Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-21, 15:03   #1711
majena_88
Raczkowanie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
My jutro szczepimy. Dzwoniłam do przychodni, szczepionki 5w1 wciąż są dostępne i raczej na takie się zdecydujemy

Czy któraś z Was przy tej pierwszej wizycie szczepiła też na pneumokoki?
My dziś szczepielismy 6w1, rotawirusy i pneumokoki. Za 6 tyg. to samo 2ga dawka, a potem rotawirusy się skończą, to może weźmiemy meningokoki.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 15:04   #1712
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
oj ja tez mialam.wczoraj kryzys psychiczny jak mi Emi sie rozwrzeszczala....a chodzilo o to zeby 2min possac piers i sie przytulic i ladnie zaraz zasnela a ja sie na nia wydarlam ze juz nie mam do niej sily i sie na nia obrazilam i dzis mam o to caly dzien wyrzuty sumienia ;-( przeciez ona nie rozumie...
Kurcze Ula, może następnym razem po prostu wyjdź z pokoju na dwie minuty, nawet niech Mała płacze. Nic jej nie będzie. Lepsze to jak ochłoniesz niż jak będziesz na nią krzyczeć...

Ja nie potrafię się złościć na Alunię, nawet jak robi awanturę, krzyczy, wierzga się. Nawet jak w środku nocy płacze i nie chce zasnąć kiedy mi głowa sama leci. Mogę się złościć na cały świat, na muchę przelatującą obok, na samochód przejeżdżający za oknem, nawet na samą siebie ale na Maliznę nie umiem, wybaczam jej wszystko bezwarunkowo

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Głód dziecka nie różni sie od głodu dorosłego jak poczeka minutę czy dwie to naprawdę nic jej sie nie stanie.
Jak to mawia moja babcia - z głodu się jeszcze nikt nie zesrał
Chociaż nie wiem czy ma to zastosowanie w przypadku niemowlaków bo one akurat kupę mogą posadzić z każdego powodu

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 15:14   #1713
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Brzuszkowe problemy? Normalka. Maluchy nie maja przeciez wszystkiego w pelni wyksztalcone. Mowie jeszcze raz, polecam wode koperkowa. Nie pamietam kiedy ostatni raz Antek mial problem, oprocz normalnego stekania przy kupie
Dzieki dziewczyny! Ogarniam się :yhym: Obiad mam, kanapkibmam. Ale i dziecko śpi. Z tym zostawieniem jej bede musiala pewnie jeszcze popracować.
Chodzi o herbatke koperkowa np hipp? Podawac Malej? Jeszcze nic nie piła z butelki.
Ja pije koper włoski.
Stary 2016-06-21, 15:15   #1714
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Fajny tekst )) dopiero niedawno odkryłam, że moim priorytetem jest mieć szczęśliwe dziecko wiecie? Na początku to jest taką fiksacja, ogarnąć, posprzątać, przewinac, nakarmić, odkurzyc a teraz. ...potańczyć z nią, ,przed nią, nad nią, puszczać jej buzią bąki w pachę, lizać stopę, polozyc swoje wielkie cielsko na macie obok niej, zrobić każdą głupotę która wywoła uśmiech na tej słodkiej buzce...
Moja malizna wczoraj godzine ! i tu moje zachwyty bo to pierwszy raz sie zdarzyło
lezala w lozeczku wgapiona w ksiazeczke kontrastowa i kolorowy wiatrak a co robilam ja stalam nad nia wpatrywalam sie chwalilam jaka ona madra jak pieknie lezy jaki ten kot bez oczu sliczny zachwytow nad nowa aktywnoscia nie bylo konca
A mata to bedzie dopiero zabawa!

Cytat:
Kurcze Ula, może następnym razem po prostu wyjdź z pokoju na dwie minuty, nawet niech Mała płacze. Nic jej nie będzie. Lepsze to jak ochłoniesz niż jak będziesz na nią krzyczeć...
Jak to mawia moja babcia - z głodu się jeszcze nikt nie zesrał
Chociaż nie wiem czy ma to zastosowanie w przypadku niemowlaków bo one akurat kupę mogą posadzić z każdego powodu
Moja wlasnie zrobila kupsztala przy piersi i nie wiem czy to jeszcze z glodu czy juz z przejedzenia
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 15:15   #1715
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
My tez szczepimy jutro i dama mie wiem czy wziac 5w1 czy 6w1 ... Pneumokoki wezme na kolejnej wizycie za rada poloznej. Wiesz chyba ze osoby zameldowane w miescie maja za darmo pneumokoki ?
Wiem, ale my na wsi zameldowani

Też stwierdziłam, że jednak nie będę ładować aż tyle w Malutką przy jednej wizycie i na pneumokoki zaszczepimy później. 5w1 to i tak dużo jak na jeden raz. Rotawirusy odpuszczamy...

Niby jestem zdecydowana na 5w1 ale wciąż jeszcze zastanawiam się czy może jednak 6w1.. Sama nie wiem. Może jutro pediatra coś sensownie doradzi

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 15:16   #1716
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
My tez szczepimy jutro i dama mie wiem czy wziac 5w1 czy 6w1 ... Pneumokoki wezme na kolejnej wizycie za rada poloznej. Wiesz chyba ze osoby zameldowane w miescie maja za darmo pneumokoki ?

Anne na prezydenta
Jak to do Ciebie zabcia nie trafi to juz nie wiem co ! Beda baty od wszystkich majowek.

Mysle dziewczyny ze Zabcia sie ogarnie my jestesmy o te pare tyg. "madrzejsze" tez trzeba wziac pod uwage bas w pierwszym tyg karmil tatus potem byl wyscig z czasem po kanapke ale Zabcia jesc nie zapominalam wolalabym zrezygnowac z prysznica na rzecz posilku... I naprawde marudzace czy placzace dziecko to normalka nic jej sie nie stanie. Myslisz ze my nie gadamy z kibelka do placzacego dziecka ? Trudno jak zaczelam cos robic musze skonczyc. Jakdojdzieszdo tego etapu ze placzacemu dziecku nic sie nie stanie bedzie z gorki
Tak juz mam, ze najmiejszy ryk mi w serce wlazi. Ale staram sie,staram. Dzieki dziewczyny za slowa rozsądku.
Stary 2016-06-21, 15:17   #1717
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny! Ogarniam się :yhym: Obiad mam, kanapkibmam. Ale i dziecko śpi. Z tym zostawieniem jej bede musiala pewnie jeszcze popracować.
Chodzi o herbatke koperkowa np hipp? Podawac Malej? Jeszcze nic nie piła z butelki.
Ja pije koper włoski.

Nie herbatke, wode koperkowa, w aptece powinni miec. Albo gripe water.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-21, 15:31   #1718
zabciajs
Zakorzenienie

Obudzila sie. Kwili, kreci sie,minimalnie popłakuje i wpatruje we mnie i moze zaraz usnie.Zobaczymy. Jeśli tak to - cholera! A ja ja odrazu brałam zeby nie zaczal się ryk. Moze to sposób na noc.
Stary 2016-06-21, 15:35   #1719
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Obudzila sie. Kwili, kreci sie,minimalnie popłakuje i wpatruje we mnie i moze zaraz usnie.Zobaczymy. Jeśli tak to - cholera! A ja ja odrazu brałam zeby nie zaczal się ryk. Moze to sposób na noc.
Spróbuj włączyć jej jakiś delikatny szum, może odleci
Stary 2016-06-21, 15:38   #1720
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale my na wsi zameldowani

Też stwierdziłam, że jednak nie będę ładować aż tyle w Malutką przy jednej wizycie i na pneumokoki zaszczepimy później. 5w1 to i tak dużo jak na jeden raz. Rotawirusy odpuszczamy...

Niby jestem zdecydowana na 5w1 ale wciąż jeszcze zastanawiam się czy może jednak 6w1.. Sama nie wiem. Może jutro pediatra coś sensownie doradzi
U nas wójt sponsoruje pneumokoki ale dopiero dla trzylatkow

Rota tez odpuszczam bo to sensu wielkiego nie ma... polozna mowila ze to 6w1 ma juz w sobie ta lepsza szczepionke na zoltaczke ichyba taka jest roznica.
Stary 2016-06-21, 15:57   #1721
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
My jutro szczepimy. Dzwoniłam do przychodni, szczepionki 5w1 wciąż są dostępne i raczej na takie się zdecydujemy

Czy któraś z Was przy tej pierwszej wizycie szczepiła też na pneumokoki?
Ja pneumokoki odkladam na pozniej.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:02   #1722
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj włączyć jej jakiś delikatny szum, może odleci
Nie usnela,odplywała,kwilila sobie coś. Jak mnie zobaczyła to mam wrazenie,ze wlaczalo sie jej na sekundy 'cyc'
I zyskalam pół godziny. Noo szok! W nocy sprobuje. Ale czy to normalne czekac na płacz?
Nie powiem rewelka jeśli w najbliższym czasie bedziemy mogli w koncu przespać choć 3godz.
4 to juz marzenia
Jeszcze to odbijanie musze rozkminic, przebieranie pampersa testuje czy przed karmieniem czy po.
Stary 2016-06-21, 16:03   #1723
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Czemu to dziecko po sciagnieciu ze mnie skreca sie i wierci? Sapie, czerwona sie robi, podkurcza nogi. I to na poczatku na śpiocha. Raz dluzej pospi raz krócej.
Czasem sie uspokaja na jakis czas.

Mona to nie deprecha, ja to przezywam strasznie wszystko. Jestem mega wrazliwcem. Tak naprawde trzymam to wszysko w sobie. Jedynie Wam 'głosno pisze'.
Zabcia, a czy haslo "niedojrzaly uklad pokarmowy" cos ci mowi?

Wszystkie nasze dzieciaczki w mniejszym lub wiekszym stopniu cierpialy z tego powodu. Moge cie pocieszyc ze np u nas w 6 tygodniu jest juz nieporownywalnie lepiej.

Cierpliwosci i jeszcze raz cierpliwosci, do tego duzo zrozumienia i milosci.

Jak masz wolna chwile to najpierw cos zjedz. Jak sie bedziesz glodzic to albo wylysiejesz, albo stracisz pokarm, albo jaki inny pieron cie trafi. Forum obcykuj w ostatniej kolejnosci. Pamietaj, najpierw jedzenie, potem inne obowiazki i przyjemnosci.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Tez tak robie. W razie czego odkładam Ule na chwile, robie szybko jedzenie typu kanapka/płatki i jem z nią na klacie. Przez te 2 minuty płaczu nic jej nie bedzie.
U mnie tak samo
Stary 2016-06-21, 16:05   #1724
urshoola
Zadomowienie

Fab ja po prostu wiem ze bede i jestem beznadziejna matka. Nigdy nie lubilam dzieci, nie chcialam ich miec, z akceptacja ciazy tez mialam problen i czasem po prostu nie wytrzymuje przy niej tymbardziej ze macierzynstwo poki co kojarzy mi sie tylko z cierpieniem przez bolace cycki itd. Ale ogarniamy sie sa i zabawy i tance wiec chyba troche nadrabiam ;-)
Co do szczepionek to nie jest tak.ze ich z dnia na dzien noe bedzie bo je wycofuja. Pozostana w obrocie pewnie do wyprzedania no bo co zrobia z tymi co sa na rynku. Chodzi o to ze juz proponuja te 6w1 od poczatku maluchom bo te 5w1 juz zostana jako dawki uzupelniajace dla starszakow. My 6w1 bierzemy.

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:06   #1725
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Zabcia, a czy haslo "niedojrzaly uklad pokarmowy" cos ci mowi?

Wszystkie nasze dzieciaczki w mniejszym lub wiekszym stopniu cierpialy z tego powodu. Moge cie pocieszyc ze np u nas w 6 tygodniu jest juz nieporownywalnie lepiej.

Cierpliwosci i jeszcze raz cierpliwosci, do tego duzo zrozumienia i milosci.

Jak masz wolna chwile to najpierw cos zjedz. Jak sie bedziesz glodzic to albo wylysiejesz, albo stracisz pokarm, albo jaki inny pieron cie trafi. Forum obcykuj w ostatniej kolejnosci. Pamietaj, najpierw jedzenie, potem inne obowiazki i przyjemnosci.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

U mnie tak samo
Tak jest! Ucze sie. Dużo przede mną.
Ale dziwi mnie to,ze na klacie bardzo rzadko ma boleści.

Te Kropelki podajesz cały czas?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-21, 16:08   #1726
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Ann genialny przyklad z tymi procedurami w samolocie. Jasniej sie nie da

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Zamiast obiadu, dziś impreza na macie
Czesc dziewczyny, niezla macie bibe
Stary 2016-06-21, 16:17   #1727
agassek
Zakorzenienie

Fab, tak jak mówi Mia- przy 5w1 nie ma engerixa, przy 6w1 jest tak mi powiedziała pediatra w każdym razie...
Ale czy przy 5w1 jest w ogóle coś przeciwko wzw b?

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:38   #1728
martunia_199
Zakorzenienie

Czy ja pisałam że mój mały mężczyzna wazy 4770g ? Wiem że to wcale nie duzo ale ja się cieszę ogromnie bo od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu przypakowal 450g

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 16:49   #1729
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Fab, tak jak mówi Mia- przy 5w1 nie ma engerixa, przy 6w1 jest tak mi powiedziała pediatra w każdym razie...
Ale czy przy 5w1 jest w ogóle coś przeciwko wzw b?
Jest oprocz 5w1 osobno podawany euvax

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Czy ja pisałam że mój mały mężczyzna wazy 4770g ? Wiem że to wcale nie duzo ale ja się cieszę ogromnie bo od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu przypakowal 450g

To pieknie przybiera jak na mój gust. Moja przybiera 160 na tydzien wedlug obliczen poloznej. Tydzien temu wazyla 3880 dla mniedo okruszek a na rekach taka juzciezka sie wydaje jutro wizyta az sie boje co powie lekarz
Marna ze mnie karmicielka....

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-06-21 o 16:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-21, 17:00   #1730
agassek
Zakorzenienie

160g na tydzień to chyba idealnie? mi położna mówiła, że 135-180 jak będzie przybierała to będzie ok jutro przychodzi z wagą, też się trochę boję czy wszystko ok, ale mam nadzieję, że tak

Stary 2016-06-21, 17:03   #1731
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
U nas wójt sponsoruje pneumokoki ale dopiero dla trzylatkow
Mia! To Wy się z daleka od tego psychola trzymajcie jak on tak te Pneumokoki roznosi oficjalnie!
Stary 2016-06-21, 17:10   #1732
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:

Moja tez na klacie najlepiej spi, ale ograniczam jej ta rozkosz. Ja tez chce zyc Teraz spi u mnie na klacie, ale od rana byl lezaczek i lozeczko.

Podaje, tylko teraz dostalam te kropelki bez kroplomierza. Jakas wybrakowana butelka czy co? Mialam pipetke jakas to ja wygotowalam i tak dawkuje.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:

Brawo wy! U nas 3730. Od wyjscia ze szpitala przypakowala 1.2kg
Stary 2016-06-21, 17:11   #1733
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

Bo ma ciagly masaz brzuszka albo kocha sluchac Teojego serca dobrze jej bylo w brzuchu wychodzic nie chciała to nie dziw się

Cytat:
Mia! To Wy się z daleka od tego psychola trzymajcie jak on tak te Pneumokoki roznosi oficjalnie!
Hahaha - wszystkie trzylatki zagrożone
Stary 2016-06-21, 17:20   #1734
zabciajs
Zakorzenienie

Ja to Was ozłoce za wsparcie
Kolejne co zauwazyłam-pampola po karmieniu chyba lepiej zmieniać. Wyczyscilam nawet pępek,ledwo ledwo się trzyma. Mała z pupą na wierzchu poleżała. Poźniej lezeć nie chciała to na rekach usneła i sru ją na łóżko obok, a ja zjadłam jeszcze dwa posiłki i ... oglądam serial!! Spokój - jestescie wielkie
Trzeba poznać się z dzieckiem,trzeba sprawdzać co i jak. Jeszcze kwestie lozeczka chciałabym ogarnąc. Ale nie wiem kiedy. Bo narazie salon z materacem na podłodze.
Stary 2016-06-21, 17:24   #1735
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Moja tez na klacie najlepiej spi, ale ograniczam jej ta rozkosz. Ja tez chce zyc Teraz spi u mnie na klacie, ale od rana byl lezaczek i lozeczko.

Podaje, tylko teraz dostalam te kropelki bez kroplomierza. Jakas wybrakowana butelka czy co? Mialam pipetke jakas to ja wygotowalam i tak dawkuje.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Brawo wy! U nas 3730. Od wyjscia ze szpitala przypakowala 1.2kg
To ładnie przybrała. U nas od najniższej wagi przybyło dopiero 1090g w 6 tygodni

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-06-21, 17:29   #1736
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
160g na tydzień to chyba idealnie? mi położna mówiła, że 135-180 jak będzie przybierała to będzie ok jutro przychodzi z wagą, też się trochę boję czy wszystko ok, ale mam nadzieję, że tak
Podobno mieścimy sie w granicach, zobaczymy jutro jaka waga bo przy karmieniu już jest spokojniejsza przec co lepiej je ciekawe jakie są efekty. Ubranka non stop odkladam chyba idzie w dlugość moja modelka nie chce nawet myslec ze moze byc cos nie tak...
Stary 2016-06-21, 17:38   #1737
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno mieścimy sie w granicach, zobaczymy jutro jaka waga bo przy karmieniu już jest spokojniejsza przec co lepiej je ciekawe jakie są efekty. Ubranka non stop odkladam chyba idzie w dlugość moja modelka nie chce nawet myslec ze moze byc cos nie tak...
Tymek się skurczyl wg pielęgniarki
Lekarz się z piguła oburzyli jak zazartowalam że się skurczyl ha ha

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-06-21, 17:44   #1738
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

Skurczył się mowisz a to ciekawe
Stary 2016-06-21, 17:52   #1739
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jak to tak, lekarz się pomylił? I żartować sobie z lekarzy hehe
Moją chyba źle wymierzyli po porodzie, bo niby miała 52 cm, a każdy kto ją widział mówił "o, jaka długa" albo "jakie długie ma nóżki"
I z wymiarów wynikało, że jest najkrótsza i najcięższa z wszystkich dzieci, które leżały z nami na sali, a nie jest przecież żadnym klopsem

Cytat:
Na pewno jest dobrze Myślę, że u nas też powinno być, bo mała je regularnie, pilnuję, żeby ssała te 15-20 minut (często dostaje jeszcze potem drugą pierś)
Ja ubranek jeszcze nie odłożyłam, ale widzę, że tak jak na początku się w czymś topiła, to teraz jest prawie na styk

Teraz jak sobie pomyślę o tych radach, żeby kupować tylko rozm. 62 Przez miesiąc dziecko by wyglądało jak totalna sierota

Stary 2016-06-21, 17:56   #1740
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jak to tak, lekarz się pomylił? I żartować sobie z lekarzy hehe
Moją chyba źle wymierzyli po porodzie, bo niby miała 52 cm, a każdy kto ją widział mówił "o, jaka długa" albo "jakie długie ma nóżki"
I z wymiarów wynikało, że jest najkrótsza i najcięższa z wszystkich dzieci, które leżały z nami na sali, a nie jest przecież żadnym klopsem

Na pewno jest dobrze Myślę, że u nas też powinno być, bo mała je regularnie, pilnuję, żeby ssała te 15-20 minut (często dostaje jeszcze potem drugą pierś)
Ja ubranek jeszcze nie odłożyłam, ale widzę, że tak jak na początku się w czymś topiła, to teraz jest prawie na styk

Teraz jak sobie pomyślę o tych radach, żeby kupować tylko rozm. 62 Przez miesiąc dziecko by wyglądało jak totalna sierota
No nie? Mój miał niby 60 cm a w 56 się topił haha

Ząbki
Synuś
+2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości