Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 20:10   #1711
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

18 lat, dwuletnie dziecko i drugie w drodze Notabene ciekawe z kim, czy z tym mężem jeszcze czy z kim?
A co do alimentów (niemałych zresztą): skoro nie płaci, to przecież istnieje fundusz alimentacyjny, nie rozumiem czemu to nie jest załatwione.

Oczywiście w upominkach Joanna wpisała perfumy
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Masakra ciekawe, kto jest tatusiem drugiego "szczęścia"
A nie wzielyscie pod uwage tego, ze maz byl agresywny i naduzywal alkoholu, nie wiemy czy ciaze nie sa wynikiem gwaltu.

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Matko jedyna- 18 lat, dwuletnie dziecko a kolejne niebawem przyjdzie na świat? Jedna nauczka to za mało? Nie pracuje, chodzi do liceum, które pragnie skończyć. Ok- i co dalej? Co po tym liceum z niezdaną maturą? I generalnie jak pogodzić chodzenie do dziennej szkoły (od 8 do 15) każdego dnia z opieką nad dwójką dzieci? I jeśli kogoś mi w tej rodzinie żal to tylko tych dzieci bo pani Joanny to raczej nie. Ale dzieci mi autentycznie żal.
Aha, czyli dziewczyna robi co moze, rozstala sie z mezem, nie poddaje sie tylko chce ukonczyc szkole. znalezc jakas prace. Ale tez jest zle. Pewnie gdyby nic nie robila tylko siedziala na tylku jak to piszescie to za rok byscie komentowaly, ze siedzi w domu, ze tylko po podstawowce jest i w ogole len z niej i puszczalska itp.

A ja ja podziwiam. Ile kobiet w Polsce tkwi w przemocowym zwiazku, bite, poniewierane, ale wszystko za zamknietymi drzwiami. A tu mloda dziewczyna miala odwage powiedziec nie. I chwala jej za to.
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:32   #1712
blair witch
Zakorzenienie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4910215 4]
A nie wzielyscie pod uwage tego, ze maz byl agresywny i naduzywal alkoholu, nie wiemy czy ciaze nie sa wynikiem gwaltu.[/QUOTE]

Gdyby pierwsza ciąża była wynikiem gwałtu, to przecież nie byłoby ślubu.....

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4910215 4]
A ja ja podziwiam. Ile kobiet w Polsce tkwi w przemocowym zwiazku, bite, poniewierane, ale wszystko za zamknietymi drzwiami. A tu mloda dziewczyna miala odwage powiedziec nie. I chwala jej za to.[/QUOTE]

Ja jednak odnoszę wrażenie że to nie było nie, ale " taaaaaaak, ooooohhhhhh, taaaaaaaaaaaaaaaaKKKKKK!"

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2014-11-26 o 20:34
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:45   #1713
201607111042
Konto usunięte

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4910215 4]A nie wzielyscie pod uwage tego, ze maz byl agresywny i naduzywal alkoholu, nie wiemy czy ciaze nie sa wynikiem gwaltu.

Aha, czyli dziewczyna robi co moze, rozstala sie z mezem, nie poddaje sie tylko chce ukonczyc szkole. znalezc jakas prace. Ale tez jest zle. Pewnie gdyby nic nie robila tylko siedziala na tylku jak to piszescie to za rok byscie komentowaly, ze siedzi w domu, ze tylko po podstawowce jest i w ogole len z niej i puszczalska itp.

A ja ja podziwiam. Ile kobiet w Polsce tkwi w przemocowym zwiazku, bite, poniewierane, ale wszystko za zamknietymi drzwiami. A tu mloda dziewczyna miala odwage powiedziec nie. I chwala jej za to.[/QUOTE]
Częściowo się z Tobą zgadzam. Nawet jak kobieta ma 16 dzieci i męża alkoholika to w chwili, kiedy postanowiłaby od niego odejść, zacząć pracować i wychować dzieciaki na normalnych ludzi - gdybym miała środki, to bym jej pomogła. Nie pomogłabym patologii produkującej kolejne maleństwa w imię otrzymywania większego zasiłku, ale komuś kto naprawdę postanawia swoje życie zmienić - czemu nie. Jeśli patologia zechciałaby przestać byc patologią, miałaby moje pełne wsparcie. No ale nie łudzę się, takich przypadków jest bardzo mało.
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:54   #1714
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Gdyby pierwsza ciąża była wynikiem gwałtu, to przecież nie byłoby ślubu.....

