezera wrzucam
Stary 2014-11-25, 05:04   #1733
april_20
Zadomowienie

Przez ostatnie pół roku malowałam włosy henną khadi na rudo. Obecnie mam małe odrosty ale planuje wrócić do swojego koloru, czy istnieje szansa, że henna wypłuka się na tyle żebym nie musiała malować włosów na kolor zbliżony do naturalnego aby nie odróżniały się bardzo odrosty?

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-11-25, 09:26   #1734
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Przez ostatnie pół roku malowałam włosy henną khadi na rudo. Obecnie mam małe odrosty ale planuje wrócić do swojego koloru, czy istnieje szansa, że henna wypłuka się na tyle żebym nie musiała malować włosów na kolor zbliżony do naturalnego aby nie odróżniały się bardzo odrosty?

Raczej nie, chociaż dużo zależy od włosów. Ja kiedyś nie farbowałam około rok i kolor nie zmienił się ani trochę, tylko odrost się powiększał. Farbowanie chemiczne bez usunięcia wcześniej henny (a usuwa się ją ciężko), też niewiele daje, bo kolor farby i henny nakładają się.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:02   #1735
april_20
Zadomowienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;49076846]Raczej nie, chociaż dużo zależy od włosów. Ja kiedyś nie farbowałam około rok i kolor nie zmienił się ani trochę, tylko odrost się powiększał. Farbowanie chemiczne bez usunięcia wcześniej henny (a usuwa się ją ciężko), też niewiele daje, bo kolor farby i henny nakładają się.[/QUOTE]

No to ładnie się załatwiłam :/

Stary 2014-11-25, 11:08   #1736
macka
Zadomowienie

Cytat:

Ze szklanych czy ceramicznych pojemników wszystko się ładnie zmywa. Z plastiku niekoniecznie

Cytat:
ale ja do zmywarki nawet tangle teezera wrzucam
Oooo, dzięki za patent, od jakiegoś czasu dumam czym to cholestwo domyć :-D
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:18   #1737
ewel86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Każdy braz ma indygo, jeden więcej drugi mniej. Moze byc potem glon przy chemii, choc np. Zajrzyj na idaliablog dziewczyna rozjasnila hennowane wlosy do blodu bez glona (chyba pokazywala jedno zielone pasmo, ale nie pamietam juz, czemu tak wyszedl glon).
Znam tego posta. Czytalam go juz kilkakrotnie. Glon byl bo uzyla rozjasniacza od kolezanki,a pozniej zeszla do blondu naturalnymi sposobami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 16:01   #1738
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Ze szklanych czy ceramicznych pojemników wszystko się ładnie zmywa. Z plastiku niekoniecznie

Oooo, dzięki za patent, od jakiegoś czasu dumam czym to cholestwo domyć :-D
Serio? Ja z plastiku zmywam sama woda, a odstawiam henne na noc
Ale mam miseczke do mieszania farby ze sklepu z artykulami fryzjerskimi

Stary 2014-11-26, 07:09   #1739
Nireille
Raczkowanie

A ja używam szklanej miski i mieszam trzonkiem drewnianej łyżki, wszystkie moje drewniane narzędzia kuchenne mają czerwone trzonki już >_<

Zrobiłam w weekend henne bez ostawiania i na rumianku i miodzie i z kasją. I na początku efekt był baaardzo blady, teraz już jest trochę lepiej. Na następny raz jednak odstawię hennę, bo trochę mi teraz żal nie wykorzystałam całości potencjału

Takie pytanko: czy jak odstawiam hennę a chce zrobić hennę z kasją to wymieszać hennę z kasja i odstawić, czy odstawić wymieszana hennę a kasję dodać na sam koniec?
Nireille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:45   #1740
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

Takie pytanko: czy jak odstawiam hennę a chce zrobić hennę z kasją to wymieszać hennę z kasja i odstawić, czy odstawić wymieszana hennę a kasję dodać na sam koniec?

ja mieszam wszystko od razu aczkolwiek powiem Ci, ze jak mieszam hennę z kasją, to nigdy mi się papierek nie zabarwia- nei wiem czemu może ktoś ma jakąś teorie na ten temat i się wypowie ale kolor wychodzi zawsze świetny

a powiedzcie mi- jaka jest różnica w kolorze jak się henny nie odstawi? czy kolor będzie bardziej rudy anieżeli czerwony? jak to jest?

km

mój INSTA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości