|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparat ortodontyczny Warszawa
Lukrecjowa, mi niebeskie się bardziej obawiają, tak trochę szarzeją. Je mam najczęściej. Wolę zielone niż żółte!
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zawsze na górze takie perłowe a na dole szare
jeszcze kolorów żadnych nie próbowałam tylko właśnie nie chciałabym potem mieć jakiś dziwnych przebarwień
|
|
|
|
#1713 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Mam pytanie. Kilka dni temu założono mi 2 mikro implanty kotwiące w miejsca gdzie kiedyś znajdowały się dolne ósemki. Mam problem z krzywą przegrodą nosową i w krótce będę musiała wykonać rentgen, z którym mam wybrać się do laryngologa. Czy mikro implanty są przeciwskazaniem do wykonanie rentgenu? Czy mogą zaburzyć winik?
|
|
|
|
#1714 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wybielające wybiela zęby tylko z zewnatrz pod zamkiem bedą ciemniejsze i będzie problem. Zabroniła też używania pasty na Blanx anty osad ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek tutaj pisałam,że założono mi gumki separacyjne na tydzień...Bożeeee jak to boli
![]() Mam wrażenie,że "swędzą" mnie dziąsła-wiem porąbało mnie już,ale uwierzcie tak mnie to boli,że mam ochotę chodzić po ścianach a już na pewno nie pomaga mi to jak wszyscy w koło są mądrzejsi i uważają,że przesadzam i mam bardzo niski próg bolu ![]() Mogę sobie mieć ale co ja mam zrobić skoro to naprawdę boli?! ![]() Szczególnie jeden trzonowiec to mnie po prostu rwie,na myśli o czwartkowym zakładaniu aparatu chce mi się wyć Jeszcze teraz kiedy mam naprawdę gorący okres w pracy
|
#1716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie czeka wizyta we wtorek... Jestem ciekawa, czy "dostanę" brakujący zamek na jedynkę. Ta obok się już ustawia i wypchnęła tę "osamotnioną". Boję się, że na dole mi się teraz zęby nie pomieszczą :-( No i tak piszecie o gumkach... A ja chyba do końca będę chodzić z metalowymi ligaturami :-P
|
|
|
#1717 |
|
Przyczajenie
|
Kala wiem o jakim bólu mówisz..
Ja po założeniu górnego i dolnego łuku, przez parę dni miałam problem z ugryzieniem chleba Przez jakiś tydzień chodziłam ciągle nienajedzona, bo żyłam tylko na serkach i zupkach. Bolało cholernie, ale z każdym dniem co raz mniej Podobny ból czasem mam w pierwszą noc kiedy mi każą zakładać wyciągi. No i po założeniu bihelixa też kiepsko było przez jakiś czas. Ile to się trzeba namęczyć.. :|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Witam aparatki
![]() Powiem szczerze,że nadeszła ulga,owszem gumki denerwują,podczas jedzenia się o nie urażam ale jest lepiej-już tak nie boli Dbam o nie i swój spokój psychiczny i nie jem nic poza płynnymi potrawami,chyba wypróbuje wszystkie swoje przepisy na zupy kremy ![]() Siedząc w pracy uświadamiam sobie same minusy tego leczenia. Ogólnie nie uważam się za jakąś ładną kobietę a z tym żelastwem na zębach moja samoocena spadnie chyba do -100 Niby wiem ,że potem będę miała ładne i proste zęby ale ile to czasu minie do tego "potem" Jak sobie pomyśle ile jeszcze drogi mnie czeka zanim zobaczę w lustrze proste zęby ![]() Martwię się też ,że nie poradzę sobie w zakładaniu tych wyciągów Wiem,marudzę... ale jakoś tak dziś mam wszystko na "nie" z tym aparatem ![]() Jeszcze mam pytanie do dziewczyn posiadających igygator (nie wyobrażam sobie ,że się obejdę bez tego) lepiej rozglądać się za czymś na internecie czy w sklepie stacjonarnym?Możecie coś polecić?Byłam ostatnio w sklepie z tego typu akcesoriami i pokazano mi taki za 299zł nie podam teraz marki bo zapomniałam ale jakaś z tych znanych.Pamiętam za to,że miał 3 rodzaje ciśnienia wody ,wystarczający jest taki?Czy powinnam szukać czegoś lepszego?Nie znam się na tym
|
#1720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To naprawdę super, móc się w końcu naturalnie uśmiechać. A jak się komuś druty nie podobają to niech nie patrzy ![]() W sumie to się zastanawiam, po co irygator? Ja np nie mam problemu z resztkami jedzenia. Wszystko wychodzi przy szczotkowaniu lub płukaniu. Czy naprawdę irygator jest konieczny?
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Kala713, będzie lepiej! Ja w ogóle zapomniałam w ogóle, że mam aparat i usmiecham sie pokazując zęby (czego w sumie nigdy nie robiłam). Polubiłam ten aparat, choć myślałam, że to niemożliwe! Ale lubię go dlatego, że w kilka miesięcy moje zęby stały się ładniejsze niż kiedykolwiek!
|
|
#1722 |
|
Raczkowanie
|
Kala713, będzie dobrze
ja się sobie w aparacie bardziej podobałam niż bez, a efekty widać naprawdę szybko a z wyciągami na pewno sobie poradzisz, nie ma nic trudnego w zakładaniu. Ja po kilku dniach już nawet nie potrzebowałam lusterka, żeby je założyć, a też przeżywałam, że nie będę umiała. Co do irygatora to bym się zastanowiła, bo tak ja koleżanka wyżej radziłam sobie bez niego, a dość drogie są.
Edytowane przez ZielonaaHerbata Czas edycji: 2016-10-24 o 20:21 |
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Kala też obawiałam się, że będę wyglądała nieciekawie w aparacie ale powiem Ci, że odkąd go mam czuję się ładniejsza, uśmiecham się jak głupia
a co za tym idzie? inni również odbierają mnie jako bardzo atrakcyjną, wesołą kobietę aż sama jestem w szokuja się zastanawiam nad irygatorem bo strasznie nie lubię babrać się z nicią Edytowane przez asik1503 Czas edycji: 2016-10-24 o 20:23 |
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
O jej ile odpowiedzi
Bardzo Wam dziękuje za wszystkiePodniosłyście mnie szczerze mówiąc nimi bardzo na duchu ![]() Może rzeczywiście ja za bardzo się nastawiłam nie nie i widzę w tym aparacie samo zło a nie dociera do mnie to jakie potem będę miała piękne zęby i będę mogła je pokazywać na prawo i lewo Co do irygatora to powiem szczerze,że strasznie się nasłuchałam o nim od swojej dentystki,która miała naprawdę dość sporo pracy przy mnie (tż żartował,że dałam jej zarobić na dobre wakacje )i ona mnie na niego bardzo namawiała mówiąc,że bez niego mogę mieć próchnicę i cały efekt naprawiania mi zębów pójdzie na marne + mam tendencje do odkładania się kamienia i to kolejny argument ,który przemawia na rzecz irygatora-ja słuchając tego sama się nakręciłam,że bez niego będę miała niedomyte zęby ![]() A prawdę mówiąc jestem na bakier z nitką za co regularnie dostawałam ochrzan od dentystki ,więc skoro nie nitkowałam ich bez aparatu to z nim nie okłamujmy się też nie będę bo mam wrażenie ,że robię to strasznie nieporadnie bo próbowałam niejednokrotnie ,stąd takie moje ciśnienie na ten irygator ![]() W dni zakładania aparatu mam wolne w pracy i myślałam o jakiś zakupach ,sama nie wiem może jakieś płyny,pasty,szczoteczki,c o powinnam kupić?Czy może nic nie kupować przed wizytą? Ortodontka mi powiedziała,że po założeniu aparatu dostane jakiś poręczny zestaw-ale nie wiem z czego się będzie składał. W piątek od rana idę do pracy i też nie chciałabym żeby się okazało,że nie mam nagle czym umyć zębów.
|
#1725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1726 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Trafiłam tutaj całkowicie przypadkiem bo szukałam informacji o szczoteczkach, ale jak juz jestem to czas przedstawić swoja historie.Jak byłam młodsza jakoś w wieku 9/11 lat byłam na konsultacjach u orto i wtedy pani powiedziała : tylko operacja wchodzi w grę. Możecie sobie wyobrazić, że jak wyszłam z tego gabinetu tak juz potem tam nie wróciłam . Żyłam sobie z moimi porzywionymi dwójkami i z myślą, że w sumie nie jest aż tak źle! Kilka lat temu trafiłam do dentysty z bólem zęba, jak się okazało bolał mnie ząb mleczny. W tym wieku zębów mlecznych no raczej się juz nie ma zostałam skierowana na zrobienie zdjeć szczęki, następnie do ortodonty. Poszukiwanie ortodonty, który zajmie się moja wada, zajęło mi tak +/- 4 LATA! Strasznie długo to wszystko trwało. Jednak w końcu po kilku konsultacjach u rożnych ortodontow i chirurgów znalazła się Pani, która zdecydowała się podjąć moja okrutna wadę! Mianowicie, mam dwie zatrzymane trójki w kości , za mała szczękę, powykręcane dwie dwójki - góra. Na dole w miarę spokojnie delikatnie pokrzywdzone jedynki i wychodzące trójki tworzące raczej łuk kwadratowy a nie taki jak powinien być. Czeka mnie wyrywanie dwóch ósemek na dole. U góry nie mam jednej szóstki(dość stara sprawa). Jestem juz po separacjach- nie jest aż tak źle aczkolwiek przez pierwsze dwa dni cieżko mi się gryzło coś twardszego. Dzisiaj czeka mnie zakładanie hyraxa i połowy łuku. Nie pamietam dokładnie kiedy będzie cały łuk górny + dolny. W czwartek rwanie pierwszej ósemki i jak tylko "pęknie" szew podniebienia to bede miała odsłanianie miejsce gdzie siedzą sobie trójki. Zapowiada się bardzo długa przygoda, oby pomyślnie się wszystko skończyło. Obawiam się, że w hyraxie mogę trochę poseplenic, macie jakieś sprawdzone ćwiczenia? Zdjecia zębów na pewno kiedyś podrzucę najpierw czekam az zacznie sie cos tam dziać aby było mozna porównać ![]() Trzymam kciuki za wsze postępy w leczeniu. Na pewno bede tutaj często zaglądała! Pozdrawiam i do szybkiego usłyszenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już jestem po zdjęciu aparatu i dobrze wiem, że już miesiąc po założeniu aparatu miałam zęby dużo prostsze, a uśmiech nie schodził mi z ust a aparatowi wcale nie musi towarzyszyć ból ![]() Co do całego osprzętu towarzyszącego. Irygatora nie miałam, radziłam sobie nitką (pomimo, że przed leczeniem nie nitkowałam zębów) przez cały okres noszenia aparatu używałam zwykłej szczoteczki miękkiej Więc spokojnie metodą prób i błędów dotrzesz do idealnego zestawu powodzenia |
|
|
|
|
#1728 |
|
Przyczajenie
|
Hejka dziewczyny
. Tylko żeby nie było tak prosto zaznaczam, że mam oba łuki + płytkę podniebienną |
|
|
|
#1729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A aparat mało kto zauważa
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
ja zauważam aparat u każdego
ale to już takie zboczenie |
|
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
Mam tak samo jak Wy, dziewczyny
też zauważam wszystko i też polecam, ale spora część osób, które nie miały do czynienia z aparatem, po prostu nie zwraca aż tak na to uwagi
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam irygator + szczoteczka z firmy waterpik. Do tego szczoteczka sobiczna.
Ba stloczemie i kamien nazebny cuuuudo. Tylko ja dalam za zestaw 600 zl... U mnie 2jki sie przestawiaja, dol zakladam grudzien / styczen. Gora juz prawie prosta ale ja na gorze mialam tylko 2jki krzywe. Za to dol -makabra... Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
To się rozgadałyście wszystkie
Bardzo się cieszę,że tak mówicie/piszecie ,że aparat jest niewidoczny -ja tak jak pisałam wyżej chyba bardzo negatywnie się do niego nastawiłam a wynika to chyba z mojego rozczarowania jakie doznałam zakładając gumki separacyjne,sto razy pytałam ortodontki czy to będzie bolało,czy będę odczuwała jakiś dyskomfort a ta z uśmiechem zapewniała mnie,że absolutnie nie.Jedynym dyskomfortem będzie to jak gdybym miała coś pomiędzy zębami ale nie jest to absolutnie związane z tym,że mnie coś będzie boleć a tu co?Taki zonk ![]() Pisałam Wam,że tak mnie bolało,że nie wiedziałam co z sobą zrobić,czym się zając żeby nie myśleć ,a przecież nie wierze,że nikt jej nigdy nie zgłaszał ,że coś go tam bolało,no bez jaj Po co takie głupie gadanie do mnie?Nie lubię czegoś takiego ![]() Stąd takie moje nastawienie do tego aparatu jak do zła koniecznego.Jeszcze jak czytam jak dziewczyny mają go po półtora roku i po tym czasie mają piękne zęby a ja słyszę ,że będę go nosić około 3 lat+wiadomo retencja to też mi ręce opadają Ale im bliżej do jego założenia tym bardziej pozytywnie staram się nastawiać-może nie doszłam jeszcze do stwierdzenia,że będzie dla mnie nie zauważalny ale pracuje nad tym ![]() Byle do jutra
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś miała tak że zęby przez dłuższy czas nie chciały się ruszyć? Od paru miesięcy moje dwójki ani drgna, cały czas sa cofniete i nie chca sie ruszyc. We wrzesniu miałam miec już ściągany a tu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
Co do aparatów, to ja też u każdego teraz zauważam, na dodatek jak ktoś ma krzywe zęby czy wadę zgryzu to też widzę haha
![]() A ja wykrakałam. Dostałam gumki. Wybrałam czarne, bo przynajmniej się nie przebarwiają. I w ogóle mi się nie podobają. Wolałam metalowe ligatury (ale mam wrażenie, że z nimi bardziej boli - mam metalową tylko na piątce, którą trzeba nieco obkręcić i tylko tam mnie boli). Następnym razem nastawiam się na jasnoniebieskie. Jakie kolory możecie polecić, żeby optycznie wybieliły zęby? Może szary? Sent from my Tornado 348 using Tapatalk
|
|
#1739 |
|
Rozeznanie
|
Xplasticlove - zdecydowanie jasnoniebieskie!
Poza tym miałam czerwone,czarne, fioletowe, fuksjowe i jasnoróżowe ;-) ale to właśnie przy jasnoniebieskich zęby wyglądały na bielsze ;-) tylko uważaj na jakieś mocno barwiące potrawy ;-) |
|
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
8 grudnia będę miała zakładany aparat na górne zęby. W KONCU! (po 3,5 roku od pierwszej wizyty u orto i decyzji o aparacie). Musze się zdecydowac czy chce metalowy czy kosmetyczny. Prawię się zdecydowałam ale mam pytanie. Czy te zamki w kosmetycznym mogą zafarbowac? (może glupie pytanie to jest ale skoro gumki mogą to może zamki porcelanowe tez?) dodam ze piję dużo kawy, dużo herbaty i uwielbiam winko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

jeszcze kolorów żadnych nie próbowałam
tylko właśnie nie chciałabym potem mieć jakiś dziwnych przebarwień

Podobny ból czasem mam w pierwszą noc kiedy mi każą zakładać wyciągi. No i po założeniu bihelixa też kiepsko było przez jakiś czas. Ile to się trzeba namęczyć.. :|

Kilka lat temu trafiłam do dentysty z bólem zęba, jak się okazało bolał mnie ząb mleczny. W tym wieku zębów mlecznych no raczej się juz nie ma
zostałam skierowana na zrobienie zdjeć szczęki, następnie do ortodonty. Poszukiwanie ortodonty, który zajmie się moja wada, zajęło mi tak +/- 4 LATA! Strasznie długo to wszystko trwało. Jednak w końcu po kilku konsultacjach u rożnych ortodontow i chirurgów znalazła się Pani, która zdecydowała się podjąć moja okrutna wadę! Mianowicie, mam dwie zatrzymane trójki w kości , za mała szczękę, powykręcane dwie dwójki - góra. Na dole w miarę spokojnie delikatnie pokrzywdzone jedynki i wychodzące trójki tworzące raczej łuk kwadratowy a nie taki jak powinien być. Czeka mnie wyrywanie dwóch ósemek na dole. U góry nie mam jednej szóstki(dość stara sprawa). Jestem juz po separacjach- nie jest aż tak źle aczkolwiek przez pierwsze dwa dni cieżko mi się gryzło coś twardszego. Dzisiaj czeka mnie zakładanie hyraxa i połowy łuku. Nie pamietam dokładnie kiedy będzie cały łuk górny + dolny. W czwartek rwanie pierwszej ósemki i jak tylko "pęknie" szew podniebienia to bede miała odsłanianie miejsce gdzie siedzą sobie trójki. Zapowiada się bardzo długa przygoda, oby pomyślnie się wszystko skończyło. Obawiam się, że w hyraxie mogę trochę poseplenic, macie jakieś sprawdzone ćwiczenia? Zdjecia zębów na pewno kiedyś podrzucę najpierw czekam az zacznie sie cos tam dziać aby było mozna porównać 

. Tylko żeby nie było tak prosto zaznaczam, że mam oba łuki + płytkę podniebienną