|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Jak część z Was wie miałam cykle stymulowane- 3cykle i bez efektów. Zadzwoniłam do ginka mojego z wynikiem bety (zawsze chce być poinformowany) i... powiedziałam mu, że kolejnej stymulacji i robienia testu nie wytrzymam psychicznie. Nie chcę już być stymulowana, chcę odpocząć. Kazał mi dzisiaj zadzwonić... Ze względu na to, że TŻa badanie nasienia było ok, powiedział, że ... musimy się spotkać i przedstawi mi dwie opcje- laparoskopia, albo nie wiem co... nie powiedział. Idę do niego w poniedziałek po południu. Nie mam ochoty na walkę, zero siły. Chcę cieszyć się życiem i nie przejmować niczym. Nie udaje się- widocznie to nie jest odpowiedni czas. Miałam nastawienie, że dziecko to sens życia, że znajdę siebie będąc mamą. Widocznie tak być nie może, krzywdę bym zrobiła dziecku tak je odbierając. Proszę o usunięcie mnie z listy staraczek, będę z Wami duchem, wspieraczką. Buziaki dla Was
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Lady
![]() Mam nadzieję, że będziecie cieszyć się maleństwem Dzisiaj w pracy w pewnym momencie mało nie wybuchłam płaczem. Tak mi się jakoś smutno zrobiło. Teraz też...
|
#1744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może nadszedł czas na przerwę, wakacje jakieś? Dobrą imprezę? Wszystko dzieje się z jakiejś przyczyny... (mam nadzieje)
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca
![]() ja mam włączony film "I kto to mówi"... i nawet on mnie wzrusza... to znak, że pora odpocząć. Zobaczę co gin jeszcze wymyślił, poczekam na laparoskopię... czas minie, wyluzuję się... Chyba się trochę pogubiłam... muszę się jakoś odnaleźć...
|
#1746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może czasem potrzebne sa takie spięcia, żeby sobie na nowo przypomnieć o miłości...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może zamiast się wykreślać poproś o wpisanie na górną listę - zawieszonych..? Buziaki! Odnajdziesz się skarbie. Daj sobie chwilkę na relaks i odpoczywaj.. |
||||
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
lady, głowa do góry. Ważne, aby żyć w zgodzie z samym sobą a wszystko się poukłada
Pozytywne nastawienie na pewno pomaga, życzę ci szybkiego odnalezienia własnej, lepszej drogi a ja jestem głupia Wyobraziłam sobie, że przychodzę do mamy z usg i pokazuję zdjęcie, mówię "To będzie twój wnuk albo wnuczka". I moja nieskończona wyobraźnia dopisała nieopisaną radość mamy, łzy szczęścia i się popłakałam
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
taccus
masz rację, może być na listę zawieszonych.PaulinaIzabela proszę przerzuć mnie na listę zawieszonych ![]() idę się pouczyć, bo jutro obrona... nie wiem czy coś mi to da, ale spróbuję chociaż poczytać dobranoc i powodzenia dla staraczek
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca temperatura w ciągu dnia może się zmienić nawet o jeden stopień, dlatego właśnie do pomiarów bierze się tylko temperaturę poranną po przebudzeniu mierzoną na styku błon czyli w ustach, pochwie lub odbycie. Inna jest niemiarodajna.
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
Irmusia jeszcze będziesz kupować ubranka dla swojej dzidzi
Karolca jeszcze przydziesz do mamy i pokażesz jej zdjęcie z usg,mówiąc że to wnuczka albo wnuczek LadyMk odpocznij,nabierz dystansu,staraj sie wyluzować a potem działaj z laparoskopią,a wierzę,że twoje marzenie sie spełni Dziewczyny ja was wszystkie rozumiem!Wiem przez co przechodzicie,bo sama przeszłam ta samą drogę.Wiem,że czasem trzeba po prostu od tego wszystkiego odpocząć,żeby nie zwariować.Pamiętam jak sie starałam i było mi bardzo ciężko,tak bardzo chcialam żeby ktoś dał mi gwarancje,że się doczekam na swoje Dziecko.Szczerze mówiąc nie wierzyłam,że moje marzenie o macierzyństwie sie spełni,myślałam,że mi to na bank nie będzie dane zostać mamą pomimo tego,że tak bardzo tego chcę.I odpuściłam...Potem zdecydowałam sie na laparo,żeby sobie nie zarzucać,że nie zrobiłam wszystkiego i po laparo zaczęłam sobie wmawiac,że mamą zostanę.Zaczęłam bardzo mocno w to wierzyć!Nawet ogladnęlam ten słynny film "Sekret" i robiłam wizualizacje-najpierw że zachodze w ciąże,robie test,mówię swoim bliskim,oglądam pierwsze usg,potem rodze dziecko itd. Chodzi o to,że zaczełam bardzo wierzyć bez jakiejkolwiek presji...ot tak po prostu wiedziałam,że kiedyś to sie stanie.I stalo się!Stało sie w najmniej spodziewanym momencie. Proszę was dziewczyny o jedno nie rezygnujcie ze swoich marzeń.Jeżeli potrzebujecie odpoczać to dajcie sobie czas.Ja wierzę,ze wszystkie będziecie mamami prędzej czy później!!!Buziaki mnóstwo fluidków od mojej Wiercipiętki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę Ci, żebyś nie musiała długo czekać na wymarzone szczęście. Cytat:
Przyznam się, że na zawieszonych nabrałam z czasem trochę dystansu, czuję, że mam też inne sprawy na głowie. Zaczęłam podejmować pewne decyzje, mam jakieś nowe plany i zamierzenia... I nie żyję myśląc tylko o tym, który to dc i czy jajeczka pękły albo czy trafiliśmy na dobry dzień... Wiem kiedy mniej więcej jest owu, jak się uda to fajnie a jak nie, to mam coś jeszcze do zrobienia... ![]() Trzymaj się! W końcu będzie okay. Cytat:
A my dzisiaj jedziemy do rodziców... Będe zaglądać, bo muszę zrobić drugie zamówienie na rośliny... I ciągle czekam na potwierdzenie ostatniego...![]() Przyjemnego weekendu! |
|||
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
a nie mówiłam
paulinka, proszę zmień mi last @ na 5.02 i tym samym 3 cykl wczoraj mój TŻ do mnie "Czy popierasz moje starania o dziecko?" Stara się średnio póki co ale niech będzie ![]() cora, porywam jeden na nowy cykl
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-02-05 o 10:29 |
|
|
|
#1753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
nie zagladałam tu przez dwa dni, a tu tyle naskrobane. we czwartek miałam dzien spania, jak przyszłam z pracy to spałam z mala przerwa na obiad i wypluskanie a od wczoraj mecza mnie nudnosci, ciezko jak chce cie jesc a tu odruchy wymiotne, aaa i jeszcze biały sluz sie pojawił. w przyszłym tyg ide do lekarza. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
magdulec, mi trochę też, ale po wczorajszym dniu byłam na to nastawiona więc żadna niespodzianka.
A uczucie głodu i mdłości niestety znam, ale z innego powodu.
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biały śluzik to od śluzówki szyjki macicy, musi się zacząć zagęszczać i tworzyć po mału czop śluzowy, za jakiś czas śluz zniknie całkowicie ![]() A na mdłości-zawsze pod ręką woda mineralna-pić małymi łyczkami, w domu dobrze jak wciśniesz sbie cytrynkę do wody-będzie zobojętniać żołądek. A przy łóżku coś na ząb-herbatniki, biszkopty, kanapka na rano. Najlepiej budzić się wcześniej, usiąćś w łóżku i chwilę odczekać-zjeść coś i dopiero wstawać i jeść na każde zawołanie-tylko patrzenie na jedzenie odrzuca, ale jak już ugryziesz to przechodzi w mig, jak tylko czujesz głód zagryzasz np biszkopta, chlebek zanim zdążysz przygotować coś do jedzenia. Im dłużej coś przygotowujesz tym gorzej, poproś raczej męża, żeby zrobił kanapki czy przypilnował obiad-z czasem przejdzie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Lady trzymam kciuki za 5 na obronie
Nadia Kochana mam nadzieję, że u Ciebie i u Dzieciaczków wszystko ok. Odezwij się, jak będziesz mogła Cora wielkie dzięki za to co napisałaś, do nas staraczek Bardzo Ci dziękuję za to, że cały czas jesteś tu z nami i nas wspieraszTacca miłego pobytu u rodziców Karolca przytulam Cię Kochana Magdulec czyli odczuwasz objawy ciąży, to bardzo dobrze Kochana
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mdłości spróbowałabym jeszcze miętę, świeżej jeszcze nie ma, ale w sklepie zielarskim dostaniesz suszoną. Aromat mięty działa uspokajająco na żołądek
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
magdulec mnie też muli, ale teraz mniej z powodu zatkanego nosa...przynajmniej jeden plus kataru dostrzegam
brzuch nawet mnie nie boli, czasem jajnik n0 i cyce bolą, chociaż...NAdus zastosowałam twoj patent na chodzenie bez stanika i cyce bolą o wiele mniej ![]() LAdy moze faktycznie zrób sobie urlop od staranek. Mnie to dobrze zrobilo a poza tym za obronę bedzie dobrze!Caroline fajna reakcja twojego brata hehe, myslał pewnie, że dziecko od razu jest takie duże jak noworodek
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Tacca
za pogodzenie z TZ i nowe plany, trzymam kciuki za powodzenie karolca widzę, że wredota Cię dopadła Już zaciskam kciuki na nowy cykl i przesyłam Irmusia Dziś boli mnie gardło i mam katar, ale wczorajsza noc to koszmar. Byłam u rodziców i już wieczorem czułam jakiś ból w klatce piersiowej i problemy z oddychaniem-mogłam oddychać, ale ciężko mi było. Nie mogłam zasnąć przez pół nocy bo serce mi waliło i krew tętniła w żyłach masakrycznie. Zasnęłam na trochę i obudził mnie ból w lewym barku i ręce, taki ogromny ból jakbym miała jakieś skrzepy w żyłach i krew nie mogła płynąć-tak to odczuwałam, męczyłam się, aż zwięłam Apap i zaczęło mi przechodzić, po godzince zasnęłam ale po kolejnej obudził mnie napad gorąca, aż mnie cała skóra swędziała, musiałam ściągnąć piżamę położyć się na kołdrze i nadal gorąco mi było, cała mokra byłam. Z czasem zasnęłam ale to chyba już 4 rano była, a o 7 obudziłam sie do kibelka i już nie zasnęłam, wstałam po 8 i tak mnie bolały ramiona i góra pleców-pewnie od niewyspania, że nie mogłam torebki nieść na ramieniu-jakby ważyła z 50kg. I cały dzień byłam zmęczona i śpiąca. Czytałam Was wczoraj wieczorem ale mało co pamiętam, więc jak kogoś pominęłam w odpowiedzi na posty to przepraszam. Dziś się wyspałam w miarę, ale wczorajsza noc jeszcze daje znać o sobie, bo zmęczenie lekkie jest. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Pewnie z czasem trzeba będzie spróbować staników sportowych, bo jak zacznie się produkcja mleka i cycki zwiększą sie bardzo to szkoda będzie naciągać skórę pod ich ciężarem, bo po karmieniu mogą być obwisłe, ale myślę, że to najwcześniej koło 6 m-c się przyda to podtrzymanie ciężaru. Ja mam dość duży rozmiar na codzień, bo duże C lub małe D, a teraz pełne D i jeszcze mam kształtne cycki i nie naciągają się, więc narazie luz
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To raczej jednorazowe, dr mówił, że mogą zdarzać się takie dziwne bóle w różnych częściach ciała i że jak Apap i nospa pomagają to nie ma się czym martwić. A te bóle w ramieniu to ja kiedyś często miałam i niby to takie nerwobóle były, ale ja się w czwartek ani w nocy nie denerwowałam a i tak mnie bolało. No ale minęło. Dziś tylko przeziębienie mnie bierze i muszę z nim walczyć |
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
idę poprawić sobie humor i wydać trochę kaski
może w lumpiku coś upoluję fajnego ![]() Buźka i do później kochane
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia- zdróweczka życzę.
karolka- ; fajne podpisiki
|
#1764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby były jak najmniej dokuczliwe. Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie że już dobrze się czujesz! |
|||
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
W końcu 10stC na termometrze
Aż miło się chodzi, no może nie do końca bo wiatrzycho straszne, ale lepsze to niż mróz ![]() Dzisiaj jestem pełna optymizmu. Nie wiem skąd mi się to nawet wzięło Chodzi mi po głowie 1000 planów i wszystkie godne zrealizowania hehhee, fajne uczucie.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-02-05 o 13:32 |
|
|
|
#1766 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
Ja narazie w pracy, a na 5 jadę do gina dziś mam 13dc i usg mi zrobi, ciekawe czy owu będzie jakos tak nie chce mi się tam jechać boję się, że się zdołuję...Cytat:
mam nadzieję, że odpoczynek dobrze Ci zrobi i nabierzesz sił i chęci na dalszą walkę o szczęście Tzymam mocno kciuki za obronę daj znać po...Cytat:
Tak jak Irmusia dziękuje Ci, że tak nas wspierasz i zawsze znajdziesz dobre słówko dla nas na pocieszenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie zamęczą Cię dolegliwości Cytat:
![]() Ja przy okazji lekarza też może na chwile skoczę na shopping ![]() Cytat:
Tak trzymaj - oby optymizm pozostał na długo ![]() Nadia Kochana ale się wymęczyłaś Tacca miłego weekendu u rodziców ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 19 staraczki paulinaizabela - (Paulina,26 lat, Irlandia) staranka zawieszone Tacca - (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 -(Magda, 27 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK - (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 17, last @ 12,09 Malami82 - Agnieszka, 28 lat, Lubuskie) cykl 20, last @ 17,09 Zafrine - (Dorota, 23 lata, pomorskie) cykl 34, last @ 18,11 Nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 24, last @20,12 Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)cykl 16, last @ 22,12 Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) cykl 22, last @ 24,12 Caroline_1988 - (Karolina, 22 lata, kuj - pom)cykl 3, last @ 28,12 Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) cykl 16, last @ 2,01 Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 26, last @ 14,01 Ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 16, last @ 15,01 Irmusia81(Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 22, last @ 14.01 Baby29 - (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 24, last @ 20,01 Atila- (Natalia, 25 lat, Sandomierz) cykl 3, last @ 21,01 Pacierp -(Marta, 27 lat, Wrocław) cykl 23, last @ 25,01 Darusiaaaa - (Daria, 24 lata, Sieradz) cykl 2, last @ 31,01 alexa83 - (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 9, last @ 1,02 Mezaga - (Agnieszka, 29 lat, Gorlice) cykl 39, last @ 1,02 Tincia - (Justyna, 27 lat, Zielona Góra)cykl 2, last @ 3,02 Karolca - (Karolina, 24 lata, kuj - pom) cykl 3, last @ 5,02 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 12 zafasolkowanych: Gusia1983 - (Iga, 26 lat, łódzkie) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p - 16 styczeń 2011) Enia (Sylwia, 25 lat, Kielce) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p 17 luty 2011) Justine1988(Justyna,21 lat,Koszalin) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p - 27 luty 2011) iizabelaa (Izabela,27 lat,wlkp) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p - 25 marzec 2011) Coralady (Nela,28 lat,Małopolska) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p. 10 kwiecień 2011) Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy! dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011) Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011) Bella7 (Ania, 21 lat,)gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p. 1 lipca 2011) Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011) Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011) DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011) xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek[*] Daget -Aniołek[*] alexa83 - Aniołek[*] Kobra913, Malami82, Zafrine, - dziewczyny odezwijcie się napiszcie co u was
|
||||||
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff... wróciłam
![]() Wywiało mnie, że szok, heh. Można byłoby dziś latać, szczególnie z moją wagą... ![]() Dopadłam w lumpku fajną kurtkę a'la żakiet, z grubego, czarnego dżinsu. Idealna dla mnie... i poza kilkoma kosmetykami i owocami nie kupiłam nic więcej Ale przynajmniej pogadałam sobie z mamą i siostrą, pośmiałyśmy się, wyspacerowałam się na jakiś czas i zaraz będzie szykowanie późnego obiadu
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko trzymam kciuki za pomyślne wieści u gina
![]() Karolca fajnie, że wypadzik na miasto się udał
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i czekam na wieści...
|
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
Nadia biedulko Cię dopadło!! Kurcze ale czemu tak dziwne mam nadzieję, że Cię już nie będzie męczyć!! kuruj się
![]() Karolca mam nadzieję, że kolejny cykl będzie owocny ![]() paulinaizabela trzymam mocno kciuki aby owu i aby były same dobre wieści!! ![]() Irmusia u nas też nieziemsko wieje koszmar!! a ja dziś padam jestem taka zmęczona wstałam o 8 sprzątnie potem do mamy, babci, wróciłam zrobiłam sałatki a i jeszcze zakupy wytarłam podłogi i teraz na chwilkę wpadłam do Was luknąć, a za chwile kuzynka wpada z dzieciakami więc będzie szał
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

ale przeciez gdyby cos szkodziło to nie byłoby w obiegu więc nie martw się 
Może czasem potrzebne sa takie spięcia, żeby sobie na nowo przypomnieć o miłości...

i tak utrzymuje się cały dzień. Nie rozumiem 

za obronę
za pogodzenie z TZ i nowe plany, trzymam kciuki za powodzenie
Już zaciskam kciuki na nowy cykl i przesyłam
Dziś boli mnie gardło i mam katar, ale wczorajsza noc to koszmar. Byłam u rodziców i już wieczorem czułam jakiś ból w klatce piersiowej i problemy z oddychaniem-mogłam oddychać, ale ciężko mi było. Nie mogłam zasnąć przez pół nocy bo serce mi waliło i krew tętniła w żyłach masakrycznie. Zasnęłam na trochę i obudził mnie ból w lewym barku i ręce, taki ogromny ból jakbym miała jakieś skrzepy w żyłach i krew nie mogła płynąć-tak to odczuwałam, męczyłam się, aż zwięłam Apap i zaczęło mi przechodzić, po godzince zasnęłam ale po kolejnej obudził mnie napad gorąca, aż mnie cała skóra swędziała, musiałam ściągnąć piżamę położyć się na kołdrze i nadal gorąco mi było, cała mokra byłam. Z czasem zasnęłam ale to chyba już 4 rano była, a o 7 obudziłam sie do kibelka i już nie zasnęłam, wstałam po 8 i tak mnie bolały ramiona i góra pleców-pewnie od niewyspania, że nie mogłam torebki nieść na ramieniu-jakby ważyła z 50kg. I cały dzień byłam zmęczona i śpiąca.
dziś mam 13dc i usg mi zrobi, ciekawe czy owu będzie
jakos tak nie chce mi się tam jechać
boję się, że się zdołuję...