![]() |
#1711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Wtajemniczenie
|
Witam Wszystkie
![]() dzisiaj od rana zabiegana, więc nie zdążyłam nic napisać, tylko podczytywałam. Wczoraj po USG mała była taka rozochocona, że nawet było widać jak kopie ![]() chciałam załączyć zdjęcie, ale coś mi nie wychodzi ![]() byłam dzisiaj w galerii i pierwszy raz od początku ciąży zgrzeszyłam i zjadłam b smarta z kfc ![]() pooglądałam też trochę ciuszków, ale nic mnie nie zauroczyło i w końcu kupiłam sobie tylko rajstopy ciążowe. P.S. 100 Lat dla Solenizantek!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
smv płacz i lament bo co? bo TŻ w pracy, wogle to powinni im dać wolne na wspieranie ukochanych podczas ciąży, bo przecież najbardziej dołująco-smucąca jest samotność, nawet i taka 8 czy 12 godzinna
![]() ![]()
![]() |
#1714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() |
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie teraz kupuje sobie wszystko co mam kupić i na co mam ochotę bo pózniej bedzie bejbik i inne wydatki na 1 miejscu ![]() A w kurtce zimowej tez juz chodzę od 2 tygodni, rano i wieczorem zimno jest przecież. Wydaje mi sie ze w Warszawie takiego strojenia na groby nie ma tak dużo jak w mniejszych miejscowościach, za to tłumy są jak nigdy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja znów chyba mam infekcje dowcipną po basenie lub globulkach bo wczoraj po basenie sobie wsadzilam na noc a rano mi wypłynela i szczypalo a dziś już cały dzień nie wargi te mniejsze bolą aż siedzieć mam problem... Koło zamknięte ;( sorki że wam tak Truje ale normalnie jestem nienormalna ;D idę z psem po mieście sie przejdę
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
Smv zostawiłam spiacego młodego na chwile, to była max minuta. Jak wiedziałam, ze Tz bedzie niedługo w domu to zostawiłam stelaz dla niego do wniesienia. Przez minutę dziecku sie nie stanie nic, do toalety tez bedziemy musiały chodzić. Choc nie ukrywam, że na początku było to bardzo stresujące
![]()
#1719 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
jaka ja zmęczona... Was tez szybko dopada zmęczenie... tragedia, widzę, ze juz na maratony po sklepach się nie nadaję ![]() ![]() jedynie kupiłam dzisiaj rampersy z H&M w lumpku ![]() ![]() i przejechałam się do ZUSu zapytać kiedy mi kasiorkę wypłacą ![]() ![]() lejdi_aga13 super, ze synuś zdrowy ![]() ![]() z okazji urodzin Wszytskiego naj naj najlepszego dziewczyny! co tylko sobie wymarzycie by się spełniło ![]() ![]()
Zosia ur. 26.02.2015r. ![]() długa 55 cm waga 3000kg ![]() Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-10-31 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrocilam ze spaceru z psem matko ludzie zakupy robią jakby tydzień miało być wszystko nieczynne a tu tylko sobota ![]()
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja myśle ze przewijak sie przydaje, wiadomo na łożku tez mozna maluszka położyć i przebrać ale wygodniej jest mieć wysoko i nie musieć sie schylać. Ja lozeczko będe miała turystyczne, z opcja zmiany wysokości. Tez ma swoje plusy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Prawiee was nadgoniłam
![]() ![]() Gratuluję kolejnych udanych wizyt i poznania płci ![]() ![]() EdithS, kilka stron wcześniej pisalaś, że lepiej sobie samemu polożną wybrac, bo po porodzie i tak jakaś przyjdzie. Myślałam, że położna to mój wybór, a nie obligatoryjnie ![]() smv, ja bym chciała dać za stanik tylko 80zł. Mam rozmiar 70f i za taki poniżej 100 to jakas mega okazja ![]() [B]nouvelle[\B], ja planuję przewijak właśnie taki nakładany na łóżeczko, bo nie mam tyle miejsca w domu, by postawić sobie taka dodatkową komodę ![]() marta, nouvelle, 100lat ![]() Wy sie zamartwiacie jak wejdziecie na 3-4pietro bez windy z wózkiem, ja z kolei mam problem taki, że mam nadpobudliwego psa, ktory za nic nie chce opanować chodzenia na smyczy bez ciągnięcia, a bd musiała z nim na spacery z wózkiem wychodzić ![]() Jutro mieliśmy jechać do mojej babci i na groby, ale Tż się pochorował, mamie się nie chce a ja się sama 3h pociągiem tłukła w ciąży nie bd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Raczkowanie
|
nouvelle2 i Marta - spełnienia najskrytszych marzeń - zwłaszcza tych z głębi serduszka
![]() ![]() Mam pytanie odnośnie właśnie położnych - ja najprawdopodobniej rodzić będę w Bytomiu a mieszkam od niego kilkadziesiąt kilometrów - więc się zastanawiam, czy położna będzie ze szpitala w Bytomiu i będzie dojeżdżać czy muszę wybrać ze swojej miejscowości ?
#1725 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po USG-oto Oskar oszukaniec-w poczekalni wiercił sie że masakra -weszliśmy do gabinetu I twarz rączkami zasłaniał....
![]() Wszystko jest ok,przepływy,serduszko ale doctor zmartwił mnie bo powiedział,ze łożysko mam na tylnej ścianie macicy ale jeden kraniec jest niedaleko ujścia. Za miesiąc na wizycie trzeba to sprawdzić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje łożysko też jest na tylnej ścianie ale nie wiem nic więcej... Czymś to u Ciebie grozi? O u mnie smark fiku miku mi w brzuchu robi ![]()
38/40 ![]() ![]() Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-10-31 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zadomowienie
|
nusiekowa
Super że Oskar zdrowy ![]() ![]() A co do łożyska to też zaraz poczytam o tym ![]() ![]() ![]()
#1730 |
Zakorzenienie
|
Chyba może się okazać za jakiś czas, że jest przodujące. Poprawcie mnie jask się mylę. Ale póki co nie ma co się przejmować, bo to niepotrzebne nerwy, a te są bardzo niewskazane. Śliczny synek, nusiekowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Wtajemniczenie
|
Powiedział,ze mam teraz o tym nie myśleć,dobrze,ze nie ma krwawienia i na nast wizycie coby to skontrolować. Czytałam troche ze jak jest przodujące łożysko to wtedy zazwyczaj sie cesarka konczy...w III trymestrze jesli takie łożysko wystepuje trzeba leżeć (wstawac tylko na siku) no i czasami obserwacja szpitalna....ehhhh no nic najwazniejsze ze dziecie zdrowe-bede duzo leżec,odpoczywać i bedzie dobrze!!!!!! musi byc!!!
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaś jestem skopywana ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Witam Was cieplutko w ten miły wieczór
![]() Co ja miałam dziś za poranek... MASAKRA!! Więcej takich nie chcę ![]() Wczoraj po dłuuugej podróży samochodem i totalnym wytrzęsieniu na beznadziejnych drogach, nasza malutka nie ruszała się w brzuszku, prawdopodobnie ze zmęczenia. Jak sobie myślę co musiała przeżywać, aż chce mi się ryczeć. Kładąc się spać wciąż jej nie czułam, chociaż przed snem zawsze sobie buszuje po brzuszku. Dziś rano wstałam w zasadzie z dobrym humorem, ale nagle uświadomiłam sobie, że wciąż nie czuję maleńkiej. W nocy pędziło mnie do toalety, więc niby musiała uciskać na pęcherz. Struta lekko przywitałam się z TŻ, on zaczął całować brzuszek jak zwykle rano i mówię mu, że coś jej nie czuję. Pyta czy bolą mnie piersi. Dotykam i NIC! W jaką panikę nagle wpadliśmy oboje, to masakra.. Ryk, strach, trzęsące całe ciało, szybko chwyciłam za telefon i dzwonię do szpitala z zapytaniem czy mogą mi natychmiast pomóc, bo muszę sprawdzić czy bije serduszko. Przyjechałam do szpitala, musiałam oczywiście kilka razy pobiegać od jednego do drugiego, zanim ktoś mógł mi powiedzieć jakiś konkret. Chcieli mnie położyć na oddział (w końcu muszą za mnie otrzymać kasę). Niby innej możliwości zbadania mnie nie było. A moje prośby były jak głową w mur ![]() Wywalczyłam jednak swoje, bo zdecydowanie nie zgodziłam się na bezmyślne i bezsensowne kładzenie mnie na oddział i zabieranie łóżek najbardziej potrzebującym, bo w końcu była u mnie nadzieja, że wszystko ok. A gdyby było inaczej, rzecz jasna, że musieliby mnie położyć... W końcu dostałam skierowanie na konsultację, gdzie zbadano mnie dokładnie (świetni lekarze!!!!! bardzo profesjonalnie i precyzyjnie się mną zajęto) i będąc o krok od wyplucia serca dowiedziałam się nagle, że SERDUSZKO BIJE! Ile my się naprzeżywaliśmy z TŻ rano, to już nasze. Katastrofa. Panikarą broń boże nie jestem, twardo stąpam po ziemi choć jestem na maxa uczuciowa, ale ta ważna istotka będąca w moim brzuszku jest teraz naszym priorytetem. Malutka musiała być straszliwie wymęczona podróżą i po prostu spała baaaaarrdzo długo. Ale wniosek z tego jest jeden - jak będziecie mieć jakiekolwiek wątpliwości ze swoją ciążą, idźcie do szpitala i muszą Wam udzielić pomocy. A.. i jeśli już wybieracie się w trasę, wybierajcie gładką i bardzo dobrą drogę, nawet jeśli miałybyście jechać 12 godzin zamiast 8 (jak w moim przypadku). Bo te cholerne niby szybsze trasy czasem bywają mega podziurawionymi, powypaczanymi drogami milionami zakrętów na odcinku kilkudziesięciu kilometrów. I na koniec- teraz jeszcze bardziej doceniam to, że w brzuszku jest życie ![]()
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
O rety współczuję przeżyć.. Dobrze ze wszystko dobrze. Myślę że gdyby coś złego sie dzialo to bolalby cie chyba brzuch a że piersi nie bolały to akurat nie wiem czy to objaw jakiś.. Ale ja rozumiem bo sama bym pewnie po takiej podróży schizowala. Ściskam i cieszę się że jest Oki.
Moje młode dziś cały dzień siedziało se cicho a na wieczór skakalo ale chyba już śpi. Gdzieś wyczytałam że taki maluch to w ciągu dnia aktywny jest przez 6min max ale wydaje mi sie że moje dziecię więcej szaleje
#1736 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I to był mój gwóźdź to paniki:P
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() smv, mi też nie chce się wierzyć, że dziecko jest aktywne tylko 6min na dzień. Ja dziś kopniaki czuję co chwile przez cały dzień i to nie jest jakis wyjatkowy dzień ![]() Ośmiornicę z lidla jem. :glupek: Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-10-31 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
TK MAxx . Tak żyrafka to ręczniczek - piękna ta aplikacja żyrafy jest zobaczymy jak w praktyce ![]() Chyba mnie cos tez mnie lapie grupa 37,4;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj odpoczęłam, wcześnie się położyłam i dzisiaj się czuję sto razy lepiej ![]() I zapomniałam się pochwalić, że wczoraj wybiło u mnie 20 tygodni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.