![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode gospodynie - rolniczki
A ja dziś wstalam przed 5. Na peronie zagadalam do dziewczyny i okazało się ze jedzie do tego samego akademika co ja to zaproponowalam rachunek na pol
![]() A potem trafiła do mojego pokoju ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Aaaa i już byłam w mieście i mam drzewko brzoskwiniowe. Zastanawiam się czy podlac
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ma sucho to nie zaszkodzi troche wody ![]() Ale leje u mnie. Ale to nawet i lepiej. Przynajmniej wyleze sie w lozku i moze chorobsko troche przejdzie ![]()
![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
w Olsztynie cieplutko.
Zaraz będzie mój serial a o 17 jade na pazurki
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki serial ogladasz? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1715 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czas ucieka mi przez palce ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Taksówkę bralysmy
![]() |
#1717 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Wtajemniczenie
|
Ej, Mysza, nie masz problemów zeby dogadać się z teściami?
Bo ja sobie nie wyobrażam mieszkania ze swoimi chyba jednak... Oni nie tolerują zwierząt w domu - ja marzę o psiaku. Nie wyobrażam sobie pracować na wsi, oni by chcieli żeby TŻ miał żonę która będzie na wsi robić (tak mi się wydaje). Niby mam z nimi spoko kontakt, ale oni nie są świadomi, że ja nie mam zamiaru na gospodarce robić... I nie mam jak przekonać TŻta, bo nie mam kasy na budowanie się. Błędne koło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1720 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma mowy - TŻ chce zostać na wsi i nic go nie przekona. Wiec albo się zgodzę na mieszkanie u niego albo nie wiem co...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
On gospodarki nie opuści. A ja nie po to studiuję, żeby pracować na wsi... Nie chodzi o to, ze to coś złego, ale nie widzę siebie w tym. A mieszkać nie ma gdzie, TŻ mówi ze można gdzies indziej ale on na razie nie wie gdzie i o tym nie myśli bo nie ma takiej potrzeby. Miło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1724 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie tak myśli. Ale ja chcę jednak pracować umysłowo i cały czas mu to powtarzam. Twierdzi, ze ok, ale chyba nie rozumie, że nie mogę mieszkać z jego rodzicami i nie pracować na wsi. Może wyolbrzymiam, ale z moich obserwacji wynika, ze jego rodzice byliby mocno niezadowoleni gdybym nie pracowała na wsi. I nie rozumie, że tu nie mam szans na pracę ani miejsca do mieszkania. W dodatku nie chcę pracować na wsi - pomóc czasem to oczywiste, ale nie zajmować się tym na co dzień. Obawiam się, ze mówi jedno a w przyszłości okaże się drugie... I teraz nie wiem co robić - odejść bo się tego obawiam, czy ryzykować dalej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Ciezka sytuacja, naprawde. Przede wszystkim Twoj TZ musi miec swiadomosc tego, ze Ty nie widzisz wogole siebie na gospodarce. A poki co wyglada na to, ze on troche bagatelizuje ta sprawe. Wydaje mi sie ze musicie przeprowadzic miedzy soba powazna rozmowe. Bo jezeli Twoj TZ zaakceptuje to ze wolisz pracowac umyslowo to zawsze bedzie bronil Cie przed rodzicami jak zdarzy sie ze beda Ci robic jakies wyrzuty
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
On mnie nigdy przed swoją rodziną nie obroni - raz próbował baaardzo delikatnie i to tyle. A jesli o rozmowy chodzi to dzisiejsza próba zakończyła się tym, że rzucał złośliwościami a na koniec spojrzał wymownie na zegarek, ze juz późno. Cóż, postawię rano twarde warunki i tyle. Albo zaakceptuje, albo któregoś dnia to się rozleci. Matko, głowa mnie boli aż już od tego, dosłownie pęka. Dobrze, ze chociaż TŻ nie ma problemu z tym i śpi jak dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz racje, postaw sprawe jasno bo widac ze chyba niezbyt dociera do niego powaga sytuacji. Akurat w takiej kwestii musicie miec podobne zdanie bo inaczej ciezkie zycie Was czeka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję. Co z tego, że się kochamy, jak mamy tak różne podejścia do życia i plany na nie... Jakoś się ułoży, musi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1730 | ||||
Konto usunięte
|
Jeżu przepraszam! Już nadrabiam, chyba mi się subskrypcja wylaczyla.
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja, przenosząc się tam, biorąc ślub z Tz, wiedziałam co mnie czeka. Dyskutowaliśmy o tym, sami chcieliśmy iść w gospodarkę także nie pomogę. Dla mnie to naturalne było ze jak będę tam mieszkać to mam pomagać. Zresztą nawet przed mieszkaniem tam pomagalam im.. Przeważnie tak jest ze jak jest jakaś robota to pomagają wszyscy domownicy... Nie wiem co Ci poradzić. Twój Tz wie ze Ty nie chcesz pracować na gospodarce? ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Wtajemniczenie
|
Mysza, TŻ doskonale wie, że ja na wsi pracować nie chcę - nie wyobrażam sobie tego, chcę pracować zarobkowo, póki co się uczę, chcę iść dalej na doktorat. Kiedy tu przyjeżdżam to nie mam nic do tego, że pomogę przy pracach i jest to dla mnie sprawa oczywista - TŻ nie pozwala mi się w sumie przemęczać, "rozkazuje" mi robić sobie przerwy itp itd (ale co ciekawe, tylko wtedy, kiedy jego tata nie widzi - tak to udaje, że nic nie powiedział...). Gdybym tu mieszkała, to oczywistym by było, że od czasu do czasu pomogę. Ale nie wyobrażam sobie codziennego 3 h dojazdu w obie strony na uczelnię, na której spędzam nie wiadomo ile czasu, a potem pomaganie w gospodarce. A gdzie czas na naukę? Na odpoczynek? Na zakupy? Nie widzę nic w tym złego, że nie chcę pracować na wsi. To, że związałam się z TŻtem nie oznacza, że muszę przenieść swoje życie na wieś, od czegoś są kompromisy, prawda? On nie chce słyszeć o porzuceniu gospodarki - w sumie się nie dziwię, bo tu może dołączyć do biznesu taty i gdybym ja np nie miała pracy to wtedy nie ma problemu z kasą, a tak to oboje mielibyśmy problem ze znalezieniem pracy... W sumie ostatnio powiedział mi, że jeżeli ja bardzo chcę zamieszkać przed ślubem razem, to po tym roku akademickim, jeśli będą pieniądze, wynajmiemy mieszkanie w miasteczku niedaleko jego. On będzie miał 12 km do domu, ja na uczelnię 50 km no i dalej do swojego domu. Ale nic innego w grę nie wchodzi... W sumie to już coś - on teraz kończy studia (został mu ostatni rok), a potem jakbyśmy mieli się widywać nie wiadomo jak długo tylko w weekendy to by było coś strasznego, w dodatku pewnie to ja bym musiała do niego jeździć, więc weekendy tylko z rodzicami jego... No nie dla mnie i tyle. Ale pewnie jego rodzice się wkurzą i mu nie pozwolą i na tym się skończy - tego się boję, mam nadzieję, że się miło zaskoczę...
To strasznie skomplikowana i przykra dla mnie sytuacja, bo to ja będę 250 km od rodzinnego domu, ja będę miała problem z pracą... Mówi, że to rozumie i chce mi zapewnić jak najwygodniejsze życie, ale dla mnie to żadna wygoda, jeśli mam mieszkać z jego rodziną pod jednym dachem - lubię ich, ale ja jem inaczej, sprzątam inaczej itd. Poza tym może to płytkie z mojej strony, ale jak my mamy uprawiać seks z jego rodzicami za ścianą? Dla mnie zero przyjemności, sam stres i skrępowanie - to nie jest życie, jakiego chcę... TŻ mówi, że rozumie itp itd, ale dopiero czas pokaże, jak to będzie. Mówił, że chce ze mną zamieszkać. Mówił to półtora roku temu. Jak wspomniał o tym mamie to go pogoniła i na tym temat się urwał. I jakoś średnio wierzę w to, że on nagle przestanie słuchać rodziców i zamieszkamy sobie razem i wszystko będzie pięknie... Z jednej strony doceniam fakt, że myśli logicznie, że nie chce opuszczać miejsca w którym ma pewną pracę dzięki której będzie mógł utrzymać rodzinę - to jest super. Ale z drugiej strony - gdzie my mamy mieszkać, gdzie ja będę pracować, gdzie moja rodzina, kiedy będę się z rodzicami widywać? Niby nie trzymam ze swoimi rodzicami super kontaktu, ale co innego teraz, co innego za parę lat... Chyba chcę bawić się w dom z nieodpowiednim człowiekiem. Mam nadzieję, że się mylę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Konto usunięte
|
Nie wiem czy w Waszym wypadku możliwy jest kompromis szczerze mówiąc.. Nie wyobrażam sobie doglądać gospodarstwa, gdy często jest tak że cały dzień trzeba przy tym być, mieszkając nawet kilka km dalej.
A znowu codzienny dojazd tyle km i tyle godzin jest wręcz nierealny. Nie wiem co Ci poradzić ![]() A co do seksów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
May, musicie postawic na jedna karte, bo taki zwiazek w rozjazdach jest bardzo trudny. Mam nadzieje, ze znajdziecie zloty srodek. Czy Twoj TZ ma rodzenstwo? To pewne, ze odziedziczy gospodarstwo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
May, ten kompromis z zamieszkaniem w pobliskim miasteczku wydaje mi sie calkiem dobry. On bedzie nie tak daleko od gospodarki wiec jak cos bedzie dojezdzac a Wy zobaczycie jak Wam sie zyje pod jednym dachem
![]() ![]()
![]() |
#1735 |
Wtajemniczenie
|
To byl jego pomysł z tym miasteczkiem - jego wujek ma dom kilkanaście km od gospodarstwa i jest ok. Nie ma rodzeństwa, jest jedynakiem
Poza tym nie widziałam u nich nigdy żeby tak ciągle tego gospodarstwa doglądali, ziemia aż tyle uwagi nie wymaga. Jego mama ma krówki i kury ale chcą odejść od tego ( są dwie krowy i dwa byki), poza tym TŻ chce się zająć tylko roślinkami, nie chce zwierzaków w gospodarstwie Edytowane przez may9313 Czas edycji: 2015-10-05 o 05:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
To zmienia postac rzeczy
![]() Sprobujcie, im szybciej tym lepiej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Konto usunięte
|
W sumie... Jeśli to rośliny.. No nie wiem. Musicie spróbować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Studia ... Zawalony plan. Mniej spotykania z TŻ przez to. Póki co mam 6 projektów i mam je zaprezentować.
Jeden sam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.