|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zrzuć swą skórkę bananową i na seksik bądź gotową-Tżówki'08 świętują swoją 18-n
Cytat:
![]() no a rozmawiałaś z TŻtem o tym, że Ci się tu nie podoba? może nie wiem powinniście się przeprowadzić np do Warszawy, tam dla Ciebie pewnie łatwiej byłoby coś znaleźć bo większe miasto większe możliwości, a on jak ma doświadczenie itd, to przenieść się pewnie nie problem i też by szybko coś złapał jedynym rozwiązaniem jest ROZMOWA. Nie ma sensu teraz analizować i doszukiwać się we wszystkim problemów, czy robić ciche dni, bo to nic nie pomaga. Rozmawiać i szukać kompromisów, w końcu o to chodzi w związku
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Wredny kotecek
|
Dot.: Zrzuć swą skórkę bananową i na seksik bądź gotową-Tżówki'08 świętują swoją 18-n
Cytat:
Chyba tylko w polsce takie parcie na własne mieszkanie. A niby taki kryzys jest W UK czy w innych krajach ludzie wolą wynajmować chociaż przecież stać ich na właśne, a u nas moda na zaciąganie się po grób.
Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2014-01-24 o 17:21 |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
aaa w robocie pewne osoby wkurzają mnie niemiłosiernie, jestem przemęczona i wogóle wszystko jest do dupy.
Grumpy-ciężko się czyta to, co piszesz ale właściwie to masz rację... Też bym nie chciała siedzieć ciągle w domu ze świadomością że w tym mieście nie znajdę żadnej pracy... Chyba starałabym się z facetem jakoś to rozwiązać i próbować wyjechać razem, bo wiadomo że facet ma większe szanse na znalezienie pracy... No ale skoro on nie zamierza się nigdzie ruszać no to faktycznie, poważnie musiałabym się nad tym wszystkim zastanowić... Ja dziś mam wreszcie wolne, pozałatwiałam wszystko co musiałam i właśnie siedzę przed tv. Musiałabym jeszcze konkretnie posprzątać, ale mi się po prostu nie chce
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obejrzałam film, a zaraz siadam dalej do nauki
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my się widzimy jakoś raz, dwa razy w tygodniu. i to czasem na chwilę po/przed pracą, czasem nawet nie możemy sami posiedzieć u mnie czy u niego no i taka lipa tż ma obronę za 2 tygodnie, ja będę sesję kończyć to może będzie więcej czasu ![]() Grumpy, myślę tak jak Ania, że musicie porozmawiać. Jeżeli ta miejscowość nie podoba Ci się i nie możesz znaleźć pracy, to bez sensu żebyś tam się męczyła.. Pogadaj z nim i rozwiążcie to jakoś ![]() Ja wróciłam, zjadłam i do nauki i czekam na tel od TŻta czy dziś razem śpimy czy nie ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Działa Wam facebook?
narzeczona fotograf dziecięcy i ślubny rozwój osobisty! Edytowane przez goplankowa Czas edycji: 2014-01-24 o 20:40 |
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja spędzam weekend w domu, jeszcze mi nie przeszedł poziom w☠☠☠☠ienia ze wczoraj dodatkowo dziś takie durne sny miałam, że normalnie w łeb sobie strzelę
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
eee a my z TŻ widujemy sie raz w tygodniu
przynajmniej nie mamy czasu żeby się kłócić
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
na firefox mi nie działa
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Jestem ciekawa co jutro gościu da na poprawie, nie chce mi się uczyć
|
#1719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dodam od siebie tylko tyle, że rozumiem Twoją frustrację bo też nienawidzę, jak wszyscy wiedzą lepiej i chcą mi układać życie po swojemu. Przejedziesz się na swoich decyzjach - trudno. Otrzepiesz dupsko i pójdziesz dalej. Nie jesteś dzieckiem ani niespełna rozumu, żeby to teściowie albo mąż decydowali o tym, gdzie masz mieszkać i gdzie kupić mieszkanie Cytat:
Jestem nieżywa. Jak dziś wróciłam do domu to nie wiedziałam, jak się nazywam
|
|||
|
|
|
#1720 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) hmmmm, że niby taka grzesznica jestem ? ![]() Cytat:
owszem są jakieś mini kłótnie i fochy, ale nikt o tym nie pamięta Cytat:
Cytat:
Grumpy nie wiem co robi Twój mąż, ale jeżeli ma dobrą pracę, to nie wiem czy ja bym chciała, żeby mój TŻ na mnie naciskał że mamy sie wyprowadzić, bo on nie może znaleźć pracy. Też długo szukałam pracy, i wiem że tu raczej wszystkie przeciwko urzędowi pracy, ale może warto spróbować z ich pomocą? Jestem żywym przykładem że się udało, a same wysyłanie i roznoszenie cv nic mi nie dało bo nigdzie nie zostałam zaproszona na rozmowę, Co prawda musiałam się przemęczyć na stażach za marne pieniądze ale dzięki temu teraz mam znośną pracę. (co prawda kokosów nie ma, ale umowa o pracę na czas nieokreślony jest i jakies wpływy co miesiąc na konto też są) Co do wtrącania się teściowej, i całej innej rodziny to w tym przypadku bym chyba już jej powiedziała, żeby się nie wpierniczała bo nie cierpie jak sie osoby trzecie wtrącają do związku. I pogadałabym dosadnie z TŻ, żeby się zastanowił z kim buduje życie, bo na razie to wydaje się że z mamusią Ja lecę zaraz na fitness ruszyć tyłkiem trochę, później jakieś małe zakupy w biedronce, a teraz szukam jakiejś inspiracji na obiad, macie pomysł?
