Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-06, 10:26   #1711
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)

Cytat:
Napisane przez KasiaiKamil Pokaż wiadomość
Dzięki Ci wielkie ;D kucharkę w takim razie mogę "odhaczyć", jak duże wesele robisz ?
A w ogóle dziewczyny mogłybyście napisać ile osób zaprosiłyście a ile było ostatecznie na imprezie ? pewnie już pisałyście nie raz ale gdybyście mogły się przypomnieć bo jak ja się wrócę na tym forum o kilka miesięcy to już mi się całkowicie pomieszacie, teraz ogarniam, która przed która już po, która w ciąży Wszystkim ciężarnym gratuluję oczywiście
U nas na prawie 170 osób przyszło tylko ok 100, z czego 8 (!) nie przyszło a potwierdziło, była to jedna rodzina więc przy jednym stole było pusto. Z mojej strony jedną rodzina nie przyszła bo nie zaprosiliśmy innej, tak że same fochy.
Stary 2015-08-06, 11:38   #1712
mahoniowa
Zadomowienie

My zapraszalismy jakos 166, przyszlo 108 z dziecmi, takze tez nam sie bardzo posypalo ale kilka par musialo odmowic z przyczyn losowych i zdrowotnych. No ale trzeba przyznac ze niektorzy zachowali sie bardzo niemilo..

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 12:08   #1713
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Żabka podziel się informacją

Nikt nic nie słyszał o Niebudkach ? Mam z tą kucharką podpisać umowę 29 sierpnia ale wczoraj usłyszałam negatywną opinie tyle, że od konkurencji więc nie wiem jak to potraktować ...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

już suknię ? a jak się roztyję ? :P Wy z takim wyprzedzeniem kupowałyście ? ja nawet nie wiem co jest modne .... boje się jak cholera tego wesela chyba porwałam się z motyką na słońce ...
Ja kupiłam jakoś w październiku. Weszłam, ta mi się pierwsza spodobała, przymierzyłam jeszcze 2 inne i powiedziałam, że chcę pierwszą Nie lubię się rozwodzić nad takimi rzeczami, a w tej się poczułam super i przynajmniej ominęło mnie latanie po salonach. Teraz suknia wisi w salonie, zamknięta na zapleczu i we wrześniu mam się stawić na skrócenie.

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam suknię w listopadzie (albo październiku-nie pamiętam ) i podobno to był ostatni dzwonek. Ślub miałam w maju. Spokojnie możesz już się rozglądać bo nie wiadomo czy w pierwszym salonie od razu coś Ci wpadnie w oko..wiem że dziewczyny czasami długo szukają
Ale głupoty gadają w tych salonach. Moja siostra ślub miała w grudniu, a po salonach chodziła w sierpniu. I spokojnie wszystko zrobili.

Cytat:
Napisane przez rozwazna_romantyczna Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny! Zdecydowaliśmy, że w podziękowaniu damy rodzicom kwiaty, a jak będziemy mieli zdjęcia to im oprawimy i damy. Byłam dziś na pierwszej przymiarce sukni (w MS Moda), kolejna 18 sierpnia.
No i w ogóle to się podłamałam trochę, bo z 160 zaproszonych gości zostało nam 120 i jeszcze z 30 osób nie określiło się (ale są bardziej na nie) ;(
Escorpio nie jesteś sama. Mnie też czeka obrona mgr pod koniec września, a ślub 12. Wszystkie dokumenty do obrony przed ślubem musze załatwić ;D Ale co tam. Nie będę się stresować tak bardzo ślubem, bo mi się stres rozłoży też na obronę
O jak dobrze, że nie tylko ja sobie zostawiłam mgr na później Tylko ja jeszcze nie wiem dokładnie czy obrona we wrześniu czy październiku. Ale pracy jeszcze nie zaczęłam

Cytat:
dziewczyny ale suknie się zamawia i ona zostaje w salonie czy przywozi się ją do domu i wisi rok czasu w szafie ?
No moja tak wisi, już 9 miesięcy

