![]() |
#1711 |
Konto usunięte
|
Dot.: Gdzie znajdę w Krakowie? cz. 2
Tak, nawet przy kupowaniu garniaka nie dostaje się go od razu w sklepie, przed oddaniem jest wysyłany na przeróbki. Jednak nie będę polecać sklepów, w których kupowaliśmy, bo za każdym razem pękło ponad tysiąc.
Z kolei szwagier jest fotografem ślubnym i potrzebuje kupować garniaki trochę częściej - z poświęceniem tarza się po podłodze, opiera o mury, ściany, tak że garniaki częściej mu się niszczą, a skoro musi kupować je częściej, to wychodzi z założenia, że nie będzie przecież przepłacać ![]() Polecał nam sklep Lavard, zwłaszcza w okresie okołostudniówkowym robi sobie zapasy. My kupowaliśmy latem, jednak promocja "weselna" była nieduża, z 1300 na 1100 (jeśli dobrze pamiętam). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
cat lady
|
Możecie polecić jakiś fajny sklep z materacami w krakowie lub okolicach?
Byłam w ikei, jysk, agacie, małych sklepach na zakopianskiej obok zakopianki. Nigdzie nie bylo niedrogiego (~1k, juz calkiem max 1,5 za 160), naprawdę wygodnego materaca (miękki!), a przez neta to loteria, literka literce nierowna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupując weź poprawkę na temperaturę. Swój materac kupowałam jesienią, w sklepie było chłodno bi materac wydawał mi się twardy. W temperaturze w sypialni, czyli ok. 10°C wyższej niż wtedy w sklepie jest miękki. Dotyczy to zwłaszcza materacy piankowych, dostosowujacych się do kształtu ciała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
a ja odwrotnie,poszukuje twardego materaca, byliśmy w koło jedynie i w sklepie w galerii Bronowice z materacami
![]() jak znacie sklepy z porządnymi materacami, gdzie można wypróbować to będę wdzieczna za namiary ![]() ![]()
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2017-03-21 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kupiliśmy materac wellpur jakoś w grudniu w sklepie Jysk i póki co jesteśmy bardzo zadowoleni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
My też twardego poszukujemy, ale coś nie możemy się zdecydować... Wszystkie wspomniane tu miejsca odwiedziliśmy. I jeszcze gdzieś w Modlniczce byliśmy w okolicach K'Witka. W Jysku bywają porządne przeceny. Podobno gdzieś na Azorach jest jakiś niepozorny dobry sklep.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
właśnie trudno o twardy, jeszcze w mani spania byliśmy w katowicach ale tez takie sobie te materace..z jyska nie chcę, słyszałam słabe opinie
![]() damdalena o! muszę pogrzebać za tym sklepem na Azorach ![]()
![]() |
![]() |
#1719 |
cat lady
|
Ciekawe, widac że faktycznie w obie strony ponad normę ciężko coś znaleźć😀 dla mnie większość h2 zbyt twarda, ale na boku sypiam i muszę mieć miękko albo cała obolała.
Dziekuje za wskazówki, sprawdzę te wymienione sklepy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was robiła sobie w Krakowie brwi metodą microbladingu itp.?
Możecie polecić jakiś salon? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, chodziła ktoras z was na naukę jazdy do stacha?
chcę by instruktor pojeździł w moim samochodzie i pomógł mi skorygować "byki" które wykonuję ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- ja robiłam, jak coś pisz pw
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Konto usunięte
|
sklep z materacami na Azorach to pewnie chodzi o Selene materace
ul.Conrada 79 (obok stacji BP, w pasażu za Lidlem) http://selene.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;72390857]sklep z materacami na Azorach to pewnie chodzi o Selene materace
ul.Conrada 79 (obok stacji BP, w pasażu za Lidlem) http://selene.pl/[/QUOTE] byłam tam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1724 |
cat lady
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;72390857]sklep z materacami na Azorach to pewnie chodzi o Selene materace
ul.Conrada 79 (obok stacji BP, w pasażu za Lidlem) http://selene.pl/[/QUOTE] Nie wiem czy to o ten chodziło, ale ja ostatecznie tam kupiłam, polecam, niezły wybór jest i różne ceny😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Poleci mi ktoś jakaś dobra kosmetyczkę od brwi? Mam 2 miesiące do slubu, a poprzednia po roku współpracy, spieszac się zmasakrowala mi brwi i jedna zaczyna mi się sporo dalej od nosa niż druga. Chce je zapuścić przez ten miesiąc i od nowa uregulować, ale nie przezyje takiej masakry tuż przed ślubem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o materace, to polecam mały sklep na krowoderskich zuchow obok skarbowego.
LadyChatterbox polecam Anię Filip z face and body Institute oraz Kasię Milczyńską z Moss, obie robią rewelacyjnie brwi. Ostatnio Ania naprawiła mi to, co sama spaprałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny - będę się przymierzała do przeprowadzki do innej dzielnicy (z Kazimierza do...) tylko nie do końca jestem zdecydowana w jakie okolice uderzać. Może macie jakieś doświadczenia lub pomysły - wstępnie określiliśmy z TŻ albo Czyżyny, albo Zabłocie.
Tż musi dojachać do pracy do huty a ja mam biuro prawie przy rynku - sądzimy, że taka okolica może być komunikacyjnie w porządku. Chcielibyśmy znaleźć mieszkanie w bezpiecznej okolicy (odkąd mieszkamy na Dietla już kilka razy wzywalismy policje), z miejskim ogrzewaniem (mamy obecnie gaz, potrafimy dopłacać nawet 1000 zł wyrównania) fajnie jakby było miejsce gdzie postawić samochód (chyba nie muszę wspominać jak to wygląda na Kazimierzu ![]() Macie jakieś doświadczenia, gdzie w Krakowie żyło Wam się najlepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 |
Rozeznanie
|
Polecicie jakiś sklep optyczny w którym będzie duży wybór okularów przeciwsłonecznych? Potrzebuje kupić dobre okulary, tylko mam problem z doborem ramek bo mam wąską twarz. Odpadają sklepy typu TkMaxx, tam okulary zawsze są porysowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Mnie też. Ale dojazd do Huty średni. No chyba,że własnym samochodem to wtedy ok. Do centrum jakieś 15 minut, do pół godizny z buta jak ktoś chce na piechotę. Albo rowerem miejskim teraz też można jak ktoś lubi.
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Tez mieszkam na Krowodrzy i bardzo mi się tu podoba, o wiele bardziej niż w okolicach miasteczka AGH. A do Huty o ile jest auto dojazd świetny.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W nowych blokach prawie zawsze jest opcja wynajęcia miejsca w garażu podziemnym. W starych też bywają miejsca przy bloku, ze szlabanem, ale tutaj trzeba by się zorientować. Moja koleżanka mieszka na zwykłym osiedlu i nigdy nie ma problemu ze znalezieniem miejsca (miejsca postojowe za szlabanem, więc obcy nie mogą parkować). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie również polecam Krowodrzę, ja mieszkam obecnie w jednej z bocznych ulic Wrocławskiej, okolica świetnie skomunikowana, bo i autobus pod blokiem i niedaleko Kleparz z którego odjeżdżają autobusy w praktycznie każdym kierunku, a jakieś minut od mieszkania linia tramwajowa, która również dojeżdża zarówno do centrum jak i na Hutę (2 tramwaje chyba?), ale tutaj z kolei jest problem z parkowaniem, bo mało miejsca pod blokiem a uliczki obok objęte są płatną strefą parkowania. Musiałabyś poszukać, bo nie mam pojęcia jak to wygląda w innych częściach dzielnicy. Ale patrząc na Wasze miejsca docelowe dobrym rozwiązaniem wydają się też Aleje Pokoju, na Hutę jak i do centrum nie jest tak daleko, zwłaszcza gdybyście brali pod uwagę część położoną jak najbliżej ronda Grzegórzeckiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny!
Jakby to ode mnie tylko zależało to wybrałabym Krowodrze, albo lepiej - Bronowice (Rydla wspominam cudownie), jednak przebicie się do Huty nawet samochodem będzie na pewno pochłaniało trochę czasu. Teraz kolejna sprawa - jak sądzicie jak szukać mieszkania? Widzę, że na gumtree ceny są niższe niż na portalach, które zajmują się nieruchomościami. Z drugiej jednak strony czuję, że to będzie droga przez mękę - mamy dwa koty i swoje meble, więc potrzebujemy mieszkania, które jest puste (kuchnia w zabudowie + ew jakas sofa/kanapa) a własciciel nie ma nic przeciwko posiadaniu zwierząt. Ogrzewanie miejskie i dwa pokoje (no wiem, szał). Czy, któraś z Was ma jakąś wiedzę na temat os. Avia? Jest tam sporo ofert, które wpadły nam w oko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;7255250 6]Mieszkam na Czyżynach i dobicie się do Centrum w godzinach szczytu jest dosyć kłopotliwe.. myślałam, że jak widziałam korki na Czarnowiejskiej, to widziałam już wszystko, jednak korki tutaj
![]() Serio? Mieszkałam przez około pół roku na Czyżynach niedaleko Carrefoura plus minus trzy lata temu i dla mnie to była najlepiej skomunikowana okolica chyba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.