razem od 01.03.2008 r. zaręczyny 14.07.2011 r. ślub 30.08.2014 r. ![]() Edytowane przez natalia1011 Czas edycji: 2014-01-25 o 09:32 |
||||
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Pierogi z biedronki
![]() Moja koleżanka też ma narzeczonego, który wydawało się, że był maminsynkiem. Co ona powiedziała, chciała to on to robił, leciał do niej. Ale w końcu się wkurzyła moja kumpela i powiedziała co o tym myśli. Całkowicie się już przeprowadził do swojej narzeczonej, odciął się od mamy, i nie jeździ co chwilę do niej. Teraz dostali kredyt na mieszkanie, oboje mają dobrą pracę i są szczęśliwi ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Ja niedługo na uczelnię 3.5h dziś BHP mamy
|
#1722 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
).Zresztą Tż sam stwierdził że bardzo długo w tym miejscu pracy nie wytrzyma bo to handel, a on jest z tych co nawet gówno zapakowane w papierek by sprzedał, ale jednak nerwy są i on nie będzie się całe życie z klientami użerał.Byłam kilka lat w urzędzie pracy zarejestrowana, jedyne co to zapraszali na kursy pisania cv i tego typu, chodziłam z nudów Staż już mam odbyty a w tym roku skończę 26 więc już nawet się nie kwalifikuję. No i nie jestem już tymczasowo zameldowana więc nie mogę być zarejestrowana w tutejszym up.Co do teściowej to już z nim na ten temat rozmawiałam. Ciężko mi jej odpyskować, bo ona tego przy mnie nie gada bezpośrednio do mnie, tylko jak z tż przez telefon rozmawia to pyta ona albo jego ojciec "a co z mieszkaniem? Kiedy?????" Może inaczej bym na to patrzyła gdybyśmy mieli oboje fajną pracę, byli pewni że chcemy tu mieszkać itd, ale my w wakacje próbowaliśmy się wyprowadzić do innego miasta, tylko tż znajomemu strasznie zależało żeby dla niego pracował i tak przebijał ofertę żeby tylko tu został, zaproponował umowę na czas nieokreślony, stanowisko kierownicze i dobrą pensję Dla mnie ten jego kumpel coś przebąkiwał że mogę przychodzić do nich sprzątać na godzinę- dwie dziennie, sorry ale nie![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Ale tyle km od nas mieszkają że mogą sobie![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Zaraz chyba okna będę myła :P |
||
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Grumpy- ja wiem, że jednak już masz te 26 lat, ale może jednak czas wszystko rozwiąże? Może wszystko w ciągu tych dwóch lat się ułoży? Bo nie widzę jakoś innego rozwiązania na ten moment...
Hej wszystkim zjadłam właśnie śniadanie i zabieram się w końcu za te sprzątanie Potem jeszcze tylko pójdę na zakupy i w planach mam zamiar upiec to: http://poczatkujaca-pani-domu.blogsp....html?spref=fb zobaczymy co mi z tego wyjdzie koleżanka w pracy zawsze robi i wychodzą jej genialne
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
O jezusie ile mam do nadrobienia
Dzień dobry Ania wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !!
i super ekstra ciałka na lato ![]()
|
|
#1725 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Ej a tak z innej beczki... macie na ciele takie małe krwiaczki? Wygląda jak pieprzyk tylko sporo mniejsze no i czerwone. W krótkim czasie na piersi zrobiły mi się takie 3:/ nie wiem czy do lekarza z tym iść czy to po prostu z wiekiem wychodzi edit 4!
Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2014-01-25 o 12:09 |
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania, wszystkiego dobrego
Zdrowia, spełnienia marzeń, znalezienia fantastycznej pracy i mieszkanka i bezstresowych przygotowań do ślubu |
|
|
|
|
#1727 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Przyłączam się do życzeń, Ania wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko? Dzieci! W liczbie maksymalnie mnogiej! ![]() Ja w życiu żadnej zupy nie ugotowałam. I nie zamierzam. |
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego napisałam o kompromisie. Według mnie wyprowadzka do obcego miasta gdzie oboje nie mają pracy jest bardzo ryzykowne, ale zawsze możecie zacząć już teraz oboje szukać pracy w innym mieście, może akurat znajdziecie oboje coś w tym samym czasie. Grumpy teraz wynajmujecie mieszkanie no nie? ![]() gdyby wynajmowanie mieszkania w Polsce było by tansze to nie wiem czy zdecydowałabym sie na kupno własnego mieszkania Pewnie dlatego stąd ten dziwny nacisk Twoich wtrącających się teściów. Aniu wszystkiego najlepszego!
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, skończyłam sprzątać
ale teraz znowu do sklepu mi się nie chce iść
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm na obiad ja mam dzisiaj skrzydełka pieczone w woreczku, ten pomysł na soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami A jutro CALZONE
|
|
|
|
|
#1732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie pocieszny był Cytat:
![]() Cytat:
co do Twojej sytuacji, rozwody stały się w tych czasach taką oczywistością, że to nie robi na nikim wrażenia, ślub, a po roku rozwód, milion jest takich par. Ale spokojnie, sama piszesz, że Twój mąż nie będzie wiecznie pracował w handlu, na spokojnie z nim porozmawiaj jak już miną ciche dni , że owszem chcesz dziecko, chcesz mieszkanie, ale nie w tym momencie i nie wiesz czy tu bo nie wiadomo jak się potoczy wszystko, gdzie Ty znajdziesz pracę, i co za jakiś czas on będzie chciał robić. Z drugiej strony nie myślałaś o otworzeniu własnej działalności ? Miałabyś dużo punktów bo jesteś po kosmetologii, nawet jakby Ci się to nie utrzymało nie wiadomo ile czasu to zawsze jakoś zus się opłaci przez rok, a później możesz ogłosić upadłość. A 18 czy 22 tys piechotą nie chodza, zawsze coś, przemyśl to ![]() co do jedzenia to ja kupiłam wczoraj w biedro za 6.99 na mrożonkach jakiś makaron ze szpinakiem i czymś tam jeszcze , nie jadłam, ale wygląda smacznie , nie chce się wkleić obrazek, ale taką ma nawę FROSTA Makaron Pappardelle Creme-Spinaci :P
Edytowane przez @na Czas edycji: 2014-01-25 o 13:55 |
|||
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, musiałam iść pożyczać mąkę do sąsiadki a teraz mi się rozjechały w piekarniku te cynamonki
chyba jednak nie nadaję się na kucharkę
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie rosną
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Co Ty, wszystko się rojechało w ☠☠☠☠u
chciałam poczęstować sąsiadkę w zamian za tą mąkę ale normalnie mi wstyd z takim czymś do ludzi iść
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
może za mało ścisnęłaś ? a wyrosły CI normalnie ? bo ja kiedyś zawijałam do środka koniec tej jednej bułeczki bo też się rozwijały
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1739 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() Może jestem egoistką ale to że wspomniałam o możliwości rozstania nie znaczy że go nie kocham i że na dniach złożę wniosek rozwodowy :P Każdy ma w żcyciu swoje priorytety, ja jestem dla siebie najważniejsza i moje dobro, może to egoistyczne ale stety/niestety takie mam podejście. No i jeśli rozstanie miałoby sprawić że będę się czuła szczęśliwa i spełniona zajmując się tym co kocham to bym to rozważyła. Czasami nie da się mieć wszystkiego i dobro związku nie zawsze człowiekowi na dobre wychodzi, potem się w nim dusi i nie może iść do przodu, jeśli wiecie co mam na myśli... Ale się napchałam, zamawialiśmy ulubioną pizzę z fetą i papryką ;p Jusiowa nie martw się, ja to mam dopiero dwie lewe ręce do pieczenia. Jedyne co mi zawsze wychodzi to kruche ciasteczka z czekoladą, ale je nawet dziecko by zrobiło;p |
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

Może i jestem dziwna nie wiem.

a my się widzimy jakoś raz, dwa razy w tygodniu. i to czasem na chwilę po/przed pracą, czasem nawet nie możemy sami posiedzieć u mnie czy u niego no i taka lipa
tż ma obronę za 2 tygodnie, ja będę sesję kończyć to może będzie więcej czasu
przynajmniej nie mamy czasu żeby się kłócić

Staż już mam odbyty a w tym roku skończę 26 więc już nawet się nie kwalifikuję. No i nie jestem już tymczasowo zameldowana więc nie mogę być zarejestrowana w tutejszym up.

edit 4!