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Wstałam o 5.30 i zaczęła sobie robić żele – szło fatalnie- jakoś wolno ok 8, zaczęłam budzić tż bo na 9,30 mamy fryzjera jego a na 10 mojego  . Jak zwykle mamy ok 10 minut obsuwy, ale zdążyliśmy. Tż obcięty i włosy ułożone , pojechał po kwiaty do kwiaciarni .. Wrócił po mnie ok. 11 i polecieliśmy do kościoła – ustawiliśmy kwity i pokrowce i pobiegliśmy dalej do mnie do domu rodzinnego bo tam czekała Pani od make up. Malowała żonę mojego taty, siostrę a potem mnie. Była już ok 13.0 więc zbieraliśmy się do domu już. Wpadliśmy na pomysł że dobrze będzie coś zjeść, więc poszliśmy na stołówkę i zjedliśmy obiad . Było ok 14. Wpadliśmy do domu weszliśmy na mydeal i zamówiliśmy rodzicom podziękowania – jeee udało się  Zabraliśmy manatki i do domu weselnego – wpadliśmy a ostatnią chwilę, przywitaliśmy się ze wszystkimi, rozłożyłam winietki i serduszka i do pokoju ubieranie się w kieckę. Przyszedł tż po mnie  suknia się wszystkim bardzo bardzo podobała  Jak jechaliśmy do się śmialiśmy cały czas w aucie.
Pojechaliśmy do kościoła, tam msza, tż łamał się głos podczas przysięgi na końcu. Ksiądz ogłosił że jesteśmy mężem i żoną i stres minął. Potem pierwszy taniec i zabawa

Usługodawcy :
Make up- Justyna Sanderek – ostrowiec – nie mam nic do zarzucenia , super współpraca, profesjonalizm i ogólnie super!
Suknia – projekt a’la Viola piekut + poprawki własne – krawcowa z Nowin. Współpraca super, suknia użyta porządnie, w pełni mogę polecić. Pani dobrze mi doradziła 
Zespół – nocne alibi – też polecam w 100% 
Fotograf- alchemia kadru , co do pracy foto na weselu nie mam zastrzeżeń, jednak dalszy kontakt dla mnie fatalny, fotograf nie ma za grosz empatii ani zrozumienia dla pary młodej. Sesje mam dopiero za tydzień, a zdjęć ze ślubu i wesela kilka pomimo zapewnień mnie że zdjęci dostanę wcześniej te z wesela. Zdjęcia dostałam –parę sztuk po wielkiej kłótni. Nie polecam więc.
Mogg słabiutki jakiś ten opis

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
My zapraszalismy jakos 166, przyszlo 108 z dziecmi, takze tez nam sie bardzo posypalo ale kilka par musialo odmowic z przyczyn losowych i zdrowotnych. No ale trzeba przyznac ze niektorzy zachowali sie bardzo niemilo..
Ja się boję co będzie u rodziny tż od strony taty, bo jego wujkowie mają już 65-75 lat i są schorowani. Na dodatek jednego wujka żona ma raka i jest w takim stanie, że nie wiem co będzie do października… Liczymy na dzieci tych wujków, ale teraz tyle ludzi odmawia, że szok
W sobotę mam wesele i przez pogodę odechciało mi się iść Nie znoszę wesela w taki upał… Nawet nie wiem co z włosami zrobić. Jeszcze ślub będzie połączony z chrzcinami, więc wypada dziecku coś dać, a ja nie wiem co Chyba się skończy na grzechotce albo śpiochach.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 12:18   #1714
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Mahoniowa, Ty miałaś wesele w Świętokrzyskim Dworze, tak? Bo jechaliśmy ostatnio w nocy tamtędy i zarąbiście wyglądał w nocy i tak sobie myślałam, że super musiało być wesele w tym lokalu

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Ale głupoty gadają w tych salonach. Moja siostra ślub miała w grudniu, a po salonach chodziła w sierpniu. I spokojnie wszystko zrobili.

Wg mnie to też przesada
Stary 2015-08-06, 12:38   #1715
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Ja zabieram się za poszukiwania sukni jak wrócę czyli za jakieś 2 tyg... póki co podoba mi się pewien styl, którego raczej będę się trzymała... Jaki salon w kielcach polecacie, ew jakiś namiar macie do dobrej krawcowej? Wiem że chcę na pewno nową suknię, ale nie wiem jak będę stała finansowo, więc wchodzi w grę szycie... Teraz będą wyprzedaże więc może uda się coś taniej upolować ;D

