|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Cześć no taras trochę rozleniwia ale czasem fajnie mieć żeby na chwile wyjść. Częstot ttez Młodą do lezaczka a sama coś na grzadkach sobie porobie.
Młoda o 5 się już kręciła wiec od 6 juz na nogach. Teraz 1 drzemka a ja kawę pije. Ala a nie masz gdzieś na dole strony " wygląd klasyczny" albo "wróć do poprzedniego widoku" ? |
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Monia hehe wszystko ma swoje plusy i minusy
![]() my już też pobudka. zaczęła się kręcić to jej daliśmy butle przez sen żeby spala dalej. a ona się rozbudzila więc będzie pewnie marudna dziś bo zawsze wstaje koło 9. ja też mam wygląd normalny
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tak jak Ala, wolalabym tutaj pisac bo jest porzadek i latwiej nadrobic tym majacym mniej czasu na pisanie. No i sentyment wizazowski...
Plusia fajnie ze trafilas na dobrego pediatre ktory nie wepchnal Cie w mm tylko dal szanse kp i wiedzial jak postepowac. To duzy plus dla niego Monia Mi tez taras odbiera checi spacerowania zwlaszcza ze u nas niby wies a jezdza autami jak szatany... zero pobocza itd. Po prostu sie boje. Jak juz idziemy na spacer to za dom na pola, ale tam wozkiem telepie, wiec uzywamy chusty. No i te upaly po prostu zwalaja z nog... jeszcze jak moj klusek wazy ponad 8 kg to juz ciezko jest tak po prostu go dzwigac.
|
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ruch okropny i mimo ze jest chodnik to boje sie czasem nawet przechodzic na druga strone jezdni a poza tym tras do chodzenia nie mam zbyt wiele a parku tez nie ma wiec ile mozna chodzi w kolko po wsi, wole pochodzic wokolo domu albo po prostu posiedziec na tarasie...
|
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Konto usunięte
|
monia ja też lubie poranki z kawą
taka chwila dla siebie Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
hope- dla mnie też tu większy porządek. łatwiej cofnąć do czegokolwiek.
ehh mi takich lekarzy tu brakuje.
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
Jak mi sie chce spaaac, mala dzisiaj w movy stwierdzila ze malo bedzie spala. Spala jak sie do niej tulilam, tylko sie odsunelam i sie budzila, a mi juz wszystko dretwialo, no i co 1,5 h cyc a o 5 juz koniec spania. Teraz spi juz 50 minut ale zaraz pewnie wstanie. Chyba ten nieszczesny skok dalej trwa. A tak ladnie juz spala z jedna pobudka
o tak taras to cudo. Dzisiaj przyjechalismy do rodzicow a tu maja ogromny ogrod, krzewy hamak, chustawka altana duzi zieleni ehhh kiedy my zaczniemy sie budowac? Dzialka jest ale pichlonela cala kase, teraz trzeba odkladac. Poki co gniezdzimy sie w mieszkaniu w warszawie. Tak z pediatra to nam sie udalo. Bo nie chcialam rexygnowac z kp. Ale np. Moja kolezanka jak dziecko mialo takie objawy to sama odstawila i sama kupila jakies mm bez konsultacji z lekarzem. Maly czlowiek sie obudzil, odezwe sie przy nastepnej drzemce czas na marcheweczke
|
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
plusia- ale fajnie.. to sobie tam odpoczniecie.
też bym chciała mieć chociaż jakąś działkę ja teraz mojej cyca daje . zachowanie normalne ale kurde kupy dalej takie brzydkie. dlaczego?
|
|
#1719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Moze po prostu takie ma i juz. Ja nigdy nie chcialam porownywac do innych. Bralam to co dla niego typowe jako punkt odniesienia i ewentualne odstepstwo od normy by mnie martwilo. Mysle, ze skoro sie dobrze czuje to ok. Ja wlasnie swojemu mialam dac najpierw swoje odciagniete a potem mm, bo lubie mu dac zjesc przed snem, wtedy lepiej i dluzej spi. A tak to mi sie budzi. A on zasnal po moim zanim zdazylam przygotowac mm... oby pospal, bo mam do wydania obiad na 10 osob i trza to ogarnac... |
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas jest udowodniona mocna alergia na mleko krowie, ale mam podejrzenie że coś jeszcze nam miesza. Gdyby nie ta alergia miałabym takie pogodne rozgadane dziecko. A tak po takich dniach jestem nią masakrycznie zmęczona, mimo że kocham ją najbardziej na świecie.
|
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
My juz po obiadku, dzis byla kalarepka z hippa i jabluszko, smakowalo ze az mruczala
tak na lekko, z racji upalu darowalam jej miesko i manne. Ostatnio moje dziecko zasmakowalo w wodzie, jestem w szoku bo do niedawna nie chciala pic a teraz odkad pije z kubka treningowego to az krzyczy na mnie zeby dac jej wiecej ![]() Madzia i Hope to moze powrot na wizaz ![]() Madziu zgadzam sie z Hope, jezeli Julcia dobrze sie czuje i nie boli ja brzuszek to moze kupki takie po prostu ma, jezeli jej zachowanie sie nie zmienia, bawi sie i jest pogodna to powinno byc w porzadku ![]() Plusia korzystaj i wypoczywaj u rodzicow
Edytowane przez monnnia80 Czas edycji: 2015-07-04 o 13:06 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedactwa kochane... Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
hope- aj Ty jesteś taki mój Anioł Stróż
![]() biała- oj to u Was też nieciekawie ale wy kp? u nas zmian skórnych nie ma . to znaczy ma takie jakieś blade kropki ale w tej pogodzie to ja nie wiem czy alergia czy potowki. monia- a moje wodę kiedyś lubiła a teraz właśnie nie chce aj. mi się też tu wygodnie pisze
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
Ja to tu u Was baardzo rzadko... Z doskoku...Wyczytałam ze macie kubeczki treningowe. Jakie? Bo ja nie wiem na jaki sie zdecydowac
|
|
|
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
Emdzik - dzialke mamy od 1,5 roku bo kupilismy zaraz po slubie. Ale serce boli ze nic tam nie robimy. Tak bardzo juz chcialabym miec swoj domek i ogrodek.
Hope - masz racje nie ma co porownywac, bo to oszalec mozna. Ja tak wszystko porownywalam na poczatku to maz juz ze mna wwytrzymac nie mogl bo panikowalam Biala - a moze jest uczulona na jajka jeszcze? Moja miala wlasnie wysypke jak zjadlam nawet jedno jajko, ale juz jej przeszlo. Ale 3 miesiace unikalam jajek. Wysypka byla na buzi, dekoldzie i za uszkami. Monia - moja wody wlasnie nie cce wody, mam nadzieje, ze tez w pewnym momencie polubi. W ogole ma problem z piciem z butelki, za bardzo nie potrafi, tylko piers zawsze pije. Smoczka nigdy nie dawalam. A powiedzcie mi co to sa te kubeczki treningowe? Od kiedy. Je mozna wprowadzac? To sa takie z dziubkiem? Bo w szpitalu po cc przychodIzila pani logopeda i mowila zeby nie dawac maluchom niekapkow bo to zle wplywa na mowe. A powiedzcie mi, pytam z ciekawosci, u Was tez tak rzadko maluchy robia kupke? Odpoczne u rodzicow chyba jutro. Wlasnie obiad skonczylam robic, a oni sie szykuja na wesele tez bym sie pobawila, ale poki co tancze z mala na rekach przy esce
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez monnnia80 Czas edycji: 2015-07-04 o 13:58 |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Takie co to:http://allegro.pl/kubek-treningowy-1...504440543.html |
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
mi Aga poleciła z MAM perfect i kupiłam. on ma dwie końcówki w zestawie. i jest od 4 miesiąca.
moja robi codziennie średnio 1-2 kupki. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- gorąco jak mi źle nie lubię jak jest za gorąco.
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo babencje. Zagladnelam z ciekawości i duuuzo tu nas.
Kamcio się znowu zbudzil to nie poczytam osiwieje przez ten upał i zeby
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze tez tak kiepsko spia przez te.upały?
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Kamcio spal dziś 2 h przez cały dzień a wstał o 5.30 ( między 4-4.40) również nie spał.
Masakra
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
Moja o dziwo spi wiecej
dzis po obiadku spala dwie godziny, szok, az nie wiedzialam co mam z soba zrobic normalnie jej drzemki trwaja ok pol godziny...
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj sie ostatnio budzi taki miespokojny albo placzacy w nocy :/ nie wiem czy to jakis skok czy co. Dzis tez spal tylko 2h w sumie. Teraz spi w aucie. Jedziemy na lody i ogolnie przejazdzke. Moze mi to troche zrelaksuje mozg, bo to kiszenie sie w domu z dzieckiem tyle dni plus upal, plus nadchodzaca @ po prostu mnie dlawi i zlosci...
Ale, jak dobrze sie zanosi to za tydzien ide w tango w kumpelami
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
moja śpi w miarę normalnie ale jest bardzo marudna
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- hope miłych lodów
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaa tego tanga zazdroszcze... Mnie tez wyciagaja na potancowke jutro ale jak...
![]() Wlasnie moj tez kiepsko spi. Jakby zebral w kupę wszystkie drzemki to tez pewnie wyjdzie ze dwie godziny. A i teraz nie moze zasnac... Rewelacja :/ Kurcze musze polukac na te kubki. I jakis wybrać |
|
|
|
|
#1737 | ||
|
Zadomowienie
|
Monnia, my też rozszerzamy (baardzo powoli i ostrożnie), Natalka żywo zainteresowana dorosłym jedzeniem, czasem siadam z kanapkami obok niej na macie i aż głupio jeść tak się patrzy
![]() Cytat:
Cytat:
Plusia - moja N. też bezsmoczkowa (z jednym epizodem, kiedy to moja T. dała jej do possania jedenastoletni smoczek, najprawdopodobniej bez mycia tej kobiecie się zbiera, jeszcze kilka akcji i będzie miała widzenia z wnuczką tylko u nas ). Na forum karmienie piersią radzą przeskoczyć prosto z piersi na kubeczki, ewentualnie niekapki ale z twardym ustnikiem. Jajka (raczej) wykluczam, jadłam je podczas okresów kiedy młoda była bez objawów. Mocno podejrzane jest kakao i chyba tuńczyk.. Coraz mniej rzeczy do jedzenia zostaje. No, zrobiłam paznokcie i uciekam spać Jesteśmy dziś same, bo mój M. pojechał rozerwać się po męsku, czyli poczołgać w błocie, postrzelać, pobiegać i podyskutować przy czymś mocniejszym. Mam nadzieję, ze porządnie wypocznie, bo już od poniedziałku przejmuje opiekę nad Natalą a na wracam do pracy. I nie wiem czy bardziej się boję czy cieszę
Edytowane przez biala17a Czas edycji: 2015-07-04 o 23:59 |
||
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale upal, Mala juz nie chce jesc, chce tylko pic, w domu mielismy juz wczoraj 27 stopni, masakra jakas, w ogole nie wychodzimy po 11 i kisimy sie w czterech scianach, niech juz sie skoncza te upaly brrr
|
|
|
|
|
|
#1740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko wracasz do pracy. Cytat:
Nam tez daje w kosc upal wiec rozumiem co czujecie :/ Jeej gdzie byliście? ![]() Moj od 6 dzis nie spi. Ja nie wiem skad ma tyle sily :/ Mi juz sil brak a On ciagle albo sie drze albo marudzi... Booooshe daj mi sily
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

ruch okropny i mimo ze jest chodnik to boje sie czasem nawet przechodzic na druga strone jezdni a poza tym tras do chodzenia nie mam zbyt wiele a parku tez nie ma wiec ile mozna chodzi w kolko po wsi, wole pochodzic wokolo domu albo po prostu posiedziec na tarasie... 

U nas jest udowodniona mocna alergia na mleko krowie, ale mam podejrzenie że coś jeszcze nam miesza. Gdyby nie ta alergia miałabym takie pogodne rozgadane dziecko. A tak po takich dniach jestem nią masakrycznie zmęczona, mimo że kocham ją najbardziej na świecie.

Ja to tu u Was baardzo rzadko... Z doskoku...

). Na forum karmienie piersią radzą przeskoczyć prosto z piersi na kubeczki, ewentualnie niekapki ale z twardym ustnikiem.