Wszystko o Avonie cz. 19 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 13:57   #1741
p_misiowa
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie cz. 19

Cytat:
Napisane przez Joanna2705 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem i mam nadzieje, ze mi pomożecie.
Pierwszy raz robiłam zwrot, tak jak wcześniej przeczytałam tutaj i na formularzu zwrotu, zapakowałam produkty w kopertę bombelkowa i poszłam na pocztę. Tam w okienku siedziała młoda siksa.... Mówię do niej że chcę wysłać list polecony z zadeklarowaną wartością.... Wiec dała mi taki kolorowy druczek, wypełniłam go zważyła przesyłkę i nadała. I teraz zaczęły sie schody.
List byl wysyłany dokładnie tydzień temu w czwartek i dalej cisza na strefie. Zajrzałam na ten druczek i wiecie co , zdawało mi sie ze to jednak nie jest wysłane poleconym, bo nie ma zaznaczonego potwierdzenia odbioru, a wiem, że takowe musi być bo inaczej Avon tego nie odbierze. Wiec idąc po rozum do głowy, złapałam listonosza i pokazuje mu ten kolorowy druczek, a on na to ,że to nie jest przesyłka polecona tylko priorytetowa z zadeklarowana wartością..... I teraz mam problem, co dalej, listonosz twierdzi, że jak tego nie odbiorą to wróci do mnie.... Chociaż mówi też, ze powinni ja odebrać jak polecony bo ma zadeklarowaną wartość... I teraz już sama nie wiem, czy avon to odbierze czy nie. I jeżeli nie to kiedy ta paczka wróci i czy w ogóle, bo wiecie jak to jest z nasza poczta polska....
Żebym wiedziała to wcale bym tego zwrotu nie robiła... Przez swoja głupotę, bo nie skapnęłam sie jak ta srylka nadała przesyłke teraz będę miała problem i podwójne koszta, jeżeli przesyłka nie wróci. Ot, sie rozpisałam, jestem w kropce... Jak myślicie co dalej?
moim zdaniem AVON Ci przyjmie tą przesyłkę
poczekaj jeszcze jakiś czas i nie martw się na zapas

KOCHAM!

p_misiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:58   #1742
paula1109
BAN stały

żebyś nie musiała się martwić to ja bym wolała zadzwonić i się dowiedzieć....
A ile płaciłaś za tą z zadeklarowaną wartością ??
paula1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:59   #1743
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez p_misiowa Pokaż wiadomość
dokładnie , też radzę jeszcze spokojnie poczekać

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:03   #1744
Sarasfati
Rozeznanie

I nie wytrzymały godziny

Dzięki za rady ws. szamponu zamówię tym razem ten
Stary 2011-04-07, 14:05   #1745
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
I nie wytrzymały godziny

Dzięki za rady ws. szamponu zamówię tym razem ten
te nasze forum mnie po prostu przerosło

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 14:06   #1746
ttuska
Rozeznanie

dziewczyny, w ktorym katalogu znajde szminke Ultra Colour Rich odcien Latte?
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:09   #1747
Joanna2705
Raczkowanie

GG do Joanna2705

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
będzie ok
przyjmą i rozliczą
nic się nie martw
Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
No narazie nic dalej . musisz poczekać albo ona dojdzie do avonu albo do ciebie . teraz aktualnie nic nie zrobisz .

Paniusie zasrane na tych pocztach siedzą , mają ci cos zrobic to z łaską , a jak już coś zrobią to źle

ciekawe kiedy będą wyniki losowania
Cytat:
Napisane przez paula1109 Pokaż wiadomość
Zadzwoń do firmy wszystko Ci powiedzą,możliwe że już doszło do nich tylko jeszcze w statusie nie zaznaczyli
Cytat:
Napisane przez p_misiowa Pokaż wiadomość
Cytat:
żebyś nie musiała się martwić to ja bym wolała zadzwonić i się dowiedzieć....
A ile płaciłaś za tą z zadeklarowaną wartością ??
Cytat:
dokładnie , też radzę jeszcze spokojnie poczekać
Dziękuje kochane, za słowa otuchy, poczekam do przyszłego tygodnia, a jak sie nic nie zmieni to zadzwonię do avonu. Przesyłka kosztowała prawie 9 zł.

Joanna2705 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 14:10   #1748
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
dziewczyny, w ktorym katalogu znajde szminke Ultra Colour Rich odcien Latte?
W 6 nie widzę, w 7 widzę Latte Cream
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:13   #1749
Janki
Raczkowanie

Mam pytanie w sprawie torby batycki , gdy w k. 6 wpiszę kod,a nie będę robić zamówienia w 7 , czy w 8 będę miała torbę?
Janki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:13   #1750
mlodziudka85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
W 6 nie widzę, w 7 widzę Latte Cream
Napisane przez Resscue21
No narazie nic dalej . musisz poczekać albo ona dojdzie do avonu albo do ciebie . teraz aktualnie nic nie zrobisz .

Paniusie zasrane na tych pocztach siedzą , mają ci cos zrobic to z łaską , a jak już coś zrobią to źle

Przykro mi, że masz takie doświadczenia, ale i tak nie powinnaś uogolniać. Jeśli tam nie pracowałaś to nie wiesz na czym to dokładnie polega. Pozatym każdy może się pomylić.

Pozdrawiam
mlodziudka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:14   #1751
joannamm
Raczkowanie

Cytat:
...List byl wysyłany dokładnie tydzień temu w czwartek ... Jak myślicie co dalej?
Czasami robią szybko korektę ale zdarza się, że czekam i 3 tygodnie od wysłania. Więc spokojnie, wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Dziękuje kochane, za słowa otuchy, poczekam do przyszłego tygodnia, a jak sie nic nie zmieni to zadzwonię do avonu. Przesyłka kosztowała prawie 9 zł.
Ja wysyłam zawsze listem poleconym bez wartości i płacę 4,50-5zł jak trochę cięższy i zawsze mi robią zwrot pieniążków.
Ps. Mi kiedys Pani na poczcie powiedziała, że nie można listu POLECONEGO WARTOŚCIOWEGO więc wysyłam sam polecony.

Edytowane przez joannamm
Czas edycji: 2011-04-07 o 14:16
joannamm jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 14:18   #1752
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie ten brzoskwiniowy aptecznie pachnie strasznie nie lubię tego zapachu
A ja ten zapach wprost uwielbiam! Przypomina mi takie cukierki brzoskwiniowe mini, które zajadałam kilka lat temu
Cytat:
Dziewczyny mam problem i mam nadzieje, ze mi pomożecie.
Pierwszy raz robiłam zwrot, tak jak wcześniej przeczytałam tutaj i na formularzu zwrotu, zapakowałam produkty w kopertę bombelkowa i poszłam na pocztę. Tam w okienku siedziała młoda siksa.... Mówię do niej że chcę wysłać list polecony z zadeklarowaną wartością.... Wiec dała mi taki kolorowy druczek, wypełniłam go zważyła przesyłkę i nadała. I teraz zaczęły sie schody.
List byl wysyłany dokładnie tydzień temu w czwartek i dalej cisza na strefie. Zajrzałam na ten druczek i wiecie co , zdawało mi sie ze to jednak nie jest wysłane poleconym, bo nie ma zaznaczonego potwierdzenia odbioru, a wiem, że takowe musi być bo inaczej Avon tego nie odbierze. Wiec idąc po rozum do głowy, złapałam listonosza i pokazuje mu ten kolorowy druczek, a on na to ,że to nie jest przesyłka polecona tylko priorytetowa z zadeklarowana wartością..... I teraz mam problem, co dalej, listonosz twierdzi, że jak tego nie odbiorą to wróci do mnie.... Chociaż mówi też, ze powinni ja odebrać jak polecony bo ma zadeklarowaną wartość... I teraz już sama nie wiem, czy avon to odbierze czy nie. I jeżeli nie to kiedy ta paczka wróci i czy w ogóle, bo wiecie jak to jest z nasza poczta polska....
Żebym wiedziała to wcale bym tego zwrotu nie robiła... Przez swoja głupotę, bo nie skapnęłam sie jak ta srylka nadała przesyłke teraz będę miała problem i podwójne koszta, jeżeli przesyłka nie wróci. Ot, sie rozpisałam, jestem w kropce... Jak myślicie co dalej?
Spokojnie, dojdzie Ja nigdy nie wysyłam z zadeklarowaną wartością tylko priorytet i zawsze odbierali także nie masz się o co martwić

Laski mam pomadkę z koronkowej edycji Pout. Chciałam zamówić taki sam kolor, ale widzę tylko z UCR Pout Cream. Myślicie, że to będzie zbliżony odcień?
Stary 2011-04-07, 14:19   #1753
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Janki Pokaż wiadomość
Mam pytanie w sprawie torby batycki , gdy w k. 6 wpiszę kod,a nie będę robić zamówienia w 7 , czy w 8 będę miała torbę?
Tak, jeśli nie zrobisz zamowienia w k7 to torebka poczeka na ciebie do k8. Ale jesli wówczas nie zrobisz zamówienia to torebka przepadnie.
Stary 2011-04-07, 14:21   #1754
czarnabiedronka
Raczkowanie

Dziewczynki , a jak nie składałam zamówienia w danym katalogu, a teraz chcialabym zamówić tylko 2 produkty (poniżej 150 zł) to wybierając wysyłkę kurierem zapłacę oprócz 6,90 zł także koszty małego zamowienia?
czarnabiedronka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:23   #1755
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Janki Pokaż wiadomość
tam coś było, że torba czeka jeden katalog

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:27   #1756
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez mlodziudka85 Pokaż wiadomość
Napisane przez Resscue21

Przykro mi, że masz takie doświadczenia, ale i tak nie powinnaś uogolniać. Jeśli tam nie pracowałaś to nie wiesz na czym to dokładnie polega. Pozatym każdy może się pomylić.

Pozdrawiam
Ja nie pracowałam masz racje , ale moja przyjaciółka tam pracuje i mówi mi parę rzeczy od podszewki . Poza tym sory ale widzę

A ty co pracujesz na poczcie ze tak przylgnęłaś do mojej wypowiedzi ?
Jeżeli tak to przeprszam że cie uraziłam

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnabiedronka Pokaż wiadomość
Dziewczynki , a jak nie składałam zamówienia w danym katalogu, a teraz chcialabym zamówić tylko 2 produkty (poniżej 150 zł) to wybierając wysyłkę kurierem zapłacę oprócz 6,90 zł także koszty małego zamowienia?
tak poniesiesz koszt małego zamówienia

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 14:37   #1757
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
bo się zmieniło od rana, w avonie doba ma raz 24h, raz 48h, a kiedy indziej 12h
Wydaje mi sie, za raz to nawet miala 25 godzin hahaha::hahaha :

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość

Cholera, zastanawiam się nad Batycką... Brać czy nie brać? Gdyby tylko nie była biała
Ja sie nie zalapie wiec mam problem z glowy. K1 mialam swietny i teraz po prostu nie udalo mi sie.
Jakbym mogla to bym wziela i sprzedala - biale tormy mnie nie rajcuja

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
No , a ja od 10 to już nawet zdążyłam pranie wstawić no i na farmie jeszcze musiałam zboże posiać i kurczaki nakarmić :P
Ja jeszcze drzewka podlalam hehehehe

Cytat:
ogólnie z AT są dobre szampony odżywki i kuracje , jeszcze żaden produkt z tej Lini mnie nie zawiódł
Cytat:
ten z AT MNIE pięknie z łupieżu wyleczył jak użyję innej firmy to odrazu wraca, więc zostaje przy AT
A mnie wszystkie szampony AT uczulaja i mam taki lupiez po nich ze wole nie myslec! Odzywki i maski sa super, ale od szamponow trzymam sie z daleka. Nawet przeciwlupiezowy wywoluje u mnie lupiez :/
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:40   #1758
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość

A mnie wszystkie szampony AT uczulaja i mam taki lupiez po nich ze wole nie myslec! Odzywki i maski sa super, ale od szamponow trzymam sie z daleka. Nawet przeciwlupiezowy wywoluje u mnie lupiez :/
ojjj to wspólczuje .

