|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Witam się po długiej nieobecności. Dzisiaj wróciłam wieczorem od rodziców i nie miałam dostępu do kompa. Jedynie telefon ze słabym zasięgiem, aż dziwne, że są takie miejsca.
Od jutra jestem regularnie na wątku, dzisiaj już sobie daruję. Melduje tylko, że u mnie raczej ok - juto wizyta i oficjalnie rozpoczęłam III trymestr i 7 miesiąc i według aplikacji w telefonie zostało mi 90 dni do porodu ![]()
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Jeju Edytka super. Coraz blizej
![]()
#1713 |
Raczkowanie
|
Chętnie, tylko troszkę daleko
![]() Pomałpuję po Tobie i jutro też upichcę. ![]()
#1714 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze zakupy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Sliczne ubranka
#1717 |
Zadomowienie
|
Oj Liliotka, ja tak tylko na zdjeciach w miare ok wygladam, a TZ sie za glowe łapie, mowi, ze mam wielkie plecy ostatnio, brzuch tez mi sie wydaje ogromny, az mnie skora na plecach ciagnie, a u lekarza chyba naprawili wage, bo na mojej wychodzi ,ze przytylam 4 kg w miesiac, a na ich 6 kg, ale wage pokazuje ta sama, lekarz pierwsze co jak mnie zobaczyl mówi , no w koncu urosł pani brzuch
![]() Mixi ja do szpitala jakichs b ladnych nowych nie wezme ubranek, tylko takie ktorych w razie czego nie bedzie mi szkoda ![]() A ja po wizycie, malucj rosnie razem ze mna, wyglada na zdrowego , waga okolo 1400 gram, nastepna wizyte mam za 4 tygodnie, a moja szyjka jest narazie jeszcze niby dluga, ale od ostatniej wizyty sie skrócila z 45 mm do 36, ale doktor mowi, ze do 25 moze byc, a pozniej w razie czego krazek, narazie mam luteine na najblizszy miesiac, miejmy nadzieje, ze moja szyjka do porodu ladnie wytrzyma. Agatkia bardzo mi przykro z powodu kotka ![]() Farminka, ale świetne łowy, zazdroszcze takich sh!
#1718 |
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj poszalałam na zakupach
![]() ![]() Z ciuszków mam praktycznie wszystko! Zostały mi do kupienia jakieś rajtki na zimę, niedrapki i.....eee....jakieś może bawełniane cieńkie pajace, bo mam dużo grubych, a cieńkich mało. Zastanawiam się nad bodziakami kopertowymi, bo nie wiem czy dam radę takiemu maluchowi przez główkę przełożyć coś. Może by się przydało pare sztuk na początek ![]() Znowu się skończyło na Smyku, bo HM, Kapphal nie przekonały mnie, do Mothercare weszłam, ale jak zobaczyłam ceny PO przecenach to wyszłam ![]() A poza tym kupiłam już pare pierdółek (zestaw do paznokci, szczotka i grzebień do włosów, 2 butelki, 2 smoczki) i kocyk zapinany na rzep ![]() ![]() Jutro idę po kosmetyki i może sobie coś kupię, obczaję ceny pieluch tetrowych i flanelowych, ręczników kąpielowych, itp ![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt dzisiejszych ![]() Aaa i witam się w III trymestrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
in the dark of night
|
Ja też mam już część rzeczy, z ciuszków to słabo ale mam aspirator do nosa, pieluszki tetrowe i flanelowe, butelki, smoczki, mascie itp wiec coś sir juz zaczyna dziać
![]() Gratuluje pięknych zakupów ![]() Coffee 3 trym, wowweww ![]()
![]() |
#1720 |
Wtajemniczenie
|
edytte, tynka, coffee gratuluję 3 trymestru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A 27 to jeszcze nie 3? Wczoraj czytałam jakaś książke mądrą i tam było chyba, że 27....ale mogę coś mylić ![]() Słomka, ja się właśnie zastanawiam czy robić zamówienie na Gemini czy za miesiąc ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-07-01 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale chyba niektóre źródła podają, że III trymestr zaczyna się wraz z 27 tygodniem. Ja się zawsze patrzę na naszą rozpiskę z początku wątku, a tam jest od 28 tygodnia ![]()
![]() |
#1723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś uszyłam przedłużkę do spodni ![]() ![]()
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-07-01 o 22:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Chyba też klikne już teraz, bo to są rzeczy, których w razie emergency mąż za chiny nie ogarnie ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-07-01 o 22:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() ano tak, termometr jeszcze kupiłam, zaraz wrzucę nazwę (na FB ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
Skoro już po północy... (Eh te dogrywki i karne...
![]() Slomka, Sasiolka, Sweet - świętujemy razem studniówkę! ![]() ![]()
#1728 | |||||||
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Witam się w 24 tygodniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Przykro mi, wiem co to znaczy. Też kiedyś musiałam pożegnać moją sunie, smutek i przygnębienie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj ja wizytuję, ale bez usg. Jednak proszę o Wasze kciuki ![]() Dzisiaj zapowiada się dłuugi dzień. Muszę wyrobić kartę EKUZ (Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego) honorowana we wszystkich krajach UE. Kartę podobno wydają od ręki, więc czemu mam nie skorzystać. W razie gdybym potrzebowała tam pomocy to nie będzie problemu. Jutro wybywam na tydzień do Niemiec do mamuśki i braci, zobaczę szkraby mojego brata ![]() Może uda mi się coś okazyjnie kupić dla maluszka przy okazji odwiedzin ![]() Rodzinka jeszcze zrobiła zamówienie na polskie sery i wędliny, jak ja to dociągnę do pociągu ![]() No to u mnie chyba tyle ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie jeszcze czeka robienie wyprawki aptecznej ale w razie co mam pospisywane co mi bedzie potrzebne ![]() Coffe ja mam sporo kaftaników kopertowych na początek. ![]() Tynka To ja nie wiem jak Ty się do tych zdjęć ustawiasz, bo wyglądasz bardzo ładnie i zgrabnie i żadnych zbędnych kg nie widać !! Chyba to prawda, ze jak sie jest w ciąży z chłopcem to sie wręcz pięknieje. ![]() Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-07-02 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wieki mnie tu nie było ![]() ![]() U nas wszystko dobrze, tzn 2 tygodnie temu poleżałam 3 doby w szpitalu, bo miałam bóle i twardniał mi brzuch, wystraszyłam się i pojechałam na ip, ale na szczęście to nic poważnego ![]() A teraz leże od niedzieli, bo jakieś choróbsko mnie dopadło ![]() Najgorzej jest z gardłem, boli i mam straszny kaszel ![]() Oby szybko przeszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() Czuję się zacofana ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj zamówiłam bujaczek-leżaczek z Tiny Love TAKI Poduszkę do karmienia z Motherhood TAKĄ I wózek Tako Moonlight Omega w kolorze miętowym ![]() ![]() Edytowane przez kamila2709 Czas edycji: 2014-07-02 o 07:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
Wrzuciłam inne zdjęcie wózka, bo przez tamto strasznie się rozjechał post
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- A przed chwilą mała tak mocno kopała, że az mi brzuch skakał na wysokości żołądka ![]() ![]() Nie myslałam, że juz zajmuje tak dużo miejsca w moim brzuchu, że sięga pod żołądek ![]() Niedługo zacznie się wbijanie kończyn pod żebra ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Pochwalę się jeszcze jednym nowym zakupem ![]() Komody na ciuszki małej ![]() Po prawej będzie stało łóżeczko ![]() I jeszcze takie rameczki będą powieszone nad komodami i łóżeczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
witam sie o poranku nie śpię już od 5tej bo tż't do pracy wstawał a mnie olśniło że nie wyprasowałam mu koszuli do pracy
![]() ![]() Gosia dzięki za miłe słowa;* Tż't jeszcze mi nie zrzucił fotek ale na pewno wrzucę ![]() Kamila Ale śliczne rzeczy masz dla córeczki ![]() ![]() Farminka ale łupy extra ![]() ![]() ![]() ![]() No i jak to z tym liczeniem trzeciego trymestru ? 27t1d czy 26t1d ??
![]() |
#1734 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się!
![]() Ale dzisiaj buro i ponuro! Deszcz u nas pada i ani grama słońca! A ja mam pustki w lodówce..... Miałam iść dalej na zakupy, ale przy takiej pogodzie mi się nie chce, poczekam na lepszą, poklikam coś na allegro ![]() Niech przestanie padać, to może się na basen kopsnę ![]() kamila2709 ojej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wózek fajny, tez się zastanawiałam nad Tako, ale chyba pójdę jednak w Jedo...no ale my używkę chcemy, więc to jeszcze może różnie być. Zależy czy znajdę ten co chcę. Jak tato mi zrobi piwnicę to mogę się zacząć rozglądać, będzie gdzie go wrzucić ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() A z tym liczeniem to nie wiem, ale ja już wczoraj świętowałam III, więc już w nim zostaję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() u mnie sie zaczyna 26 tydzień macie piękne rzeczy już ![]() ![]() ![]() postaram się później fotki wrzucić |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to w takim razie ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- spinka ![]() ![]()
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Wtajemniczenie
|
Ehh nie mogę się napatrzyć na tą komodę!! Super!
My jednak chyba zrobimy mini remont w pokoiku dla dziecka (tzn, na początku łóżeczko będzie u nas, ale zobaczymy na jak długo) wymalujemy ściany na żółto i wymienimy wykładzinę na różową ![]() ![]() Już położyłam labę na dzisiaj, a tu słońce.... ![]() ![]() ![]() ![]() Idę obfocić moje wczorajsze zdobycze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
A mi przeszło, miałam tak jak Ty przez dwa tygodnie i sobie poszlo! Życzę tego samego. Możesz wychodzić? Czy musisz leżeć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.