|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: firemountaingems - są chętni?
Pszczółka, chętna jestem do zamówienia, trzeba zebrać większa grupę...
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie. Pierwszy raz udzielam się na wizażu, ale od jakiegoś czasu spędzam tu niemalże każdy wieczór
Przeglądałam ofertę firemountaingems i nie mogę przestać myśleć o koralikach, które tam zobaczyłam. Jednak nie mam teraz tyle pieniędzy, żeby zamówić indywidualnie.. Pomyślałam, że się odezwę, może będzie ktoś chętny kto się tym zajmie i dołączy. Ja się na tym kompletnie nie znam i wolałabym pierwszy raz obserwować:P Serdecznie pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Trochę długo zbierałam się, żeby się wreszcie odezwać
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Rozeznanie
|
kajlo ja wlasnie wczoraj przegladalam katalog FMG i chetnie bym cos zamowila ale jako, ze mieszkam w Niemczech, to raczej Ci nie pomoge, bo za duzo zachodu by bylo z takim wspolnym zamawianiem, a szkoda, bo slicznosci maja
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Joanna d'Moder
|
nie taki diabeł straszny jak go malują
.Witaj na forum |
|
|
|
|
#1745 |
|
Przyczajenie
|
BozaKrowko, moglybysmy zamowic razem, na przykład do mnie, a ja mogłabym wysłać Ci zamówione przez Ciebie koraliki, to raczej nie byłoby problemem, choć pewnie trwałoby trochę dłużej. Tę propozycję zostawiam Ci do namysłu, ale czekam jeszcze na inne osoby
![]() Joanno, dziękuję za przywitanie Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
Zapewniam, ze zamowienie do Niemiec + przesylka do Polski wypadnie taniej niz odwrotnie. Skok kosztow dostawy FedExem nastepuje na granicy stara/nowa Unia :/
|
|
|
#1748 |
|
Rozeznanie
|
aaaa...no prosze...nie wiedzialam, wielkie dzieki Srebrna za info
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Przy moim obecnie wyklikanym (nie za duzym) zamowieniu jest 30 dolcow roznicy. Przy poprzedniej dostawie roznica do Polski a do Francji byla 70 dolcow... A stawki do FR sa te same co do DE.
Jak sie wyklika cos do koszyka, to na dole mozna wpisac kraj i automat sprawdza, jaka jest cena dostawy, proponuje dwie, najtansza i najszybsza. W pewnych zakresach szybsza jest tansza >:>
|
|
|
#1750 |
|
Przyczajenie
|
BozaKrowko, dziewczyny radzą, żebyśmy zamówiły do Niemiec i później do Polski, dobrze rozumiem ? Czy w takim układzie podjęłabyś się tego ? Marzą się strasznie te koraliki...
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie czekam aż ktoś jeszcze się odezwie, bo za dużo osób to też nie dobrze.. A ile wychodzi wysyłka do Niemiec?
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
No wiec wlasnie powrzucalam na szybko kilka drobiazgow do koszyka dla przykladu i wyszlo, ze 20,77$ kosztowalaby najtansza przesylka do Niemiec, a 37,84$ do Polski (kurs $ na dzien dzisiejszy to jakies 2,25 zl), przy czym ja dodalam tylko jakies 4 produkty, a wiadomo, ze wraz z waga cena wzrosnie. No i jeszcze w waszym przypadku koszt przesylki z Niemiec do Polski trzeba uwzglednic ale to juz stanowczo mniejszy wydatek
. Wydaje mi sie, ze zamawiac dla 2 osob nie bardzo ma sens ale jesli sa jeszcze jakies zainteresowane wizazanki , to moge sie podjac tego zamowienia |
|
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
Ja musze sie jeszcze zastanowic, bo na razie wywalilam troche gotowki w Lodzi... Jezeli chcecie policzyc sobie koszty "faktyczne" roznych produktow (tzn z dodanym ulamkiem kosztow dostawy + clo/vat) to sluze moim excelem, uzytym juz raz do sprawiedliwego podzielenia zamowienia na 10 bab
|
|
|
#1755 |
|
Przyczajenie
|
Ja zrobiłam sobie zamówienie na kartce, kwota niesamowita,a z niczego nie chcę rezygnować : P W takim układzie czekamy na kolejne chętne(oby szybko się pojawiły:P ).
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale jesli wypali, to po excela napewno szybko sie zglosze ![]() A co do dodatkowych kosztow, to oprocz kopert, koszt listu poleconego z niemiec do polski wynosi ok 5-10 euro (http://www.deutschepost.de/dpag?tab=...mlFile=1004909), w zaleznosci od wagi (na zyczenie moze byc paczka ale jest drozsza). Zwykly list bylby tanszy ale doswiadczenie nauczlo mnie, ze polskiej poczcie nie ma co ufac (ile rzeczy mi juz tam zginelo, to ksiazke mozna by napisac) i bez poleconego ani rusz, bo pozniej nic sie nie zdziala w razie "W". Edytowane przez BozaKrowka Czas edycji: 2008-03-26 o 00:22 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Może bylabym chetna... muszę poogladać wieczorkiem czy coś mnie faktycznie skusi
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
a co tu taka cisza?
Piechotko ja wlasnie dostalam newslettera z FMG i oczoplasu dostaje, patrzac na nowosci |
|
|
|
|
#1759 |
|
Przyczajenie
|
Ja się nie odzywam, bo czekam na decyzję :P To znaczy ja już ją podjęłam, ale czekam na was z gotowym zamówieniem
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Rozeznanie
|
Kajlo to ja mam taka propozycje- podaj mi tutaj albo przeslij na PW co bys chciala zamowic, a ja dorzuce to do mojej wstepnej listy i zobaczymy jakie bylyby ewentualne koszta dostawy poki co
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Przyczajenie
|
To jak będę w domu to Ci napiszę
wyszło mi około 46dolarów..A Tobie? Jeśli za dużo będę wykreślać
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Rozeznanie
|
mi poki co tez w granicach 40 dolcow
. Ale pewnie jeszcze ze 3 razy przejrze oferte i piec razy zmienie swoje zamowienie
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Przyczajenie
|
No to jestem spokojniejsza
Tylko jeszcze niech się ktoś dołączy..A wiadomo mniej więcej ile wyniesie ta wysyłka?
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Przyczajenie
|
BozaKrowko, ja nie mam wielkie koralikowe braki i nie mogę dłużej czekać aż ktoś się zdecyduje.. Zastanawiałam się nad tym i widzę, że nikogo nie ma chętnego, więc rezygnuję a dołączę się innym razem jak będzie możliwość. Przepraszam za zamieszanie, ale myślałam,że szybciej się to rozegra
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Przyczajenie
|
A kogo polecasz z niemieckiego ebaya?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1768 |
|
Rozeznanie
|
jak do tej pory zamawialam tylko u goldsellingcom i bylam bardzo zadowolona (swarovski, lawa i masa perlowa bardzo dobrej jakosci) ale rozgladam sie teraz za ciekawymi mineralami, bo u niego z tym ubogo. Ale, zeby nie zasmiecac tutaj watku proponuje przeniesc sie na ten o ebayu, czyli tutaj
: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=227104&page=6
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Raczkowanie
|
Małe pytanie techniczne czy dobrze zrozumiałam że koszty dostawy są takie same w całej"starej" unii? czyli dostawa do Austriikosztuje tyle co do Niemiec tak? Jeżeli to miło bo mam znajomego którego ojciec pracuje w Wiedniu , mieszka tam ale średnio 2 razy w miesiącu do Warszawy przyjeżdża
![]() Ja mam zamówienie za 90 dolców( uwzgledniając przejście do trzeciego rabatu koło 70) ale moje zamówienie to jeszcze kwestia miesiąca co najmniej... |
|
|
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
Morgana75 koszt przeslki jednak troche sie rozni miedzy Austria, a Niemcami ale niewiele. Przykladowo za zamowienie za 20$ placi sie 37,84$ do Polski, 23,45$ do Austrii, a 20,77$ do Niemiec. Nie wiem z czego to wynika ale tak mi pokazalo na stronce FMG
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Przeglądałam ofertę firemountaingems i nie mogę przestać myśleć o koralikach, które tam zobaczyłam. Jednak nie mam teraz tyle pieniędzy, żeby zamówić indywidualnie.. Pomyślałam, że się odezwę, może będzie ktoś chętny kto się tym zajmie i dołączy. Ja się na tym kompletnie nie znam i wolałabym pierwszy raz obserwować:P Serdecznie pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Trochę długo zbierałam się, żeby się wreszcie odezwać

. 
. Ale pewnie jeszcze ze 3 razy przejrze oferte i piec razy zmienie swoje zamowienie