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 14:47   #1759
joannamm
Raczkowanie

Cytat:
ogólnie z AT są dobre szampony odżywki i kuracje , jeszcze żaden produkt z tej Lini mnie nie zawiódł
Też uważam że z AT są dobre do włosów produkty, mi służą, a mam włosy długie prawie do pasa i od urodzenia suche, a po avonowych szamponach i odżywkach są miękkie i ładnie się układają.
joannamm jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 14:49   #1760
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
będzie ok
przyjmą i rozliczą
nic się nie martw
Cytat:

ciekawe kiedy będą wyniki losowania
Cytat:
Zadzwoń do firmy wszystko Ci powiedzą,możliwe że już doszło do nich tylko jeszcze w statusie nie zaznaczyli

Oj, dziewczynki nie czytacie co piszę. Już kilka razy pisałam,że Avon nie rozlicza zwrotów w 3 terminie katalogu. Więc prawdopodobnie zwrot jest u nich i jest rozliczony tylko nie ma go w strefie. Pojawi się w strefie jak rozpocznie się nowy katalog.

Nawiasem mówiąc, ja zawsze wysyłam zwykłym priorytetem i zawsze dochodzi, więc info,że nie przyjmują zwykłych paczek jest nieprawdziwe. Oni specjalnie piszą ,że musi to być zwrot poleconym, aby podnieść koszty wysyłki i aby nie opłacało się konsultantkom tyle płacić.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2011-04-07 o 14:51
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:49   #1761
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez joannamm Pokaż wiadomość
Też uważam że z AT są dobre do włosów produkty, mi służą, a mam włosy długie prawie do pasa i od urodzenia suche, a po avonowych szamponach i odżywkach są miękkie i ładnie się układają.
To bardzo się cieszę że podzielasz moją opinie

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 14:58   #1762
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Przyjmą tą przesyłkę i rozliczą, tylko właśnie w ostatnim katalogu się dowiedziałam ze zwroty rozliczą na początku przyszłego katalogu, czyli rozliczą Ci na początku 6. Bo moja jedna dziewczyna nie zdążyła odebrać paczki w coku no i wysłali jej z powrotem, okazało sie ze zwrot doszedł w 2 terminie katalogu 4, ale oni czekali aż zacznie sie 5 żeby zaksięgować zwrot "bo takie mają reguły". I ani prośby moje, ani dziewczyny, ani oms nie pomogły- a ona biedna nie mogła złozyc zamówienia z 4, bo oczywiście zaległa płatność (spłacić tez nie miała jak, bo to była paczka na ponad 600zl)
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:01   #1763
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyjmą tą przesyłkę i rozliczą, tylko właśnie w ostatnim katalogu się dowiedziałam ze zwroty rozliczą na początku przyszłego katalogu, czyli rozliczą Ci na początku 6. Bo moja jedna dziewczyna nie zdążyła odebrać paczki w coku no i wysłali jej z powrotem, okazało sie ze zwrot doszedł w 2 terminie katalogu 4, ale oni czekali aż zacznie sie 5 żeby zaksięgować zwrot "bo takie mają reguły". I ani prośby moje, ani dziewczyny, ani oms nie pomogły- a ona biedna nie mogła złozyc zamówienia z 4, bo oczywiście zaległa płatność (spłacić tez nie miała jak, bo to była paczka na ponad 600zl)

No właśnie o tym piszę już od kilku miesięcy, nie rozliczają w 3 terminie.
Stary 2011-04-07, 15:02   #1764
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Oj, dziewczynki nie czytacie co piszę. Już kilka razy pisałam,że Avon nie rozlicza zwrotów w 3 terminie katalogu. Więc prawdopodobnie zwrot jest u nich i jest rozliczony tylko nie ma go w strefie. Pojawi się w strefie jak rozpocznie się nowy katalog.

Nawiasem mówiąc, ja zawsze wysyłam zwykłym priorytetem i zawsze dochodzi, więc info,że nie przyjmują zwykłych paczek jest nieprawdziwe. Oni specjalnie piszą ,że musi to być zwrot poleconym, aby podnieść koszty wysyłki i aby nie opłacało się konsultantkom tyle płacić.
Właśnie- dokładnie tak jest (chociaż z tego co mi powiedzieli w dziale zwrotów, to zawsze księgują na początku katalogu, nie tylko jak dojdzie w 3 terminie, ale jak w 1 czy 2 to też) .
Ja zawsze wysyłam poleconym, żeby był dowód nadania gdyby na poczcie się zgubiła (czasami priorytetem gdy zależy mi na czasie) i zawsze jest ok i odbierają paczki
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:03   #1765
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Właśnie- dokładnie tak jest (chociaż z tego co mi powiedzieli w dziale zwrotów, to zawsze księgują na początku katalogu, nie tylko jak dojdzie w 3 terminie, ale jak w 1 czy 2 to też) .
Ja zawsze wysyłam poleconym, żeby był dowód nadania gdyby na poczcie się zgubiła (czasami priorytetem gdy zależy mi na czasie) i zawsze jest ok i odbierają paczki
uuuuu ale mam braki w wiedzy

Maleństwo moje
Stary 2011-04-07, 15:16   #1766
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość

oj ankoro, ale to Ty chyba nie czytasz
przynajmniej ja nie pisałam, o tym KIEDY rozliczą, tylko, czy wogóle jej przesyłkę porzyjmą i tym samym rozliczą kiedyś tam

problemem nie było, że nie ma w strefie korekty, tylko był problem z nadaniem i autorka miała wątpliwości, czy avon jej wogóle taką paczkę przyjmnie

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:26   #1767
Limonatka
Zakorzenienie

Jejku, ja nigdy tego nie pamiętam, obiecuję sobie zapisać i przypiąć do tablicy korkowej i już pamiętać

Czy jeśli zrobiłam teraz normalne zamówienie z kurierem w kat. 5, i chcę zrobić drugie, ale na kwotę mniejszą niż 150 zł, to czy zamawiając paczkę na COK będę płaciła? Chyba nie, prawda? Bo jak kuriera znów wezmę, no to wiadomo, że tak.

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:29   #1768
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Najbardziej się spełniam jako konsultantka, jak dorwę taką klientkę, która ma czas przejrzeć ze mną w katalog w tempie strony na 5 minut i słuchać moich zachwytów: że krem do skórek uratował mi skórki, krem do pięt uratował mi pięty, a tusz robi rzęsy do nieba, a błyszczyk pięknie błyszczy Ale mało mam takich klientek, większości daję po prostu katalog do samodzielnego przejrzenia. I nie mogę przeboleć, że nie siedzę przy nich i nie pokazuję paluszkiem najciekawszych produktów. Bo w Avonowym katalogu jest tyle produktów, że trudno zwrócić uwagę na każdy jeden. Wpadłam na taki pomysł, że w katalogu 6 jarzącym różowym kolorkiem porobiłam notatki przy ulubionych kosmetykach, że polecam, że świetnie działa etc. Ciekawe, czy to się sprawdzi
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:30   #1769
p_misiowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
Jejku, ja nigdy tego nie pamiętam, obiecuję sobie zapisać i przypiąć do tablicy korkowej i już pamiętać

Czy jeśli zrobiłam teraz normalne zamówienie z kurierem w kat. 5, i chcę zrobić drugie, ale na kwotę mniejszą niż 150 zł, to czy zamawiając paczkę na COK będę płaciła? Chyba nie, prawda? Bo jak kuriera znów wezmę, no to wiadomo, że tak.
Jeżeli będziesz miała to zamówienie drugie na ponad 50zł to nic nie zapłacisz.
Za zamówienie poniżej 50zł musiałabyś zapłacic KRMZ 10zł

KOCHAM!

p_misiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:32   #1770
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

musso4 zdjęcia dla Ciebie na katalogowym

poświęciłam się i pomalowałam mojego obgryzionego paznokcia

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości