|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
jelonku, my mamy 2 - jeden najzwyklejszy malutki niziutki - uwielbiany przez Jasia i drugi z FP żaba. bardzo wysoki i niewygodny. moze na później.
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka, a czy Jaś już korzysta z niego?
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Ja łapie jego kupki od kiedy rozszerzwmy dietę - jakoś od 7 miesiąca życia.
piszę łapię, bo nie sygnalizuje, ze chce. jak namierze, ze ma szklane oko to siup na nocnik. mówi sisi jak zrobi siku w pieluche. |
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka oszczędzaj sie!
Kurde tez musze zakupic nocnik Bylusmy wczoraj na tym koncercie tak zmarzlismy ze glowa mala😁
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jeszcze kompletnie nie zorientowana w swojej fizjologii. Jak zrobi kupkę, to nie zawoła, nie przeszkadza jej i może biegać z nią. Na szczęście zapach sygnalizuje niespodziankę
Chcę powoli ją przyzwyczajać i do jesieni odpieluchować. Mam fajne przedszkole prywatne niedaleko i myślę poważnie czy wcześniej jej nie zapisać.Ewka1368 za mało skakałaś, to zmarzłaś
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowia dla chorujących, pogoda paskudna to i nam w przedszkolu się dzieci wylozyly...
Ewka555 oszczędzaj się ! A skoro już jesteś na końcówce ciąży to czym ci się różniły te dwie ciaze? Jelonku ja mam najzyklejszy nocnik za 4,50 na all. Wetka nie chce na niego usiąść bez gaci, za to w ubraniu czyta na nim książki . Sygnalizuje FuFu jak ma kupę albo pelnego pampera ale nocnik jeszcze nie teraz.. Chce kupić z FP imitacje toalety nawet podajnikiem papieru by mogla zawsze skorzystać a nie być zdana na nas bo jest za mala na kibelek ![]() Wera w końcu mówi Mama! I pokazuje ze ja bola żeby, na razie na tapecie prawa gorna trojka sid wybija, już 3 dzień ja pokazuje i mówi Bu lub Fu..
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonek to fakt
Wstydzilam sie 😊 Ale dawka Energi mega
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonek my mamy zwykly nocnik z pozytywka, gra 'happy birthday'
.. Mamy bardziej taki nie z tym palakiem z przodu tylko z oparciem z tylu. Mala usiądzie tylko w ubraniach, na golasa nie ma szans póki co. Z resztą nie sygnalizuje tez kompletnie jak cos zrobi..
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
Co do nocnika to mamy taki co i podnozkiem być może i gra jakieś fanfary z brawami, ale jak nocnik stał tak stoi, czasami ja sobie z niego korzystam do siadania jak mala kompie
U nas kolejny dzień walki z zębami, gorączka i katar. Całe szczęście lekarz póki co potwierdził ze to zeby a nie żadne chorobsko... Tydzień siedzenia w domu.. Biedne to moje dziecko, a ja chodzę półprxytomna- na pocieszenie usłyszałam ze taki stan do 2 tyg może trwac Ewka odpoczywaj i len się ile się da! Lilijko, nie smuci się- głową i cycki do góry! ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Ewka1368 a Tobie zazdroszczę koncertu- taki młody glut a jak potrafi naładować akumulatory, mega pozytywny chłopak- mógłby mi codziennie zamiast budzika coś na pobudke przygrywać |
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny majace schody w domach/mieszkaniach - jak rozwiazujecie problem przemieszczania sie dzieci po schodach?
zabraniacie, pozwalacie wchodzic pod kontrolą? (oczywiscie z dolu na gore) |
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() my mamy nazwyklejszy nocnik , młody chętnie na nim siedzi ale nie jest chętny aby się do niego załatwiać. Jak zdejmuję, mu pieluchę to ucieka i kucka gdzies w kącie i tam się załatwia. Może latać z kupą w pieluszce, też mu nie przeszkadza. Jak pytam się czy ma kake to szeroko się uśmiechnie ale nie powie Tak.Lilijka - głowa do góry ! Ewa - oj coś czuję, że może nasz nowy kolega przyjść na świat pod koniec maja ![]() ![]() Ewa - też lubie Bednarka z chęcią bym poszła na koncert.Mieliśmy intensywny weekend w sobotę u znajomych - Wikowi bardzo dokuczała 3 letnia koleżanka, biedny nie umiał sobie z nią poradzić i z płaczem i taką złością leciał do mamy.A w niedziele byliśmy na działce u moich rodziców a tam jest co robić, młody latał ze swoją kosiarką- naśladował dziadka i pomagał skręcać leżaki - brał klucz i kręcił śrubki Mój mały pomocnik.
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka w domu nie mam schodów, ale myślę, że pod kontrolą bym pozwalała. Powoli się już musi uczyć. Na klatkach schodowych córa wchodzi na górę chętnie, schodzi już mniej, ale za rączkę o dziwo trzyma. Przed domem mam dwa wyższe stopnie i jak sobie po nich wejdzie, to schodzi potem na brzuchu tyłem.
|
|
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
Aczka, ja pozwalam odkrywać świat schodów- u rodziców lata po schodach pod kontrolą, czasem za rączki czasem sama na czworakach wchodzi, schodzi zawsze za rękę. U nas na klatce sama nie zbliża się do schodów by zejść tylko grzecznie czeka, za to wchodzić próbuje sama- łapie się barierki i ze 2 schodki uda jej się pokonać przy mojej asekuracji
Moja gwiazda o 19 padła- ciekawe ile pobudek w nocy nam biedactwo zaserwuje.. |
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w mieszkaniu schody.
dlugo mu zabranialam wchodzenia, podchodzil grozil paluszkiem. teraz potrafi je pokonac sam po czworakach. ja ide za nim oczywiscie. ale jak nauczyc brzdaca, ze moze wchodzic tylko z nami, nigdy sam. ostatnio przylapalam go na 5 schodku. a schody mamy bez poreczy, niezabudowane. do tragedii krok brakuje. |
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka niebezpieczne masz te schody. Może pomyśl o zabezpieczeniu na dole, jakiejś kratce czy coś.
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
wezwalam stolarza - nic sie nie da wymyslic, bo nie ma poreczy od strony zewnetrznej.
kurde, kiedys wlladalam poduchy, ale reraz to rzadna przeszkoda. |
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Werka potrafi wychodzić i schodzić po schodach, na osiedlu trzymając się poręczy potrafi pokonać ale a to tyle schodków min co w każdej klasycznej klatce... Zauwazylam ze schodzi jej się lepiej jak nie trzymam jej rak w górze tylko na wysokości jej brzucha jak podam jej swoje dlonie to lepiej kontroluje schodzenie.
Jestem zdania ze wole nauczyć by w razie W wiedziala co i jak i może obyć się bez upadku.. Jak z lozkiem. Aczka ale ty to schody musisz mieć hardcorowe.. Znajomi takie maja, calkiem spore i jeszcze jak się wyjdzie na gore to taki półksiężyc -dziura w scianie z widokiem na sam dol. Dorosly nie przecisnie się, dziecko owszem i nie wiedza co z tym zrobić..
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
no to znajomi piękne schody mają! ja to bidne. tylko niebezpieczne
![]() Ja nie pozwalam Jasiowi za rękę ze mną chodzić na nóżkach po shodach. chce żeby mozliwie jak najdluzej na czworakach pokonywal schody. jeej ale mam rozkmine jakby je zabezpieczyc, serio. |
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
A może kratka zabezpieczająca do kominka? Może do czegoś da się ją przywiązać
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
no tak niebardzo, bo od razu po zejsciu ze schodow sa drzwi wejsciowe.
|
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aczka piekne schody ale faktycznie mega niebezpieczne!! pepa a dlaczegoo tydzien w domu?? a co do Bednarka to dokładnie! ja jak mam doła to go słucham ![]() byłam juz na 3 koncertach jego ![]() mam tyle roboty ze nie wiedzialam w co ręce wsadzic wiec zasiadłam do kompa
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka a rurka ladna ozdobna tez nie wchodzi w gre ? Jakoś padnie wykrecona i wkrecona w chodzy po prostu..
Ewentualnie możesz sobie na końcach schodów zrobić 'polki', kurde koszt by byl, ale jakieś drewniane skrzyneczki, ciężkie, na końcach od dołu do gory ustawić? Nie bylaby to poręcz ale jakaś bariera może.. Tak mi wpadlo na mysl A moglabys sobie w nich butki chować;p
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
szuflady na buty?
![]() ja tak mysle, zeby w trzeci schod wkrecic wlasnie rure do sufitu i od tej rury do sciany bramke.. |
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pierwszy 'pokolorowany' rysunek
![]() Aczka tez jakis pomyśl z ta rura a na pierwszych schodach donice z agawą
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-05-16 o 22:49 |
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
gratki dla Wery
![]() a to dzisiejsze Jaska dzielo
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Jas to fach w ręku ma! magister architekt Jan
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
taaa picasso :p
sciany, krzesla, stoły mam w takie same wzory
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie Jasienty to dizajner-wizjoner
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
jesteśmy i żyjemy! przepraszam że ostatnio mnie mało, ale wszystko na mnie pospadało, a zwłaszcza jakieś beznadzuejne zatargi rodzinne.... jesteśy już po zabiegu na wodniaka, niestety mamy krwiaka w mosznie wielkości mandarynki i muszę pilnować by całą noc moszna była uniesiona, więc nie śpię prawie wcale .... okazało się że prócz wodniaka byłą przepuklina i ropa ze stanu zapalnego w mosznie....sucha, zasuszona... pamiętam o zaległym foto włosów, wrzucę jak tylko znajdę chwilkę pozdrawiamy!
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
linda, kochana! trzymajcie sie dzielnie!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Chcę powoli ją przyzwyczajać i do jesieni odpieluchować. Mam fajne przedszkole prywatne niedaleko i myślę poważnie czy wcześniej jej nie zapisać.
. Sygnalizuje FuFu jak ma kupę albo pelnego pampera ale nocnik jeszcze nie teraz.. Chce kupić z FP imitacje toalety nawet podajnikiem papieru
by mogla zawsze skorzystać a nie być zdana na nas bo jest za mala na kibelek