Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-28, 07:59   #1711
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

Kordelka duzo pic wody ale bez mineralow zadnych. poczytaj tez o innych domowych sposobach

Mala o jak ambitnie nno!!!!buleczki mniam. u nas te sloneczko.

wstalam o 7 ale dospalam do teraz i ide cos zjesc bo dziecko mega sie domaga.potem posprzatamy dom. dzisiaj wpadaja moi rodzice, na dzis tez nie mam obiadu;D a co, odppczywam:P

aa i w nocy byla orgia
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:00   #1712
kordelka85
BAN stały

Do lekarza nie bardzo mam jak isc, tluczenie sie taksowkami z roczniakiem pod pacha by jeszcze bardziej zaszkodzilo niz pomoglo.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Kordelka duzo pic wody ale bez mineralow zadnych. poczytaj tez o innych domowych sposobach
l:
Woda rzygam, poza tym slabo dziala
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:01   #1713
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

wstalam o 7 ale dospalam do teraz i ide cos zjesc bo dziecko mega sie domaga.potem posprzatamy dom. dzisiaj wpadaja moi rodzice, na dzis tez nie mam obiadu;D a co, odppczywam:P

aa i w nocy byla orgia
heheh ;D

Dzień dobry! U mnie słonecznie ale zimno brrr, idę jeść i kończyć ciasto
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:18   #1714
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Urosept u mnie nie ma, a zurawinowe to mam, chodzilo mi o jakies ziola.
"
"Pokrzywa zwyczajna - to ziele, które polecam najczęściej. Praktycznie wszystkie ciężarne zachęcam do picia naparu z pokrzywy, ze względu na wysoką zawartość witamin i mikroelementów, zwłaszcza wapnia i żelaza. Zarówno świeża, jak i w postaci naparu jest smaczna. Napar z pokrzywy ma umiarkowane działanie moczopędne, a więc pomaga usuwać nadmiar wody z organizmu. Pokrzywa jest również przydatna po porodzie, gdyż wzmacnia organizm i zwiększa produkcję mleka."

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:24   #1715
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane. Ja tylko chwilowo do was zaglądam i postanowiłam choć się przywitać nadrobić was nigdy mi sie nie uda.
U mnie wszystko ok. Pracuje tak jak mówiłam codziennie od 8 do 16 fizycznie ale musze dać rade choć ten miesiąc. Czuje się nawet ok.
Nie pisalam bo nie mialam kiedy. od wtorku była u mnie mama bo przyprowadzała mi córke z przedszkola bo ja do 16 w pracy a przedszkole do 15 a mąż na popoludnia czyli od 14 do 22.

We wtorek zaczynam 15 tydzień leci ten czas... za chwilę będzie połówka.

Całuję was i spróbuje was coś podczytać
To
do kiedy musisz popracować?

Cytat:
Wspolczuje, ja sie strasznie boje cc.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Co mozna wziac w ciazy moczopednego?

Cytat:

aa i w nocy byla orgia
Soniuska, ty zboczku :-*

Ja wstalam z dużo lepszym samopoczuciem i czuje ze choroba juz mija. Moze dzis ostatni dzien lezenia wszystko mi sie odrywa, przyszedł kaszel i z nosa juz nie cieknie tylko resztki zostaly. No i mówić jeszcze nie mogę, dobrze ze pisać owszem :-D
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:24   #1716
Mirelka_90
Raczkowanie

Witajcie. Ja mam do was pytanie może się któraś z was orientuje. Jak się świeżo podpisało umowę o prace to kiedy można iść na zwolnienie chorobowe?? Kurde mam wielki katar,gardło ledwo gadam i do tego gorączka ;( Okropnie źle się czuje. Wymoczyłam właśnie nogi w gorącej wodzie z solą i leże w łóżku. Najgorsze jest to ze ja w pracy pracuje na dworze w terenie sprzątamy itd. od 8 do 16 i ta pogoda teraz raz zimno raz ciepło albo deszcz... eh ja nie wiem jak ja pójdę jutro do pracy. Mąż w czwartek pojechał do pracy i wrócił prosto do lekarza. Miał jelitówke. Biegunka ból brzucha ledwo żył spał ciągle i podczas spania złapało go i całe łózko mi załatwił Teraz już mu lepiej... mam nadzieje że ja nie dostane tego paskudztwa.

Proszę poradźcie mi jak to jest z tymi zwolnieniami ?? L4 ciążowe kiedy można iść. Oczywiście ja sie nie mam co martwic że za to mnie zwolnią bo oni mnie przyjęli żeby mi pomóc.

Wiktorek 15.03.2015r.
Mirelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:39   #1717
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie. Ja mam do was pytanie może się któraś z was orientuje. Jak się świeżo podpisało umowę o prace to kiedy można iść na zwolnienie chorobowe?? Kurde mam wielki katar,gardło ledwo gadam i do tego gorączka ;( Okropnie źle się czuje. Wymoczyłam właśnie nogi w gorącej wodzie z solą i leże w łóżku. Najgorsze jest to ze ja w pracy pracuje na dworze w terenie sprzątamy itd. od 8 do 16 i ta pogoda teraz raz zimno raz ciepło albo deszcz... eh ja nie wiem jak ja pójdę jutro do pracy. Mąż w czwartek pojechał do pracy i wrócił prosto do lekarza. Miał jelitówke. Biegunka ból brzucha ledwo żył spał ciągle i podczas spania złapało go i całe łózko mi załatwił Teraz już mu lepiej... mam nadzieje że ja nie dostane tego paskudztwa.

Proszę poradźcie mi jak to jest z tymi zwolnieniami ?? L4 ciążowe kiedy można iść. Oczywiście ja sie nie mam co martwic że za to mnie zwolnią bo oni mnie przyjęli żeby mi pomóc.
Nie ma jakiegoś ustalonego terminu kiedy można, ale chodzi o to, że jeśli nie przepracowałaś 30 dni to pracodawca nie płaci Ci za czas, kiedy pozostajesz na zwolnieniu. Dopiero, kiedy minie 30 dni od podpisania umowy dostaniesz pieniążki za L4. Tak przynajmniej było kiedyś, nie wiem dokładnie jak jest teraz i czy to dotyczy kobiet w ciąży, zaraz doczytam i postaram się odpowiedzieć, chyba, że ktoś juz to zobił

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 08:44   #1718
kordelka85
BAN stały

A ja mam goraczke
Stary 2014-09-28, 08:44   #1719
Mirelka_90
Raczkowanie

Wiem że na ciążowe L4 to muszę miesiąc przepracować żeby pójść ale np na takie zwykłe chorobowe?

Wiktorek 15.03.2015r.
Stary 2014-09-28, 08:55   #1720
boleczka93
Zakorzenienie

Dzien dobry dziewczynki w ta piekna niedziele! W koncu sliczna pogoda!
Lekkoatletka, mysle ze kolezanka mnie nie wyda bo mowilam jej ze to tak pomryjomu
Jess buziaki napewno nie dlugo przyjdzie wlasnie ten czas
Co do pasow to zapinam i mam zamiar bo ja nie umiem jedzic bez, jak nie zapne to sie czuje jakby gola
Ale nie wiem co to jest ten adapter..
Spiewac nie umiem i jesli juz to podspiewuje sobie jak jestem sama w domu haha bo to uszy wiedna
Dzisiaj przychodzi do nas moj brat z zona i synkiem wiec wieczor spedzimy milutko

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:55   #1721
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że na ciążowe L4 to muszę miesiąc przepracować żeby pójść ale np na takie zwykłe chorobowe?
To jest tak, że na zwolnienie, bez różnicy czy z powodu ciąży czy choroby ( albo choroby w ciąży) możesz iść w każdej chwili, ale jeśli nie minie 30 dni o podpisania umowy o pracę, czyli od momentu, kiedy jesteś ubezpieczona obowiązkowo z tytułu zatrudnienia, pracodawca nie będzie Ci wypłacał wynagrodzenia za czas, kiedy pozostajesz na zwolnieniu.

http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpiec...s-choroby.html o tu np. jest to opisane. Oczywiście umowy z Tobą nikt nie rozwiąże, będąc na zwolnieniu z powodu choroby jesteś chroniona przepisami kodeksu pracy przed wypowiedzeniem umowy o pracę, przynajmniej w czasie Twojej nieobecności.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 08:59   #1722
czajelka
Rozeznanie

