|
|
#1741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Babki współczuję tych mdłości. Ja za to mam co chwilę zachciankę☠na co innego i już przytyłam 2kg :/ Masakra. Przyjdzie czas, że trzeba będzie na cukrzycową przejść :/
USG mam dopiero 16tego, więc jeszcze trochę☠muszę poczekać i wątpię, żeby już mi wtedy lekarz płeć zdradził. Nie mam żadnych przeczuć, ale wszyscy dookoła gadają, że chłopak :P
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie wróciłam ze szpitala...prawie umarłam na zawał...poszłam wieczorem siusiu a tu leci żywa krew...na papierze to samo... przy ostatnim poronieniu taki właśnie był początek... mówię wam dziewczyny to było najgorsze uczucie w moim życiu. Do tego mój lekarz na urlopie w Azji... pojechaliśmy do szpitala na szczęście trafiłam na mega lekarza zreszta ucznia Profesora który prowadzi moja ciąże.zrobil usg stwierdził ze jest wszystko Ok i nie wie za bardzo skąd to krwawienie. Potem przy badaniu ręcznym powiedział ze mam nadżerke i to przez nią najprawdopodobniej... ale tyle krwi z nadżerki? Dostałam zastrzyk jakiś z progesteronu co ma działać przez 14 dni i luteinę dopochwowo. Strasznie sie boje... przed każda wizyta w toalecie jestem sina....
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasiusialam do kubeczka i jadę do labolatorium na mocz i krew bo w poniedziałek wizyta
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
no i w poniedziałek lekarz
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnidzienlata u mojej kumpeli było to samo. Też się naczytała, a okazalo się że wszystko ok. Nie czytaj!!!!!!
89otojestkasia wyobrażam sobie ile się strachu najadłas i cieszę się że wszystko się dobrze skończyło i dzidziuś ok. 3majcie kciuki. Na 11 jadę na prenatalne do Jeleniej Góry. Mam stresa, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze. Dam znać po badaniach.😉
|
#1747 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry piątkowo
Miałam wczoraj przygodę pogodową Zwolniłam się z pracy 2h wcześniej, żeby w końcu wymienić tę kartę do lekarza, wychodząc było piękne słonko - no wiosna pełną gębą, załatwiłam, co potrzebowałam, zadzwoniłam do męża, żeby po mnie przyjechał, bo akurat już zbliżał się jego koniec pracy. Umówiliśmy się w danym miejscu i czekam. Normalnie w kilka sekund się pogoda zmieniła, niebo poczerniało, lunęło deszczem, chwilę potem gradem... Ledwo zdążyłam się pod jakiś daszek schować, bo do sklepu najbliższego w tych kulkach z nieba ani bym nie dobiegła Cytat:
Cytat:
i czekamy na dobre wieści! Cytat:
![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71471396]Siedzę w poczekalni, miałam być na 18:00 ale przede mną tylko jedna pani. WOW! [/QUOTE]Jak po wizycie? ![]() Cytat:
|
|
|
#1748 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1749 | |||
|
Magda ;)
|
Cytat:
Dużo odpoczywaj i nie martw się na zapas, na pewno będzie dobrze ![]() Cytat:
może na kolejnej coś powie ![]() Cytat:
daj znać po wizycie ![]() Myk ale przygody z tą pogodą u mnie dzisiaj w końcu piękne słoneczko i mam nadzieję, że tak zostanie |
|||
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71486266]Wszystko dobrze
![]() Maluszek ruchliwy No to gratulacje! Ja czekam na Dzień Kobiet, bo wtedy mam wizytę, już co raz bliżej Cytat:
Pewnie na kolejnej dostanę jakieś badania ![]() Taaak, już wolę nawet o tym nie pamiętać, zdradliwa ta pogoda Teraz u nas też oczywiście piękne słoneczko, ale nic mnie już nie zdziwi ![]() ![]() Używała któraś z Was takich pasów ciążowych na spodnie? Zastanawiam się, na ile to się sprawdza, mając na sobie normalnie spodnie - rozpięte zapewne + taki pas
|
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana spokojnie...Na tym etapie trudno jakąś wadę potwierdzić na sto procent.Często na połówkowych okazuje się że nie ma śladu.Druga sprawa lekarze też nie są nieomylni..Mam przykład w rodzinie.Wcześniak.Bardzo mało pkt w skali.Proroctwo lekarzy że dziecko przeżyje max 5 lat a potem stanie się roślinką..Od tego czasu minęło 20.Zdrowy silny chłop,żadnych chorób bardzo inteligentny..Zawsze powtarzam że nauka swoje a Bóg swoje.Mam koleżankę która też ma jakąs wadę serca i zyje normalnie.Ta wada o której piszesz to też nie jest jakoś bardzo groźna..Nie denerwuj się na zapas.Nic nie czytaj.Ja już tutaj pisałam jak to było z moją interpretacją wyników przez neta.
|
|
|
|
#1752 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
podejrzewam, że przy każdej zmianie pozycji wszystko trzeba by było poprawiać
|
|
|
|
|
#1753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi tylko mocz zlecił.No i te tarczycowe mam powtórzyć. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Straszne...Już sobie wyobrażam ten strach..Ja jak plamiłam na początku to za każdym razem jak szłam siku to myślałam że dostanę zawału bo tylko sprawdzałam czy nic nie leci.Nic się nie martw.Masz luteinę i napewno nic się nie stanie. |
||
|
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1755 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
W grudniu 2016 urodziłam córeczkę. xxx Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2017-03-04 o 11:09 |
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
myk - ale pogoda Cię załatwiła, wczoraj mówiłam do męża że wczorajsza pogoda idealnie okresla 'w marcu jak w garncu...'
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1757 |
|
Konto usunięte
|
Piję Bavarię jabłkową - całkiem dobra lemoniadka
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71493856]Piję Bavarię jabłkową - całkiem dobra lemoniadka
[/QUOTE] ![]() gdzie kupiłaś? w jakimś dyskoncie czy zwykłym sklepie? bo chyba będę dzisiaj szukać
|
|
|
#1759 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
I najbardziej smakuje mi ta z napisem WIT Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
u mnie takich sklepów nie ma, żadnego z 3 wymienionych
|
|
|
#1762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też polecam tę z napisem WIT, jabłkowa taka lemoniadka faktycznie, ale generalnie też ok, czerwona to dla mnie takie mocne, gorzkie piwo mimo że 0%
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jest dyskont z napojami i alkoholami z kauflanda także jak mam ją znaleźć to chyba tylko tam, niestety ale takich sklepów o jakich wy mówicie to tu nie mam, dlatego brakuje mi mojego dawnego miasta bo wszystkie miałam w swojej okolicy, a teraz polomarket :P zbieram się po wyniki moczu i morfologii, trzymajcie kciuki żebym nie miała już anemii, bo mam dosyć tych leków. Już nawet w aptece kupując witaminy z kwasem foliowym prosiłam panią o najmniejsze tabletki jakie są, bo tyle tego łykałam swego czasu, że już na myśl o połknięciu tabletki mi nie dobrze było.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-03-03 o 13:02 |
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
MYK jak czytałam twój opis to mi się przypomniała moja przygoda jak mnie spało dwa razy i tż z klatki zaniósł mnie prosto do wanny.
Takich pasów ciążowych nie widziałam. Są poszerzacze do spodni ale ja takiego nie nosiłam i teraz też nie będę szukać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- dziewczyny a czym ta bavaria się różni od zwykłego napoju jabłkowego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1765 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wyobrażam sobie, co przeżyłaś. Ale teraz już bądź spokojna, wiadomo skąd to krwawienie, masz leki. Odpoczywaj i się nie stresuj. Cytat:
![]() Byłam wczoraj na wizycie. Wszystko dobrze z dzieciątkiem. Nie chciało ujawnić swojej płci
|
|||
|
|
|
#1766 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ta jabłkowa moim zdaniem niczym Biała i czerwona imitują dość dobrze piwo jak dla mnie, także tutaj polecam te dwie, jeśli właśnie ktoś szuka smaku piwa po prostu ![]() Cytat:
|
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, a pozostałe dziewczyny napiszcie jak wasi lekarze podchodzą do tych pierwszych prenatalnych? Zalecili Wam tak od razu? Mój stwierdził że wszystko przebiega książkowo, młoda jestem, nie ma powodu by mnie namawiał. Jeżeli chcę mimo to, to mam siè zastanowić i dać znać.
|
|
|
|
#1768 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ogólnie nie namawiał, ale też nie odradzał. Powiedział że jak zrobimy to chętnie je zobaczy. Ale jak dla mnie badania prenatalne są ważne i powinny być obowiązkowe... |
|
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
Moja była raczej za tym,żebym zrobiła, ale nie ma obowiązku. Zdecydowałam sie tylko na usg.
A tak w ogóle witam się wiosną szkoda tylko,że energii jakiś spadek znowu...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
Aaa i rozmawiałam o tym z mężem który stwierdził że bez sensu, że żonie jakiegoś znajomego z pracy powiedzieli na tych pierwszych że z dzieckiem coś nie tak. Stresowali się kolejne tygodnie a na drugich okazało się że jednak ok. Stwierdził że skoro lekarz mi nie zalecił to szkoda stresów, żeby zrobić te drugie, tak jak mów. No i w sumie to tak zostawiliśmy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

no i w poniedziałek lekarz 
Zwolniłam się z pracy 2h wcześniej, żeby w końcu wymienić tę kartę do lekarza, wychodząc było piękne słonko - no wiosna pełną gębą, załatwiłam, co potrzebowałam, zadzwoniłam do męża, żeby po mnie przyjechał, bo akurat już zbliżał się jego koniec pracy. Umówiliśmy się w danym miejscu i czekam. Normalnie w kilka sekund się pogoda zmieniła, niebo poczerniało, lunęło deszczem, chwilę potem gradem... Ledwo zdążyłam się pod jakiś daszek schować, bo do sklepu najbliższego w tych kulkach z nieba ani bym nie dobiegła
i czekamy na dobre wieści!
Z początku mąż nie chciał iść ze mną na usg, jakby się wstydził że facet na takim badaniu to zniewieściały musi być... ale później jak zobaczył, że prawie wszystkie panie były z partnerami to się przekonał i rewelacja, bo jemu obraz chyba nawet bardziej się podobał niż mi. Jak to maleństwo cudnie się rusza, taki mały a już wszystko widoczne - rączki, nóżki i cała reszta 

może na kolejnej coś powie 

I najbardziej smakuje mi ta z napisem WIT