![]() |
#1711 |
BAN stały
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zadomowienie
|
I git, też zgłosiłam.
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1713 | |
Komandor Kociak
|
Cytat:
![]() ![]() Dawno mnie tu nie było, ale nadgoniłam Was omijając z grubsza posty o dywygacjach okołoporodowych. I muszę się pochwalić, bo w poniedziałek zaczynam kurs na prawo jazdy! Co prawda średnio mi to pasuje, bo mam paskudnie dużo nauki, ale muszę zdążyć przed 1 lipca więc przemęczę się teraz. No i za moment korki z chemii ![]() A jak tam u Was dziewczyny? Jak minął Wam dzień?
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1715 |
Konto usunięte
|
Same studentki tu, ja juz zapomnialam co to sesja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Konto usunięte
|
No ja tez juz nie pamiętam rozkoszy sesji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Konto usunięte
|
bylam dac korepetycje dziecku, ktore cierpi na niepelnosprawnosc intelektualna, ogolnie rozwija sie normalnie, tylko po prostu nie doda 2 do 2, powinien byc w klasie integracyjnej, ma wszystkie orzeczenia, ale one nie sa dostepne dla jego rejonu, spojrzalam w twarz matki i bardzo zasmutłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
A najbardziej dobija mnie to, co z tymi dziećmi będzie jak ich rodzice umrą.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1720 | |
BAN stały
|
Cytat:
A takim chorym na pewno będzie się miał kto zająć, są różne organizacje i to raczej nigdy nie jest tak, że człowiek zostaje sam sobie na świecie. btw. zaczęłam czytać pierwszą część After. Z ciekawości, chciałam zobaczyć o co ten szum i muszę powiedzieć, że jest baaaardzo ok i na jej rzecz póki co porzuciłam najnowszą książkę Coben'a. Ale prawda jest taka, że też ostatnio potrzebuję czegoś lżejszego. Czekają jeszcze na mnie oskarowe filmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
niecnotliwa dziewica
|
Dziewczyny, ja mam taką osobę prawie w rodzinie. Siostra mojej przyjaciółki, rok starsza ode mnie, umysłowo poziom młodszych klas szkoły podstawowej
![]() A poza tym zjadłam w ramach kolacji opakowanie serdelków i zapakowałam się do łóżka z Dziennikiem Dehnela ![]()
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Carol jestem w trakcie i jest smakowita (musialam przerwac bo zasnelam ostatnio przed ekranem ;p ), Danish Girl czeka zaraz za nia w kolejce. Mad Maxa widzialam w kinie i mam ambiwalentne uczucia, swietny wizualnie, fabula niby fajna, ale jednak sam Max to nie ten Max zjawy nie ogladalam, ale slyszalam ze mocno tak sobie i ze niedzwiedz powinien dostac oskara ![]() Pokoj i Brooklyn czekaja juz w kolejce tez, choc to chyba nie bedzie moj klimat ![]() do Marsjanina jakos mnie nie ciagnie choc kocham s-f |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
o tyle dobrze, ze on jest poza tym w pelni normalny, do tego szybki jak blyskawica, nie ma takiego otepialego wyrazu twarzy ani glosu, a to jednak otwiera wiele drzwi zawodowo podsumowujac, jesli kiedys bede miec dzieci, to to stoi na trzecim miejscu moich najgorszych koszmarow (1. niepelnosprawnosc, 2. smierc w niemowlectwie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolega Tzta mial 3latka ktory zginal w wypadku samochodowym, to jest koszmar, bo dziecko w tym wieku juz zaczyna byc kumate, responsywne, zaczyna pokazywac osobowosc i widzisz tego czlowieczka w nim. Dla mnie im starsze dziecko umiera tym wiekszy koszmar dla rodzicow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Oprócz tego czekam z upragnieniem na Alicję w krainie czarów, wypuszczają w moje imieniny i TŻ już zapowiedział, że mnie z tej okazji zabiera na premierę ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
BAN stały
|
No niestety, przywiązujesz się do dziecka coraz bardziej z wiekiem, tak mi się wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suicide Squad X-Men: Apocalypse The Huntsman: Winter's War ______ Co do zaloby po poronieniu to jestem w stanie zrozumiec obie opcje, zarowno poczucia straty, jesli ciaza byla dlugo wyczekiwana i wystarana po przeciwnosciach, jak i ze ktos nie rozczula sie za bardzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Konto usunięte
|
O niemowleciu moge powiedziec tyle, ze fajne niemowle. A o tej dziewczynie duzo, miala najpiekniejsze wlosy dzielnicy, wszyscy sie za nimi ogladali, spektakularne. W ogole piekna jak aniolek, lubi to, lubi tamto, ma taki a taki charaker, a kiedys na podworku zrobila to i tamto, w przyszlosci chce zostac kimstam. Kazdy ma cicha nadzieje, ze jakims cudem z tego wyjdzie, ale z tego co slyszalam, to niebardzo ma szanse ;/ to fakt, nawet dalsi znajomi sa dobici sytuacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
lise-kotta
|
Oglądałam Spotlight, Zjawę, Mad Maxa i Marsjanina, ten ostatni do odstrzału moim zdaniem, reszta godna polecenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Konto usunięte
|
Ja na Zjawie zasnelam w kinie na koncowce :P
I jeszcze zimo mi bylo od patrzenia na ten snieg. Marsjanin fajny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Konto usunięte
|
zjawe przewijalam duuzo, marsjanina tylko troche
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Konto usunięte
|
Marsjanin - taka sobie bajeczka
Zjawa - dobra, ale przynudnawa, cudowne zdjęcia Mad Max - mi się bardzo podobał, wciąga niesamowicie, piękne kostiumy, ale rzeczywiście słaba historia Pokój - filmu nie widziałam, ale książka była dobra |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Cała klasa ją gnębiła, ale nic to nie dało, Madzia skończyła liceum i robi już drugą szkołę policealną (nie podchodzi do egzaminów, więc nie ma zawodu. Tylko ukończoną szkołę). Kiedyś gadaliśmy szczerze z wychowawczynią (jakiś sprawdzian - kobyła z biologii, z którego ja dostałam ledwo 3 a zawsze z biologii byłam bardzo dobra, ona oczywiście "pisz co umiesz") czemu ona jest w tej szkole, czemu jej nie wywalą, skoro przez cały rok ma 1 ze wszystkiego a na koniec nagle zdaje. A wychowawczyni " Madzia musi się uczyć bo co będzie sama w domu robiła ". Tak że takie dzieciaki powinny być w szkole specjalnej albo integracyjnej. Nie w zwykłej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjawa mi się podobała, oglądałam dwa razy ale to kwestia gustu. Kupa śniegu, mało dialogów i sapiący Leo nie każdemu przypadną do gustu. Marsjanin bez szału ale nawet ciekawy momentami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Konto usunięte
|
ja jako ta wzorowa uczennica dostawalam wszystkich z fasem do lawki, bo moja wzorowosc ich wyleczy, jak w koncu dostalam po glowie krzeslem, a nie reka to udalo sie to zmienic dzika awantura i straszeniem dyrekcji sadem, po prostu dostawili lawke i posadzili takich uczniow samych, bez grzecznej dziewczynki obok
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
niecnotliwa dziewica
|
Wsiadło dziś do tramwaju stado...no, nawet nie bardzo potrafię opisać, stado czego. W każdym razie były to małe wrzeszczące, kopiące potworki - sama na szczęście przejechałam w ich towarzystwie zaledwie dwa przystanki (a i tak mi ciśnienie skoczyło), ale serdecznie współczuję osobom, które muszą się tym zajmować na co dzień
![]()
#1738 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z filmów czaję się na Spotlight i Carol. Nie jestem przekonana co do Zjawy, Mad Max to nie moja bajka, a Marsjanina skutecznie obrzydził mi znajomy. Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2016-03-03 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zadomowienie
|
U nas była stworzona w gimnazjum klasa specjalna. Byli w niej albo właśnie uczniowie w jakiś sposób niepełnosprawni albo właśnie z samymi 5, żeby im pomagać. Jakoś to działało, ale w moim roczniku nie było też dzieci z bardzo dużymi problemami np właśnie niepełnosprawnych intelektualnie.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1740 |
Konto usunięte
|
Ja generalnie miałam podłą klasę - paradoksalnie nie z powodu "specjalnych" dzieciaków - zresztą chyba takiego nie miałam - znaczy były u nas osoby naprawdę słabo uzdolnione, ale nie aż tak. Tylko jeden chłopak był mało uzdolniony i psychiczny i mnie z nim posadzili, niestety. W końcu, mnie kopnął, ale nauczycielka natychmiast nas rozsadziła.
Za to dużo gorzej znosiłam szykany dziewczynek - drwiny, obmowy, plotki były na porządku dziennym. Były to naprawdę wredne dziewuchy - gdybym miała mieć taką córkę, to chyba utopiłabym ją. W zeszłym roku dostałam zaproszenie, na spotkanie klasowe - nie odpisałam, to blerwa zaczęła się dopominać odpowiedzi. ![]() Większośc moich koleżanek z podstawówki ma dzieci - życzę im, aby ich potomstwo było równie podle traktowane, tak jak one traktowały innych. Freud miał rację "Dzieci nie są złośliwe, dzieci są złe". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.