czy ktoś szuka pracy? - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 12:42   #1711
platyna1
Raczkowanie

Dot.: czy ktoś szuka pracy?

ja mieszkam niedaleko Łodzi ale niestety moja mieścina to pipidów i ciężko znaleźć cokolwiek. Chciałabym mieć takie wziecie od pracodawców, ale co zrobić...a wystarczyło wybrać inne studia, a teraz muszę się męczyc z tym co mam i drobnymi kroczkami zdobywać kolejne doświadczenia
platyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 12:45   #1712
Ariena
Zakorzenienie

Platyna1- a jakie masz studia?
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 12:47   #1713
Snufki
Rozeznanie

Mała pipidówa czy duże miasto trzeba też mieć troche szczęścia by trafić na to co trzeba.
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 13:15   #1714
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Co do szczęścia, to ja z taką lekką zazdrością słucham opowieści mojego TŻ, który całkiem niedawno zaczął nową pracę. Aż się wierzyć nie chce, że można tak dobrze trafić. Wysłał chyba kilkadziesiąt cv, na rozmowę został zaproszony jedną, a jednak udało mu się

A jeśli chodzi o mnie, to póki co, byłam raptem na dwóch rozmowach, z czego jedna oferta jest już na pewno spalona, a cv wysyłam od prawie dwóch miesięcy, więc szału jakiegoś też nie ma
Stary 2009-12-16, 13:19   #1715
lilly78
Zadomowienie

GG do lilly78

dokładnie, wcale Łódź taka łaskawa nie jest :/

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
azjatyckie kosmetyki oddam - wymianka
lilly78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 13:26   #1716
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snufki Pokaż wiadomość
Mała pipidówa czy duże miasto trzeba też mieć troche szczęścia by trafić na to co trzeba.
albo poprostu znajomosci
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 14:24   #1717
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Ja juz od dluzszego czasu siedze w domu, wysylam CV srednio co tydzien-dwa. W koncu do mnie zadzwonili, ale placa to tylko jakies 1000zl. trudno, ale mam juz dosc siedzenia samej w domu, sprzatania, prania... A TZ az tyle nie zarabia, zebym mogla sobie pozwolic na siedzenie w domu, niestety.
Zazdroszcze tym, ktorym udalo sie znalezc prace w krotkim czasie. Ja po jakis 4-5 miesiacach stracilam wszelkie nadzieje... Jutro mam interview.. Moze sie uda... Zyczcie mi szczescia
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 16:59   #1718
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ja juz od dluzszego czasu siedze w domu, wysylam CV srednio co tydzien-dwa. W koncu do mnie zadzwonili, ale placa to tylko jakies 1000zl. trudno, ale mam juz dosc siedzenia samej w domu, sprzatania, prania... A TZ az tyle nie zarabia, zebym mogla sobie pozwolic na siedzenie w domu, niestety.
Zazdroszcze tym, ktorym udalo sie znalezc prace w krotkim czasie. Ja po jakis 4-5 miesiacach stracilam wszelkie nadzieje... Jutro mam interview.. Moze sie uda... Zyczcie mi szczescia
1000 zł jak na płace które obecnie oferują, to nie jest tak źle. Ja przez rok pracowałam za 700 zł, tylko dlatego ze nic innego nie mogłam znalezc.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 20:11   #1719
platyna1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Platyna1- a jakie masz studia?

Jestem po historii ze specjalizacją nauczyciel, oczywiście pracy w zawodzie brak wiec teraz musze się przekwalifikować na inny zawód
Stary 2009-12-16, 22:06   #1720
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Mieszkam w Łodzi, więc jak widać, nawet w mieście o dość dużym bezrobociu, można coś tam dla siebie wynaleźć

Co do doświadczenie, to rzeczywiście zaczęłam pracę w zawodzie na pełen etat już na czwartym roku studiów dziennych. Sam kierunek też jest raczej powiązany z tym co robię i ogólnie jest całkiem nieźle postrzegany przez pracodawców.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Szczerze mówiąc, nie wiem
Czyzby Redan ? Wiem, ze ma sie kiepsko, no i z łodzi...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
kto wie moze akurat sie spodobałas, a mówili kiedy beda dzwonic czy cos?

mysle ze predzej czy pozniej na pewno znajdziesz - 2 jezyki, dosiwadzcenie na stanowisku kierownczym to naparwde juz cos, musisz sie w cierpliwosc uzbroic, wiekszosc z nas pracy szuka jauz 5-6 miesiecy. pewnie ze fajnie by było od razu znalezc prace, przejsc odrazu z jednej do drugiej, ale takie rzeczy to tylko w erze...

Ilena rób prawko, bo mze byc tak kiedys ze nie dostaniesz pracy tylko dlatego ze nie masz prawka, a sama po sobie wiem ze jak sie prawko zawiesza to potem ciezko jest do niego wrocic z powrotem
Dla mnie 5-6 miesiecy to kaplica, ja tu juz tyle nie wytrzymam... Dlatego mam nadzieje, ze sie cos znajdzie wczesniej. Problem tylko w tym, ze nie chca mi dawac wolnego, a juz takiego niespodziewanego, jak to zwykle z rozmowami kwalifik. bywa, to juz w ogole mozna zapomniec, i kolko sie zamyka.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 08:14   #1721
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Czyzby Redan ? Wiem, ze ma sie kiepsko, no i z łodzi...
Tak, chodzi właśnie o tę firmę. A co rozumiesz poprzez to, że ma się kiepsko?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 08:23   #1722
Snufki
Rozeznanie

Cytat:
albo poprostu znajomosci
No ja dzięki szcześći i znajomości prace mam, więc niestety też jestem takiego zdania, bo wcześniej długo szukałam czegos porządnego i nic Chociaż wysyłałam setki CV, roznosiła do firm itd, itp.
Stary 2009-12-17, 14:49   #1723
Jik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez platyna1 Pokaż wiadomość
Jestem po historii ze specjalizacją nauczyciel, oczywiście pracy w zawodzie brak wiec teraz musze się przekwalifikować na inny zawód
A na co zamierzasz? Pytam, bo jestem polonistką, też po nauczycielskiej. Pracy w szkole w ogóle nie ma

Witajcie Dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Tylko Was podczytuję, bo aż nie mam sił się wypowiadać. Ale muszę się wziąć za siebie. Hosenka, jako stary wyżeracz znalazła już pracę. Gratuluję
Jik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 15:38   #1724
platyna1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jik Pokaż wiadomość
A na co zamierzasz? Pytam, bo jestem polonistką, też po nauczycielskiej. Pracy w szkole w ogóle nie ma

Witajcie Dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Tylko Was podczytuję, bo aż nie mam sił się wypowiadać. Ale muszę się wziąć za siebie. Hosenka, jako stary wyżeracz znalazła już pracę. Gratuluję

zamierzam iść na studia podyplomowe z rachunkowości i podatków, byłam już na stażu w US więc spróbuje może cos w tym kierunku, ewentualnie administracja, na pracę w szkole nie mam nawet co liczyć, a Ty w jakiej branży szukasz pracy?
Stary 2009-12-17, 18:14   #1725
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenka, jako stary wyżeracz znalazła już pracę. Gratuluję
Dziękuję

Dziś dostałam swoje klucze do biura

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 19:42   #1726
Jik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez platyna1 Pokaż wiadomość
zamierzam iść na studia podyplomowe z rachunkowości i podatków, byłam już na stażu w US więc spróbuje może cos w tym kierunku, ewentualnie administracja, na pracę w szkole nie mam nawet co liczyć, a Ty w jakiej branży szukasz pracy?
Z moim doświadczeniem bezrobotnego i doświadczeniem pedagogicznym poszłam na doradztwo zawodowe. Też myślałam o karierze kadrowej, zrobiłam kurs Kadry i płace, ale kasa wywalona w błoto. Co do doradztwa, już teraz zacznę wysyłać cv do wszelkich agencji posrednictwa pracy, do fundacji itd. A może od września trafi się fucha doradcy zawodowego w szkole. Taka praca by mi najbardziej odpowiadała. U nas na studiach są przeważnie nauczyciele, nawet jeden historyk!

Hosenka! Jeszcze większe brawaaaaa!

Edytowane przez Jik
Czas edycji: 2009-12-17 o 19:45
Stary 2009-12-17, 22:05   #1727
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

udalo sie, dostalam prace
Ale wynagrodzenie to tylko 7,50zl brutto na godzine...
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 06:33   #1728
Snufki
Rozeznanie

Lepsze toniz nic, więc gratulacje
Stary 2009-12-18, 09:07   #1729
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dziękuję

Dziś dostałam swoje klucze do biura
gratulacje

Cytat:
Z moim doświadczeniem bezrobotnego i doświadczeniem pedagogicznym poszłam na doradztwo zawodowe. Też myślałam o karierze kadrowej, zrobiłam kurs Kadry i płace, ale kasa wywalona w błoto. Co do doradztwa, już teraz zacznę wysyłać cv do wszelkich agencji posrednictwa pracy, do fundacji itd. A może od września trafi się fucha doradcy zawodowego w szkole. Taka praca by mi najbardziej odpowiadała. U nas na studiach są przeważnie nauczyciele, nawet jeden historyk!

Hosenka! Jeszcze większe brawaaaaa!
Jik czemu mówisz ze wyrzuciłas pieniadze w błoto po kursie z kadr? tez myslalam sama zeby taki kurs zrobic
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
udalo sie, dostalam prace
Ale wynagrodzenie to tylko 7,50zl brutto na godzine...
poimo wszytko gratuluje, lepszy rydz niz nic!

u mnie nadal cisza, nie odezwali sie z tej budzetowki co skladalam papiery, mimo iz w poniedzialek mi powiedzieli ze jeszcze komisja sie nie zebrała, jakos im chyba nie spieszno z tym konkursem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-18, 09:17   #1730
Dagunia
Komplikatorka

Gregia co do tego kursu "kadry i płace". Po samym kursie nigdzie nie chcą przyjmować, trzeba mieć doświadczenie a żeby mieć doświadczenie trzeba pracować i koło się zamyka...
Ja pracowałam 3 miesiące na "Płatniku" i dopiero poszłam na kurs płatnika Musiałam mieć papierek że byłam na kursie
W Polsce trzeba zmienić kolejnośc - najpierw gdzieś się zaczepić np. w kadrach a później iść na kurs
Stary 2009-12-18, 09:39   #1731
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Gregia co do tego kursu "kadry i płace". Po samym kursie nigdzie nie chcą przyjmować, trzeba mieć doświadczenie a żeby mieć doświadczenie trzeba pracować i koło się zamyka...
Ja pracowałam 3 miesiące na "Płatniku" i dopiero poszłam na kurs płatnika Musiałam mieć papierek że byłam na kursie
W Polsce trzeba zmienić kolejnośc - najpierw gdzieś się zaczepić np. w kadrach a później iść na kurs
co prawda niestety to prawda Polska rzeczywistosc...
Stary 2009-12-18, 10:33   #1732
gorzka prawda
Zadomowienie

Ja z kolei chciałabymiść na podyplomówkę z prawa pracy, bo mnie to bardzo interesuje i chciałabym w przyszłości pracować w kadrach. Tylko to chyba nie miało by sensu, skoro nie będę miała doświadczenie w tej sferze. Rzeczywiście to wszystko jest jakies pochrzanione w tym kraju.

gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 10:51   #1733
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzka prawda Pokaż wiadomość
Ja z kolei chciałabymiść na podyplomówkę z prawa pracy, bo mnie to bardzo interesuje i chciałabym w przyszłości pracować w kadrach. Tylko to chyba nie miało by sensu, skoro nie będę miała doświadczenie w tej sferze. Rzeczywiście to wszystko jest jakies pochrzanione w tym kraju.
Tyko że kadry to nie tylko prawo pracy.

Ja mam jutro egzamin z prawa pracy - o ile z takimi podstawowymi sprawami, dotykającymi "zwyklego" pracownika nie mam problemów, bo dosyć dobrze się w tym orietuje, to tak wchodząc w bardziej skomplikowane i szczegółowe sprawy to porażka Do tego to się tak czesto zmienia, że trudno być na bieżąco.

Instagram

Stary 2009-12-18, 11:35   #1734
gorzka prawda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tyko że kadry to nie tylko prawo pracy.

Ja mam jutro egzamin z prawa pracy - o ile z takimi podstawowymi sprawami, dotykającymi "zwyklego" pracownika nie mam problemów, bo dosyć dobrze się w tym orietuje, to tak wchodząc w bardziej skomplikowane i szczegółowe sprawy to porażka Do tego to się tak czesto zmienia, że trudno być na bieżąco.
Wiem, że kadry to nie tylko prawo pracy, ale właśnie prawo pracy mnie interesuje i te wszystkie zagadnienia z tym związane. Tez miałam prawo pracy na studiach i rzeczywiście do najłatwiejszych ono nie należy, ale jest niezwykle ciekawie (bynajmniej dla mnie). Prawo urzędnicze polubiłam jeszcze bardziej. No i takie studia to byłby duży plus, gdybym w przyszłości starała się o pracę w kadrach (jako w tym szerokorozumianym pojęciu). Do tego chciałabym zapisać się na szkolenie kadry-płace. Tylko nie wiem czy to ma sens skoro nie mam doświadczenia

Stary 2009-12-18, 11:54   #1735
Jik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Święte słowa! Niestety, trzeba mieć doświadczenie w kadrach, a potem iść na kurs. Tak, to po samym kursie nigdzie Cię nie przyjmą. Ot, fajnie wygląda w cv, ale co z tego? Szkoda kasy...Już lepiej zrobić kurs florystki czy coś takiego, bo wiadomo, że wtedy kwiaciarnia Cię przyjmie. Właśnie dużo dziewczyn się nacina na te kadry i płace...
Stary 2009-12-18, 12:01   #1736
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że kadry to nie tylko prawo pracy, ale właśnie prawo pracy mnie interesuje i te wszystkie zagadnienia z tym związane. Tez miałam prawo pracy na studiach i rzeczywiście do najłatwiejszych ono nie należy, ale jest niezwykle ciekawie (bynajmniej dla mnie). Prawo urzędnicze polubiłam jeszcze bardziej. No i takie studia to byłby duży plus, gdybym w przyszłości starała się o pracę w kadrach (jako w tym szerokorozumianym pojęciu). Do tego chciałabym zapisać się na szkolenie kadry-płace. Tylko nie wiem czy to ma sens skoro nie mam doświadczenia
a moze jakis staz 3-6 miesieczny zeby miec jakies doswiadczenie?
Stary 2009-12-18, 12:10   #1737
gorzka prawda
Zadomowienie

Cytat:
a moze jakis staz 3-6 miesieczny zeby miec jakies doswiadczenie?
Staż odbyłam już dawno temu, kilka razy składałam już podanie na stanowiska związane z kadrami i zawsze to samo: brak doświadczenia mnie dyskawalifikował. Tak sobie pomyślałam, że chociaż jakbym ten kusr skończyła to nauczyłabym się obsługi podstawowych programów kadrowych, ale to pewnie i tak za mało.
Jak zostało napisane wyżej - lepiej ukończyć kurs florystki i mieć szanse na pracę niż nic nie warty wpis w cv.
Tak się właśnie w naszym kraju niszczy plany i ambicje młodych ludzi. Przykre.

Zapomniałam dodać, że odbyłam 2 miesięczne przygotowanie zawodowe w kadrach, w trakcie którego zjmowałam się wyłącznie merytorycznymi kwestiami i naprawde sporo się nauczyłam - ale to za mało dla innych pracodawców.

Edytowane przez gorzka prawda
Czas edycji: 2009-12-18 o 12:13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-18, 12:14   #1738
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Staż odbyłam już dawno temu, kilka razy składałam już podanie na stanowiska związane z kadrami i zawsze to samo: brak doświadczenia mnie dyskawalifikował. Tak sobie pomyślałam, że chociaż jakbym ten kusr skończyła to nauczyłabym się obsługi podstawowych programów, ale to pewnie i tak za mało.
Jak zostało napisane wyżej - lepiej ukończyć kurs florystki i mieć szanse na pracę niż nic nie warty wpis w cv.
Tak się właśnie w naszym kraju niszczy plany i ambicje młodych ludzi. Przykre.

Zapomniałam dodać, że odbyłam 2 miesięczne przygotowanie zawodowe w kadrach - ale to za mało dla innych pracodawców.
tez pare razy skladalam cv na stanowisko kadrowej, ale nikt sie nie odzywał, niestety jest to typowe stanowisko ze bez doswiadczenia w nim to tylko po znajomosci mozesz je dostac a najbardziej mnie smieszy to ze ten program wcale nie jest taki ciezki i ze osoba bez znajomosci płatnika szybko by go pojeła
Stary 2009-12-18, 12:28   #1739
Dagunia
Komplikatorka

Jik a jakich programów uczyliście się na kursie? Na jakich pracowaliście?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Tylko płatnik?
Stary 2009-12-18, 12:36   #1740
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
tez pare razy skladalam cv na stanowisko kadrowej, ale nikt sie nie odzywał, niestety jest to typowe stanowisko ze bez doswiadczenia w nim to tylko po znajomosci mozesz je dostac a najbardziej mnie smieszy to ze ten program wcale nie jest taki ciezki i ze osoba bez znajomosci płatnika szybko by go pojeła
Mam znajomą, która pracuje 3 lata w kadrach, jest po zupełnie innych studiach (chemicznych), kurs robi teraz dopiero, żeby miec oficjalny "papierek", bo w sumie niczego nowego się nie dowiedziała.

Instagram

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości