Panny Młode 2015 cz. 20 :) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 11:54   #1711
misiaa91
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 20 :)

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Byłam w salonie zapytać o bolerko. 180zl. Chyba podziękuję.
Mierzyłam całe z koronki, za ok. 400 - 500 zł, nie pamiętam dokładnie.
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 11:56   #1712
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
dzień doberek, jutro egzamin
Będzie dobrze! Będę trzymać za Ciebie kciuki.

Ej ej ej... Mam nowy pomysł na pierwszy taniec KLIK TŻ mi czasem śpiewa

Pytanie - co planujecie grawerować na obrączkach? Bo jak będą u mnie 2 śluby to średnio 2 daty. Poza tym co będę TŻtowi ułatwiać - niech pamięta a nie ściągawka na obrączce
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:13   #1713
magda_mjt
Zakorzenienie

Misia do "produkcji" zaproszeń najlepiej kupic wszystko na All, o wiele taniej wychodzi . No chyba, ze chodziło o gilotynę to ja mam jedna suwana z hobby craft (tysiąc rzeczy w jednym, ma tez wlasnie zaokraglacz rogów i zaginanie kartek, ale jednak cięcie jest kiepskie), a ostatnio kupiłam nowa w home sense/ tk maxx, ma cięcie od gory- jest MEGA poza tym w hobby craft kupiłam na wyprzedaży dziurkacze i mam osobno i zaokraglacz rogów i koła roznych wielkości (te akurat nie do zaproszeń, ale ogolnie mowie ze jak była promocja to wyszło taniej tutaj ).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-03, 12:21   #1714
MajsterkaANB
Zakorzenienie

dziewczyny, pamiętacie mój lament nad zmianą nazwy kierunku , dokładnie zmiana łącznika "i" na "z" ?

wysłałam im meila z zapytaniem, dlaczego, no i napisał na ich facebooku coś takiego:
Ile nazw kierunków jeszcze zmienicie do czasu rekrutacji? Człowiek się na coś nastawia, cieszy się, że znalazł kierunek, który da mu wymarzone uprawnienia, a tu bach ! Zmiana z "i" na "z" i radość znika. Jak tak można?

oni po 3 dniach dodali do tego komentarz, jakiego kierunku to dotyczy, ja odpisałam. i cisza, na meilu też.

dzisiaj kolezanka na grupie na fb pisze, że wróciło "i" ...

nie wiem co o tym myśleć, koleżanki się śmieją, że się mnie wystraszyli i dali z powrotem tą nazwę.

chciałam tam iść bardzo, ale jak robią takie cyrki... nie wiem już sama, co myślicie?

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;46726981]Majsterka, podbijam moje pytanie [/QUOTE]
przepraszam, nie zauważyłam

obrączki 5 mm szerokości powinny razem ważyć około 10 gram. w przeliczeniu to jakoś wychodzi, po gram na milimetr

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:23   #1715
Anabele23
Zakorzenienie

Cześć,
chciałabym zapytać czy jest szansa na włączenie mnie do kręgu wtajemniczonych? Jako że zbliża się sesja i mam do oddania magisterkę cierpię na nadmiar wolnego czasu i postanowiłam wykorzystać go na coś pożytecznego
Anabele23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:24   #1716
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
dziewczyny, pamiętacie mój lament nad zmianą nazwy kierunku , dokładnie zmiana łącznika "i" na "z" ?

wysłałam im meila z zapytaniem, dlaczego, no i napisał na ich facebooku coś takiego:
Ile nazw kierunków jeszcze zmienicie do czasu rekrutacji? Człowiek się na coś nastawia, cieszy się, że znalazł kierunek, który da mu wymarzone uprawnienia, a tu bach ! Zmiana z "i" na "z" i radość znika. Jak tak można?

oni po 3 dniach dodali do tego komentarz, jakiego kierunku to dotyczy, ja odpisałam. i cisza, na meilu też.

nie wiem co o tym myśleć, koleżanki się śmieją, że się mnie wystraszyli i dali z powrotem tą nazwę.

chciałam tam iść bardzo, ale jak robią takie cyrki... nie wiem już sama, co myślicie?

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

przepraszam, nie zauważyłam

obrączki 5 mm szerokości powinny razem ważyć około 10 gram. w przeliczeniu to jakoś wychodzi, po gram na milimetr
może dla nich to po prostu była żadna różnica (tych co wprowadzali nazwy) i ktoś się walnął albo tak wpisał bo fakt taki, że gramatycznie ładniej brzmi "z oligo..." niż pedagogika i coś i jeszcze coś tam (wiesz o co chodzi?) ale skoro podjęłaś temat to może zasięgnęli opinii kogoś wyżej i uznali, że to miało znaczenie i że jest błąd
Stary 2014-06-03, 12:26   #1717
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:

nawet mi się na głownej na facebooku wyświetliła ta wasza "korespondencja" ale hm.. ciekawe co w związku z tym..
A powiedz.. czy wcześniej był wykaz przedmiotów i programu studiów tego kierunku i czy po zmianie nazwy coś się w nim zmieniło? Bo myślę że na to warto zwrócić uwagę..

A ja pojechałam na uczelnie podpisać ślubowanie studenta.. z data 01.10.2012.. ah.. kolejny poślizg ujotowski ;p

Kraków strasznie dzisiaj faktycznie płacze...
Stary 2014-06-03, 12:26   #1718
existence
Zakorzenienie

Cytat:
to by się zgadzało w sumie bo jak nam Pani zważyła nasze typy rozmiary 9 i 14 albo 15 ( nie pamiętam) szerokość 3mm i 4mm to wyszło niecałe 7gram
Stary 2014-06-03, 12:29   #1719
maxima90
Raczkowanie

A tak apropos pierwszego tańca to macie może już coś zaplanowane?
My byśmy bardzo chcieli zatańczyć pięknego dopracowanego walca. Ewentualnie też nam się bardzo podoba miks, ale nie miks piosenek tylko żeby połączyć kilka tańców.
maxima90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:30   #1720
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
Cześć,
chciałabym zapytać czy jest szansa na włączenie mnie do kręgu wtajemniczonych? Jako że zbliża się sesja i mam do oddania magisterkę cierpię na nadmiar wolnego czasu i postanowiłam wykorzystać go na coś pożytecznego
Witaj! i opowiedz coś o sobie, o narzeczonym
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:33   #1721
MajsterkaANB
Zakorzenienie

no tam nie ma programu studiów na ich stronie ani nic.

ale mnie zastanawia, po co zmienili na to "z" w ogóle?
nam na studiach zwracali uwagę, że jak coś jest "z" to znaczy, że to jest taki dodatek pic na wodę, żeby zachęcić, a nie ma się po tym uprawnień.

Stary 2014-06-03, 12:33   #1722
magda_mjt
Zakorzenienie

My bedziemy w lipcu patrzeć za obraczkami . Sam M chce! Cobysmy wiedzieli co nam sie podoba i jak na palcu wyglada . Ostatnio dziewczyna na Tarnowskim watku wrzucila swoje obraczki, mam to zdjecie otwarte non stop na lapie, bo takie sa cudne. Obawiam sie, ze jednak żółtego złota nie odpuszcze.... Proste, klasyczne, niby nic nadzwyczajnego, a pierwszy raz mam takie mocne uczucie, ze to jest "TO" co sama chciałabym miec .

Stary 2014-06-03, 12:33   #1723
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziaandzia Pokaż wiadomość
a mnie naszlo na przemyslenia dot samochodu do slubu ... bo po pierwsze mielismy jechac my, swiadkowie i szofer autem ... ale poczytalam troche rozne fora i wsumie co zrobic jesli moja swiadkowa bd ze swoim partnerem, ale on nie bd znac za bardzo nikogo na naszym slubie to co mam go tak ot tak sobie zostawic niech sobie jedzie sam autokarem ? troche mnie to teraz zastanwia czy nie zrobic tak zebysmy my sami jechali samochodem, a reszta gosci autokarami i samochodami no kurde sama nie wiem ...

no i jeszcze sie zastanwiam czy jesli bd auto napakowane w 5 osob, i ja bd siedziec z tylu w mojej bialej princesce a wiadomo pogody sie niestety nie przewidzi to ze tak ujme boje sie by mnie ktos kto bd obok mnie siedziec np butami z blota czy stopionego sniegu nie ubrudzil

ehh powiedzcie mi co na to zaradzic, czy moze za duzo o tym mysle
jezeli robia u Ciebie bramki to swiadkowa jest od rozdawania wodki. swiadka do auta w ogole bym nie brała bo mowiac brzydko nie jest przydatny.
a ja to do auta chyba pania fotograf sobie wezme i swiadkowie niech sobie jada z goścmi i pomoga rodzicom szykowac czekanko na nas
choc tata ma duzy czarny samochod i chcialabym nim jechac do slubu a nie wiem czy da komus prowadzic.. bo jak da to komu? a nie chce sie buziaczkowac i obsciskiwac z karolem, z tata w samochodzie ehsik :O

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
No ja mam ten problem, że w Opolu chyba nie ma w ogóle Anna Kara Będę musiała szukać na Śląsku/ we Wrocławiu! A gdzie znalazłaś info o tych promocjach? Są już podane jakieś szczegóły?

Podobają mi się modele:
May Corset (http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,22325.html )
Cherry (http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,22311.html )

ale te też są piękne:
Alison (http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,22301.html )
Josephine (http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,22321.html )

No ja planuję, że wejdziemy razem z TŻ, chociaż może mi się jeszcze ta wizja zmieni
May taka o sobie jak dla mnie
Cherry sliczna! tak prosta i tak klasyczna ze ło!!
Alison juz na zdjeciu dla mnie wyglada jak dla laski w ciąży...
a Josephine mierzyłam ale mam 180 i nie wygladałam w tym ładnie... byłam dluuuuuga i cycki ;D

we Wrocławiu nie ma anny kary.
sprawdz sobie na jej stronie gdzie sa salony. glowny JEJ jest w krk
inne to wspolpracujace: poznan, lodz, gdansk, bialystok i moze gdzies jeszcze
informacje o tych -10% wypatrzyłam na fanpage na FB jak sobie caly przegladalam to styczen-marzec byly info np "ten weekend -10% w salonie w gdansku"
w Anna Kara w krk nie ma przecen (nie mowie tu o tej promocji ale normalne przeceny starych modeli) w pozostałych ktore nie są salonem Anna tylko ktore mają anne kare i inne to ich sprawa kto i jak promocje ;-)

ja byłam w KRK bo byłam przejazdem pomierzyłam:
Snow
Valentine
Hope (wersja z bolerkiem)
i Pani mnie zaprosiła na pazdziernik jak przyjdzie nowa kolekcja 2015 i mowila zeby zamawiac no maxymalnie w marcu ale wiadomo ze im wczesniej tym lepiej (okres oczekiwania na sukienke na miare do 5mcy)
pojade ogladac nowa kolekcje (zobacze czy jakies inne sa przecenione) w Poznaniu. I dowiem sie czy -10% jest na tez juz wczesniej przecenione. bo jak nie to wszytko jedno gdzie kupie. Do krk mam dalej ale z wro autostrada 2,5h a do poznania krajowymi dziurawymi drogami 3h :/

A w krk są zawsze WSZYSTKIE modele z aktualnej i poprzedniej kolekcji
Stary 2014-06-03, 12:33   #1724
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć,
witaj

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:35   #1725
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
to by się zgadzało w sumie bo jak nam Pani zważyła nasze typy rozmiary 9 i 14 albo 15 ( nie pamiętam) szerokość 3mm i 4mm to wyszło niecałe 7gram
a nie macie zdjęcia jak na dłoni wyglądają takie szerokości?
Bo sama się zastanawiam czy 3 czy 4
Takie mega szerokie baaaaardzo mi się nie podobają.. :P a zaręczynowy mam chyba ok 1,5 mm szeroki :P
Cytat:
Napisane przez maxima90 Pokaż wiadomość
My byśmy bardzo chcieli zatańczyć pięknego dopracowanego walca. Ewentualnie też nam się bardzo podoba miks, ale nie miks piosenek tylko żeby połączyć kilka tańców.
A będziecie chodzić na jakiś kurs tańca w Krk?
My nadal nie wiemy do czego chcemy zatańczyć.. Tzn Pan G wie, ale ja się nie zgadzam ;p
Cytat:
Cześć,
Cześć
Stary 2014-06-03, 12:38   #1726
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
jezeli robia u Ciebie bramki to swiadkowa jest od rozdawania wodki. swiadka do auta w ogole bym nie brała bo mowiac brzydko nie jest przydatny.
a ja to do auta chyba pania fotograf sobie wezme i swiadkowie niech sobie jada z goścmi i pomoga rodzicom szykowac czekanko na nas
choc tata ma duzy czarny samochod i chcialabym nim jechac do slubu a nie wiem czy da komus prowadzic.. bo jak da to komu? a nie chce sie buziaczkowac i obsciskiwac z karolem, z tata w samochodzie ehsik :O
Nie no, jak świadkowa to i świadek

Ja to bym mogła jechać do ślubu walcem lub czołgiem aby rozwalić te durne bramki to jest myśl
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:39   #1727
MajsterkaANB
Zakorzenienie

witam nową pm chociaż z wiadomości nie wynika, że pm

Stary 2014-06-03, 12:41   #1728
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
no tam nie ma programu studiów na ich stronie ani nic.

ale mnie zastanawia, po co zmienili na to "z" w ogóle?
nam na studiach zwracali uwagę, że jak coś jest "z" to znaczy, że to jest taki dodatek pic na wodę, żeby zachęcić, a nie ma się po tym uprawnień.
TO chyba najlepszym wyjściem byłoby zadzwonić albo pojawić się osobiście tam i zapytać o szczegóły i zapytać właśnie o te uprawnienia.. no bo jesli wcześniej mimo że był,o "i" to też tego nie mieli w planach?
Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
My bedziemy w lipcu patrzeć za obraczkami . Sam M chce! Cobysmy wiedzieli co nam sie podoba i jak na palcu wyglada . Ostatnio dziewczyna na Tarnowskim watku wrzucila swoje obraczki, mam to zdjecie otwarte non stop na lapie, bo takie sa cudne. Obawiam sie, ze jednak żółtego złota nie odpuszcze.... Proste, klasyczne, niby nic nadzwyczajnego, a pierwszy raz mam takie mocne uczucie, ze to jest "TO" co sama chciałabym miec .
Mi też bardzo się te obrączki podobają i mój G też pokazał mi ten wzór na wystawie jak kiedyś oglądaliśmy ;p ale nie wiem jak ze złotem.. chyba czeka mnie wojna z babcią ;p bo ostatnio wiem że schowała moje złoto bo powiedziała że to jest od niej prezent komunijny i mi nie pozwoli przetopić ;p a jak byłam w pt to coś wspominała że jakj wymieniała pieniądze (wymieniamy zawsze euro na targowej gdzie jest lombard, najkorzystniejszy kurs bo dają więcej niż mają na tablicy napisane) to jakiś był łańcószech który ważył 10 g i kosztował 1000 zł ;p że może tak by się opłacało i pytała ile "robocizna" :P
Stary 2014-06-03, 12:42   #1729
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxima90 Pokaż wiadomość
ja wybralam piosenke z Karolkiem: Love never felt so good Timberlake i jackson <3
chcielismy walca ale jednak wolimy cos na luzie nie mielismy swojej piosenki..a to sluchalismy raz drugi piaty i tak nas tknęło ze mozna do tego zrobic 1 taniec i juz sobie czasami tanczymy
beda obroty na finałowy moment bede skakc w gore i bedziemy sie krecic nic trudnego
pojdziemy na kurs moze nam ktos fajne ruchy pokaze ale bez szału bo jak widze tanczace pary gdzie ktos jest brzydki i skupiony bo liczy w glowie "raz dwa trzy cztery" to nie bede Karola na to skazywac a tez nie bede udawac ze jestem dirty dancing i robic obroty dookoła jego ręki i salto w przód

Cytat:
Cześć,
siemanko!! opowiedz cos o Was

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Byłam w salonie zapytać o bolerko. 180zl. Chyba podziękuję.
na allegro polecam popatrzec

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dałam się skusić na chińszczyznę w pracy!

A chciałam oszczędzać!
chinczyzna mniamniamnim,., ale ja tez i dzis zjadłam drożdzówke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 12:46   #1730
Anabele23
Zakorzenienie

Tak w skrócie to jesteśmy ze sobą już 7 lat, zaręczeni od prawie 4, ślub miał być duuuużo wcześniej ale ciągle się przytrafiały jakieś nieszczescia więc wyszło, że zdecydowaliśmy się na 15 sierpnia 2015. Ja 24 on 3 lata starszy, nie mieszkamy razem(studiuję w Krakowie, on pracuje w okolicach z których pochodzę). Slub i wesele też się tam odbędzie. Kościół, lokal, muzyka zamówione. Zdjęcia robić będzie jego kuzyn, który jest fotografem- podczas ślubu i przyjecia, sesja plenerowa moja przyjaciólka rownież fotograf. Filmik z wesela nasz przyjaciel, który kreci filmiki reklamowe. Ślub i przyjęcie ma być w stylu rustykalnym ale ciągle zmieniają się mi koncepcje jak to dokładnie ma wyglądac (chciałabym wykorzystać polne kwiaty), nie umiem też zdecydowac się na kolor (myslimy o szmaragdowo zielonym). Wiem, że dużo rzeczy - dekoracje chce wykonać sama (na pewno nie zaproszenia). Nie mam jeszcze kosmetyczki, fryzjera ani sukni chociaż mam buty Chciałabym mieć wianek na głowie( być może połącze go w jakiś sposób z welonem) i żeby atmosfera była taka niespinająca . Nie posiadamy alkoholu (i nie wiemy jaki kupić), tort zamierzamy upiec sami (w stylu naked cake'a) nie wiem czy coś pominełam???

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

aaa wiem ilość osób którą maksymalnie chcemy zaprosić to 140 a poprawiny to grill u mnie w ogrodzie
Anabele23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:47   #1731
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
TO chyba najlepszym wyjściem byłoby zadzwonić albo pojawić się osobiście tam i zapytać o szczegóły i zapytać właśnie o te uprawnienia.. no bo jesli wcześniej mimo że był,o "i" to też tego nie mieli w planach?

Mi też bardzo się te obrączki podobają i mój G też pokazał mi ten wzór na wystawie jak kiedyś oglądaliśmy ;p ale nie wiem jak ze złotem.. chyba czeka mnie wojna z babcią ;p bo ostatnio wiem że schowała moje złoto bo powiedziała że to jest od niej prezent komunijny i mi nie pozwoli przetopić ;p a jak byłam w pt to coś wspominała że jakj wymieniała pieniądze (wymieniamy zawsze euro na targowej gdzie jest lombard, najkorzystniejszy kurs bo dają więcej niż mają na tablicy napisane) to jakiś był łańcószech który ważył 10 g i kosztował 1000 zł ;p że może tak by się opłacało i pytała ile "robocizna" :P

Ja tam sie z gory nastawiam, ze złota nie mam :P. Mam jeden kolczyk złoty od Rodzicow, drugi sie wziął i zgubił . Ale nie sadze, zeby to miało sens . Ile taki kolczyk moze ważyć, jubiler nas wysmieje

Stary 2014-06-03, 12:50   #1732
sQuaara
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46731119]Nie no, jak świadkowa to i świadek

Ja to bym mogła jechać do ślubu walcem lub czołgiem aby rozwalić te durne bramki to jest myśl [/QUOTE]

Ja tak nie uwazam. swiadek ma pomagac w ogolnej organizacji wesela (technicznej bardziej. sprawdza czy autokar po gosci przyjechał i ich ogarnia, odwozi dziadka - jezeli to bedzie np. moj brat jako swiadek karola) a swiadkowa pomaga młodej.. w toalecie, z zapieciem sukienki i flekiem ktory odpada

bardziej Ona w aucie potrzebna niz On
jakbm jechała limuzyna to brałabym wszystkich
a tak to bedzie kierowca, ja karol i fotograf
Stary 2014-06-03, 12:51   #1733
kreciorek85
Zakorzenienie

Witam nową PM
No jeśli potrzebujesz zabić czas przy pisaniu magisterki to lepiej trafić nie mogłaś

Magda no te obrączki są mega też je sobie zapisałam pokazałabym je TŻ ale temat ślubny jest ostatnio drażliwym tematem więc póki co się wstrzymam

Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:52   #1734
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w skrócie to jesteśmy ze sobą już 7 lat, zaręczeni od prawie 4, ślub miał być duuuużo wcześniej ale ciągle się przytrafiały jakieś nieszczescia więc wyszło, że zdecydowaliśmy się na 15 sierpnia 2015. Ja 24 on 3 lata starszy, nie mieszkamy razem(studiuję w Krakowie, on pracuje w okolicach z których pochodzę). Slub i wesele też się tam odbędzie. Kościół, lokal, muzyka zamówione. Zdjęcia robić będzie jego kuzyn, który jest fotografem- podczas ślubu i przyjecia, sesja plenerowa moja przyjaciólka rownież fotograf. Filmik z wesela nasz przyjaciel, który kreci filmiki reklamowe. Ślub i przyjęcie ma być w stylu rustykalnym ale ciągle zmieniają się mi koncepcje jak to dokładnie ma wyglądac (chciałabym wykorzystać polne kwiaty), nie umiem też zdecydowac się na kolor (myslimy o szmaragdowo zielonym). Wiem, że dużo rzeczy - dekoracje chce wykonać sama (na pewno nie zaproszenia). Nie mam jeszcze kosmetyczki, fryzjera ani sukni chociaż mam buty Chciałabym mieć wianek na głowie( być może połącze go w jakiś sposób z welonem) i żeby atmosfera była taka niespinająca . Nie posiadamy alkoholu (i nie wiemy jaki kupić), tort zamierzamy upiec sami (w stylu naked cake'a) nie wiem czy coś pominełam???
aaa wiem ilość osób którą maksymalnie chcemy zaprosić to 140 a poprawiny to grill u mnie w ogrodzie
To już macie wszystko co najważniejsze
Fajnie że decydujecie się sami tort upiec i bardzo rustykalnie się zapowiada z opisu

Kurde coraz więcej ostatnio nas z Krakowa (no studiujących, pracujących, przejeżdżających) :P
Cytat:
Ja tam sie z gory nastawiam, ze złota nie mam :P. Mam jeden kolczyk złoty od Rodzicow, drugi sie wziął i zgubił . Ale nie sadze, zeby to miało sens . Ile taki kolczyk moze ważyć, jubiler nas wysmieje
NO taki kolczyk to średnio! :P
Ale ja ogólnie mam jeden taki baaardzo cieniutki łańcuszek to taki bym sobie zostawiła, z chrztu chyba go mam, mam 2 pary kolczyków oraz mam taki łańcuch dość gruby.. obstawiam że ma 7 mm minimum szerokości, taki "pleciony" ale to właśnie prezent od babci na komunie.. to nic że od komunii miałam go może z 2 razy na sobie.. bo ja nie lubię chodzić w takich rzeczach.. noszę o ponad 6 lat serduszko srebrne na szyi i mi wystarczy :P
do niego już nic dodatkowego nie pasuej :P

Poszłabym do prababci zapytać czy nie ma złota na zbyciu.. ale z nią ciężko się już dogadać, jest taką mega marudą gburowatą i w sumie nigdy chyba nie umiałam z nią rozmawiać ;P ma 92 lata i pewnie nawet na ślubie się nie pojawi bo od 2 lat nie chodzi nawet do kościoła..

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2014-06-03 o 12:54
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:53   #1735
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

co to naked cake i jak duzy masz ogrod ze ma byc 140 a dajmy nwaet 70 osob?
Stary 2014-06-03, 12:53   #1736
Konto usunięte

Magda, kreciorek - co to za obrączki?
Stary 2014-06-03, 12:54   #1737
andziaandzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja tak nie uwazam. swiadek ma pomagac w ogolnej organizacji wesela (technicznej bardziej. sprawdza czy autokar po gosci przyjechał i ich ogarnia, odwozi dziadka - jezeli to bedzie np. moj brat jako swiadek karola) a swiadkowa pomaga młodej.. w toalecie, z zapieciem sukienki i flekiem ktory odpada

bardziej Ona w aucie potrzebna niz On
jakbm jechała limuzyna to brałabym wszystkich
a tak to bedzie kierowca, ja karol i fotograf
no dla mnie to i swiadek i swiadkowa sa wazni, a nie tylko swiadkowa
wiec chyba jedynym wyjsciem bd jak ja z Tz bd jechac sami, a swiadkowie ze swoimi parterami osobno

Postanowienie :
*przytyć 47kg--->52kg--->53-->54-->55-->56-->57-->58kg

andziaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 12:54   #1738
pati0090
Zakorzenienie

na wątku pm2014 już pojawia się coraz więcej relacji i zdjęć ze ślubów
aż nie mogę się doczekać aż tu się zacznie

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 12:55   #1739
joasia-a
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46731385]Magda, kreciorek - co to za obrączki? [/QUOTE]

Złote, płaskie, oblamówki ze złota tkaie święcącego a środek matowaty
Stary 2014-06-03, 12:55   #1740
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

poka poka!!!

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości