|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
dziewczyny przestańcie z tym zoo, bo nie mogę
![]() ![]() ![]() to jest zzo, bo zoo to takie ze zwierzakami i śmiesznie się to czyta hahaha a odnośnie tych śpiworków do wózków, to mi przypominają kokon, w którym larwa motyla siedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dobrze, że byłaś u innego. Ja też jestem zadowolona, że zmieniłam ![]() Gratki wagi dzidziusia !!! ![]() Cytat:
- kaftanik, cienki pajac, grubszy pajac, kombinezon puchowy(taki dmuchany ![]() Jak dla mnie jak będzie koło zera do minus pięciu a u was jest ok 37;C to jest jednak 40 stopni różnicy. To i dla starego jest ciężko a co dopiero dla takiego kurczaka co miał 9 miesięcy ciepło... I mam to na uwadze, że to tylko wyjście ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu. Ekstra ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak wyżej- dla mnie za zimne. Jeśli będziesz miała jakiś ciepły koc z prawdziwego zdarzenia to wtedy ok. Cytat:
Zosienka- współczuję i mam nadzieję, że z tatą będzie ok ![]() Jeśli chodzi o becikowe- musisz mieć zaświadczenie, że najpóźniej od 10 tyg. ciąży byłaś pod opieką ginekologa. To jest jeden z wymaganych dokumentów. Zaliczyłam shopping- kupiłam 2 koszule do karmienia z IF. Stacjonarnie, przez neta byłaby ta sama cena. Jestem spokojniejsza. Dziękuję, że zapodałyście mi linka do tej firmy bo pewnie znów bym kupiła te z guzikami i użerała się z nimi ![]()
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
Ja przy pierwszym porodzie wzielam jakos po okolo 9h (rodzilam 20) ale nie dlatego ze nie chceli mi dac, ale chcialam urodzic bez. Jak poprosilam, to anestezjolog byl u mnie w przeciagu 10 min, jak sie wklowal nie poczulam zupelnie nic oprocz blogiej ulgi zaraz po ![]() Teraz tez bardzo chcialabym urodzic bez znieczulenia, ale czy dam rade? nie wiem, wiem ze wole miec spokoj psychiczny i wiedziec ze jak bol zacznie przekraczac moją granice wytrzymalosci to polozna zadba o to by mi ulzyc. w koncu dostaje za to ode mnie tysiaka ![]() EDIT: juz wstepnie gadalam z polozna ze pewnie ze chcialabym i tym razem sprobowac urodzic bez znieczulenia ale chce miec furtke, a ona na to zebym nie zakladala ze urodze bez, tylko lepiej w druga strone a pozniej sie najwyzej milo zaskocze ![]() Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2015-11-27 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Rozeznanie
|
Podobno w ciąży nie jest jeszcze u nas tak popularne jak w innych krajach. Po porodzie mam dostać drugi raz i jeżeli dziecko będzie miało rh + to kolejna ciąża na być na 99% nie zagrożona konfliktem. I gdyby u mnie kiedyś doszło do konieczności podawania krwi to tez będzie zmniejszone ryzyko wytworzenia przeciwciał, tak mówił lekarz..mam grupę 0rh- i tylko taka mogę dostać w razie potrzeby, a jest rzadka. Wiec ryzyko lepiej ograniczać.
Badzia987 dzięki, o tym to ja wogole nie myślałam. Ciekawe kto mi teraz wystawi jak tamta nie przyjmuje, a jestem teraz nie dość ze u innego lekarza to i w innym miejscu. Choc przecież moja karta jest tam nadal. Musze zrobić wywiad. Mam też w karcie ciąży wpisana wizytę w 7 tyg ciąży. Może starczy do wystawienia przez kogoś zaświadczenia,? Super skarbnica informacji dzięki Waszemu doświadczeniu mamusie😘
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-11-27 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co myślicie o takiej edytowalnej liście (jak lista wizyt) z wagą naszych maluszków? Fajnie byłoby śledzić to sobie w poszczególnych tygodniach
![]() Stworzyłam cosik takiego, ale nie wiem, czy będzie działać ![]() i czy da się to przerzucić na 1 stronę https://docs.google.com/document/d/1...it?usp=sharing ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- A tak poza tym muszę się pożalić... znowu ![]() Ostatnio mój tż stwierdził, że nie będziemy w ogóle dziadków (czyli naszych rodziców) zapraszać na chrzciny, bo on nie ogarnie tego jako kierowca wszystkich... teściowie mieszkają 120 km od nas w krk, a moja mama 50 km w inną stronę (nie są zmotoryzowani). Dla mojej mamy autobus to nie problem... ale z jakiej paki mamy wozić dupę teściów, a moja mama będzie zadylać na autobus. ![]() Tż stwierdził, że zrobimy mega kameralnie w małym gronie - tylko my i chrzestni... czyli szwagier (chrzestny) z dziewczyną + moja kuzynka (chrzestna) ze swoim tż i córeczką... same młode osoby i git. nooo i tż wspomniał o tym swojemu bratu, że tak się zastanawia nad taką opcją... i co mój "kochany" szwagier zrobił ...pognał z plotą do mamusi ![]() Jak nigdy nie dzwonią i się nie interesują, to raptem teraz zadzwonili. Normalnie szwagier mnie wnerwił tak, że masakra... ostatnio mam nerwa na niego i wszystko mnie w nim denerwuje. Ale czy uważacie, że ze mną jest coś nie tak skoro uważam, że nie powinien z takimi rzeczami lecieć do mamusi... to jest nasze dziecko i nasza decyzja i to mój tż powinien przekazywać ją rodzicom, a nie jego brat. Tym bardziej, że to są nasze rozważania a nie coś już ustalonego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Takze gdybym nie dostala znieczulenia to nie wiem jakie mialabym mysli ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jedno pytanie tylko - liczymy skonczone tygodnie czy rozpoczete tyg? Tzn np 26tyg5dni to 27 tydzien czy 26 tydzien? ![]() A co do szwagra to tez nie lubie takich akcji ale wybacz mu, moze nie chcial zle ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Kurka, juz 23:30!! Jak to? Kiedy? ![]() Ide szybko pod prysznic i w kime. Jutro dni otwarte w spzitalu gdzie chce rodzic - nie orientujecie sie czy wpuszcza mnie tam z dzieckiem? Chce isc z TZ razem, ale chyba na porodowki nie wpuszczaja z dziecmi? Ktoś coś? Dobrej nocy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
Witam się w 30tc kiedy to minęło
![]() badzia zastanowił mnie Twój wpis Rozumiem, że jesteś ciepłolubna ale proszę wytłumacz mi o co chodzi z tą pieluchą między warstwami bo nie ogarniam...Ty pieluchę zakładasz na czapkę CZy jak??? Za starych czasów jak rodziłam prawie 23 lata temu sama nosiłam pieluchę na cycochach, żeby łapała nadmiar pokarmu i by zawsze było ciepło w piersi Sama z tego teraz mam polewkę... Aninis ja jednak bym tak to zorganizowała by dziadkowie na chrzest przyjechali.. Takie jest moje zdanie Edytowane przez Karinek1973 Czas edycji: 2015-11-28 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 dzisiaj moja córeczka kończy 2 latka ❤2 lata temu o tej porze leżałam na porodówce pod oksytocyną i czekałam...zaraz się biorę za tort 😊
Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-28 o 07:55 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla córeczki! !!
#1723 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Aga buziaki dla córeczki 😘ale mi smaku na ten tort narobilas.... Jaki robisz??
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2015-11-28 o 08:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko ja nje moge sie z mama dogadac. Niby polozna a takie glupoty pierdzieli. Wczoraj sie schodzilam i bolalo mnie wszgstko ale tylko o tym wspomniałam... To od razu teksty ze kiedys nie bylo zwolnien i baby musialy pracować i nikt nie narzekal.. Tak mnje wkurza takie gadanie.. I przy kazdym temacie to samo. Nie wiem czy ja jestem jakas glupia czy nie wiem
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Melduję się.Noc nie najgorsza,trochę eksperymentują i metodą prób i błędów zmieniają te dawki,obserwują.Trochę pospałam,trochę się powierciłam,nie ma co narzekać.Niuniuś bryka,szyjka dalej lipa.Dostałam info że w pon między 10-12 przyjedzie mój pessar.Na obchodzie lekarz mówił,że założą i żebym się potem nie spieszyła do domu.Nie wiem co to znaczy
![]() Rano mnie wku.. bo przy sobocie nie mieli produktów na dietę cukrzycową i wywaliło mi 200 cukru ![]() Buziamy wszystkie,nie mam jak odnosić się do postów ale czytam co u Was! Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
#1727 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilka 100 lat! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Ni kiedys było inaczej jasne ze tak, 200 lat temu chłopki w 9 miesiącu na roli pracowały ![]() Kiedys ludzie tez mieszkali w lepiankach i załatwiali sie do wychodków.. Nie lubię takich porównywan co było kiedys.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Bida przy sobocie ![]() Ale dobrze ze złe nie jest! Jak założą pessar to juz powinno byc znacznie lepiej Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
Hello, nadrobić 20 stron nie nadrobię, ale wpadam powiedzieć co u mnie
![]() Wczoraj byłam na wizycie - z moją małą wszystko ok, rozwija się prawidłowo, szyjka się nie skraca, pozamykana więc jest super. Mała waży około 1200 gram, więc przez ostatni miesiąc podwoiła swoją wagę. A ja natomiast UWAGA - schudłam kilogram :P Więc na dzień dzisiejszy +6 na wadze ![]()
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Aninis z listą fajny pomysł tylko mamy taką z wizytami a i tak część dziewczyn nie wpisuje się więc...ale ja się wpiszę w pon po wizycie
![]() ![]() ![]() agaczilla Sto lat dla Lilki ![]() marciar skąd ja to znam...mama do mnie to samo że ona w ciąży to nic nie odczuwała...a kiedyś między słowami wyszło że na mięso patrzeć nie mogła itd a tak to niby żadnych dolegliwości...taaa.....m oja teściowa to samo ideały wszystkie w ciąży były i chodziły bez żadnych dolegliwości..czasem też mam takie dni że szybciej się męczę przy bardziej intensywnym dniu to wiesz co od mamy usłyszałam? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lucy skandal...to może swoje jedzenie masz przynosić ![]() ![]() Witam ![]() ![]()
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko na za tydzien musze oddac rozdział pracy mgr a dp tego mam tyle tlumaczen do zrobienia i nauki.. A nie mam słowa pracy ::-D cp to będzie
![]() |
#1733 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |||||
Zakorzenienie
|
a to sporo tłumaczy, bo jesteś obyta z miejscem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z tą dietą to wolę tego nie komentować, bo bym się bana dorobiła... A co do pessara, może będą chcieli sprawdzić czy się normuje wszystko i temu Ci tak lekarz powiedział? ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bo to jest tak, że zdałam sobie sprawę że nigdy nie będzie tak, że wszystkim będzie pasować, a nawet jakby było idealnie np z chrzcinami to zawsze ktoś powie, że coś tam nie było, że chrzestni nie tacy itd....więc lepiej robić po swojemu ![]() ![]() ![]() ![]() przegoń leniucha ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Jak ja uwielbiam te wszystkie dobre rady ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Wtajemniczenie
|
Co za noc
![]() ![]() ![]() Agata sto lat dla Córeńki i udanych urodzinek ![]() Faktycznie żeśmy dowaliły z tym zoo ![]() ![]() Dziś obchodzimy imieniny moich rodziców Andrzej i Barbara ![]() ![]() Aaaaaaaaaaaaaaaa i bym zapomniała ![]() ![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
Co z tego ze znieczulenie darmowe jak nie wszedzie dostepne
![]() ![]() zresztą i tak bym tego znieczulenia nie brała ale fakt jest faktem. jeśli ktoś ma wybór to w sumie całkiem nieźle. Kaaasi dobre rady wszyscy mają ![]()
#1740 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poczekajcie do porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.