|
|
#1711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Oczywiście wszystko przez moje jelita. Dostałam kilku jelitowej dopiero jak na tronie usiadłam rano wszystko odpuscilo. Jezu jak mam tak się męczyć z tymi gazami to wolę urodzić. Już nie mam siły. O graniczylam jedzenie, jem tylko 3 posiłki i jest coraz gorzej.
Na śniadanie zjadłam 3 malutkie kromki chleba z wędlina. W planach malutki obiad, jakiś wafelek i jogurt na kolację. Więc całe g.... Dobrze ze w tym tygodniu nie muszę nigdzie jechać. Aby zakończyć 35 tydzień i mogę się rozpakować mu mi obojętne. Chciałabym donosic jak najdłużej ale ja po prostu takiej meczarni nigdy nie miałam. Mam maly brzuch i po prostu tam już miejsca nie ma a mały rośnie. Niby w obwodzie 103cm ale ja tego nie widzę. Rozlana jest wszystko na boki. Biorę espumisan ale gowno działa. Próbuje wszytkiego na wzdecia ale nic nie działa. Jeszcze herbata koperkowa pozostaje.
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2016-03-13 o 09:31 |
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Odczuwam lekką panikę.....
Inny kolor bo opis może być obrzydliwy. Po zrobieniu siusiu jak się podcierałam to na papierze zobaczyłam takie coś . jezu jak ja mam to opisać - będzie brzydko: takiego gluta, ale mało tego było i był cały brązowy - tak jak takie czasem skrzepy przy okresie są tylko to ciemne naprawdę było. Wczoraj przy podcieraniu się też miałam papier taki brązowy - ale zbagatelizowałam z kilku powodów: byłam zaspana i nie do końca rozumiałam co się dzieje, no i miałam badanie szyjki więc uznałam, że może ona cos tam podrażniła. Zobaczyłam w google jak wygląda czop i moje nie ma takiego koloru, plus tego było malutko, no taki skrzepik jak przy okresie. Córka się rusza normalnie. Wczoraj po tym jak się podtarłam to ciągle potem sprawdzałam ale nic. Dopiero dziś teraz po skorzystaniu z wc. Aż mi się niedobrze zrobiło ze strachu heh. Myślę czy do mojej położnej nie zadzwonić i nie zapytać czy to może być normalne na tym etapie? Niunia mi ciągle na ta szyjkę ciśnie, nawet jak nie chodzę to się odpycha jakoś i wciska się. Ja nie wiem czy ona chce się w marcu urodzić czy co. Idę zjeść śniadanie i chwilę pomyśleć co tu zrobić
|
|
#1713 |
|
Winter is coming
|
Poli nie wiem, ale to może być fragment czopa, czemu nie. Ale ja nie wiem jak to dziadostwo wygląda
![]() Agnessa wytrzymaj jeszcze trochę, już dużo ci nie zostało do donoszonej ciąży. No nie jest lekko na końcówce, ale już bliżej niż dalej
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-13 o 09:56 |
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie - samo nie wypłynie dopiero po robieniu siusiu - czyli wypychaniu mięśniami w jakiś sposób. Dlatego tak nie panikuje, bo jakby mi samo ze mnie leciało to bym chyba już była na IP hehhe (chodzi mi o to, że tam jednak kolor brązowy czyli krwi takiej).
|
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w 38 tygodniu, jestem troche spokojniejsza, ze to juz tak daleko
![]() Mój maly tez chyba w nocy akrobacje uskutecznial bo znowu kopie z drugiej strony niż poprzednio. Poli jesli to pewnie fragment czopa, nie stresuj sie, ostatnio o tym byla mowa na SR. Jak odchodzi czop to bez paniki, bo jak pójdą wody to natychmiast do szpitala!
|
#1716 |
|
Winter is coming
|
nie denerwuj się czasem, czop może zacząć odchodzić i miesiąc przed porodem podobno
ile duchaa już chodzi bez czopa btw chyba jej ze 2 czy 3 dni u nas nie było?tabaska gratulacje! czyli możesz już bezpiecznie rodzić
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ale ładny tydzień ![]() ja zaczęłam dziś 36 (35tc 1 dz ? ) czyli to oznacza, że zaczęłam 9 miesiąc? ![]() No nie stresuje się bo to mi nic nie da. Będę po prostu się obserwować i torbę dopakuję na amen hehhe
|
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam opuchnięcie bo męczącym dniu, a teraz jak lezę to jest ok. Ty też odpoczywaj bo nie ma żartów. I ciśnienie mierz na spokojnie, wiem, że ciężko ale tak trzeba jak jak się stresowałam to leciało do 160/100 a potem w szpitalu było 140/95 ( bo oczywiście jechałam)Odpoczynek i zero stresu! Cytat:
troszkę mnie pocieszyłas bo mi już z 5 osób mówiło, że mam krzywy brzuch ale ja czuję jak mały się rusza po obu stronach, czasem jednocześnie, i obie strony czasem "chodzą". UWAGA, Wczoraj mieliśmy czkawkę 4 razy |
||
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnesssa to faktycznie malo jesz
ciekawe czemu takie hity masz.... A obwod brzucha mam mniejszy wiec na pewno nie o to chodzi maly Ci sie pewnie tak ulozyl ze uciska![]() ![]() Poli a mialas badanie dowcipne wczoraj? Bo jesli tak to moze byc po badaniu. Tez raz tak mialam, lekarz za kazdym razem mowi ze moze sie tak przytrafic i jesli nie ma zywej krwi to nie panikowac ale tez moze byc troszke czopa i naruszonej blonki przez lekarza![]() Ja dzis zaczynam 36 tydzien wasz 37 a to oznacza ze za 2 tygodnie i kilka dni bede tulic Mikolaja![]() ️![]() ️![]() ️
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
Polinezyjka u każdego czop wygląda inaczej. Może to i fragment czopu
|
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
Lulka u mnie tez chodza dwie strony i ruchy czuje juz w calym brzuchu, ale Mikolaj sie nie przemieszcza z lewej na prawa
najladniejszy brzuch mam jak leze w wannie jest okragly, maly, miekki i mam dziure a nie wytajacy pepek![]() ![]()
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja licze od pełnego 36 tygodnia, ale to ja ![]() Tu większość z was liczy inaczej
|
|
|
|
|
#1723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale biorąc pod uwagę skracanie się szyjki i jej mięknięcie to tym razem mogło być inaczej. Aaaaach ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
no uspokoiłyście mnie już całkiem ![]() ale czujna i tak będę hihi Cytat:
9 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 36 do 40 tygodnia. (35t 1d - 39t 6d)
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraziłam to sobie ![]() Ja mam siny pępek, czarne plamy pod pachami, coś okropnego ![]() dziś jedziemy na KTG bo moja Ordynatorka/ prowadząca ma dyżur
|
|
|
|
|
#1725 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Poli mnie po dowcipnym raz sie tak zdazylo a mam za kazdym razem dowcipne, wiec wszystko mozliwe tym bardziej ze jestes oslabiona
i tak jak mowisz...szyjka mieknie wiec tez sie moze cos tam dziac![]() Lulka ja mam takie lekko brazowe wokol pepka, ale podobno zejdzie. Sam pepek jasny jest
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-13 o 10:34 |
|
|
|
#1726 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj kiepskiego samopoczucia ciag dalszy
dawno się tak źle nie czułam
|
|
|
|
#1727 |
|
Zadomowienie
|
Już daje w kość ta końcówka ciąży. U każdej coś, ale już niedługo. Damy rade dla naszych maluszków ☺
U mnie dziś znów z rana ból głowy, wczoraj kawka pomogła wiec liczę ze i dziś tak będzie. Pogoda piękna w sam raz na spacer. Choć nie wiem czy jest sens skoro tak szybko się mecze i pewnie zaraz brzuszek będzie sie spinal. |
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie wy mieszkacie ze macie piekna pogodę
tu leje, pochmurnie, smutnie, szaro, buro i depresyjnie hahah Może wasza pogoda przesunie sie na jutro na południe hrrr
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
u mnie też kiepskie samopoczucie
nie chce mi się z łóżka nawet podnosić. Choć jedyny dzisiejszy plus jest taki, że przespałam całą noc i nie wybudziłam się nawet na chwilę !!. Spałam do 8 Oby tak zostało już
|
#1731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ze pospałas. Trzeba korzystać póki możemy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1732 |
|
Rozeznanie
|
I u mnie głupio
czuje sie jak chora w depresji jakiejs... Leżę w wannie z TŻ, jak cały obolały słoń sie czuje
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
U mnie pogoda ponura ale i tak cały dzień na uczelni. Dowiedziałam się że znajoma która miała tp na 30.03 urodzila na początku marca- to jest 4 tyg wcześniej. Zrobili jej cc bo dziecko się nie ruszało. Mala była kilka dni w inkubatorze, waży 2600 i 50 cm ale wszystko dobrze ☺ Cytat:
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez fatalnie pada deszcz a teraz to nawet i śnieg
masakra dobrze ze dziś z domu nie musze wychodzić i ze jest mąż to córka się zajmie
|
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołaczam sie do zdołowanych i depresyjnych z niewiadomych powodow. Koszmar...jeszcze dziecka nie mam przy sobie a juz sie czuje jak zoombie. I maz dzis do mnie, czy moge sie wstrzymac z porodem bo on sie boi
w koncu matka jestem
|
#1736 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, ze większość z nas w kiepskiej formie
To juz końcówka, dobrze Lucy pociesza Nooo Poli tak sobie myśle, ze to mógł być kawałek czopa u Ciebie, fajnie ️
|
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Winter is coming
|
hah kejka dobre
mój ma odwrotnie, on się boi córki w brzuchu i wolałaby, żeby już była na zewnątrz ![]() u mnie dzisiaj parszywie na dworze. Współczuję wam kiepskich nastrojów
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Widzę, że dolegliwości łapią juz wszystkie mamy. Umnie ok, w ciągu dnia niemal super, ale dziś w nocy się wystraszyłam. Miałam 4 mocne, reularne skurcze Troche dziwne, bo inne niż te, które miałam wcześniej z małą, tak jakby jednostronne tylko z prawej strony. Szybko wzięłam magnez i jakoś przeszło![]() Unas pochmurno, ale ciepło. Jak moi wrócą z kościoła to wyjdziemy na plac zabaw, trochę się przewietrzę Ciuszki na wyjście mam kombinezon, taki średniej grubości, i jakiś pajacyk Jak będzie chłodniej to przykryję kocykiem ![]() Wczoraj zajrzałam na stronę 1 marcówei i jak na razie wszyskie (prócz jednej) urodziły przed terminem
|
|
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

ile duchaa już chodzi bez czopa
btw chyba jej ze 2 czy 3 dni u nas nie było?
o ale ładny tydzień 

ale ja czuję jak mały się rusza po obu stronach, czasem jednocześnie, i obie strony czasem "chodzą".
ciekawe czemu takie hity masz.... A obwod brzucha mam mniejszy wiec na pewno nie o to chodzi
maly Ci sie pewnie tak ulozyl ze uciska
wasz 37
a to oznacza ze za 2 tygodnie i kilka dni bede tulic Mikolaja
️

no uspokoiłyście mnie już całkiem 

czuje sie jak chora w depresji jakiejs... Leżę w wannie z TŻ, jak cały obolały słoń sie czuje
️
Troche dziwne, bo inne niż te, które miałam wcześniej z małą, tak jakby jednostronne
tylko z prawej strony. Szybko wzięłam magnez i jakoś przeszło