|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Opiumalfa - chcemy się zabezpieczyć na wypadek biznesu: gdyby nie wyszedł, żeby drugi małżonek nie tracił wszystkiego, tylko był niezależny od tego
|
|
|
|
#1712 |
|
BAN stały
|
Do tej pory wydaliśmy na wesele ok. 9500, patrzę w zeszyt i oczom nie wierzę
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
a nic ciekawego ![]() w październiku wyprowadziłam się z domu. a tak to praca, praca, praca, a w weekendy albo imprezy, albo jakiś wyjazd, odwiedziny kogoś, albo szkolenie parę randek też było, ale bardziej chodzę dla zabawy, aby po prostu pobyć trochę w męskim towarzystwie nie angażuję się, a nawet nie potrafię tak szczerze mówiąc.staram się ciągle przebywać wśród ludzi, albo czymś się zająć, bo inaczej to niestety czasem dopada mnie dół. może nie za ex-em, a z samotności. Na szczęście to się nie zdarza za często ![]() kasę z zaliczek niestety nie udało mi się odzyskać jak do tej pory... więc ja jestem stratna o 2000zł, a ex o 1000zł.
gubię się bo lubię - Loesje Edytowane przez Tycikata Czas edycji: 2014-01-08 o 11:33 |
|
|
|
#1714 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i super że wszystko jest tak jak chcesz i jesteś zadowolona! Ja już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła zmierzyć swoją, a nieprędko to będzie.. Bardzo fajne! No i pewnie że chcemy zdjęcia jak przyjdą! ![]() My wczoraj wręczyliśmy kolejne zaproszenie, łącznie rozdaliśmy 10 Fajne uczucie Tylko babcia TŻ jak przeczytała zaproszenie mówi czy wszystkie zaproszenia mamy takie same, bo jest tak błąd w dacie! Ja już A okazało się że wzięła datę z prośby o potwierdzenia przybycia że to data ślubu
|
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
Tycikata dobrze że sobie jakoś radzisz. Mam nadzieję że szybko wszystko sie poukłada i odzyskasz spokój ducha!
I że wrócisz na wizaż jako PMka
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia, kasia
już mam pare opcji do wyboru, pozmieniane, zaraz się tu Was popytam o rade
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Tycikata, szkoda, że zaliczek nie udało się odzyskać, nikt nie chciał Waszego terminu sali weselnej?
Fajnie, że sobie radzisz Nie dziwię się, że na razie randki bez zobowiązań, też nie umiałabym się tak szybko zaangażować w coś poważniejszego A że doły się zdarzają, to nic dziwnego, jednak tyle czasu byłaś z TŻtem, że czasem ta samotność doskwiera.. |
|
|
|
#1719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1721 |
|
Rozeznanie
|
Tycikata wybacz że nie kojarze Twojej historii ale z tego co czytam wesoła nie jest. Nie dziwię się że nie chcesz być Pmką, ale trafisz jeszcze na swoją połówkę i Ja w to naprawdę wierzę. A pieniędzy nie żałuj! Pomyśl że zapłaciłaś 2000zl za szczęśliwą przyszłość i że lepiej stracić 2000 zł niż powiedzieć Tak nie odpowiedniej osobie
![]() Jeszcze o Tobie usłyszymy ....albo przeczytamySent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
Tycikata, to wszystko jest jeszcze świeże i na pewno potrzebujesz jeszcze trochę czasu żeby przestać myśleć o tym, co się stało i łapać czasem doła, ale jesteś tak wspaniałą osobą, że na pewno poznasz jeszcze odpowiedniego człowieka, któremu będziesz mogła zaufać i któremu będziesz w stanie uwierzyć, że na pewno Cię kocha a wtedy kto wie, może jednak zostaniesz naszą piękną PMką
Właśnie przyszedł welon ![]() |
|
|
|
#1723 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najpierw był problem z samymi umowami, bo ex trzymał te umowy i nie mógł ich znaleźć, dopiero jakos pod koniec listopada chyba dostałam od niego scanem. I dopiero jak je otrzymałam to wystawiłam ogłoszenie. Oczywiście ex ma te zaliczki gdzieś, ja się wszystkim musiałam zająć, a też nie mam zbytnio czasu. A on tylko się buja i bawi z tą swoją nową cizią. Ja wpłaciłam zaliczkę 2000zł za salę, i tak myślałam aby może iść do tej naszej kierowniczki i porozmawiać z nią, opowiedzieć co się stało, zrobić z siebie taką trochę ofiarę jej to na pewno by się udało kogoś wcisnąć na nasz termin, w końcu pary chodzą i się wiecznie pytają o terminy.Ale z drugiej strony, pamiętam jej słowa przy wpłacaniu tej zaliczki, że jest to zaliczka bezzwrotna. I boję się, że gdy jej powiem że ślubu nie będzie, to ona i tak znajdzie sobie kogoś na nasze miejsce a zaliczki nam nie odda. I nie wiem, czy mam dalej siedzieć cicho i sama szukać jeszcze kogoś na ten termin czy iść do kierowniczki. Znajomi mówią, żebym nie szła, że na bank jakaś para "wpadnie" i będą chcieli wziąć szybki ślub a termin mamy taki konkretny, bo 16.08.---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za słowa pocieszenia
gubię się bo lubię - Loesje Edytowane przez Tycikata Czas edycji: 2014-01-08 o 12:24 |
|||
|
|
|
#1724 |
|
BAN stały
|
Tyci, w mordę Ci nie da kochanie, idź i pogadaj, nic nie tracisz, najwyżej powie "nie"
![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najwyżej umów się z nią, że jak znajdzie kogoś to zwróci zaliczkę a z tą datą pewnie znajdzie
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Jak tu Was nadrobić
![]() Umówiłam sie wczoraj na fryzurę i makijaż próbny
Szczęśliwa Żona 01.03.14r. ![]() Szczęśliwa Mama![]() 01.11.16r. Edytowane przez Lady Million Czas edycji: 2014-01-08 o 12:42 |
|
|
|
#1727 | |
|
Zadomowienie
|
cikulada strasznie jestem ciekawa fotek!
Cytat:
Sorki a offtop
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym niektóre umowy są tak napisane że jest liczba gości i w przypadku rezygnacji np. 3miesiące przed przepada zaliczka ale i trzeba pokryć np. 30% kosztów... Tycikata masz coś takiego?
|
|
#1729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A imiona chyba faktycznie napiszę zdrobniale, bo nie widzę tego aby wpisać małego kuzyna Krzysztof albo Bogdan Tycikata to prawda, możesz iść spytać, powiedzieć, ze szukasz kogoś na swój termin, bo zależy Ci na kasie, że sama się utrzymujesz i krucho z kasą, a stało się tak jak się stało. Najwyżej powie, że możesz odsprzedać, może i ona będzie mogła tak mówić, że jest termin do odsprzedania, ale mimo wszystko reklamuj gdzie możesz, że masz wolny termin. Dużo zaręczyn posypało się na Święta i szukają ludzie sal. I sama nigdy nie będziesz, ja to wiem. Teraz tak to odczuwasz, ale daj czasowi czas
|
|
#1730 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a do tego wiązanka, samochód kościół...Cytat:
![]() Mam właśnie taki sam dylemat :/ Cytat:
![]() Cytat:
Co do zaliczek ja też myślę, że możesz spróbować odzyskać w ten sposób kasę, termin sierpniowy na pewno się sprzeda A nóż babkę serce ściśnie i zrozumie sytuację.
|
||||
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
Tycikata nasza
![]() ja bym walczyła o zaliczkę ![]() moja karen a możesz podesłac jeszcze raz link do swojej florystyki? ![]() własnie zrobiłam liste rzeczy do zrobienia - strasznie dużo tego! -noclegi dla gości -samochód -dekoracja kościoła (dogadanie się z drugą parą) -zamówienie zaproszeń -podziękowania dla rodziców wymyślić -popakować cukierki na podziękowania dla gości -zrobić skrzynkę na koperty -tablice stołów -nauczyć się pierwszego tańca -tort, wygląd i smak -wybór kwiatów na stoły w restauracji -przygotować atrakcje dla gości podczas wesela -kupno win, piwa, soków, napoi, owoców - znalezienie fryzjera -zamówienie sukienki -wszystko dla Tż Kaśka weź się w garść!
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
Kasia , myśmy się w końcu zdecydowali na kupienie dwuskrzydłowej ramki, gdzie w jedno skrzydło włożymy nasze zdjęcie z sesji przedślubnej (znalazłam fotografa!
![]() Takie ramki tylko tekst bez tych wordowych wstawek
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Tycikata Witaj
Tak jak piszesz - kroczek po kroczku, a będzie się układać Myślę, że podjęłaś możliwie najlepszą decyzję. Trzymam tez mocno kciuki, żeby w odpowiednim czasie u Ciebie było też szczęśliwe zakochanie.Co do zaliczek - zgodzę się z dziewczynami, że Wasz termin jest wzięty, więc na pewno trafi się ktoś, kto go odkupi od Ciebie. Portale, menadżer - na pewno się uda ![]() ysia Dziękuję za posta - będę testować Ramka rzeczywiście świetna, tylko ten word psuje efekt ![]() Lady Million Masz już coś upatrzonego do wypróbowania na sobie?
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam fajne srebrne buty http://butyok.com/PROMOCJE-do-50/BRO...-promocja.html
Czy któraś z Was może zamawiała z tego sklepu, bo nie wiem jak trzymają z tyłu stopę. Ja mam niestety szczupła nogę i mam z tym problem
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
p.s. ten żel z kwasem to na recepte? ;>
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się tylko czy one są tak brokatowe czy jakoś inaczej uzyskują taki srebrny kolor? bo jak brokat to będzie się sypać chyba nie?Cytat:
|
||
|
|
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie dziwię Ci się że kombinujesz, jak słyszę cudowną piosenkę to aż mnie mdli!PS. Nie nie, jest bez recepty , do kupienia nawet w superpharm! Moje niedopatrzenie , receptę też miałam ale na coś innego ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- A może taka prezentacja ze zdjęć rodziców, rodziców z wami to puszczenia na rzutniku z jakimś miły podkładem muzycznym?
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gdzie to można dostać?no a co do podziękowań to ja wymiękam - nie podoba mi się to ale wiem że rodzice byliby bardzo zawiedzeni że tego nie ma i czuliby się zdecydowanie niedowartościowani. Dlatego z tż uznaliśmy że wręczymy im kwiaty na sali jakaś piosenka dla nich (tylko nie cudownych rodziców mam) a po ślubie dostaną albumy ze zdjęciami naszymi. edit: widzę że już jest odp
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-08 o 14:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Przyznam szczerze, że wcześniej o tym nie myślałam i teraz nie wiem 

A okazało się że wzięła datę z prośby o potwierdzenia przybycia że to data ślubu