|
|
#1711 | |
|
Work, work, work
|
Dot.: Niemcy V
Cytat:
"...są w życiu chwile, w których trzeba podjąć ryzyko i dać się ponieść szaleństwu." Edytowane przez 21kasia21 Czas edycji: 2016-03-13 o 16:40 Powód: złe cytowanie
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarzem nie jestem, ale szczerze wątpię, że malując od czasu do czasu paznkocie można przekroczyć dawki toksyczne zawartych w nich substancji, nawet w ciąży. Równie dobrze można by unikać ruchliwej ulicy, bo spaliny. |
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
No i w sumie nic nie wiem
Co opinia to inne zdanie ... Ale to fakt, ze w zatłoczonym mieście możemy wiecej sie trucizn nawdychac niż z lakieru czy zmywacza...
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
Та еще штучка ^^
|
Dziewczyny, peace
Cytat:
Bardziej mnie martwi farbowanie włosów taką zwykłą farbą, czy nie zaszkodzi to.....Nie wiem czy się tu chwaliłam, jestem w 13t6dc
|
|
|
#1715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja prawde mowiac nawet sie nawet nie zastanawialam czy mozna malowac paznokci czy nie tylko to robilam...wlosy tez farbowalam, ale ja zawsze pasemka mialam... Ja w ciazach bylam taka zabiegana ze zabiegi upiekszajace byly dla mnie odpoczynkiem 😉
|
|
|
#1716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratulacje! Dziewczyny, które rodziły w DE. Co myślicie o porodzie w wodzie? Czy któraś z Was może rodziła w ten sposób? Albo na tej "linie" co wisi w sali porodowej? Lekarz bardzo zachwalał, dużo czytałam o plusach i minusach, no i mam dylemat bo nie wiem jak ze sterylnością tego wszystkiego.. Bo tam jednak woda z krwią no i same wiecie.. Z kolei wizja zmniejszonego bólu i łatwiejszego porodu to duża zachęta
Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-03-14 o 14:42 |
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaczelam rodzic corke w wodzie ale bylo mi niewygodnie i woda zamiast lagodzic bol go bardziej nakrecala i poprosilam o wyjscie i chodzilam po sali az do finalu....
Z synem nie bylo szans bo ledwo wdrapalam sie na loze i juz byl 😛
|
|
#1718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki A to pierwsze? Bo u mnie tak Ja 19 tydzień Zamów sobie pakiet dla mam z Folio bezpłatny. Fajny pamiętnik Mein baby Bauch , porady żywieniowe, płyta z ćwiczeniami i theraband. Bardzo fajne to jest i za darmo
|
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Та еще штучка ^^
|
Dziękuję dziewczyny
To bedzie nasze pierwsze zamówię sobie ten poradnik dziękuję Emenyx to juz niedługo połówkowe poród w wodzie najbardziej mi nie pasuje, ze wzgledu na zabarwienia w wodzie które się pojawią w trakcie porodu...
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej naturalna pozycja dla kobiety to stojąca. Z wygody dla personelu, kładzie sie matke na łóżko
w wodzie poród ok, ale niech ktos doświadczony odbiera poród, a nie, że raz na dwa miesiące klinika ma taki incydent...
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
W Niemczech mozesz rodzic jak chcesz nikogo nie klada...moja kumpela urodzila corke na czworakach na podlodze 😉
Mi akurat na lozku bylo wygodnie ale ja 3-4 razy musialam przec i dzieci na swiecie byly 😉
|
|
#1723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj możesz sobie zamówić http://www.steripharm.de/mein-babybauchbuch.html oprócz pamiętnika jest płyta pilates dla ciężarnych - wczoraj z nią ćwiczyłam , tabele z poradami żywieniowymi, taśma theraband do ćwiczeń i pamiętnik karmienia.
|
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Zadomowienie
|
awgusta gratuluję brzuszka
![]() emenyx moja siostra właśnie zaczyna 7 miesiąc i nie zna płci, bo się dzidziuś na każdym usg odwraca plecami. Także ten, chyba będzie porodowa niespodzianka :P Mam do Was takie ogólne pytanie - robiła któraś z Was, albo może Was mężowie/faceci Fernstudium tu w Niemczech? Konkretnie chodzi mi o studia na DIPLOMA Private staatlich anerkannte Hochschule. Bo mają kierunek, który mi bardzo wpadł w oko, ale nie wiem jak z jakością takiej nauki i jak na to pracodawcy patrzą później. U mnie rozbija się o "branżę" przedszkolną, ale chętnie poczytam też o wszelkich innych. Może być przez pw jak ktoś woli
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jestem ciężarówka w Niemczech, aktualnie leci mi 17 tydz
Powoli zaczynam sie denerwowac tym calym wyborem szpitala itp.. co mam tam pojechac i powiedziec '' wybieram Was?'' :S
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
u mnie juz 32 tc, nawet nie wiem kiedy to zlecialo..
|
||
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie wszędzie tak jest.
|
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, macie juz lozeczka? ja sie tak rozgladam, ale sama nie wiem...
chcialabym takie,aby od dolu byla polka na jakies pieluchy etc. bo na poczatku caly dol jest wolny. Znacie SZUMISIE? widzialam na jednym blogu i na youtube i sie zastanawiam, czy to jest takie dobre, jak zachwalaja. cena tez spora... Dziala to naprawde na uciszenie malca? Nie psuje sluchu? http://whisbear.com/index/index z kocykiem prawie 300 stowy kosztuje .... |
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szumisia nie miałam, dźwięk z suszarki z yt wystarczał zupełnie. E inne co miały to zachwalaly ...
A w trasę lub na spacerach używałam aplikacji babysound jakoś tak się to nazywało. Jestem świeżo w temacie bo rodzilam nie cały rok temu 😊 w Niemczech
|
|
|
#1730 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
Lambada: o szumisiach wiem dopiero od 2-3 dni. Rowniez bialy szum i nagrania z YT to dla mnie nowosc, dlatego szukam i pytam
Przejrzalam Ikeowe lözeczka. maja fajne z szufladami, ale 200€ kosztuja do tego przebierak i tez 170 €, drogo. Tylko dlatego ze maja szufladki...o tych pisze: lozeczko http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/S59032438/ i przewijak http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/S69047161/ Widzial ktos cos podobnego, ale taniej? |
|
|
|
|
#1732 |
|
Konto usunięte
|
Jezeli zalezy Ci na mniejszych kosztach to polecam Ebay Kleinanzeige czy Kinderflohmarkt
ja w ten sposob duzo pieniazkow zaoszczedzilam, udalo mi sie upolowac piekny wozek -Hartana 7 miesiecznego w super stanie, czy fotelik maxicosi. Od jednej pani kupilam mnostwo ciuszkow markowych w folii jeszcze tez tanio.. Bardzo duzo mieli ofert na przewijaki i lozeczka bo kazdy ma np. 1 dziecko i pozniej chce sie pozbyc wiec serio poluj my z mezem to wrecz w szoku bylismy w jakim stanie to wszystko jest, no i ze udalo nam sie tyle zaoszczedzic
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli niczego nie znajdziesz to mozesz tez kupic nowe i pozniej odsprzedac. Sama tak robie jak mi sie jakis mebel z Ikei znudzi i odzyskuje zazwyczaj okolo jedenej trzeciej do polowy oryginalnej ceny. |
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1735 | |
|
Work, work, work
|
Cytat:
![]() To do nas dzwonią na stacjonarny z różnych firm jakieś automaty. A raz nawet mieliśmy odwiedziny pań ze Świadków Jehowy, oczywiście panie z Polski tutaj mieszkające
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy podpisywaniu umowy na telefon warto wybrać opcje, ze nie chcemy aby nasze dane były przekazywane dalej oraz odmówić wpisu do ksiazki telefonicznej. Wtedy nie będziemy nękani przez żadne call-center i inne badziewia. My to mamy i nikt do nas nie wydzwania
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 | ||
|
Work, work, work
|
Cytat:
![]() Teraz na to wpływu nie mieliśmy... Dziś idziemy do o2 zobaczyć co i jak, bo fajną ofertę na telefon i internet znaleźliśmy u nich przez check24.de, tylko nie podoba nam się okres czekania na aktywację (ok. 3 tygodni) ![]() Cytat:
To dobry sposób aby zniwelować koszty podróży. Sami się ogłaszamy jak jedziemy do PL/DE i też już kilkakrotnie korzystaliśmy z opcji zabrania się ![]() Miał ktoś do czynienia z kuchniami firmy Respekta?
||
|
|
|
|
#1739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez czasami kogos zgarniamy do lub z pl. i poki co spoko ludzie nam sie trafiali. Edytowane przez Kendra66 Czas edycji: 2016-03-21 o 20:14 |
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

Wygląda na to, że jeden ma prawo przez 3 strony wałkować temat prawa jazdy, a drugi 2 razy poruszy temat najważniejszy chyba w obecnym czasie i jakieś śmieszne pretensje się pojawiają.

Co opinia to inne zdanie ... Ale to fakt, ze w zatłoczonym mieście możemy wiecej sie trucizn nawdychac niż z lakieru czy zmywacza...