Jak byłam jakiś czas temu w ptaku w łodzi widziałam sporo producentów sukien i z tego co się dowiedziałam jak się zamawia dużo wcześniej to dają 15% rabatu. Fakt że trzeba się nachodzić ale można zaliczyć wiele "salonów" w 1 miejscu
Nelsari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 13:03   #1716
majowa_burza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nelsari Pokaż wiadomość
Ja zabieram się za poszukiwania sukni jak wrócę czyli za jakieś 2 tyg... póki co podoba mi się pewien styl, którego raczej będę się trzymała... Jaki salon w kielcach polecacie, ew jakiś namiar macie do dobrej krawcowej? Wiem że chcę na pewno nową suknię, ale nie wiem jak będę stała finansowo, więc wchodzi w grę szycie... Teraz będą wyprzedaże więc może uda się coś taniej upolować.
Polecam Salon Anna z ulicy Kościuszki szyła tam moja siostra i ja też będę. Pani Ania jest świetna, pięknie szyje, suknia do dnia ślubu może wisieć w salonie. Po ślubie Pani Ania za darmo robi poprawki, jeśli się coś rozerwie albo zepsuje a Ty chcesz suknię sprzedać. Można przyjść z projektem sukni, ale Pani Ania ma też swoje, jest w czym wybierać. Cena bardzo konkurencyjna - u mnie za szycie modelu Iryda z firmy Gala razem z welonem i halką 2000 zł
majowa_burza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 13:10   #1717
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Cytat:
Napisane przez majowa_burza Pokaż wiadomość
Polecam Salon Anna z ulicy Kościuszki szyła tam moja siostra i ja też będę. Pani Ania jest świetna, pięknie szyje, suknia do dnia ślubu może wisieć w salonie. Po ślubie Pani Ania za darmo robi poprawki, jeśli się coś rozerwie albo zepsuje a Ty chcesz suknię sprzedać. Można przyjść z projektem sukni, ale Pani Ania ma też swoje, jest w czym wybierać. Cena bardzo konkurencyjna - u mnie za szycie modelu Iryda z firmy Gala razem z welonem i halką 2000 zł
Dzięki na pewno ją nawiedzę mnie się podoba suknia mia lavi, ale póki co nawet nie wiem ile kosztuje i oczywiście nie wiem jakbym w niej wyglądała po powrocie zabieram się za poszukiwania
Nelsari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 13:13   #1718
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam jakoś w październiku. Weszłam, ta mi się pierwsza spodobała, przymierzyłam jeszcze 2 inne i powiedziałam, że chcę pierwszą Nie lubię się rozwodzić nad takimi rzeczami, a w tej się poczułam super i przynajmniej ominęło mnie latanie po salonach. Teraz suknia wisi w salonie, zamknięta na zapleczu i we wrześniu mam się stawić na skrócenie.

O jak dobrze, że nie tylko ja sobie zostawiłam mgr na później Tylko ja jeszcze nie wiem dokładnie czy obrona we wrześniu czy październiku. Ale pracy jeszcze nie zaczęłam

No moja tak wisi, już 9 miesięcy

Mogg słabiutki jakiś ten opis

Ja się boję co będzie u rodziny tż od strony taty, bo jego wujkowie mają już 65-75 lat i są schorowani. Na dodatek jednego wujka żona ma raka i jest w takim stanie, że nie wiem co będzie do października… Liczymy na dzieci tych wujków, ale teraz tyle ludzi odmawia, że szok
W sobotę mam wesele i przez pogodę odechciało mi się iść Nie znoszę wesela w taki upał… Nawet nie wiem co z włosami zrobić. Jeszcze ślub będzie połączony z chrzcinami, więc wypada dziecku coś dać, a ja nie wiem co Chyba się skończy na grzechotce albo śpiochach.
Tutaj niestety nie mogę się zgodzić. Jeśli kupujesz suknię model z salonu to ok ale w momencie gdy w salonie są tylko wzorniki a suknię ściągają od producenta czas wydłuża się do min.3mieś..Więcej jeszcze gdy suknię szyją tak jak w moim przypadku od podstaw
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 13:47   #1719
mogg
Zakorzenienie

Ja szylam o dalam 1300 za suknie )) iszyta na mnie i tak jak chce

Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 13:51   #1720
Kimitri
Zakorzenienie

hey Dziewczyny - wiecie może gdzie w Kielcach lub okolicy (Jędrzejów np.) można wypożyczyć instaxa?

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 13:57   #1721
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez majowa_burza Pokaż wiadomość
ja nie polecam tego miejsca Panie fatalnie mnie ubrały... W pasażu zielonym gdzie kupowałam suknię panie nie raz ratowały panny młode co tam się ubierały. Aż żałuję że skasowałam zdjęcia to bym pokazała ku przestrodze.
Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Tutaj niestety nie mogę się zgodzić. Jeśli kupujesz suknię model z salonu to ok ale w momencie gdy w salonie są tylko wzorniki a suknię ściągają od producenta czas wydłuża się do min.3mieś..Więcej jeszcze gdy suknię szyją tak jak w moim przypadku od podstaw
Dokładnie jak suknie szyta za granicą (Francja, Włochy) to może i potrwać pół roku. Ja poszłam na początku lutego na termin 18 kwietnia i suknia koło 20 lutego była już gotowa ale szyta była w PL.
Cytat:

To niedrogo Mogg
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 14:00   #1722
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam troszkę inne zdanie o tej krawcowej,moze to moje niedopatrzenie,w każdym razie suknia była za ciasna, poprula mi sie w trakcie wesela no i koronka była zupełnie nie taka jaka chciałam..

Kaliska wesele w takim otoczeniu super aczkolwiek kontakt i dogadanie sie z właścicielką pozostawial sporo do życzenia..

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 14:33   #1723
majowa_burza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
ja nie polecam tego miejsca Panie fatalnie mnie ubrały... W pasażu zielonym gdzie kupowałam suknię panie nie raz ratowały panny młode co tam się ubierały. Aż żałuję że skasowałam zdjęcia to bym pokazała ku przestrodze.
Ale skoro kupowałaś w Pasażu to chyba u nich nie szyłaś? Opinie jak widać po wrażeniach Mogg i Mahoniowej mogę być sprzeczne. Ja mogę polecić, sama mieszkając w innym mieście zdecydowałam się szyć u niej, bo zarówno jakość uszytej sukni jak i współpraca z panią Anią są jak dla mnie fantastyczne. Ale dobrze, że jest dużo miejsc i opinii, każda PM może znaleźć coś dla siebie

Fajnie, że jest nas coraz więcej na 2016
majowa_burza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 14:57   #1724
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam troszkę inne zdanie o tej krawcowej,moze to moje niedopatrzenie,w każdym razie suknia była za ciasna, poprula mi sie w trakcie wesela no i koronka była zupełnie nie taka jaka chciałam..
Właśnie ja byłam zdziwiona bo u mnie patzyła - byle za ciasna nie była bo pójdize na szwach.

U nas opinie też są inne bo ja miałam zupełnie inną sukienkę od mahoniowej. Ja miałam muślinowy dół i gorset w serduszko a na to nałożoną koronkę. gabaryt też inny bo mahoniowa szczuplutka jest suknia cała , koronka u mne dokładnie taka jak chciałam
Stary 2015-08-06, 15:51   #1725
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Kaliska wesele w takim otoczeniu super aczkolwiek kontakt i dogadanie sie z właścicielką pozostawial sporo do życzenia..
Pamiętam, że miałaś nieprzyjemności bo okazało się, że jeszcze komunia będzie tego samego dnia.
Nas też właściciel (Markus w Lipniku) ładnie załatwił bo koło lokalu było bardzo ładnie - altanki, oczka wodne, itp. Przejeżdżamy w piątek z alkoholem itp a z tyłu wszystko rozkopane bo akurat wtedy zaczął lokal powiększać
Stary 2015-08-06, 15:58   #1726
antena22
Zadomowienie

Moja siostra szyla w pracowni Anna i byla zadowolona,ale to bylo 4 lata temu.Mogg i Mahon szyly u kobitki z Nowin,nie w Annie
Nelsari suknie Mia Lavi to koszt ok.4000 zl w gore.W ogole mam wrazenie ze znamy sie w realu
Ja swoja suknie kupowalam w Paryzance.Jak dla mnie najbardziej kompetentna osoba jest babka w czarnych krotkich wlosach.Natomiast ich krawcowa jak dla mnie jest irytujaca osoba.Bardzo chce narzucic swoje zdanie/wizje.Podczas poprawek sukni zostawila wyprofilowane biodra a ja mam waskie,wtedy stwierdzila ze musze zaczac na rowerze jezdzic zeby mi pupa urosla na szczescie ja naleze do osob ktore umieja postawic na swoim i sie nie dalam
Stary 2015-08-06, 16:01   #1727
kalusia87
Zakorzenienie

Aha, pisałam już wcześniej ale odradzę jeszcze raz krawcową ze Strawczyna. Nawet nie chce mi się wspominać mojej sukni a przy odbiorze to już w ogóle była parodia

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

A w MS Modzie bardzo nie podobała mi się obsługa
Stary 2015-08-06, 17:17   #1728
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Bardzo polecam Panią Małgosię pracownia na ul. Żytniej. Myślę że Miko mnie poprze w 1000%
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 17:25   #1729
mogg
Zakorzenienie

tak- salon w zielonym pasazu jest super !! miła obługa, nic nie wiskają na siłę i ogólnie supe podejście!
Stary 2015-08-06, 17:37   #1730
mikonada
Zakorzenienie

w pasażu zielonym, czyli Promariage (dawna Pronuptia- zmienili nazwę), jest mega jakość obsługi.
A pani Gosia szyje dla nich, można za ich pośrednictwem uszyć u Gośki sukienke
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 17:47   #1731
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Ci wielkie ;D kucharkę w takim razie mogę "odhaczyć", jak duże wesele robisz ?
A w ogóle dziewczyny mogłybyście napisać ile osób zaprosiłyście a ile było ostatecznie na imprezie ? pewnie już pisałyście nie raz ale gdybyście mogły się przypomnieć bo jak ja się wrócę na tym forum o kilka miesięcy to już mi się całkowicie pomieszacie, teraz ogarniam, która przed która już po, która w ciąży :P Wszystkim ciężarnym gratuluję oczywiście
ja mam sale do 160-70 osób i do maxa będe prosić

Cytat:
Kasiu bardzo dziękuję za kolejną dobrą opinie o Niebudkach To jest małżeństwo, obaj gotują na weselach ale właśnie nie wiedziałam skąd są O p. król nie słyszałam...
oni są z kielc dokladnie chyba na Szajnowicza mieszkają ?? (chyba:p )
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 00:08   #1732
KasiaiKamil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
ja mam sale do 160-70 osób i do maxa będe prosić

oni są z kielc dokladnie chyba na Szajnowicza mieszkają ?? (chyba:p )
Pieką ciasta ?
Stary 2015-08-07, 09:33   #1733
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Pieką ciasta ?
Z tego co wiem to nie. chyba rzadko które pieką
Stary 2015-08-07, 10:12   #1734
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nelsari Pokaż wiadomość
Dzięki na pewno ją nawiedzę mnie się podoba suknia mia lavi, ale póki co nawet nie wiem ile kosztuje i oczywiście nie wiem jakbym w niej wyglądała po powrocie zabieram się za poszukiwania
A jaki model? Bo ja przymierzałam w pasażu zielonym model 1408 i suknia kosztowała 2900zł. Plus jeszcze koło.

Cytat:
Właśnie ja byłam zdziwiona bo u mnie patzyła - byle za ciasna nie była bo pójdize na szwach.

U nas opinie też są inne bo ja miałam zupełnie inną sukienkę od mahoniowej. Ja miałam muślinowy dół i gorset w serduszko a na to nałożoną koronkę. gabaryt też inny bo mahoniowa szczuplutka jest suknia cała , koronka u mne dokładnie taka jak chciałam
Mogg Ty taką porządną koronkę miałaś. Coś pod gipiurę podchodzące (jeśli chodzi o wytrzymałość). A Mahoniowa cieniutką koronkę. Ale mimo wszystko nie powinno się z nią nic stać, a zwłaszcza popruć Mahoniowa mówiłaś o tym krawcowej?

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Aha, pisałam już wcześniej ale odradzę jeszcze raz krawcową ze Strawczyna. Nawet nie chce mi się wspominać mojej sukni a przy odbiorze to już w ogóle była parodia

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

A w MS Modzie bardzo nie podobała mi się obsługa
Jakaś taka dziwna jest Ta starsza pani cały czas mi próbowała wcisnąć jakąkolwiek suknie… "Dół się nie podoba? To uszyjemy inny! Bo wie Pani, my nie sprowadzamy sukienek z zagranicy tylko szyjemy na miejscu! Możemy zrobić co pani się podoba! " Nie lubię takiego narzucania się Ale za to mojej mamie podobało się takie podejście

Cytat:
tak- salon w zielonym pasazu jest super !! miła obługa, nic nie wiskają na siłę i ogólnie supe podejście!
Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
w pasażu zielonym, czyli Promariage (dawna Pronuptia- zmienili nazwę), jest mega jakość obsługi.
A pani Gosia szyje dla nich, można za ich pośrednictwem uszyć u Gośki sukienke
Potwierdzam! Byłam w szoku, jak ostatnio poszłam ze świadkową pokazać suknię, a ta młoda dziewczyna z ciemnymi włosami, pamiętała jak się nazywam, która moja suknia i kiedy mam ślub

Cytat:
Z tego co wiem to nie. chyba rzadko które pieką
Mój brat miał kucharkę, albo kucharza, który zrobił tort, więc ciasta chyba też upiekł, choć pewna nie jestem

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Dziewczyny powiedzcie mi, czy wypada iść na to jutrzejsze wesele w sandałach na koturnie? Czy tak trochę głupio? Bo nie mam innych butów, żeby bez rajstop je włożyć...
Stary 2015-08-07, 10:14   #1735
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Jakaś taka dziwna jest Ta starsza pani cały czas mi próbowała wcisnąć jakąkolwiek suknie… "Dół się nie podoba? To uszyjemy inny! Bo wie Pani, my nie sprowadzamy sukienek z zagranicy tylko szyjemy na miejscu! Możemy zrobić co pani się podoba! " Nie lubię takiego narzucania się Ale za to mojej mamie podobało się takie podejście
Widzisz, bo byłaś z mamą. Jak ja byłam z koleżanką albo sama to nawet nikt nie podszedł mimo że siedziały tam we cztery. A jak już coś przymierzyłam (musiałam je o to poprosić) to modelu sukni mi nawet nie podały
Stary 2015-08-07, 10:41   #1736
ZakochanaZabka
Zadomowienie

myśle, że wypada na takie gorąco to nie ma wyjścia chociaż ja na te wesela co ide planuje iść w czółenkach pełnych tylko z odkrytymi palcami, ale na przebranie biore sobie sandały na grubej traktorkowej podeszwie z obcasem bo są wygodne i sie nie przejmuje, a mierzyłam i pasują do sukienki
Stary 2015-08-07, 11:09   #1737
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Widzisz, bo byłaś z mamą. Jak ja byłam z koleżanką albo sama to nawet nikt nie podszedł mimo że siedziały tam we cztery. A jak już coś przymierzyłam (musiałam je o to poprosić) to modelu sukni mi nawet nie podały
Słyszałam już opinie od paru PMek, że jak szły same, albo z koleżanką, to je w salonach olewały panie. Nie wiem dlaczego tak jest

Cytat:
myśle, że wypada na takie gorąco to nie ma wyjścia chociaż ja na te wesela co ide planuje iść w czółenkach pełnych tylko z odkrytymi palcami, ale na przebranie biore sobie sandały na grubej traktorkowej podeszwie z obcasem bo są wygodne i sie nie przejmuje, a mierzyłam i pasują do sukienki
Boję się, że mnie buty z odkrytymi palcami obetrą na pięcie A trudno, to PM ma być najpiękniejsza, na mnie i tak nikt nie będzie patrzył
Stary 2015-08-07, 11:15   #1738
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam już opinie od paru PMek, że jak szły same, albo z koleżanką, to je w salonach olewały panie. Nie wiem dlaczego tak jest

No ale bez jak, nie każdy ma możliwość chodzenia po salonach z mamą, zresztą moja nie ma w ogóle gustu i tylko bym się wkurzała. Gdybym była tam dobrze obsłużona to pewnie bym tam kupiła suknię bo jakoś nie bawiło mnie chodzenie po salonach. Żałuję, że nie trafiłam do tej Pronuptii ale koleżanka mi nagadała, że tam same małe rozmiary a mi Pasaż Zielony kojarzy się z bardzo wysokimi cenami
Stary 2015-08-07, 11:49   #1739
KasiaiKamil
Raczkowanie

Cytat:

Mój brat miał kucharkę, albo kucharza, który zrobił tort, więc ciasta chyba też upiekł, choć pewna nie jestem

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Dziewczyny powiedzcie mi, czy wypada iść na to jutrzejsze wesele w sandałach na koturnie? Czy tak trochę głupio? Bo nie mam innych butów, żeby bez rajstop je włożyć...
No właśnie większość kucharek piecze ciasta .... ale chyba więcej wtedy biorą co ?

Mnie osobiście się nie podoba koturna do eleganckiej sukienki ale to zależy jaką Ty masz sukienkę i jaki sandał :P załóż jeśli bedziesz się czuć ok to ok Ja się nigdy nie przejmuję jak inni mnie widzą kiedy mi się podoba :/
Stary 2015-08-07, 12:16   #1740
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:

Boję się, że mnie buty z odkrytymi palcami obetrą na pięcie A trudno, to PM ma być najpiękniejsza, na mnie i tak nikt nie będzie patrzył
może sobie myślą, że jak sama albo z koleżanką to tylko tak ''łazi'' i jeszcze nie kupi a jak z mama to juz tak.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości