Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-08, 14:37   #1711
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

To my nie dostaniemy w 2015 roku to my bylsimy w Anglii a jak tamte zarobki nam policzą to przekroczy
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 14:43   #1712
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Nie wszędzie. U nas jest tylko przedszkole publiczne i nie wszystkie dzieci się dostają.
nie no wiadomo, zalezy od liczby dzieci i mieszkancow ogolnie. u nas w gminie z roku na rok coraz mniej dzieci sa klasy w podstawowkach gdzie jest np. 4 uczniow :
moze 500+ cos zaradzi

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
To my nie dostaniemy w 2015 roku to my bylsimy w Anglii a jak tamte zarobki nam policzą to przekroczy
bylo sie szlajac po wyspach? i tysiak przejdzie kolo nosa

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

a jestescie jakos dodatkowo ubezpieczone? z tego tez jest kasa za urodzenie dziecka...
ja mam ubezpieczenie grupowe, maz tez. do tego becikowe i wychodzi calkiem "przyzwoita" sumka jednorazowo ale jest

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 14:47   #1713
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
nie no wiadomo, zalezy od liczby dzieci i mieszkancow ogolnie. u nas w gminie z roku na rok coraz mniej dzieci sa klasy w podstawowkach gdzie jest np. 4 uczniow :
moze 500+ cos zaradzi

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

bylo sie szlajac po wyspach? i tysiak przejdzie kolo nosa

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

a jestescie jakos dodatkowo ubezpieczone? z tego tez jest kasa za urodzenie dziecka...
ja mam ubezpieczenie grupowe, maz tez. do tego becikowe i wychodzi calkiem "przyzwoita" sumka jednorazowo ale jest
Ja tak, w pracy mam ubezpieczenie i za urodzenie dziecka też dostanę, mąż chyba również, ale nie jestem pewna.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 14:50   #1714
MajWija
Wtajemniczenie

Ja tam nie mam nawet co liczyć na becikowe, 500+ itd.
Także nawet się nie zagłębiam

Boli mnie dzisiaj brzuch i pierwszy raz w ciąży wzięłam NO SPE
Zjadłabym bób, ale u mnie świeży póki co po 30zł kg więc dziękuję.
Mrożony chyba kupię.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 14:52   #1715
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc to wolałabym mieć co miesiąc więcej niż 1922 zł netto/os niż jednorazowo 1000zł

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 14:54   #1716
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to wolałabym mieć co miesiąc więcej niż 1922 zł netto/os niż jednorazowo 1000zł
To wiadomo, ja też ale nie narzekam zawsze sobie mówię, że inni mają gorzej.

Jestem mamą
Stary 2016-06-08, 14:58   #1717
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Jak jestem niezamężna, to do becikowego liczy się tylko mój dochód przez dwa?
Stary 2016-06-08, 15:01   #1718
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
To ja się też pochwalę, będziemy mieli córę - Julcię Cały czas wbijałam sobie do głowy że wiem kogo noszę pod sercem, że będzie chłopak wiec też jak Cherry byłam w wielkim szoku gdy dowiedzieliśmy się od gina, że to jednak dziewczynka. Narządy żeńskie bardzo dobrze widoczne więc już się nic nie zmieni, tak powiedział. Póki co jeszcze nic nie kupiliśmy.
Ja chcę kupić łóżeczko (kojec) na kółkach że w dzień jak będę chciała zobaczyć dziecko to będę je miała przy sobie, a na noc oczywiście do naszej sypialni. Nie będę chciała żeby dziecko się przyzwyczaiło do naszego łóżka więc nie będę praktykować zasypiania z nami w łóżku jak będzie starsze.
Mam w rodzinie rodziców trójki dzieci którzy nauczyli dzieci kłaść o 20 a później mają czas dla siebie więc jak najbardziej tego będę pilnować.
Chustować też zamierzam. Nie będę kupować leżaczków czy chodzików.
W planach karmienie piersią jak najdłużej i w planach również nie używanie wszelkich pampersów, ale nie wiem czy coś wyjdzie z tego.
Karolina, dobrze że jesteś pod opieką bo tak w domu byś się jeszcze bardziej zamartwaiała.
Zazdroszczę Wam ze czujecie ruchy, ja kompletnie nic nie czuję a jestem w 19 tc. Mi lekarz powiedział że mam się nie martwić, bo z dzidzią wszystko dobrze, a w tym tygodniu tak naprawdę niewiele kobiet jeszcze czuje (w 17t6d byłam u lekarza) Uspokoił mnie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

A co do 500+ to dla mnie ten program to porażka.
U nas też Jula

Cytat:
oj nie nie nie. dla mnie osobiscie robic jakiekolwiek danie z bobu to czysta profanacja zagotuj tylko uwazaj zeby nie rozgotowac, najlepszy jest taki lekko twardawy, po ugotowaniu posol konkretnie i wcinaj tylko bez tej lupinki to sie je
Ja tam zjadam z łupinką, chociaż staram się nie jeść jej zbyt dużo, żeby brzuch nie bolał i ja solę w trakcie gotowania, a nie po

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Dobra. Komu w drogę temu czas. Kopa na rozpęd i hej. Lecimy z groszkiem na zebranie.
Kciuki!
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 15:14   #1719
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak podzielicie dochód (netto) na 3 osoby to tez się nie załapiecie na becikowe?
właśnie nie.. będziemy nieco ponad progiem

Cytat:
n
ja jestem ale znajac moje wcześnie też nie dostane :P bo moje ubezpieczenie będzie aktywne od listopada (9 miesięcy karencji) - więc jak się dzieć urodzi w październiku (a póki co jest 6.11) to dupa zbita :P mąż tak samo ma
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 15:16   #1720
shine_sky
Zakorzenienie

Byłam u babci, czyli spacer na kilka km zaliczone ukrop taki, że hej. Zjadłam pomidorową, ale w spożywczaku kupiłam kilo truskawek i są mega słodkie, wierzcie mi, że zjem wszystkie

Dziewczyny, czy kłuje Was czasem w brzuchu, ale coś na zasadzie jakby ktoś od środka Wam szpilkę wbijał, albo uszczypnął? Nie boli to, bardziej nie wiem..swędzi? To trwa dosłownie pół sekundy i ciężko mi to uchwycić, ale czasem czuję coś takiego i nie wiem czy mam się niepokoić.

Edytowane przez shine_sky
Czas edycji: 2016-06-08 o 15:18
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 15:37   #1721
Panna Izabela
Zakorzenienie

O luduu już mi się nie chce do łazienki latać. Jak do piątku nie przejdzie to się wybiorę do szpitala, tylko co oni mi tam poradzą? Kroplówkę?

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
To ja się też pochwalę, będziemy mieli córę - Julcię Cały czas wbijałam sobie do głowy że wiem kogo noszę pod sercem, że będzie chłopak wiec też jak Cherry byłam w wielkim szoku gdy dowiedzieliśmy się od gina, że to jednak dziewczynka. Narządy żeńskie bardzo dobrze widoczne więc już się nic nie zmieni, tak powiedział. Póki co jeszcze nic nie kupiliśmy.
Ja chcę kupić łóżeczko (kojec) na kółkach że w dzień jak będę chciała zobaczyć dziecko to będę je miała przy sobie, a na noc oczywiście do naszej sypialni. Nie będę chciała żeby dziecko się przyzwyczaiło do naszego łóżka więc nie będę praktykować zasypiania z nami w łóżku jak będzie starsze.
Mam w rodzinie rodziców trójki dzieci którzy nauczyli dzieci kłaść o 20 a później mają czas dla siebie więc jak najbardziej tego będę pilnować.
Chustować też zamierzam. Nie będę kupować leżaczków czy chodzików.
W planach karmienie piersią jak najdłużej i w planach również nie używanie wszelkich pampersów, ale nie wiem czy coś wyjdzie z tego.
Karolina, dobrze że jesteś pod opieką bo tak w domu byś się jeszcze bardziej zamartwaiała.
Zazdroszczę Wam ze czujecie ruchy, ja kompletnie nic nie czuję a jestem w 19 tc. Mi lekarz powiedział że mam się nie martwić, bo z dzidzią wszystko dobrze, a w tym tygodniu tak naprawdę niewiele kobiet jeszcze czuje (w 17t6d byłam u lekarza) Uspokoił mnie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

A co do 500+ to dla mnie ten program to porażka.
Też miałam w pierwszej ciąży szok jak się okazała dziewczynka
Cytat:
Dziewczyny wy chodzicie w jeansach w takie upały? Ja mam jedne ciążówki ale nie noszę ich prawie w ogóle. Jest za gorąco na jeansy. W sumie to nie nie widze sensu kupować na lato dlugich spodni, jest dużo lzejszych ubrań nawet jesli chcemy zaslonić nogi.
Tak żeby były upały to ja wyczułam tylko ze 2-3 dni ale też nie jakieś wielkie. Wtedy coś lżejszego niż dżinsy zakładam.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-08, 15:55   #1722
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Kocham bób, ale po niczym innych nie miałam aż takich wzdęć

Dziewczyny, jak któraś jeszcze planuje zakupy stanikowe, to polecam polską firmę Gaia. Dziś udało mi się stacjonarnie kupić bardzo fajny miękki biustonosz za 60 zł, dobrze skrojony i stabilnie utrzymuje większy biust. Obwody zaczynają się od 65.
Myśląc o przyszłości rozglądałam się od razu za czymś odpinanym, ale ekspedientka mówiła, że u niej sprawdzały się też zwykłe miękkie, ponieważ kiedy karmiła w domu, wystarczyło zsunąć ramiączko i miała łatwy dostęp do piersi. Stacjonarnie odpinanych nie znalazłam, ale są w ofercie online. Ceny przystępne
Właśnie domówiłam inne przez internet.
Stary 2016-06-08, 16:02   #1723
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
U nas też Jula

Ja tam zjadam z łupinką, chociaż staram się nie jeść jej zbyt dużo, żeby brzuch nie bolał i ja solę w trakcie gotowania, a nie po

Kciuki!
Shine_sky Mnie tak, ale najczęściej rano jak wstaję z łóżka i tylko bodajże z prawej strony.

Jak miałam praktyki w żłobku lata temu to były 2 Julie w mojej grupie i były przesłodkie i wtedy postanowiłam że jak kiedyś zostanę mamą córci to dam na imię Julia.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

A ogólnie to wszystkie dzieci są słodkie, szczególnie dla swoich rodziców

Jestem mamą
Stary 2016-06-08, 16:03   #1724
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja tam nie mam nawet co liczyć na becikowe, 500+ itd.
Także nawet się nie zagłębiam

.
tez bym chciala nie moc co liczyc

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 16:08   #1725
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Kocham bób, ale po niczym innych nie miałam aż takich wzdęć

Dziewczyny, jak któraś jeszcze planuje zakupy stanikowe, to polecam polską firmę Gaia. Dziś udało mi się stacjonarnie kupić bardzo fajny miękki biustonosz za 60 zł, dobrze skrojony i stabilnie utrzymuje większy biust. Obwody zaczynają się od 65.
Myśląc o przyszłości rozglądałam się od razu za czymś odpinanym, ale ekspedientka mówiła, że u niej sprawdzały się też zwykłe miękkie, ponieważ kiedy karmiła w domu, wystarczyło zsunąć ramiączko i miała łatwy dostęp do piersi. Stacjonarnie odpinanych nie znalazłam, ale są w ofercie online. Ceny przystępne
Właśnie domówiłam inne przez internet.
Widziałam sporo staników tej firmy na allegro, ale zastanawiałam się jak z jakością. Jak mówisz że ok, to może się skuszę
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 16:14   #1726
mietowka25
Zakorzenienie

Chciałam wstawić foto obiadku a tu foty wstawić nie mogę :-/
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 16:17   #1727
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Chciałam wstawić foto obiadku a tu foty wstawić nie mogę :-/
To może i dobrze bo byś nam smaka narobiła

Jestem mamą
Stary 2016-06-08, 16:19   #1728
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Powodzenia.

Trzeba być pod opieką lekarza od 10tygodnia do końca ciąży. Dochód netto na jednego członka rodziny, nie może przekroczyć 1922 zł.
Czyli rozumiem, że wlicza się też nienarodzone dziecko tak? Czy coś poknociłam.
Czyli jeśli urodzę przed listopadem to przedstawiam dochody za 2014, a jeśli w listopadzie to za 2015 i dzielę na 3 tak? i tak chyba przekroczymy

Cytat:
[/COLOR]a jestescie jakos dodatkowo ubezpieczone? z tego tez jest kasa za urodzenie dziecka...
moje z pracy, męża i też ubezpieczyłam się dodatkowo u męża więc x3 z tym, że on niedługo zmienia pracę więc z grupowego przeskoczymy na indywidualne tzn przez 3 msc będziemy musieli opłacać składkę sami, bo teraz pobierają mu z wypłaty

piję wareczkę 0% i pobieram naturalnie witaminę D
Stary 2016-06-08, 16:22   #1729
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałam sporo staników tej firmy na allegro, ale zastanawiałam się jak z jakością. Jak mówisz że ok, to może się skuszę
Właśnie się zdziwiłam, że miękki stanik polskiej firmy jest w stanie tak ładnie utrzymać większy biust (kupiłam 65F). Zwykle celuję w panache, freyę, ewentualnie m&s lub la senzę, bo mam szeroko rozstawione piersi i nie jest mi łatwo znaleźć biustonosz, w którym dobrze się prezentują.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-06-08 o 16:23
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 16:39   #1730
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie się zdziwiłam, że miękki stanik polskiej firmy jest w stanie tak ładnie utrzymać większy biust (kupiłam 65F). Zwykle celuję w panache, freyę, ewentualnie m&s lub la senzę, bo mam szeroko rozstawione piersi i nie jest mi łatwo znaleźć biustonosz, w którym dobrze się prezentują.
Ja zazwyczaj noszę 65F albo G i kupuję również freya i panache, ale ostatnio odkryłam również polską Dalię. Ceny są lepsze a jakość wg mnie super. Poszukam i Gai

Ja dziś na kolację chyba bakłażana zapiekanego z mozzarella i pomidorami zrobię
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 16:42   #1731
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
a jak go robisz? mi ostatnio wyszedł twardy i jakiś bez smaku

Ja na kolację zapodam bułkę z dynią z humusem, łososiem, pomidorem i ogórkiem małosolnym i może jajo do tego
Stary 2016-06-08, 16:43   #1732
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość

Ja na kolację zapodam bułkę z dynią z humusem, łososiem, pomidorem i ogórkiem małosolnym i może jajo do tego
A jakim łososiem?
Stary 2016-06-08, 16:46   #1733
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zazwyczaj noszę 65F albo G i kupuję również freya i panache, ale ostatnio odkryłam również polską Dalię. Ceny są lepsze a jakość wg mnie super. Poszukam i Gai

Na ten moment obkupiłam się online, ale w przyszłości też sprawdzę Dalię, dzięki. Rozmiarówka taka jak np w panache?

edit.:
wlazłam na stronę, mają przepiękne softy. Ceny nieco wyższe niż w Gai. Zobaczę jak Gaia wypadnie po paru praniach

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-06-08 o 16:51
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 16:49   #1734
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:

http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...kany-z-caprese
Korzystam z tego przepisu, smaczny wychodzi zazwyczaj
Małosolniaaaaaaaaaaaaaaaa aak wskakuje na listę "do zjedzenia w domu"

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Na ten moment obkupiłam się online, ale w przyszłości też sprawdzę Dalię, dzięki. Rozmiarówka taka jak np w panache?
Ale chodzi Ci o to, czy np. 65f panache odpowiada 65f w Dalii? Musze po stanikach popatrzeć w domu, bo nie pamiętam niestety.
Stronka http://www.dalia.pl/

A propos panache, to mam taki piękny kostium
http://idealnystanik.pl/147-529-thic...lny-stanik.jpg
Już chyba z 5 lat, ale nadal go ubóstwiam i jest jak nowy.

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2016-06-08 o 16:54
Stary 2016-06-08, 16:54   #1735
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale chodzi Ci o to, czy np. 65f panache odpowiada 65f w Dalii? Musze po stanikach popatrzeć w domu, bo nie pamiętam niestety.
Stronka http://www.dalia.pl/
O to mi chodzi zwykle zamawiam staniki online, ale jak chcę coś z nowej firmy, to najpierw łażę po sklepach i sprawdzam rozmiarówkę.
Stary 2016-06-08, 16:54   #1736
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
A jakim łososiem?
z wędzonym

Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...kany-z-caprese
Korzystam z tego przepisu, smaczny wychodzi zazwyczaj
Małosolniaaaaaaaaaaaaaaaa aak wskakuje na listę "do zjedzenia w domu" [COLOR="Silver"]
dziękuję za przepis
małosolne uwielbiam
Stary 2016-06-08, 16:58   #1737
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję za przepis
małosolne uwielbiam
Ja też!
Coś czuję, że po zjedzeniu wszystkiego z mojej listy, wrócę tutaj kolejne 4 kg cięższa

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
O to mi chodzi zwykle zamawiam staniki online, ale jak chcę coś z nowej firmy, to najpierw łażę po sklepach i sprawdzam rozmiarówkę.
Hmmm to spróbuję sprawdzić metki, nigdy nie miałam odwagi kupić stanika przez internet, cynie to jednak delikatna sprawa i nie każdy fason mi odpowiada
Stary 2016-06-08, 17:04   #1738
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
z wędzonym

dziękuję za przepis
małosolne uwielbiam
To w ciąży można takiego wędzonego w plastra na zimno?
Stary 2016-06-08, 17:13   #1739
Anettt87
Zadomowienie

Hej!
Nie było mnie 'chwilkę' a tu tyle nadrabiania

Gratuluję wszystkim udanych wizyt! U mnie jeszcze tak dłuuuugo, a chciałabym podejrzeć mojego maluszka

Cytat:
U nas też Jula
Mi też się Julcia podoba, ale mojemu mężowi (jeszcze) nie do końca no i poza tym nadal nie wiemy, kto mieszka w brzuszku.

Cytat:
Dziewczyny, czy kłuje Was czasem w brzuchu, ale coś na zasadzie jakby ktoś od środka Wam szpilkę wbijał, albo uszczypnął? Nie boli to, bardziej nie wiem..swędzi? To trwa dosłownie pół sekundy i ciężko mi to uchwycić, ale czasem czuję coś takiego i nie wiem czy mam się niepokoić.
Ja tak miewam, z tym, że nie tyle w brzuchu co hmm niżej wydaje mi się, że to chyba nic złego, skoro trwa momencik i nie powtarza się zbyt często.

Cytat:
slyszalyscie o tych alarmach bombowych? mnostwo urzedow calej polsce ewakuowano brakuje tylko ewakuacji szpitali mam nadzieje ze szybko zlapia dowcipnisia i wymierza mu porzadna kare

i doopa z pizzy - otwarcie przeniesione na sobote z powodu jakiejs awarii
jakies pomysly na kolacje?
Mnie zawsze dziwi, jak ludzie się nie boją te alarmy wywoływać, odpowiedzialność jest duża, a zwykle łapią sprawcę...

A co do kolacji - my ostatnio kupiliśmy opiekacz do sandwichy, więc u nas dziś grzanki i truskawki na deser mmm
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 17:16   #1740
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
To w ciąży można takiego wędzonego w plastra na zimno?
mi gin nie zabroniła łososia, zresztą to mój pierwszy wędzony łosoś od zajścia w ciążę i to jeszcze 100g na pół z Tżtem na necie można wyczytać, że można sobie na takiego łososia pozwolić, ale wszystko w granicach rozsądku i z wiadomego źródła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości