![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz.IV
Aczka szkoda, że u mnie nie ma takiego outletu. Nawet dobrych lumpów już nie mam. Może Mikołaj przyniesie...
Miałam się tyle razy pytać i zapominałam. Jak jest ze smoczkami u waszych dzieci? U nas smoczek był tylko do zasypiania, sporadycznie do uspokojenia na spacerze. Od jakiegoś czasu Mała jak zobaczy smoczek to się go domaga, wsadza do buzi i z nim paraduje. Jak go nie widzi to jest ok, więc smoczki staram się chować, ale diablica czasem przyuważy. Nie bardzo chcę, aby używała go w zabawie, bo po co. |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
Olena mamy taki szary kocyk 😉 jak dla mnie niepraktyczny bo za wielki..
Jelonek u nas podobnie. Smoczek byl tylko do usypiania, a na spacerze to bez smoczka zasypiala. Tez chowam bo jak przyuwazy to ciągle by z nim chodzila. Z reszta ciagle któryś zgubiony wiec mamy dwa na wymianę 😁 A pajace w cubusie widziałam i smyku na 170cm 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Chyba też bym smoka ograniczała. Dzisiaj w osrodku zdrowia była dziewczynka - serio, koło 4 lat miała i Zatkana smoczkiem, biedna pogadać nie mogła, bo mama wciaz jej go wtykala. .
Ewka, jak brzuszek ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja t ma tendencję do dawania smoka na każdy kroku. Tlumacze jej zw ma nie dawać, zwłaszcza jak mala ladnie siedzi i sie bawi.. 😉 kurde no 4latka to przegięcie... A dziękuję, dobrze 😁 w środę bylam u normalnego gina mojego prywatnie i się okazało, ze ten na NFZ sie pomylil o centymetr w pomiarach 😁 Moj gin mi zalatwil na nfz ust genetyczne i test pappa - mam wskazanie ze względu na Zuzi nerki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
aczka ręce mi opadły!
ja się przyznaję że moja corka ostatnio więcej ma cumla w buźce przez zęby ![]() jak ma cumla to jest troche spokojniejsza ale jak ma lepszy dzien to daję tylko do spania ![]() ewka informuj nas co tam u Ciebie i dzidzi ![]() fotki brzusia tez mile widziane ![]()
#1718 |
Zakorzenienie
|
Hehhe Ewka bede 😊
Aczka a jak tam wyniki tarczycowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
![]() tz uderzyl w cos młotkiem i kawaleczek metalu wbil mu sie do reki jak przylozy magnez to normalnie trzyma sie reki kolega zrobil sobie to samo pojechal na IP i mu powiedzieli ze jak mu nie przeszkadza to aby z tym chodzil bo to trzeba robic operacje to nie takie hop siup... ![]()
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ninun też ma smoka tylko do spania ew jak gdzieś idę np do przychodni i wiem,ze będę chciała, żeby przez chwilę byla cicho ale pakuje do dzioba dopiero jak płacze Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2015-12-04 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Ewka, wynik 3,31 - w normie ale zawyzony. Teraz trzeba się do lekarza umówić
![]() Właśnie, chwal się brzuszkiem i w ogóle ![]() ![]() A to badanie to po co ? Ten problem z nerkami jest dziedziczny? Można jakos temu zapobiec jeszcze w łonie mamy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam dziś w szkole na "apelu", syn odbierał nagrodę i się przy okazji wyjaśniło dlaczego nie ma miejsca dla widzów na tych Jasełkach. Otóż derekcja tak rozplanowała dekoracje oraz scenę, że po posadzeniu uczniów zaostaje z 20-30 miejsc na widowni. Na ponad setkę (minimum!) krewnych i znajomych królika. No ale są 2 choinki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
baba, no wystrój ważniejszy niż widzowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to na co czekasz, kobieto ?! Umawiać sie ! 😊 Wskazaniem do badan prenatalnych na nfz (bo inaczej mozna odplatnie zrobic) jest wiek kobiety 35plus lub występowanie chorób genetycznych w rodzinie. No niby te nerki mogą takie być, ale nie musza.. A czy mozna zapobiec ..raczej wątpię.. Te badania wykrywają tez wady typu down, zesp Turnera itd.. Jak wrócę w czwartek z badań to dam znac co powiedzieli. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Aczka z reszta wiesz.. Usg genetyczne mialam 3 razy w 1 ciąży tyle ze na slabszym sprzecie. Napisali w opisie "nerki prawidłowej budowy, prawidłowo umiejscowione". I to nawet po 30tc tak pisali. A wyszlo jak wyszlo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
aha to prenatalne... kurczę, chcesz się decydować ? to trochę niebezpieczne dla płodu... może jeśli nie masz konkretnych przeciwskazań, to sobie odpuść... no nie wiem.
i bolesne badanie. Twoja decyzja 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Baba jakas tragedia w ogóle. Jaja sobie robią w tej szkole 😐
Moja tak samo stuka wszystkim o wszystko. Raz okragly klocek jej zakręciłam na styl "bączka" i teraz mala na podłodze rzuca z premedytacja i cala silą klockiem bo myśli ze będzie się krecil😁 |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
to ja chyba dramatyzuje .
![]() mama wie najlepiej co dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nie. Robię USG genetyczne czyli z wszystkimi pomiarami przeziernosci karku itd, i test pappa z krwi, normalne pobranie 😁 Zle chyba napisałam a Ty myślisz pewnie o amniopunkcji - czyli nakluwaniu wód plodowych itd? Tego nie robię, nie ma potrzeby 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
aaa no 😀 właśnie ! nie zgadalysmy się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
nie mogę znaleźć winnego. natłuszczam te placki i nic poza tym.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
na szczęście nie. Ale te które są, raz są czerwone a za chwilę takie szorstkie skórki starcza
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Aczka a banany? Mloda jak zje za dużo bananów to ma placki suche na udach..
jak raz w tyg soku sie napije plus jakies owoce z banankiem i tyle to jest ok, ale jakbym ze 3-4 razy w tyg jej podala to za duzo.. A to mala małpka jest, kocha banany ![]() ewka1368 któregoś dnia zagladniesz córce do buzi a tam bedzie komplet zębów ![]()
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-12-05 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Nudzę się na zajęciach, więc wam napisze wczorajszą rozmowę dziecka z Mikołajem:
D: Mikołaj, ty to masz brodę jak mój pradziadek. M: Tak? A to twój pradziadek jeszcze żyje? D: Jeszcze wczoraj żył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ost babcia pyta ''a co M taka zła'' a ja niewiem moze jej Osemki wychodza'' ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
namarelle, młody codziennie wcina banana. podobnie jak winogorno i gruszki.
W życiu bym nie podejrzewała banana. dzięki za info! ![]() jelonku, głupie pytanie Mikołaja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
Ostatnio Aczka pisała, że Jaś jadł naleśniki i wysłałam męża po mąkę i dodatki - wrócił do domu z mąka ryżowa i mówi że na opakowaniu są naleśniki i przepis - tak okropnych naleśników jeszcze nie jadłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie jadłam mąki ryżowej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Dodam, że z nutella - dawały rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.