![]() |
#1711 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Invimed wrocław
Cytat:
Anusia w invimedzie zalecają do 6 IUI! Dużo, a że my już zbieraliśmy papiery na kwalifikację to zrezygnowaliśmy z 6. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Konto usunięte
|
Ja miałam jedną IUI.
Jak siedzę to mnie boli to miejsce po ukłuciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() To jest jakaś totalna porażka i wyciąganie kasy. Jejku co oni tak się uczepili tego IUI skoro daje takie marne efekty ![]() Nie lepiej byłoby zrobić raz maksymalnie dwa jak nie ma efektu do przejść do konkretów? Wczoraj dowiedziałam się że pregnyl podać można w rękę lub brzuch na dodatek mogę sama zrobić taki zastrzyk a ja do tej pory zawsze jeździłam do zabiegowego żeby podali mi go w zadek bo tak mówił mój gin ![]() Wczoraj wybrałam w brzuch ale dziś jeszcze mnie boli tak jakbym miała siniaka a miałam tylko jedno kłucie i bardzo współczuje tym z was które mają sporo tych zastrzyków ![]()
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2014-11-28 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pregnyl też tak boli jak ukąszenie pszczoły. Jak byłam mała to mi wleciała do rękawa i mnie uchlała więc wiem jaki to ból i faktycznioe porównywalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1716 |
Konto usunięte
|
U mnie akurat @ po IUI przyszła o czasie, tak samo skąpa jak zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi lekarz powiedzial ze trzeba miec chociaz jedna IUI zeby mozna bylo zakwalifikowac sie do ivf, wcale nie trzeba podchodzic az tyle razy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1720 |
Rozeznanie
|
Dana, Mala, dzięki
![]()
#1721 |
Zakorzenienie
|
To zależy jaki problem, bo np przy niepłodności idiopatycznej nie wystarczy 1 IUI. Albo trzeb mieć przynajmniej 6 cykli stymulowanych
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Dobrze, że chociaż my nauczone doświadczeniami możemy się doinformować. Ja się zastanawiam czy w ogóle podchodzić do 4 IUI czy po prostu brać CLO i to juz będzie następny cykl stmulowany i tyle. Skoro IUI prawie nie odbiega szansami od poczęcia naturalnego to po co w ogóle tyle kasy tracić? Chleją z nas te kliniki kasę jak wapiry krew. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
I chyba tak zrobię. No ile można wydawać kasy? Taniej wyjdzie IVF i niż to IUI i mam już dość w ogóle stymulacji, a skuteczność beznadziejna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Rozeznanie
|
Mała zawsze jest nadzieja, mi na 3 podejścia raz się udało. Decyzja należy do Was, ja nie podchodziłam do 4 IUI, nawet dr mi nie proponował, tylko już przy drugiej IUI wspomniał, żebym pomyślała o IVF....
![]() Dana pijesz inofolik? Ja systematycznie 2x dziennie i wiesz, że widzę różnicę w @. Do tej pory trudno było mi odróżnić plamienie od @ zazwyczaj takie ciemnobrązowe brudzenie 1,2 czasem 3 dni i koniec. Teraz mam 5- 7 dni, nie obfite ale wiem, że to krwawienie i cieszy mnie to, że chociaż porządnie się oczyszczę ![]() ![]() Tola: 0,5 szkl. letniej, przegotowanej wody sok z dwóch cytryn 5-6 (zależy od wielkości) ząbków czosnku (przez praskę) 1 łyżeczka miodu Wszystko wymieszaj, szczelnie zamknij, zostaw na noc w lodówce, na drugi dzień przecedź i smakuj raz dziennie. Ja nalewałam do kieliszka i przechylałam szybciutko... mnie stawia na nogi jak nic! Tylko tez zapach czosnku zostaje i smak taki sobie ale zdrowsze od tabletek. Dbaj o siebie kochana, nie wychodź z domu (zmiana temp źle wpływa na zapalenie tchawicy- też miałam). I zdrowiej ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
Danaeee ja mam juz jednego krwiaczka po zastrzykach a jestem dopiero po 4 zastrzykach.
Anusia na niepodlodnosc idiopatyczna trzeba 6 cykli stymulowanych. To czy bylo tyle jest zapisane w historii obecnego lub poprzednich lekarzy. Ja stymulowanych w sumie mialam 8 w ciagu 2 lat. U nas tyle podejsc bylo nasza decyzja lekarz nas nie namawial. Pamietacie jak Wam kiedys pisalam, ze na zachodzie odchodzi sie od iui? Widocznie Polska to jeszcze nie zachod. Emi dzieki za miksture jutro zrobie. Jest juz lepiej, ale do pelnej formy duzo brakuje ![]() Kokolatka ja po iui zawsze dostawalam okres w terminie.
#1728 |
Konto usunięte
|
Emi nie piję nic. Ja wiem, że @ to @ bo mnie strasznie brzuch boli. Aktualna lekarka powiedziała, że mam się tym nie przejmować, bo widocznie u mnie się coś tam (nie pamiętam co) szybko regeneruje.
Tola ja po jednym zastrzyku mam siniaka (mi się bardzo łatwo robią), a jutro następny ![]() Jeszcze jutro jedziemy na pobranie krwi. Mąż może sobie zjeść śniadanie, ja muszę być na czczo, więc wyrzucę go szybko z łóżka, żeby jak najszybciej być na miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki, u mnie też kicha, jedna złowieszcza krecha ech...tak czułam.
No to czekamy do Nowego Roku i zobaczymy co dalej... ![]() A dziś kino i fryzjer na poprawę nastroju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Wtajemniczenie
|
Karmela
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
Danae a Ty ile miałaś cykli stymulowanych razem z IUI?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Konto usunięte
|
Stymulowanych miałam 7, ale udokumentowanych mam 6, bo raz mi koleś nie wpisał do karty... IUI nie miałam stymulowanej, podeszłam na naturalnym cyklu.
Byliśmy dzisiaj na pobraniu krwi. Ostatnio jak byliśmy w sobotę to było pusto, dzisiaj już sporo ludzi. Ale szybko poszło ![]() ![]() Tola kiedy masz wizytę? |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem tego zdania co Danaee... Cytat:
![]() Mam wrażenie że jednak mimo wszystko on idzie własnym torem nie bardzo patrząc na to co robił inny lekarz ale to tylko moja opinia... Cytat:
![]() Jakie plany teraz? Cytat:
![]() Dziewczyny które miały wizyty u dr L mam pytanie czy też macie wrażenie że bada jakby badał krowę. Nie chcę robić z siebie księżniczki ani dziewicy ale delikatny to on wcale nie jest ![]() I jeszcze jedno pytanie czy po pregnylu bolał was dosyć mocno brzuch? Ja miała w czwartek a do dziś boli mnie brzuch a jak tak raptowniej usiądę to czuje jakbym jakieś szpilki miała w środku, to normalne?
![]() |
#1736 |
Raczkowanie
|
Danaeee zastrzyk raz z jednej a raz drugiej strony, żeby nie obciążać jednej strony. Dziś było z prawej
![]() Mała w ciągu dwóch lat miałam 8 cykli stymulowanych, z czego 5 do iui. Anusia zdarzało mu się pchać na siłę, szczególnie jak chciał coś w zakamarku dojrzeć. zawsze przepraszał, że musi, ale dyskomfort był. Karmela tulę mocno!!! Edytowane przez Tola_Lola Czas edycji: 2014-11-29 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Konto usunięte
|
Tola to mamy tego samego dnia wizytę
![]() mala a Wy macie mieć kwalifikację na niepłodność idiopatyczną czy na coś innego? Bo ja mam w końcu chyba na endometriozę i częściową niedrożność jajowodów, która wyszła mi podczas histeroskopii. |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki bardzo dziękuję za wsparcie, nawet nie było źle psychicznie, tylko wieczorem mnie rodzinka wkurzyła i późnym wieczorem przy drinku poleciały mi łzy, ale pewnie wszytko się zebrało na raz.
Miałyście dużo tych stymulowanych cykli, ja to raczkuję dopiero w tej kwestii. Męczy mnie jedna rzecz, od zawsze właściwie po stosunku czułam dyskomfort, teraz sobie po IUI odpuściliśmy przytulanko aż do wczoraj i masakra, przez pół godziny dochodzę do siebie, piecze jak cholera ![]() pomimo użycia aptecznego żelu. Pytanie czy Gruszka nie zbagatelizowała mojego testu po stosunku (nie przeżył żaden plemnik), może powinnam zrobić badanie z krwi, a mój m.badanie nasienia, na obecność przeciwciał, myślicie że gdyby wyszedł pozytywny z krwi mogliby zakwalifikować, bo próby naturalne a nawet IUI są wtey bez sensu...sama nie wiem, jak zgłosiłam Gruszcze ten problem, to w sumie poleciłam mi kupić sobie penaten maść dla dzieci, ale z kolei czytałam, że wszystko z PH innym niż 4,0 podrażnia więc nie kumam ![]() Ogólnie odstawiłam już Luteinę - czekam na @ i spróbuję się umówić do Jakubowa, coś mi intuicja podpwiada, że będzie konkretniej i bez wydawania zbędnych pieniędzy na niepotrzebne wizyty, ale może się mylę, nie wiem. Do IUI nie podejdę bo nawet czasowo nie mam jak w tym miesiącu, ale może coś zdiagnozujemy, albo wpisze mi chociaż cykl stymulowany.... A dziś do kina na komedię "Za jakie grzechy" - pewnie ze śmiechu od razu @ przyjdzie. A co do przełamania passy wątku, myślę że albo Tola albo Daneee nam tu pierwsza zaskoczy ![]() Buziaki kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
cześć kochane. ja wczoraj dostałam okres albo plamienie? nie wiem. bolało jak cholera ale poleciało chwilę i koniec. nie wiem co się dzieje.
Anusiu niestety ciągle i ciągle smęty na forum. Miałam nadzieję, że ja albo Kermela przełamie złą passę ale niestety. Przełamie złą passę dopiero Tola i Danae ![]() ![]() Ja musze się zastanowić co dalej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.