|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Cytat:
Cytat:
A ja ja podziwiam. Ile kobiet w Polsce tkwi w przemocowym zwiazku, bite, poniewierane, ale wszystko za zamknietymi drzwiami. A tu mloda dziewczyna miala odwage powiedziec nie. I chwala jej za to. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4910215 4]
A nie wzielyscie pod uwage tego, ze maz byl agresywny i naduzywal alkoholu, nie wiemy czy ciaze nie sa wynikiem gwaltu.[/QUOTE] Gdyby pierwsza ciąża była wynikiem gwałtu, to przecież nie byłoby ślubu..... [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4910215 4] A ja ja podziwiam. Ile kobiet w Polsce tkwi w przemocowym zwiazku, bite, poniewierane, ale wszystko za zamknietymi drzwiami. A tu mloda dziewczyna miala odwage powiedziec nie. I chwala jej za to.[/QUOTE] Ja jednak odnoszę wrażenie że to nie było nie, ale " taaaaaaak, ooooohhhhhh, taaaaaaaaaaaaaaaaKKKKKK!" ![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2014-11-26 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Konto usunięte
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4910215 4]A nie wzielyscie pod uwage tego, ze maz byl agresywny i naduzywal alkoholu, nie wiemy czy ciaze nie sa wynikiem gwaltu.
Aha, czyli dziewczyna robi co moze, rozstala sie z mezem, nie poddaje sie tylko chce ukonczyc szkole. znalezc jakas prace. Ale tez jest zle. Pewnie gdyby nic nie robila tylko siedziala na tylku jak to piszescie to za rok byscie komentowaly, ze siedzi w domu, ze tylko po podstawowce jest i w ogole len z niej i puszczalska itp. A ja ja podziwiam. Ile kobiet w Polsce tkwi w przemocowym zwiazku, bite, poniewierane, ale wszystko za zamknietymi drzwiami. A tu mloda dziewczyna miala odwage powiedziec nie. I chwala jej za to.[/QUOTE] Częściowo się z Tobą zgadzam. Nawet jak kobieta ma 16 dzieci i męża alkoholika to w chwili, kiedy postanowiłaby od niego odejść, zacząć pracować i wychować dzieciaki na normalnych ludzi - gdybym miała środki, to bym jej pomogła. Nie pomogłabym patologii produkującej kolejne maleństwa w imię otrzymywania większego zasiłku, ale komuś kto naprawdę postanawia swoje życie zmienić - czemu nie. Jeśli patologia zechciałaby przestać byc patologią, miałaby moje pełne wsparcie. No ale nie łudzę się, takich przypadków jest bardzo mało. |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Robi sie doprawdy obrzydliwie. Siarka40 ta sytuacja opisana przeze mnie to patologia rowniez. Spod skrzydeł nienormalnej matki, pod skrzydła niefajnego faceta. Tragedia, patologia wszystko na raz. Podejrzewam, ze ta dziewczyna ma teraz nie jedno dziecko, a o wiele więcej.
![]() |
#1715 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() moze sie zamienia w takich 'samotnych' staruszkow, ktorzy wzbudzaja wspolczucie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4910215 4]A nie wzielyscie pod uwage tego, ze maz byl agresywny i naduzywal alkoholu, nie wiemy czy ciaze nie sa wynikiem gwaltu.
Aha, czyli dziewczyna robi co moze, rozstala sie z mezem, nie poddaje sie tylko chce ukonczyc szkole. znalezc jakas prace. Ale tez jest zle. Pewnie gdyby nic nie robila tylko siedziala na tylku jak to piszescie to za rok byscie komentowaly, ze siedzi w domu, ze tylko po podstawowce jest i w ogole len z niej i puszczalska itp. A ja ja podziwiam. Ile kobiet w Polsce tkwi w przemocowym zwiazku, bite, poniewierane, ale wszystko za zamknietymi drzwiami. A tu mloda dziewczyna miala odwage powiedziec nie. I chwala jej za to.[/QUOTE] Z całym szacunkiem- co tu jest do podziwiania? Że w wieku lat 16 zaczęła życie intymne, na które psychicznie i fizycznie nie była gotowa? Że zaczęła je tak głupio? Daleka jestem od przypisywania puszczalstwa bo nie moja rzecz, jak kto się prowadzi ani nie jestem odpowiednią osobą do oceniania kogokolwiek. Ale naprawdę nie wiem, co każesz mi w tym przypadku podziwiać.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
I wszystkie z gwałtu? Jeżeli masz takie informacje to są miejsca, które należałoby zawiadomić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Pierwsze tego co kojarzę bylo wg prawa gwałtu, chocby ze względu na wiek dziewczyny. Prokuratura została poinformowana. Straciłam tę dziewczynę z oczu nim urodzila. Istnieje coś takiego ja cykl przemocy. Kolejne dzieci u dziewczyn/ kobiet w takiej sytuacji nie muszą się pojawiać ze względu na gwalt, ale na sytuację, w torej te ddziewczyny sie znalazły. Nie mają odpowiednia normalności, zdrowego związku, bycia kochaną tak po prostu. Bo niby skąd? Od matki, która nie chce powiedzieć kto jest ojcem, i która pozwala na to, by facet molestujący seksualnie córkę mieszkał cały czas z nimi? Wiadomo, ze wystarczy byle okrcuh ciepła, zeby dziewczyna się na to zlapała. Po jakimś czasie okazuje się, ze ten ksiażę co był miły i kochany wcale takim księciem nie jest... i jest kłopot.
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2014-11-26 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy inaczej nie wierzę że można mieć 2 dzieci z gwałtu i nadal mieszkać z gwałcicielem - jeżeli tak jest to najwyraźniej i z samą dziewczyną i z jej otoczeniem jest coś mocno nie halo. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
I co, łapią się na to po 5, 6, 8 razy? Litości. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niczego Ci nie kaze, napisalam, ze ja ja podziwiam, to wszystko. Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2014-11-26 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazam, ze akurat ta dziewczyna ma duze szanse na to, zeby wyjsc na prosta, jest na tyle mloda, ze moze jej sie udac. Owszem, bledy ktore juz zdazyla w zyciu popelnic nie sa blahe, ale na tyle szybko zdolala sie otrzasnac, ze moze jeszcze wszystko nadrobic. Oby.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy z brzegu link, do poczytania http://kobiecyporadnik.pl/kat,102634...tticaid=613dff Widze dziewczyny, ze faktycznie nic o tym nie wiecie, bo dziwicie sie, ze jak to, ze by napisali, ze to, ze tamto, ze rodzina by wiedziala itd. Prosze, najpierw poczytajcie troche, poszukajcie wiadomosci na ten temat Cytat Cytat:
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-11-26 o 21:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
wańka wstańka
|
Serio
![]() Nie pod postacią raczej: dam ci jeść, i u mnie będzie ci ciepło ![]() Takie klimaty i takie okolice, gdzie ludzie kradli na potęgę łącznie z zwijaniem sąsiadom opału czy węgla (uszykowanego przed drzwi mieszkania, zostawionego na kilka minut).
![]() |
#1726 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jasne, ze warto się nad finansami, obcążeniem zastanowić. Ustanawianie zasady: masz chore dziecko to o kolejnych zapomnij.", czemu więc Twój cytat jest podpisany jako mojego autorstwa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie musicie pisac, wiem jak to wygląda, ale nikt przy odrobinie zdrowych zmysłów nie zgodzi się na takie traktowanie. Sama znam kobietę, która uciekła od męża w środku nocy w kapciach i z małym dzieckiem, bo zaczął ją lać. Na piechotę przeszła pół miasta i trafiła do domu samotnej matki, gdzie pomogli jej stanąć na nogi. I to jest postawa, którą można podziwiać, a nie "dała sobie zrobić 3 dzieci, no gwałcił ale trudno, teraz oczekuje pomocy ale od męża odejść nie może." Błagam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Konto usunięte
|
https://www.szlachetnapaczka.pl/wybo....html#position
Co myślicie o tej rodzinie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
I tak łapią sie.
![]() |
#1732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam czasem wrazenie, ze wyciagacie bez zastanowienia wszystko, a ze czasem po kim pojedziecie nieslusznie, to nic, najwyrazniej nie doskakuje do wysokich wizazowych wymogow. ![]() Nie, nie wszyscy w szlachetnej paczce zasluguja na pojazd, nie tylko nad staruszkami i chorymi mozemy sie pochylic z troska. Dziewczyna, ktorej udalo sie zostawiac meza, ktora chce sie uczyc i ma szanse (bo jest jeszcze mloda) zmienic swoje zycie tez zasluguje na pomoc.
![]() |
#1735 | |
Zadomowienie
|
I ma komuś być ich żal bo biedne łapią po kilka razy na to samo i rodzą kolejne niechciane dzieci? No biedne, niekochane, to teraz musza sobie odbić kopulując jak zwierzęta.
Na litość boską... ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam ludzi co podziwiaja himalaistow i niech im tam, ja nie musze i wcale mnie to nie burzy, ze oni tak ![]() Tak, dziewczyna ma dzieci, zaczela wczesniej, ale to, ze sie otrzasnela to jest dla niej plus i ja bym tu tak po niej nie jechala, bo akurat jest to osoba, ktora moze nie powielic patologii
![]() |
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisalam juz co chcialam w temacie tej konkretnej osoby
![]() |
#1739 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Przypominam, gdybys zapomniala co napisalas: Cytat:
Mam to samo zdanie, posmiejmy sie wszyscy az do bolu brzucha i usmarkania. Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2014-11-26 o 21:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.