|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Cytat:
![]() Cytat:
Dla jednego mało to będzie 2 tys, dla innego mało to będzie 5 tys. a dla innego 10 tys.A odpowiadając na to pytanie - jeśli facet zarabia mało ale ma perspektywy na rozwój i plany i ambicje to dlaczego nie? To jest dość złożona sytuacja. Mogła się mu powinąć wcześniej noga i musiał szukać jakiejkolwiek pracy, może to przejściowa sytuacja. Ciężko oceniać po fakcie samych zarobków. Natomiast jeśli ktoś mało zarabia, dobrze mu z tym i nie ma zamiaru nic z tym robić no to dziękuje bardzo Nie chce się bać że do 10-tego nie starczy. Oczywiście takie same wymagania mam co do samej siebie, nie wyobrażam sobie żebym miała być na utrzymaniu mojego partnera. Zdaje sobie sprawe z tego że w sporej większości kobiety zarabiają mniej, z czym też zbyt komfortowo mi nie jest ![]() Pewnie że byłoby trafić na chodzący ideał, dobry zawód, dobre zarobki - ale nie oszukujmy się, w tym kraju nie jest tak łatwo o dobrą prace
Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2015-09-10 o 21:13 |
||
|
|
|
#1712 | |
|
Raczkowanie
|
Uchyl rąbka tajemnicy i wymień kilka tych cech...
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Oczywiście możliwości jest dużo. Natomiast tak jak już zostało napisane, ktoś na kasie, czy szeregowy pracownik tesco raczej nie jestem ogarnięty zawodowo i to potwierdzam choć ja osobiście mógłbym być z taką kobietą. Pełna zgoda co do "mało". Każdy ma swoje mało które też się z wiekiem zmienia, wiem po sobie. To ile to są dla Ciebie te dobre zarobki? Ja trochę też statystyką operuje, jak ktoś zarabia powyżej średniej to chyba źle nie ma. Tak przynajmniej podpowiada rozsądek. Natomiast oczywiście nijak sie to ma do mnie osobiście. Edytowane przez SamiecWroc Czas edycji: 2015-09-10 o 21:22 |
|
|
|
|
#1713 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny,poradzcie jak byscie wybrnely z tej sytuacji?
poznalam niedawno chlopaka,ktory jest znajomym mojej kolezanki. jest bardzo symatyczny, ale nie w podoba mi sie i nie czuje do niego nic poza sympatia. po poznanniu sie zaprosil mnie do znajomych na fb i gadalismy kilka razy na czacie. w pierwszych wiadomosciach wszystko wydawalo sie byc jak najbardziej w porzadku, rozmowy byly czysto kolezenskie. ale ostatnio zaczal zachowywac sie dziwnie, chcial moj nr telelfonu, teraz chce umowic sie na spotkanie, co chwile robi jakies dziwne aluzje z podtekstem. jak powinnam powiedziec mu ze nie umowie sie z nim na spotaknie ale za to chetnie popisze na fb bo dobrze mi sie gada ale po kolezensku? czuje ze jak napisze mu to co mysle, to wykreci kota ogonem i stwierdzi ze zle odczytalam jego zamiary i mam za duze mneimanie o sobie bo wcale ze mna nie kreci.... jak z tego wybrnac? nie chce sie osmieszyc i zrobic mu przykrosci.mamy wspolnych znajomych i nie chce stwarzac nieprzyjemnych sytuacji w przyszlosci jesli kiedys sie spotkamy (bedzie nieprzyjemna atmosfera po tym) ale skoro nagle podczas rozmowy zaczal proponwac np ze umyje mi plecy (kiedy szla,m sie kapac) to chyba nie jest czysto kolezenski zamiar? takich dziwnych stwierdzen bylo wiecej, ale nie bede wszystrkiego wypisywac. wydaje mi sie ze jak kogos traktuje sie jak kolezanke to tak sie nie pisze.. a moze umowic sie na spotkanie ale wczensiej zaznaczyc ze to czysto kolezenski spacer/piwo |
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lenia bym nie zniosła nigdy w życiu.
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobre zarobki? Powyżej średniej to dla mnie bardzo dobre zarobki I znam niewiele osób, które takie mają, na palcach 1 ręki mogłabym policzyć.Dla mnie dobre zarobki to takie, że stać nas na wynajęcie czy zakup mieszkania i spłacanie dajmy na to raty hipoteki, nie musimy przesadnie oszczędzać i stać nas też na swoje własne przyjemności Kwotami myśle, że tak naprawde nie ma sensu operować.