Ja jednak odnoszę wrażenie że to nie było nie, ale " taaaaaaak, ooooohhhhhh, taaaaaaaaaaaaaaaaKKKKKK!"
Głupoty piszesz. Skad wniosek pierwszy i skad wniosek drugi?
Robi sie doprawdy obrzydliwie.

Siarka40 ta sytuacja opisana przeze mnie to patologia rowniez. Spod skrzydeł nienormalnej matki, pod skrzydła niefajnego faceta.
Tragedia, patologia wszystko na raz. Podejrzewam, ze ta dziewczyna ma teraz nie jedno dziecko, a o wiele więcej.
Stary 2014-11-26, 20:58   #1715
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ej no ale dlatego robią sobie po 7 dzieci, masz większe prawdopodobieństwo, że ktoś Ci tę szklankę poda
A jak zrobisz sobie tylko dwoje, to na dwoje babka wróżyła Jedno to już w ogole ryzyk fizyk
hmmm a zastanawialyscie sie kiedys z czego bedzie zyla taka rodzinka jak zasilki sie skoncza bo dzieci dorosna ( o ile nie z zasilkow na wnuki ale mimo wszystko w 14 albo wiecej osob w kawalerkach sie chyba jednak nie da zyc)
moze sie zamienia w takich 'samotnych' staruszkow, ktorzy wzbudzaja wspolczucie ( nie chce bron boze zniechecac do pomocy starszym i samotnym ludziom czy cos.... tak mnie po prostu naszla taka mysl, ze musi byc jakis nastepny etap takiego pasozyta)
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:58   #1716
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4910215 4]A nie wzielyscie pod uwage tego, ze maz byl agresywny i naduzywal alkoholu, nie wiemy czy ciaze nie sa wynikiem gwaltu.

Z całym szacunkiem- co tu jest do podziwiania? Że w wieku lat 16 zaczęła życie intymne, na które psychicznie i fizycznie nie była gotowa? Że zaczęła je tak głupio? Daleka jestem od przypisywania puszczalstwa bo nie moja rzecz, jak kto się prowadzi ani nie jestem odpowiednią osobą do oceniania kogokolwiek. Ale naprawdę nie wiem, co każesz mi w tym przypadku podziwiać.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 20:59   #1717
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość

Siarka40 ta sytuacja opisana przeze mnie to patologia rowniez. Spod skrzydeł nienormalnej matki, pod skrzydła niefajnego faceta.
Tragedia, patologia wszystko na raz. Podejrzewam, ze ta dziewczyna ma teraz nie jedno dziecko, a o wiele więcej.
I wszystkie z gwałtu? Jeżeli masz takie informacje to są miejsca, które należałoby zawiadomić.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:02   #1718
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
I wszystkie z gwałtu? Jeżeli masz takie informacje to są miejsca, które należałoby zawiadomić.
Napisałam, ze podejrzewam
Pierwsze tego co kojarzę bylo wg prawa gwałtu, chocby ze względu na wiek dziewczyny. Prokuratura została poinformowana.
Straciłam tę dziewczynę z oczu nim urodzila.

Istnieje coś takiego ja cykl przemocy. Kolejne dzieci u dziewczyn/ kobiet w takiej sytuacji nie muszą się pojawiać ze względu na gwalt, ale na sytuację, w torej te ddziewczyny sie znalazły.
Nie mają odpowiednia normalności, zdrowego związku, bycia kochaną tak po prostu. Bo niby skąd?
Od matki, która nie chce powiedzieć kto jest ojcem, i która pozwala na to, by facet molestujący seksualnie córkę mieszkał cały czas z nimi?
Wiadomo, ze wystarczy byle okrcuh ciepła, zeby dziewczyna się na to zlapała. Po jakimś czasie okazuje się, ze ten ksiażę co był miły i kochany wcale takim księciem nie jest... i jest kłopot.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2014-11-26 o 21:06
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:07   #1719
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisałam, ze podejrzewam
Pierwsze tego co kojarzę bylo wg prawa gwałtu, chocby ze względu na wiek dziewczyny. Prokuratura została poinformowana.
Straciłam tę dziewczynę z oczu nim urodzila.
Nie ma czegoś takiego jak gwałt ze względu na wiek. Współżycie z 13 czy 14 latką jest karalne ale nie jest równoznaczne z gwałtem.

Tak czy inaczej nie wierzę że można mieć 2 dzieci z gwałtu i nadal mieszkać z gwałcicielem - jeżeli tak jest to najwyraźniej i z samą dziewczyną i z jej otoczeniem jest coś mocno nie halo.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Istnieje coś takiego ja cykl przemocy. Kolejne dzieci u dziewczyn/ kobiet w takiej sytuacji nie muszą się pojawiać ze względu na gwalt, ale na sytuację, w torej te ddziewczyny sie znalazły.
Nie mają odpowiednia normalności, zdrowego związku, bycia kochaną tak po prostu. Bo niby skąd?
Od matki, która nie chce powiedzieć kto jest ojcem, i która pozwala na to, by facet molestujący seksualnie córkę mieszkał cały czas z nimi?
Wiadomo, ze wystarczy byle okrcuh ciepła, zeby dziewczyna się na to zlapała. Po jakimś czasie okazuje się, ze ten ksiażę co był miły i kochany wcale takim księciem nie jest... i jest kłopot.

I co, łapią się na to po 5, 6, 8 razy? Litości.
Stary 2014-11-26, 21:07   #1720
Konto usunięte

Cytat:
Z całym szacunkiem- co tu jest do podziwiania? Że w wieku lat 16 zaczęła życie intymne, na które psychicznie i fizycznie nie była gotowa? Że zaczęła je tak głupio? Daleka jestem od przypisywania puszczalstwa bo nie moja rzecz, jak kto się prowadzi ani nie jestem odpowiednią osobą do oceniania kogokolwiek.
A moze to, ze w pore sie ocknela, ze nie zostala kolejna 28latka z dziesiatka dzieci, bo pewnie taka bylaby jej przyszlosc z mezem.
Cytat:
Ale naprawdę nie wiem, co każesz mi w tym przypadku podziwiać.
Niczego Ci nie kaze, napisalam, ze ja ja podziwiam, to wszystko.

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2014-11-26 o 21:09
Stary 2014-11-26, 21:08   #1721
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Z całym szacunkiem- co tu jest do podziwiania? Że w wieku lat 16 zaczęła życie intymne, na które psychicznie i fizycznie nie była gotowa? Że zaczęła je tak głupio? Daleka jestem od przypisywania puszczalstwa bo nie moja rzecz, jak kto się prowadzi ani nie jestem odpowiednią osobą do oceniania kogokolwiek. Ale naprawdę nie wiem, co każesz mi w tym przypadku podziwiać.
To, ze w wieku 18 lat chce wyjsc z patologii, ze chce sama pokierowac swoim zyciem i ze ma na to szanse, jesli dostanie jakas pomoc, jesli ktos w nia uwierzy.
Uwazam, ze akurat ta dziewczyna ma duze szanse na to, zeby wyjsc na prosta, jest na tyle mloda, ze moze jej sie udac.
Owszem, bledy ktore juz zdazyla w zyciu popelnic nie sa blahe, ale na tyle szybko zdolala sie otrzasnac, ze moze jeszcze wszystko nadrobic. Oby.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:09   #1722
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Głupoty piszesz. Skad wniosek pierwszy i skad wniosek drugi?
Robi sie doprawdy obrzydliwie.
Pierwszy z pogrubionego, natomiast drugi z tego że o gwałcie by napisali (więcej ludzi to poruszy, a Ci co robią opisy są jak Coelho) Pomijając kwestię rachunku prawdopodobieństwa, jak dużo ciąż jest spowodowanych gwałtem, a jak dużo upodobaniem do obściskiwania się?

Cytat:
Pani Joanna (18 l.) mieszka razem ze swoim synkiem Bartusiem (2 l.) w jednym pokoju ze swoją mamą Elżbietą (54 l.).
Pani Joanna bardzo młodo zaszła w ciążę i wyszła za mąż. Niestety jej mąż okazał się agresywnym alkoholikiem, przez co musiała od niego odejść, aby dziecku nie stała się krzywda. Sąd rodzinny przyznał jej alimenty w wysokości 700 zł, ale mąż nie poczuwa się do ich płacenia i tylko czasami da pani Joannie 300-400 zł (średnio raz na 3 miesiące). Pani Joanna zamieszkała w starym, jednopokojowym domu z łazienką w stanie surowym i wymagającym ogólnego remontu. Pani Elżbieta nie ma stałej pracy, jedynie dorywczo uda jej się czasem zarobić około 400 zł. Pani Joanna nie pracuje, nadal chodzi do liceum, które bardzo chce skończyć. Dodatkowo sytuację pogorszyło to, że pani Joanna jest w zaawansowanej ciąży.
Stary 2014-11-26, 21:10   #1723
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Tak czy inaczej nie wierzę że można mieć 2 dzieci z gwałtu i nadal mieszkać z gwałcicielem - jeżeli tak jest to najwyraźniej i z samą dziewczyną i z jej otoczeniem jest coś mocno nie halo.[COLOR="Silver"]
nie slyszalas o gwaltach malzenskich? To wcale nie taka rzadkosc.
Pierwszy z brzegu link, do poczytania
http://kobiecyporadnik.pl/kat,102634...tticaid=613dff

Widze dziewczyny, ze faktycznie nic o tym nie wiecie, bo dziwicie sie, ze jak to, ze by napisali, ze to, ze tamto, ze rodzina by wiedziala itd.
Prosze, najpierw poczytajcie troche, poszukajcie wiadomosci na ten temat

Cytat
Cytat:
Ofiary gwałtu w małżeństwie są narażone na ryzyko wielokrotnych powtórek tego czynu. W badaniach, w których uczestniczyły ofiary gwałtu ze strony męża, większość podawała, że nadużycie zdarzyło się więcej niż jeden raz, 1/3 badanych była zgwałcona ponad 20 razy w trakcie trwania związku. Gwałtom w małżeństwie towarzyszą zwykle inne formy przemocy – psychiczna, ekonomiczna, fizyczna.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-11-26 o 21:13
Stary 2014-11-26, 21:10   #1724
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Pod postacią laptopa i perfum?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:14   #1725
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Pod postacią laptopa i perfum?
Serio
Nie pod postacią raczej: dam ci jeść, i u mnie będzie ci ciepło Takie to były klimaty.

Takie klimaty i takie okolice, gdzie ludzie kradli na potęgę łącznie z zwijaniem sąsiadom opału czy węgla (uszykowanego przed drzwi mieszkania, zostawionego na kilka minut).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 21:15   #1726
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
nie mogę z dyskusji na fb

wizażanki w formie xD
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:16   #1727
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Łatwo Ci mówić, bo pewnie chorego dziecka nie masz. Rodzice myślą inaczej - ich zabraknie, to kto się będzie takim chorym dzieckiem (już wtedy nie dzieckiem) opiekował, jak będzie jedynakiem? Bardzo często to nimi kieruje przede wszystkim. No i również to, że jednak każdy chce mieć zdrowe dziecko. Więc ludzi, którzy mają dwoje dzieci, w tym jedno chore, lub nawet dwoje chorych, jak tutaj jednak wizażanka, która opisała swoją sytuację, bym absolutnie do jednego wora nie wrzucała z tymi, którzy mają czworo czy pięcioro i o badaniach prenatalnych pewnie w życiu nie słyszeli.
Ej, to nie ja to pisałam:
"Jasne, ze warto się nad finansami, obcążeniem zastanowić. Ustanawianie zasady: masz chore dziecko to o kolejnych zapomnij.",
czemu więc Twój cytat jest podpisany jako mojego autorstwa?
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:18   #1728
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Serio
Nie pod postacią raczej: dam ci jeść, i u mnie będzie ci ciepło Takie to były klimaty.
Super ciepło. Bedziesz mieć dach nad głową ale będę Cię lał i gwałcił? Okazja nie do przepuszczenia.

Nie musicie pisac, wiem jak to wygląda, ale nikt przy odrobinie zdrowych zmysłów nie zgodzi się na takie traktowanie. Sama znam kobietę, która uciekła od męża w środku nocy w kapciach i z małym dzieckiem, bo zaczął ją lać. Na piechotę przeszła pół miasta i trafiła do domu samotnej matki, gdzie pomogli jej stanąć na nogi. I to jest postawa, którą można podziwiać, a nie "dała sobie zrobić 3 dzieci, no gwałcił ale trudno, teraz oczekuje pomocy ale od męża odejść nie może." Błagam.
Stary 2014-11-26, 21:20   #1729
201607111042
Konto usunięte

https://www.szlachetnapaczka.pl/wybo....html#position

Co myślicie o tej rodzinie?
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 21:20   #1730
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
wizażanki w formie xD
Dzisiaj nie kasują komentarzy? Idę oblukać.
Stary 2014-11-26, 21:22   #1731
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak gwałt ze względu na wiek. Współżycie z 13 czy 14 latką jest karalne ale nie jest równoznaczne z gwałtem.

Tak czy inaczej nie wierzę że można mieć 2 dzieci z gwałtu i nadal mieszkać z gwałcicielem - jeżeli tak jest to najwyraźniej i z samą dziewczyną i z jej otoczeniem jest coś mocno nie halo.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

I co, łapią się na to po 5, 6, 8 razy? Litości.
Jest równoznaczne z wykorystaiem seksualnym. Dziecko poniżej 15 roku życia nie może ( w świetle prawa) podjąć ważnej decyzji o współzyciu seksualnym.

I tak łapią sie.
Stary 2014-11-26, 21:23   #1732
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cottan Pokaż wiadomość
Typowa. Dużo dzieci, tylko facet pracuje, alergia i astma, co przy grzybie nie jest niczym dziwnym, dochód na osobę 482 zł daje 2568 zł na rodzinę PO OPŁACENIU RACHUNKÓW- no ja tyle nie mam.
Stary 2014-11-26, 21:23   #1733
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
To, ze w wieku 18 lat chce wyjsc z patologii, ze chce sama pokierowac swoim zyciem i ze ma na to szanse, jesli dostanie jakas pomoc, jesli ktos w nia uwierzy.
Uwazam, ze akurat ta dziewczyna ma duze szanse na to, zeby wyjsc na prosta, jest na tyle mloda, ze moze jej sie udac.
Owszem, bledy ktore juz zdazyla w zyciu popelnic nie sa blahe, ale na tyle szybko zdolala sie otrzasnac, ze moze jeszcze wszystko nadrobic. Oby.
Tak, Luba. Ma szansę wyjść. I oby wyszła. Ani ja tej dziewczyny nie przekreślam, ani nie potępiam ani nie oceniam. Ale z kolei nie rozumiem tego popadania w przesadę, żeby aż podziwiać- po prostu nie da się podziwiać faktu, że dzieci mają dzieci, na które nie są gotowe bo to po prostu nie ten czas.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 21:23   #1734
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Super ciepło. Bedziesz mieć dach nad głową ale będę Cię lał i gwałcił? Okazja nie do przepuszczenia.

Nie musicie pisac, wiem jak to wygląda, ale nikt przy odrobinie zdrowych zmysłów nie zgodzi się na takie traktowanie. Sama znam kobietę, która uciekła od męża w środku nocy w kapciach i z małym dzieckiem, bo zaczął ją lać. Na piechotę przeszła pół miasta i trafiła do domu samotnej matki, gdzie pomogli jej stanąć na nogi. I to jest postawa, którą można podziwiać, a nie "dała sobie zrobić 3 dzieci, no gwałcił ale trudno, teraz oczekuje pomocy ale od męża odejść nie może." Błagam.
Przeciez ta dziewczyna odeszla od meza, o co ci chodzi?

Ja mam czasem wrazenie, ze wyciagacie bez zastanowienia wszystko, a ze czasem po kim pojedziecie nieslusznie, to nic, najwyrazniej nie doskakuje do wysokich wizazowych wymogow.

Nie, nie wszyscy w szlachetnej paczce zasluguja na pojazd, nie tylko nad staruszkami i chorymi mozemy sie pochylic z troska. Dziewczyna, ktorej udalo sie zostawiac meza, ktora chce sie uczyc i ma szanse (bo jest jeszcze mloda) zmienic swoje zycie tez zasluguje na pomoc.

Stary 2014-11-26, 21:26   #1735
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:

I tak łapią sie.
I ma komuś być ich żal bo biedne łapią po kilka razy na to samo i rodzą kolejne niechciane dzieci? No biedne, niekochane, to teraz musza sobie odbić kopulując jak zwierzęta.
Na litość boską...

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Nie, nie wszyscy w szlachetnej paczce zasluguja na pojazd, nie tylko nad staruszkami i chorymi mozemy sie pochylic z troska. Dziewczyna, ktorej udalo sie zostawiac meza, ktora chce sie uczyc i ma szanse (bo jest jeszcze mloda) zmienic swoje zycie tez zasluguje na pomoc.
To ta sama, która w wieku 18 lat jest w 2 ciąży?
Stary 2014-11-26, 21:27   #1736
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, Luba. Ma szansę wyjść. I oby wyszła. Ani ja tej dziewczyny nie przekreślam, ani nie potępiam ani nie oceniam. Ale z kolei nie rozumiem tego popadania w przesadę, żeby aż podziwiać- po prostu nie da się podziwiać faktu, że dzieci mają dzieci, na które nie są gotowe bo to po prostu nie ten czas.
No sluchaj, ktos ja podziwia, Tobie nie kaze, to co Cie to?
Znam ludzi co podziwiaja himalaistow i niech im tam, ja nie musze i wcale mnie to nie burzy, ze oni tak
Tak, dziewczyna ma dzieci, zaczela wczesniej, ale to, ze sie otrzasnela to jest dla niej plus i ja bym tu tak po niej nie jechala, bo akurat jest to osoba, ktora moze nie powielic patologii

Stary 2014-11-26, 21:29   #1737
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
No sluchaj, ktos ja podziwia, Tobie nie kaze, to co Cie to?
Znam ludzi co podziwiaja himalaistow i niech im tam, ja nie musze i wcale mnie to nie burzy, ze oni tak
Tak, dziewczyna ma dzieci, zaczela wczesniej, ale to, ze sie otrzasnela to jest dla niej plus i ja bym tu tak po niej nie jechala, bo akurat jest to osoba, ktora moze nie powielic patologii
Mając 2 dzieci w wieku 18 lat już ją powieliła. I po czym wiadomo że się otrząsnęła? Przecież jest w drugiej ciąży, będąc nastolatką. Mi to nie wygląda na ogarnięcie się.

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 21:29   #1738
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
I ma komuś być ich żal bo biedne łapią po kilka razy na to samo i rodzą kolejne niechciane dzieci? No biedne, niekochane, to teraz musza sobie odbić kopulując jak zwierzęta.
Na litość boską...

To ta sama, która w wieku 18 lat jest w 2 ciąży?
Nadal nie wiesz o czym piszesz, idziesz w zaparte i rozmowa z toba jest nieciekawa, wybacz. Bo nie pojmujesz pewnych rzeczy.

Napisalam juz co chcialam w temacie tej konkretnej osoby

Stary 2014-11-26, 21:30   #1739
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Nadal nie wiesz o czym piszesz, idziesz w zaparte i rozmowa z toba jest nieciekawa, wybacz. Bo nie pojmujesz pewnych rzeczy.

Napisalam juz co chcialam w temacie tej konkretnej osoby
Nie wiem o czym piszę bo nie płodzę dzieci od 16 roku życia? Interesujące.
Stary 2014-11-26, 21:30   #1740
Konto usunięte

Cytat:
Tak, Luba. Ma szansę wyjść. I oby wyszła. Ani ja tej dziewczyny nie przekreślam, ani nie potępiam ani nie oceniam.
Nie oceniasz? Czyli zle odebralam Twoj poprzedni post, tak?
Przypominam, gdybys zapomniala co napisalas:

Cytat:
Matko jedyna- 18 lat, dwuletnie dziecko a kolejne niebawem przyjdzie na świat? Jedna nauczka to za mało? Nie pracuje, chodzi do liceum, które pragnie skończyć. Ok- i co dalej? Co po tym liceum z niezdaną maturą? I generalnie jak pogodzić chodzenie do dziennej szkoły (od 8 do 15) każdego dnia z opieką nad dwójką dzieci? I jeśli kogoś mi w tej rodzinie żal to tylko tych dzieci bo pani Joanny to raczej nie. Ale dzieci mi autentycznie żal.

Cytat:

Ja mam czasem wrazenie, ze wyciagacie bez zastanowienia wszystko, a ze czasem po kim pojedziecie nieslusznie, to nic, najwyrazniej nie doskakuje do wysokich wizazowych wymogow.
Mam to samo zdanie, posmiejmy sie wszyscy az do bolu brzucha i usmarkania.

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2014-11-26 o 21:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości