|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Ja chodze w staniku normalnie i nic mnie nie uwiera bo mi nic nie urosło
![]() Ogladalam sekrety chirurgii i mowil doktorek, ze rozstepy pojawiaja sie wraz z szybkim przyrostem wagi w ciazy... i tak czytam sobie w necie wlasnie...: Ale rozstępy pojawiają się również na powiększających się piersiach i – jeśli przytyjesz zbyt szybko – również na udach czy pośladkach. Na początku są zwykle czerwone albo różowe, po pewnym czasie bledną. Nie wszystkie ciężarne kobiety będą miały rozstępy. Duże znaczenie mają predyspozycje genetyczne, ale równie ważna jest właściwa dieta i odpowiednia pielęgnacja. Niestety, nie ma jednego, stuprocentowego sposobu na to, by do nich nie dopuścić. Najskuteczniejsze jest łączenie różnych metod. W ciąży nie możesz się głodzić, ale powinnaś zwracać baczną uwagę na to, co jesz, nie tylko ze względu na dziecko – również z myślą o sobie. Wilczy apetyt i zaspokajanie ciążowych zachcianek na słodycze mogą się skończyć tym, że szybko przytyjesz. Tymczasem idealnie dla skóry (i zdrowia) byłoby, gdybyś w ciągu dziewięciu miesięcy ciąży przytyła nie więcej, niż 10–14 kilogramów.
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Hej!
Od rana słoneczko, ubieram dziś sukienkę ![]() A rozstępy mam na udach i pupie, bo mdzy podstawówką a liceum szybko rosłam Na brzuchu jednak nie chciałabym mieć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
God śliczny brzuszek, teraz dopiero rośnie jak na drożdżach Juliette jak już Bertuś dostanie żelazo to szybko skoczy mu hemoglobina, za miesiąc wyniki już będą lepsze, zobaczysz ![]() Co do rozstępów to ja mam pełno na piersiach i w pierwszej i w drugiej ciąży mi wyłaziły coraz to nowsze Z czasem bledną, więc jak któraś ma jasną karnację to bez obaw - nie będzie ich widać wkrótce U nas dobrze, Helence dają do wiwatu te upały, wczoraj tylko spacery były spokojne, w domu jej było za gorąco i się wierciła ciągle biedna... Dopiero na noc jak zrobiło się chłodniej usnęła jak kamień, nawet do jedzenia nie chciała się obudzić. I chyba w końcu zacznę dopajać wodą w taki gorąc bo strasznie ssie smoka między karmieniami, a jak ją dostawiam do cyca wtedy to pije jak szalona aż jej za dużo i ulewa potem więc widocznie ma pragnienie, ale potrzebuje czegoś rzadszego i treściwego niż pokarm
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana grzeje niesamowicie. Pół nocy nie spałam tak duszno. Aż się boję jak to będzie w takie upały jak Milenka się urodzi. U nas dziś 34 stopnie w cieniu mają być ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry zaraz wyruszam z domu
![]() Dzis moja 100-dniówka
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
God, gratulacje z okazji studniówki Mi teraz dopiero, szczególnie w te upały, zaczęły przeszkadzać staniki. Ale nie wyobrażam sobie wyjść gdzieś bez, nawet w domu dziwnie tak jakoś, jak bez majtek ;-) A u nas dziś od rana dość przyjemnie, póki co jest 22 stopni i słońce nie grzeje. Nie wiem czy burzy jakiejś nie będzie, ale na razie jest fajnie, bo wczorajszy ukrop mnie wykończył. Jak dalej tak będzie, to może się wybiorę na zakupy do rossmana, na rynek, zobaczę... Ale czereśni mi się chce. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Wstalam specjalnie jak tylko moj synek zasnal zeby sie spokojnie wyykapac i co? Wlazlam do wanny i tak sie rozplakal az sie zanosil- tz nie mogl go uspokoic. Oczywiscie ze spokojnej kapieli nici i dawaj... wszystko na szybko i po łebkach. Dopiero na moich rekach sie uspokoil i po tym jak dostawilam go do piersi. Makabra Poza tym patrzac na moje zapiski z karmien to mlody teraz je 15-16 razy w ciagu doby a zawsze bylo 10. Wiec te upaly powoduja ze czesciej musi pic mimo, ze daje mu herbatke dwa razy dziennie. Agus - Bertunio ma hemoglobbine w granicach normy za to czerwone krwinki krwi sa nie wporzadku - jest ich bardzo malo. No nic zobaczymy jak to zelazo zadziala. Dawaj Helence wode - w domu mam 23 st :-P A co do rostepow- ja wygladam tragicznie. Caly brzuch mam w rostepach i dodatkowo mi zwisa skora. Nie moge na siebie patrzec. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
God śliczny brzuszek
klask:Cytat:
Współczuje naszym wątkowym maluchom tych upałów :/ chyba to jedyny plus chodzenia jeszcze w dwupaku. Cytat:
u nas dalej upał. Zapraszam do mnie na czereśnie ![]() God za 100-dniówkę Meire czytałam na staraczkowym relację z wizyty także serdecznie gratuluję i czekam tu na Ciebie ![]() Niby chodzę ze skróconą szyjką i rozwarciem, robię wszystko aby mała wyszła i nic nie pomaga chciałabym aby sama wyszła :/ przepraszam, że marudzę
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-06-10 o 09:31 |
||
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuchy..
![]() Chyba w końcu do Was oficjalnie dołączę, jeśli mogę.. Wczoraj byłam na wizycie.. był 6t1d, czyli idealnie wg owulacji.. jest dzieć, ma niecałe 5mm, moje ogromne szczęście.. i pięknie biło serduszko.. Czyli u nas póki co wszystko jest dobrze..
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- brawo! No i witaj na naszym watku - masz tu juz teraz byc z nami i informowac nas na biezaco. A jak sie czujesz Kochana? Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I oczywiście inaczej być nie może !!! |
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
God gratuluję 100 Tobie zostało jeszcze 100, a ja za 2 dni będę mieć 100.dc ![]() Byliśmy z małzem dziś wczesniej na zakupach co by zdążyć przed upalem, więc wyszliśmy przed 8. biedronka, piekarnia, warzywniak. No i pomimo klimy i w piekarni i w warzywniaku, zrobiło mi się słabo, normalnie nic nie widziałam przez chwilę ja chcę 25-28stopni Meire witaj na dobre ![]() Zubi mam nadzieję, że mała zdecyduje się jeszcze w tym tygodniu
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-06-10 o 09:40 |
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
God spory już brzuszek
![]() Juli z tego Bertusia to mały urwis jest meire no nareszcie jesteś ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Zubi może Mai się te upały nie podobają i czeka na chłodniejsze dni?
|
#1724 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Marudz, marudz... Ja tez marudzę, a mam poltoratygodnia dalej od Ciebie, a też mam dość. Cytat:
Witamy Juz na staraczkowym widziałam, że z fasolinka wszystko w porządku Super, ciesze się, że ok.Cytat:
Normalnie, dziś czuję, że żyję 22 stopnie Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam samopoczucie Elfka, leżysz?
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Wik a skąd Ty jesteś? Na śląsku upał przeokropny, ale może niedługo od Ciebie dojdzie tez i tu ten chłodek
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
Północny zachód Polski, coś nadciąga od zachodu...
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie pamiętam kiedy miałam przynajmniej 30 minut dla siebie... a tak chciałabym czasem poleżeć sobie w wannie elfka- żebyś wiedziała - ma zaledwie dwa miesiące a już daje niezle popalić Kocham go szalenie choć czasem mam dość wszytskiego Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-06-10 o 10:06 |
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałoby się powiedzieć, że leżę i pachnę, ale wiesz jak to na takim upale jest - pachnę nieszczególnie
ale leżę i już od tego leżenia mnie wszystko boli a jak latam do łazienki to sprawdzam za każdym razem czy w majtkach wszystko dobrze no w schizę wpadłam Całe szczęście dzwonił kurier
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym, aby coś z zachodu do nas przyszło
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że jedzie już plomba ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Już wiem, że po mnie
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
Jul, to trochę Cie pocieszałam... Ale to potem mija, a później to już brałam corcie w leżaczku ze sobą do łazienki (jak była już bardziej kontaktowa), ja siedziałam w wannie i ja zagadywalam i pozwalała mi na ten relaks.
Elfka, super, że pessar juz będzie to będziesz troszkę bardziej mobilna. U nas tez miał być rano upał a chmury i burze dopiero popołudniu. A tu taka niespodzianka, chyba Niemcy wypchali do nas ta zmianę pogody. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dolny śląsk dziś podobno ma być najgoręcej bo 34 stopnie zapowiadają Chmurki żadnej na niebie nie znajdę choć bym nie wiadomo jak się starała :/Okna mam pozamykane i pozasłaniane, wentylator chodzi na maxa a ja się rozpływam. Jeszcze coś zaczął strasznie na 1 i 2 kwiczeć że nie idzie wytrzymać. Miałam go wczoraj na reklamację zawieść bo jest jeszcze na gwarancji no ale amba fatima, paragon gdzieś wsiąkł i muszę go dziś szukać |
|
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to moze jutro do nas dojdzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odpoczywaj, odpoczywaj, od czwartku pewnie zaczniesz działać ![]()
|
|
#1735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby moja córcia się do mamusi podała ![]() Cytat:
wiadomo, że i tak będę jak najwięcej polegiwać, ale chciałabym jechać jeszcze wózek i różne drobiazgi kupić, bo mi brakuje Cytat:
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję God ale masz śliczny brzuszek dopiero dziś zobaczyłam no i gratuluję 100 dniówki ![]() ja zaraz oszaleję od tego upału mam taką saunę w domu blech. Miałam iść do rossmana i gutka po zakupy chemiczne ale pierdziele mąż wróci o 17,30 to wtedy pojedziemy bo ja nie wytrzymam na mieście . A usnąć w nocy też masakra bo gorąco ani grama wietrzyku
|
|
#1737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety tak nie mam. Moj syn znow spi z nami a juz tak fajnie zasypial u siebie w lozeczku. Po prostu nie wyrabiam w nocy ze wstawaniem i tylko zmieniam strone/cycka i co 4 h ptzewijam. Zasypiam razem nim i budze sie na nastepne jedzonko. Brak mi samodyscypliny no i ppza tym zmeczenie bierze gore. Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1738 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak się czujesz? Mi tam upał nie przeszkadza W domu mamy chłodno, więc co jakiś czas sobie wychodzę do ogrodu się nagrzać w cieniu chociaż
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
God co do rozstępów to tylko taka teoria, ja wiem skąd one się biorą jednak czasem nie da się im zapobiec, jestem w ciąży to że tyję i brzuch rośnie jest normalne, mam predyspozycje do rozstępów bo mam już dużo z okresu dojrzewania Później będę się martwić co z tym zrobić![]() meire Witamy ![]() Pierwsze usg jest niesamowiteElfka szybkiego zaplombowania życzę I nie zazdroszczę tego leżenia... Ja cały czas na pełnych obrotach, w piątek wizyta mam nadzieję, że to się nie zmieni Odpoczywaj dużoJulie biedna jesteś kochana, nawet na chwilę nie możesz odetchnąć Bertuś to typowy synuś mamusi jest ale może spróbuj z tą butlą, żeby tż mógł Cię trochę odciążyć![]() U nas też upał, leżę sobie i dogorywam Dzisiaj obiadu nie muszę robić bo zostało chińskie wczoraj z kolacji to tż sobie zje Ja mam mega ochotę na truskawki także muszę dzisiaj jakieś upolować![]() Czeka mnie kolejne pranie i cała sterta prasowania, czekam aż się ochłodzi bo nie daję rady... Chcę już sierpień
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

23.06.2011
01.06.2013

- w domu mam 23 st :-P 

klask:

chciałabym aby sama wyszła :/ przepraszam, że marudzę
- brawo! 

Chmurki żadnej na niebie nie znajdę choć bym nie wiadomo jak się starała :/