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Ale to nie jest zwykłe lenistwo, powiedziałbym że niezwykłe
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci nie przepadaja az tak za kobietami, ktore zarabiaja duzo, a jak juz wiecej od faceta to faceta nie ma
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
a to tak się da?
![]() mi chodzi o uczciwa prace
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Uczciwa, uczciwa, da się da. |
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1725 |
|
BAN stały
|
Mi by nie przeszkadzało. W sumie to bardziej logiczne bo więcej kasy kobiety raczej wydaja na Siebie. Ciuchy, kosmetyki. A facetowi wystarczą 2 pary spodni i para butów :V
|
|
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Do czego konkretnie się odnosisz bo nie wyłapuje z kontekstu, na swoją obronę mam to że już trochę zmęczony jestem i robi się późno.
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę gotować. mogę sprzątać. ale nie wyobrażam sobie żeby facet mi czasami nie pomógł, np. nie odkurzyl albo nie pozmywal. jak dla mnie to już nawet nie lenistwo a chamstwo.
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś czytałam takie badania,które pokazywały, że jak facet nie inwestuje w związek finansowo to trudniej się angażuje. Inna sprawa, że u facetów oksytocyna zaczyna się wydzielać dopiero pod wpływem zazdrości i rywalizacji z innym mężczyzną o tą samą kobietę, a u kobiet pod wpływem seksu, więc jak kobieta jest zbyt nowoczesna, wyzwolona, samodzielna, nie flirtuje z innymi i jeszcze za siebie płaci to facet ma problem z zaangażowaniem się w taki związek. Wiem, że to brzmi niedorzecznie, ale tego dowodzą różne badania z psychologii społecznej. Serio. Mam taką koleżankę, wieczną singielkę. Przypominasz mi ją. I u niej właśnie schemat wygląda tak, jak mówią te badania. Ona jest zbyt samodzielna, więc każdy facet prędzej czy później daje sobie spokój i odpuszcza.
|
|
#1729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facetowi trzeba dac sie wykazac, a kobieta powinna nauczyc sie dawac mu taka mozliwosc ![]() Przeciez facet moze raz postawic, a Ty kolejnym razem. Mi by bylo glupio, gdyby facet non stop placil ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
Odnosnie ostatniego akapitu to w pelni sie zgadzam. Kiedys tez bylam taka hop siup zosia samosia, co to mi facet nie byl do niczego potrzebny taka to ja bylam samowystarczana, harda i w ogole Ale na szczescie z wiekiem mi sie poodmienialo i jakas tam doza ustepliwosci sie we mnie pojawila ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Nie wszyscy: z zalozenia czy z praktyki ? Bo rozne tutaj sa teorie, a jak przychodzi co do czego, to faktyczne reakcje sa nieco odmienne, jak pozniej pokazuje zycie
|
|
#1730 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie osobiście kwestia zarobków to trochę taki mit. Ja bym chciał, aby moja kobieta fajnie zarabiała bo to w jakimś stopniu oznaczałoby, że w jakimś stopniu też realizuje się w swojej pracy, jest w tym dobra -> względnie szczęśliwa. Poza tym, koszty życia mam z roku na rok coraz większe i tak naprawdę gdzies podświadomie czuję narastającą presję. Jak mieszkałem z rodzicami to pewnie i 1000 zł mi wystarczało, aby się utrzymać i normalnie funkcjonować. Teraz zaś potrzebuję dużo więcej. Pieniądze zarobione przez kobietę byłyby typowym "czystym zyskiem". Okej, może to też trochę kwestia psychiki, ewentualnych kompleksów, że np. w domu nigdy się nie przelewalo - wtedy może faktycznie facet nie czuje się najlepiej i może ma wrażenie, że jest na czyimś utrzymaniu. Natomiast jak ktoś normalnie ogarnia to wydaje mi się, że nie ma problemu z tym, że kobieta zarabia porównywalnie, czy więcej. ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem w powaznym zwiazku od 1,5 roku a nie przez całe życue. Chyba troche zły wniosek wyciagnełaś z mojej wypowiedzi JA nigdzie nie napisalam, że w ogóle nie pozwalam na to żeby facet za mnie płacił. Tak samo pozwalam na wykazywanie sie w wielu innych kwestiach.owszem mam uraz i jest mi głupio bo jakiś czas tenu usłyszałam, że jestem darmozjadem i żeruje na czyichś pieniadzach co jest kompletna bzdura. Dlatego jak sie z kimś spotykam to co jakiś czas ja płace nie sadze żeby to był powod mojego bycia bez faceta.Nie ma żadnego powodu, nic nie jest ze mną nie tak. po prostu nie pojawił sie jeszczs odpowiedni, z ktorym bym sie dogadała już na amen ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
raz na jakiś czas musze sie zrewanzowac bo nie chce zeby facet ciagle placil.Tak samo nie chce w przyszlosci zeby facet mi mowil ze za duzo wydaje na siebie. dlatego sama dla siebie chce zarabiać wiecej. Ostatnio jak sie widzialam z kumplem i sie wlasnie.nabijalismy z tego podejscia bo mowilam ze nastepnym razem moja kolej i ja kupuje piwo to stwierdzil ze to w sumie plus, ze dobrze dawac do zrozumienia facetowi ze to nie o kase chodzi.
Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2015-09-11 o 07:13 |
||
|
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie mozna wysnuc wniosek, ze jak facetowi bedzie zalezalo to takie kwestie nie beda mialy znaczenia. Tylko jak taka taka kobieta ma nabrac znaczenia, skoro on juz w przedbiegach ja sobie odpuszcza , nie poznajac jej zbyt dobrze? W teorii to nic nie ma znaczenia i wszystko to mit ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
A jak myślicie na co facet najbardziej zwraca uwagę przy wyborze partnerki ?
|
|
#1734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Usposobienie (czy sprawia wrażenie osoby miłej, sympatycznej). 3. Sprawy łóżkowe (np. czy po rozebraniu wygląda tak ładnie jak w nim - wielu facetów się zawodzi różnicą między wyobrażeniami a rzeczywistością). 4. Osobowość, charakter generalnie. 5. Marzenia, obawy, plany na przyszłość. Większość poprzestaje tylko na trzech pierwszych punktach, niestety, niektórzy nawet tylko na pierwszym i trzecim. |
||
|
|
|
#1735 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na wcześniejszej stronie padło pytanie czy 30 lat to magiczna granica. Moim zdaniem tak, po jej przekroczeniu przez kobietę gwałtownie wzrasta ryzyko chorób genetycznych u dzieci. Kolejne stwierdzenie było, że nie każdy chce dziecko. Jak ktoś nie chce, dzieci to nie ma sensu za bardzo nastawiać się na stały związek. Wystarczy być ze sobą po prostu do póki jest fajnie. Taka znajomość to bardziej ff niż związek. A bzdura, że 16sto latkowie mają lepsze nasienie niż 30sto latkowie jest genialna ![]() Pada też pytanie o problemy z zajściem w ciążę. Słusznie zauważacie, że mają one wiele przyczyn, ale z wiekiem się nasilają. Więc lepiej jak kobiecie bliżej do 20-stki niż do 40-stki. |
|
|
|
|
#1736 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym nie wiem, jak Ty sobie wyobrażasz takie planowanie wszystkiego w uzależnieniu od wieku. Jeśli poznasz fajną dziewczynę w wieku 26 lat i przez 4 lata nie zajdzie w ciążę to ją zostawisz, bo istnieje ryzyko, że dziecko urodzi się z jakimiś wadami, nieidealne, niedoskonałe? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1737 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale uważam że by mi to nie przeszkadzało tak samo jakby zarabiała dość mało. Na pewno by mi przeszkadzało jakby była przez to bardzo zadufana w sobie albo np zarabiając mało zakompleksiona, nieudolna, ale same w sobie zarobki nie. Cytat:
28 lat, dzięki. |
|||
|
|
|
#1738 |
|
Konto usunięte
|
Jeżeli dwoje ludzi nie chce miec dzieci i są w tym zgodni, to co stoi na przeszkodzie do stworzenia związku? Posiadanie dziecka nie jest warunkiem niczego.
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałem dziewczynę pedantkę, ale jakoś się dogadywaliśmy, dla mnie normalne jest że się sprząta mieszkanie na zmianę. Czy raz jedno raz drugie coś gotuje ( albo razem ), etc. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

Faceci nie przepadaja az tak za kobietami, ktore zarabiaja duzo, a jak juz wiecej od faceta to faceta nie ma