Mnie obudzilo dzis piekne sloneczko
ide na 11.00 do Kościoła dzis u nas wielka uroczystość
potem na obiad przyjeżdża brat z rodzina wiec do później

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 09:03   #1723
kordelka85
BAN stały

To wy sie sloneczkiem podniecacie, a ja sie zastanawiam czy nie mam na nie alergii bo 100 razy gorzej sie czuje w taka pogode.
Stary 2014-09-28, 09:05   #1724
Mirelka_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
To jest tak, że na zwolnienie, bez różnicy czy z powodu ciąży czy choroby ( albo choroby w ciąży) możesz iść w każdej chwili, ale jeśli nie minie 30 dni o podpisania umowy o pracę, czyli od momentu, kiedy jesteś ubezpieczona obowiązkowo z tytułu zatrudnienia, pracodawca nie będzie Ci wypłacał wynagrodzenia za czas, kiedy pozostajesz na zwolnieniu.

http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpiec...s-choroby.html o tu np. jest to opisane. Oczywiście umowy z Tobą nikt nie rozwiąże, będąc na zwolnieniu z powodu choroby jesteś chroniona przepisami kodeksu pracy przed wypowiedzeniem umowy o pracę, przynajmniej w czasie Twojej nieobecności.

kurcze to juz nie wiem co zrobić w tej sytuacji teraz.

Wiktorek 15.03.2015r.
Stary 2014-09-28, 09:07   #1725
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze to juz nie wiem co zrobić w tej sytuacji teraz.
Jeśli się źle czujesz idź do lekarza i weź zwolnienie na 3 dni chociaż, dostaniesz o te 3 dni mniej pieniędzy, ale szkoda Ciebie i maleństwa, albo śpij dziś cały dzień, pij herbatki może jakoś Ci przejdzie... No trudna sytuacja niestety, ciężko tu radzić cokolwiek... Albo może porozmawiaj z pracodawcą? Może on coś wymyśli?
Stary 2014-09-28, 09:14   #1726
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
To wy sie sloneczkiem podniecacie, a ja sie zastanawiam czy nie mam na nie alergii bo 100 razy gorzej sie czuje w taka pogode.
Ojej dlaczego ?
Ja sie zle czuje jak nie ma slonka, od razu dol i wgl jestem nie wyspana, marudna, nie mam sily zeby wstac a dzisiaj to bym mogla na Giewont wyjsc haha

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-09-28, 09:57   #1727
madzixx88
Zakorzenienie

hej Mamusie !! u mnie piękna niedziela się zapowiada

wczoraj Was podczytywałam na komórce, ale cały dzień byliśmy u rodzinki i nawet nie miałam kiedy spokojnie popisać
dzidzie są śliczne, gratuluję
ja swoją zobaczę za 3 dni, w końcu

ogarnę trochę w domu i zajrzę później
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 10:01   #1728
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

A jak sie pójdzie do końca ciąży to zus po 33dniach płaci czy tez nie?

Mirelka tak jak ktoras radzi idź na 3 dni chociaz i sie wykurujesz. Ja od srody marnie sie czułam a od czwartku zdycham bo w środę bylam w pracy i sie doprawilam i akurat dzis mi przeszło prawie wiec te 3 dni to akurat. Tylko lez dużo bo to naprawdę wiele daje.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-09-28, 10:15   #1729
gossip_girl21
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! wróciłam dwa tyg. laby można to tak ująć ;P wróciłam przeziębiona ale zakupiłam sobie miód prosto z pasieki to się bd kurowac z mlekiem i czosnkiem ;P zapiernicz taki mieliśmy że jak sie kładłam o 21 do łóżka to zasypiałam od razu ;P ale byłam prywatnie u gina na usg z mężem słuchaliśmy serduszka i mam zdjecia z 10 tygodnia zaraz załącze
nadrabiac was w czytaniu nie zamierzam ;p

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

spróbuje potem załadować zdjęcie groszka bo teraz jako mi sie nie udaje ;/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 10:18   #1730
kordelka85
BAN stały

Jak jest slonecznie to o wiele gorzejsie czuje. Przedciaza tez tak bylo, najgorzej wiosna, jesienia tak srednio, latem nic mi nie dolegalo. A teraz to dzisiaj goraczke mam, wczoraj wqielkie rzyganie i az mi sie w glowie krecilo, malo nie zeslablam z mlodym na spacerze.
Wieczorami jak zachodzi samopoczucie sie poprawia.
Stary 2014-09-28, 10:18   #1731
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! wróciłam dwa tyg. laby można to tak ująć ;P wróciłam przeziębiona ale zakupiłam sobie miód prosto z pasieki to się bd kurowac z mlekiem i czosnkiem ;P zapiernicz taki mieliśmy że jak sie kładłam o 21 do łóżka to zasypiałam od razu ;P ale byłam prywatnie u gina na usg z mężem słuchaliśmy serduszka i mam zdjecia z 10 tygodnia zaraz załącze
nadrabiac was w czytaniu nie zamierzam ;p

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

spróbuje potem załadować zdjęcie groszka bo teraz jako mi sie nie udaje ;/
Wracaj do zdrowka !
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-09-28, 10:26   #1732
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A jak sie pójdzie do końca ciąży to zus po 33dniach płaci czy tez nie?

Mirelka tak jak ktoras radzi idź na 3 dni chociaz i sie wykurujesz. Ja od srody marnie sie czułam a od czwartku zdycham bo w środę bylam w pracy i sie doprawilam i akurat dzis mi przeszło prawie wiec te 3 dni to akurat. Tylko lez dużo bo to naprawdę wiele daje.
To jest tak: pracodawca płaci do 33 dni później ZUS od 33 wzwyż. Pracodawca zaczyna płacić 30 dni po podpisaniu umowy o pracę, czyli jak np. pracujesz 15 dni i tego 15 dnia idziesz na zwolnienie na 30 dni, to płaci od 15 dnia zwolnienia czyli 30 dnia umowy. Chyba, że coś się zmieniło, ale tego znaleźć nie mogę.

Tak sobie szukam o tej umowie i pracy w ciąży itp. i znajduję takie coś:

"My wszyscy jako podatnicy musieliśmy płacić na moją byłą pracownicę przez cztery lata. A ona przestała pracować na dzień po podpisaniu umowy. To dla mnie nie do pomyślenia. Gdy ja byłam w ciąży, pracowałam do godziny 14.00, a o 2.00 w nocy urodziłam córkę – wspomina pani Anna, której ciąża była zagrożona. Z tego powodu poszła na zwolnienie, ale tylko na 9 dni przez cały okres ciąży"

No brawo. ciąża o nie choroba? To każdy nosi w sobie dziecko, które pobiera od organizmu matki składniki odżywcze, minerały, witaminy, u każdego człowieka wzrasta ciśnienie, ilość krwi i osocza, zmienia się gospodarka hormonalna organizmu, pojawiają się bóle kręgosłupa, żylaki, senność, częste oddawanie moczu, zaparcia i tak dalej. Już samo to sprawiłoby, że człowiek nie będący w ciąży biegałby po lekarzach sprawdzając, czy aby nie ma raka. Od kobiety w ciąży wymaga się pracy, często ponad siły, bo przecież w ciąży są obniżone. A tu jeszcze jakaś jak-bardzo-bohaterka pierdzieli, jak to do dnia porodu pracowała. A jak coś się stanie z dzieckiem to wina matki, bo leżeć się nie chciało. Zdenerwowali mnie
Stary 2014-09-28, 10:29   #1733
niezawsze
Zakorzenienie

Jakie witaminy polecacie, bo nie pamietam juz

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 10:49   #1734
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja biore Symnatal Pro Baby - tanie, 1 tabletka rano i ja sie po nich dobrze czuje
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 11:10   #1735
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
wspolczuje. widac cos nie tak, bo wydawalo mi sie, ze slonko powinno dodawac enegrii a nie wrecz przeciwnie.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
ja mam LADEE VIT

JAŚ

Stary 2014-09-28, 11:27   #1736
FlightlessBird
Zakorzenienie

piękna pogoda dziś

widzę, że a parę z nas dopadła choroba. Kurujcie się

Co do witamin - ja na razie nic nie biorę. Od II trymestru zacznę.

Byliśmy w Tesco i nie mogłam się oprzeć. w F&Fie za całe 21,70zł z 62zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140928_003.jpg (73,3 KB, 19 załadowań)

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:40   #1737
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
To jest tak: pracodawca płaci do 33 dni później ZUS od 33 wzwyż. Pracodawca zaczyna płacić 30 dni po podpisaniu umowy o pracę, czyli jak np. pracujesz 15 dni i tego 15 dnia idziesz na zwolnienie na 30 dni, to płaci od 15 dnia zwolnienia czyli 30 dnia umowy. Chyba, że coś się zmieniło, ale tego znaleźć nie mogę.

Tak sobie szukam o tej umowie i pracy w ciąży itp. i znajduję takie coś:

"My wszyscy jako podatnicy musieliśmy płacić na moją byłą pracownicę przez cztery lata. A ona przestała pracować na dzień po podpisaniu umowy. To dla mnie nie do pomyślenia. Gdy ja byłam w ciąży, pracowałam do godziny 14.00, a o 2.00 w nocy urodziłam córkę – wspomina pani Anna, której ciąża była zagrożona. Z tego powodu poszła na zwolnienie, ale tylko na 9 dni przez cały okres ciąży"

No brawo. ciąża o nie choroba? To każdy nosi w sobie dziecko, które pobiera od organizmu matki składniki odżywcze, minerały, witaminy, u każdego człowieka wzrasta ciśnienie, ilość krwi i osocza, zmienia się gospodarka hormonalna organizmu, pojawiają się bóle kręgosłupa, żylaki, senność, częste oddawanie moczu, zaparcia i tak dalej. Już samo to sprawiłoby, że człowiek nie będący w ciąży biegałby po lekarzach sprawdzając, czy aby nie ma raka. Od kobiety w ciąży wymaga się pracy, często ponad siły, bo przecież w ciąży są obniżone. A tu jeszcze jakaś jak-bardzo-bohaterka pierdzieli, jak to do dnia porodu pracowała. A jak coś się stanie z dzieckiem to wina matki, bo leżeć się nie chciało. Zdenerwowali mnie
No mnie tez cos takiego wkurza. Jak mówię ze idę na zwolnienie to niektórzy patrzą jak na wariatke. Musze sie tłumaczyć ze szefowa mi kazala. Masakra...

Cytat:
Ja nam ladee vit ale biorę od czasu do czasu jak mam gorszy dzien pod względem jakości jedzenia

Na 15 idziemy na obiad do tesciowej ale nie wiem co bedzie jeszcze. Wczoraj z kolei mama zupke jarzynowa nam dała.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-09-28, 12:49   #1738
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
piękna pogoda dziś

widzę, że a parę z nas dopadła choroba. Kurujcie się

Co do witamin - ja na razie nic nie biorę. Od II trymestru zacznę.

Byliśmy w Tesco i nie mogłam się oprzeć. w F&Fie za całe 21,70zł z 62zł
ale sliczny rampersik piekny!

JAŚ

Stary 2014-09-28, 13:19   #1739
soniuska
Zakorzenienie

Blackberry no co ja poradze:P dzialo sie
super ze sie lepiej czujesz kochana smacznego

Mirelka chyba mozesz od razu..na ciazowe tak samo ale moze byc kontrola z zusu i moga zakwestionowac i mozesz nie dostac macierzynskiego..

Boleczko hejka o jaki fajny wieczor sie szykuje

Czajelka my bylismy na 12:00. oo bwwcie sie dobrze

Madzix ja juz za 2dni kciuki za nasze dzidziilki

Gossip teraz to kurcze kazdy taki nie tego. jak bylo?
groszek
suoer xe byliscie u lekarza

Kordelko moze jakas alergia wlasnie

Niezawsze z witaminami to metoda prob i bledow,bo po niektorych mozesz sie gorzej czuc

Bird ja tez bede brac od 2trym. super zakupy!!!

a u nas byli moi rodzice,bylo super.ale teraz juz sami. musimy gdzies na obiad isc
mielosmy jechac do tesciow tez na kawke ale sie poklocili i smutno
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 13:21   #1740
boleczka93
Zakorzenienie

My jemy barszczyk czerowny z uszkami mmmm <3 i moj M wymyslil jakies kotleciki z jajak, pomidora i ogorka kiszonego, zdaje sie na niego...

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości