Żony 2011 :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 08:02   #1741
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość

oj tam oj tam zdolniacha tak to jest jak się remontuje na odległość jeszcze gdzieś miałam "projekt" sypialni i tej ścianki, ale niestety na papierze, ręcznie rysowany, ale chyba zabrał mi go pracownik

super a jakie dodatki kupiłaś i co w końcu postanowiłaś z tą szafką doczekac się już nie mogę
"projekt" robiłam w zwykłym paincie wykształcenia w tym kierunku nie mam jestem z wyksztalcenia można tak powiedzieć, że urzędniczką a pracuje jako księgowa
Póki co mam na oku czerwony dozownik do mydła:
http://www.akcesorialazienkowe.net.pl/02871_Dozownik_do_mydla_B LOOM_CZERWONY-928.html
Nie jest to super ale ewentualnie mogłoby być. Nic innego ciekawszego nie znalazłam.
Wczoraj miał ten face przyjechać i mieliśmy ustalić szczegóły ale ie dał rady więc mam jeszcze chwile do zastanowienia co z szafką. Myślę, że będzie albo biała albo ewentualnie delikatnie szara i chce go namówić aby nie robił żadnego blatu tylko aby to było w całości.
W paincie zrobiłaś cos takiego.k laski:podziwiam.

P.S- To teraz jesteś w pracy? czy macie duże biuro i pracujecie na zmiany?

Edytowane przez Aldrin
Czas edycji: 2012-03-01 o 08:04
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 09:01   #1742
karolinusienka
Zakorzenienie

dozownik ładny chociaż ja za nimi nie przepadam jakoś chyba jestem za leniwa, żeby przelewać mydło w płynie

w paincie "projekt" zrobiłam
Cytat:
P.S- To teraz jesteś w pracy? czy macie duże biuro i pracujecie na zmiany?
tak jestem w pracy, bo tylko tutaj mam dostęp do internetu niestety w domu go nie mam, więc podczas przerwy przeglądam sobie wizaż
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 09:24   #1743
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
dozownik ładny chociaż ja za nimi nie przepadam jakoś chyba jestem za leniwa, żeby przelewać mydło w płynie

w paincie "projekt" zrobiłam
tak jestem w pracy, bo tylko tutaj mam dostęp do internetu niestety w domu go nie mam, więc podczas przerwy przeglądam sobie wizaż
Ja zaś lubie dozowniki bardziej niż normalne mydelniczki nie wiem czemu a i ręczniki czerwone już mam.
Wczoraj nam podłączyli prysznic teraz czekamy na półkę, lustro i umywalkę no i łazienka gotowa

Po 25 to przerwę można sobie często zrobić. Przynajmniej u nas tak jest. To miłej pracy
Stary 2012-03-01, 10:08   #1744
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

niunia dzięki \
A macie jakiś projekt kuchni?
aldrin Ładny dozownik I czekamy na zdj gotowej łazienki
Nasz przedpokój jest dość duży. Tzn długi a na szerokość (w węższej częsci 1,20 a pod koniec szerszy). Facet który projektował smiał się (kupiła \takie samo mieszkanie kilkanaście klatek od nas) ze trzeba na drzwiach porobić znaczki 1,2,3 i będzie jak w hotelu A zdj przy wejściu chyba będzie coś podobnego do tego co na projekcie - cos takiego http://agatonstudio.pl/panoramy-mias...razy-most.html tylko w jednym obrazie a nie w 3, a na końcu (między ubikacją a łazienką gdzie teraz są faraony chyba nasze ślubne czarno białe lub w sepii (chcieliśmy dać tam naszą karykaturę, ale jest formatu A3 - ciut za mała chyba).
karola cieszę się, że CI sie podoba. Ty masz dobry gust hi

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Tak patrzę, że mój przedpokój trochę podobny do tego z okrągłymi dywanikami (które w sumie mnie zainspirowały ze też takie chcę ) http://forum.muratordom.pl/showthrea...rzedpok%C3%B3j

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 10:13   #1745
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Ewik super salon - bardzo podobają mi się krzesła - jak wybieralismy to TŻowi siętakie nie podobały i musiałam zrezygnować
A co do zbliżania się do porodu to dziś się dowiem kiedy będzie. bo mam wizytę i planowaną cesarke - z deczka mnie już strach zaczyna ogarniać

Ma.ko wielki ten korytarz i faktycznie drzwi od groma

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a my wczoraj zamówiliśmy kuchnię.
jeszcze trochę i będzie wszystko gotowe jeeee

wczoraj Adam robił dziurę na puszę do włącznika i z drugiej strony się cegły posypały i mieliśmy dziurę na wylot :/ eh....
Brawa za zamówienie kuchni
A takie dziury to się zdarzają przy remontach

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 10:15   #1746
niunia32
Zakorzenienie

Ma.ko sami sobie wymyśliliśmy rozstaw mebli do kuchni.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 10:23   #1747
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
niunia dzięki \
A macie jakiś projekt kuchni?
aldrin Ładny dozownik I czekamy na zdj gotowej łazienki
Nasz przedpokój jest dość duży. Tzn długi a na szerokość (w węższej częsci 1,20 a pod koniec szerszy). Facet który projektował smiał się (kupiła \takie samo mieszkanie kilkanaście klatek od nas) ze trzeba na drzwiach porobić znaczki 1,2,3 i będzie jak w hotelu A zdj przy wejściu chyba będzie coś podobnego do tego co na projekcie - cos takiego http://agatonstudio.pl/panoramy-mias...razy-most.html tylko w jednym obrazie a nie w 3, a na końcu (między ubikacją a łazienką gdzie teraz są faraony chyba nasze ślubne czarno białe lub w sepii (chcieliśmy dać tam naszą karykaturę, ale jest formatu A3 - ciut za mała chyba).
karola cieszę się, że CI sie podoba. Ty masz dobry gust hi

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Tak patrzę, że mój przedpokój trochę podobny do tego z okrągłymi dywanikami (które w sumie mnie zainspirowały ze też takie chcę ) http://forum.muratordom.pl/showthrea...rzedpok%C3%B3j
taaa jasne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-01, 11:30   #1748
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

ivona mówiłam - jak w hotelu
niunia aha, to tak jak my I tak jest najlepiej, bo przecież wiesz, co Ci będzie potrzebne
karo jasne, jasne Mogłabyś być projektantką wnętrz

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 11:40   #1749
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
ivona mówiłam - jak w hotelu
niunia aha, to tak jak my I tak jest najlepiej, bo przecież wiesz, co Ci będzie potrzebne
karo jasne, jasne Mogłabyś być projektantką wnętrz
dzieki
Stary 2012-03-01, 11:57   #1750
Aldrin
Zakorzenienie

niunia32 a jaką to sobie wybraliście kuchnie?
karolinusienka powiedz mi bo nie wiem czy cos przegapiałam ale czy wy macie sypialnie już urządzoną? bo nigdzie nie widziałam zdjęć tzn widziałam zdjęcia sypialni ale jeszcze bez mebli.
Stary 2012-03-01, 12:19   #1751
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
niunia32 a jaką to sobie wybraliście kuchnie?
karolinusienka powiedz mi bo nie wiem czy cos przegapiałam ale czy wy macie sypialnie już urządzoną? bo nigdzie nie widziałam zdjęć tzn widziałam zdjęcia sypialni ale jeszcze bez mebli.
tak mamy już urządzoną mamy łóżko, dwie szafki nocne, komodę i regał na książki jak będę teraz na weekend to zrobię zdjęcie
póki co tam wszystko jest od sasa do lasa dobrane, ale cóż...na dobranie wszystkiego potrzebujemy więcej czasu no i kaski

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-01, 12:30   #1752
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
tak mamy już urządzoną mamy łóżko, dwie szafki nocne, komodę i regał na książki jak będę teraz na weekend to zrobię zdjęcie
póki co tam wszystko jest od sasa do lasa dobrane, ale cóż...na dobranie wszystkiego potrzebujemy więcej czasu no i kaski
No to czekamy na zdjęcia
Wszystko w swoim czasie, nie można mieć wszystkiego od razu. Powoli a urządzisz się tak jak będziesz tego chciała.
Stary 2012-03-01, 13:31   #1753
niunia32
Zakorzenienie

Aldrin wybraliśmy klasyczne meble. tyle ze z kominem.
coś takiego
34328:brw.jpg

dokładnie te chcieliśmy, ale sporo więcej byśmy zapłacili. mamy trochę inne zdobienie i inny kolor.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-03-01, 13:47   #1754
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
coś takiego
Załącznik 4532070

dokładnie te chcieliśmy, ale sporo więcej byśmy zapłacili. mamy trochę inne zdobienie i inny kolor.
strasznie małe to zdjęcie nic nie widać
Stary 2012-03-01, 13:49   #1755
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie małe to zdjęcie nic nie widać
spróbuje jeszcze poszukać

edit
http://www.meblebemowo.pl/family-line.html takie fronty jak na pierwszym obrazu w 3 rzędzie

mężowi się nie podobają takie nowoczesne gładkie. mi się podobają i takie i takie i padło na wspólne upodobanie

Malinka

Haniusia

Edytowane przez niunia32
Czas edycji: 2012-03-01 o 13:56

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-01, 18:57   #1756
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
na pewno podróż się uda.

na szczęście nic CI się nie stało!!!

co do kołder, to my mamy jedną. 2m na 2,2m.
kupiliśmy płytki. taki dekor
http://www.cerkolor.com.pl/data/uplo...0331093459.jpg

Świetne płytki

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

My z mężem też mamy jedną kołdrę nie umiałabym mieć osobnej bo śpimy na łyżeczkę
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 19:28   #1757
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:

edit
http://www.meblebemowo.pl/family-line.html takie fronty jak na pierwszym obrazu w 3 rzędzie

mężowi się nie podobają takie nowoczesne gładkie. mi się podobają i takie i takie i padło na wspólne upodobanie
My mamy póki co takie fronty - po starych właścicielach i kolor waniliowy. Nie są jeszcze zniszczone, więc póki co zostaną, ale w przyszłości bym zmieniła na gładkie - w tych się łatwo kurz i wszelki brud osadza Jeszcze na jasnym to w ogóle.

64 => 55
Stary 2012-03-02, 06:39   #1758
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
coś takiego
Załącznik 4532070

Jeżeli oboje lubicie taki styl to jak najbardziej. Znajoma ma podobną kuchnię z drewna. Fajnie i solidnie to wygląda, chociaż to nie mój styl ale kuchnia zrobiła na mnie wrażenie
Stary 2012-03-02, 16:20   #1759
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Ślicznie
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Baaaardzo ładnie, mabelki mi się podobają, namawiam Tż na podobne
Cytat:
śliczny salon widzę, że fiolet jest modny
Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Ewik super salon - bardzo podobają mi się krzesła - jak wybieralismy to TŻowi siętakie nie podobały i musiałam zrezygnować
A co do zbliżania się do porodu to dziś się dowiem kiedy będzie. bo mam wizytę i planowaną cesarke - z deczka mnie już strach zaczyna ogarniać
Cytat:
Fajnie Wam wszystko pasuję do siebie, nawet twarze na zdjęciu zamalowane na fioletowo
O meblach nie będę już wspominać bo wiadomo, że są wspaniałe. Takie jak najbardziej lubię.
Na podłodze macie panele czy to drewno? Ładnie wypolerowane
Dywan i zasłonka
Dzięki dziewczyny - nawet nie wiecie jak się cieszę, że podoba Wam się mój "salon"

Drewno mamy. Na razie podłoga się błyszczy, ciekawe kiedy przestanie

Cytat:
wczoraj Adam robił dziurę na puszę do włącznika i z drugiej strony się cegły posypały i mieliśmy dziurę na wylot :/ eh....
Moja koleżanka miała podobną historię przy remoncie kuchni i to fachowcy przewiercili się na drugą stronę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-02, 18:36   #1760
morenica
Zakorzenienie

Hej
Wpadłam na chwilę życzyć Wam miłego weekendu
Ja niestety pokłóciłam się z Mężem i mamy ciche dni Niby o pierdołę, a jednak wyszła wielka kłótnia. Nie chcę pisać co i jak bo muszę sobie wiele przemyśleć. Nie wiem jak to dalej z Nami będzie... Czasem myślę, ze te różnice jakie są między Nami są niestety za duże, żeby normalnie ze sobą żyć
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 19:57   #1761
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Ja niestety pokłóciłam się z Mężem i mamy ciche dni Niby o pierdołę, a jednak wyszła wielka kłótnia. Nie chcę pisać co i jak bo muszę sobie wiele przemyśleć. Nie wiem jak to dalej z Nami będzie... Czasem myślę, ze te różnice jakie są między Nami są niestety za duże, żeby normalnie ze sobą żyć
Brzmi poważnie, ale jestem pewna, że dojedziecie do porozumienia i się pogodzicie. Też z mężem się różnimy, kłócimy się dość często, jednak kochamy się i chcemy być razem, a to połowa sukcesu! Trzymam kciuki żebyście szybko się pogodzili!

Dominika

Alicja
Stary 2012-03-02, 20:19   #1762
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Hej
trzymaj się
pewnie emocje opadną i będzie wszystko ok
My już dawno nie mieliśmy porządnej kłótni, w ogóle staramy się długo na siebie nie boczyć tylko od razu wszystko sobie mówić, bo nie cierpię jak się nie oddzywamy, okropnie się wtedy czuję. A teraz po ślubie jak się pokłócimy to jakoś mam większą motywację żeby czasem nawet pierwsza rękę wyciągnąć i się pogodzić, bo to mój MĄŻ
Nie wiem o co Wy się pokłóciliście, ale w naszym przypadku najczęściej jest to kwestia kasy i pewnie póki nie będę miała pracy będzie to bardzo drażliwy temat. Niestety nie wpływa to najlepiej na związek, ale jak się to przetrwa razem to będzie już tylko lepiej

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Brzmi poważnie, ale jestem pewna, że dojedziecie do porozumienia i się pogodzicie. Też z mężem się różnimy, kłócimy się dość często, jednak kochamy się i chcemy być razem, a to połowa sukcesu! Trzymam kciuki żebyście szybko się pogodzili!
no właśnie dobrze powiedziałaś. Najważniejsze żeby pamiętać, że wzieliście ślub z miłości a ona nie znika od tak

a tak w ogóle to oglądam te Wasze mieszkanka i Wam zazdroszczę że macie swoje M Nam pewnie jeszcze przyjdzie trochę poczekać na swoje póki nie będę miała pracy i stałej umowy, bo mąż co prawda zarabia ale nie tyle by można było wsiąść kredyt i mieć na codzienne wydatki. Ale wierzę że ta zła passa w końcu się skończy i wszystko się ułoży.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za udany poród
a strach pewnie jest zawsze nawet przy naturalnym porodzie
choć wszystko jeszcze przede mną to na samą myśl się boję

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2012-03-02 o 20:13
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 22:28   #1763
elllmi
Zakorzenienie

hej
wiosna idzie planowaliśmy narty w weekend i cały snieg zniknął

Cytat:

Mi się coś przebłyskuje na przedpokój zieleń z brązem
moje połączenie w takich kolorach mam zrobiony duży pokój z aneksem kuchennym i bardzo fajnie to wygląda; proste ściany są zielone, a skosy brązowe

Cytat:
Ja tez nie potrafię jeździć na nartach ale w weekend wybraliśmy się do Wisły i jeździłam na desce nigdy nie byłam do tego przekonana (bo ja nie lubie zimy ani niczego co jest z nią związane) a na desce bawiłam się jak dziecko było super teraz jestem trochę poobijana i wszystko mnie boli ale nie żałuję. Żadnych nart tylko deska
ja na nartach jeżdże jakieś 4 lata, ale w tą zimę brat uczył jeździć na desce swoją dziewczynę, spróbowałam i mnie wzięło tyłek boli jak cholera, ale następny sezon poświecam na naukę tylko muzę deskę kupić

Cytat:
the rock to jeszcze trochę zarobiłaś na sprzedaży antyku u nas była nawet stara maszyna do szycia tylko że wszystko rozwalone i nie nadawało się do użytku. Znalazłam nawet swój wózek i łóżeczko ale zjedzone przez szkodniki
rodzice M. mają starą maszynę do szycia, na takim stoliku i z pedałem do uruchamiania i wycyganiłam od nich ten stolik już go widzę jako moją przyszłą toaletkę, tylko trzeba blat wymienić i wyczyścić metalowe nogi, bo jakieś takie zawijasy są na nich i strasznie zapaskudzone

Cytat:
Kominki są fajne ale czy ogrzeje Wam to całe mieszkanie? No i musicie wyliczyć co bardziej się opłaca.
można zrobić tak, że ciepło z kominka rozprowadzane jest po całym domu jakimś tam systemem rur czy czegoś tam; mój wujek tak ma i nawet się to sprawdza

Cytat:
Po 25 to przerwę można sobie często zrobić. Przynajmniej u nas tak jest. To miłej pracy
widzę, że u ciebie też magiczne terminy 20 i 25 każdego miesiąca

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 10:06   #1764
morenica
Zakorzenienie

dorka dokładnie o to poszło - o kasę i o brak u mnie pracy. że ja nie mam a Mąż musi pracować na dwa etaty i że mi to przeszkadza. Prawda jest taka, że nie przeszkadza mi ze pracuje, bo nie jestem małą głupią Dziewczynką i wiem, że musi pracować tylko, że ostatnio troszkę kłamstw mojego Męża się nazbierało. Jeszcze przed ślubem przyszła do mnie laska u której mieszkał, że On ma dług prawie 1200 zł u Niej. Mąż twierdził, że nie prawda, że ma ale mniejszy...ale że Ona to też cwaniara. Generalnie nie wiem jak to załatwił. Potem niedawno okazało się, że moim Mężem interesuje się komornik, dowiedziałam się przypadkiem bo zostawił nie wyłączoną pocztę swoją. Tłumaczył, że to nie wielka suma, że to Jego była coś na Niego wzieła, wyjechała do Anglii i podała Jego adres. Nie wiem jak to załatwił.
W tamtym miesiącu dałam kasę na opłaty, żeby zrobił. Mówił, że zapłacił, ale zgubił te potwierdzenia. I oczywiście przyszło za prąd że nie zapłacone i za 2 tyg mogą wyłączyć. Zapłaciłam bo przecież nie miałam innego wyjścia, a nie miałam żadnej podkładki. Oczywiście On twierdzi że zapłacił, no ale fakty są jakie są...jakby zapłacił to chyba by było na koncie. Więc moje zaufanie do Męża jest bardzo ograniczone ostatnio. A jeszcze jak zablkokował swoją komórkę, teraz żeby zobaczyć połączenia czy wiadomości wpisuje kod. Dla mnie to jest bardzo dziwne...tym bardziej, że wcześniej tego nie miał. I jak napisałam wieczorem przedwczoraj, że ta komórka te późne powroty do domu czy ma jakieś tajemnice?? - a ten wpadł do domu z takimi pretensjami że nie wiedziałam co mam zrobić ze sobą. Nie chodziło mi o romans czy coś, ale czy nie ma żadnych długów znowu Przyszedł i zaczął o 21 piec kurczaka sobie, a miał obiad w lodówce- to nie mógł mi powiedzieć wcześniej że chce kurczaka, upiekłabym. Bo On to pewne zrobi lepiej. I od razu wchodzi, łazienka i do kompa siada i gada na fejsie ze swoimi koleżankami i kolegami. podaje jeszcze mojego Skype i tam sobie gada. Dziewczyny, nie wiem może ja jestem przewrażliwona, za nerwowa tym wszystkim, ale tak mnie coś złapało, że wyłączyłam mu neta i zaczęła się kłótnia. Nie pamiętam już co kto krzyczał, tylko On gadał, że się wyprowadzi, że ma mnie dość, że dobrze że poroniłam I że nie chce mieć ze mną dzieci ( i to chyba najbardziej zabolało). Wygadał się...ja się wypłakałam i ja jestem taka, że od razu już jest u mnie ok. Może nie jestem pogodzona, ale nie odstawiam szopek w stylu nie śpię z Tobą, tylko normalnie staram się. a On nie właśnie - foch trwa i trwa. Wczoraj też przyszedł i znowu zaczęła się jakaś kłótnia. On uważa, że to ja jestem winna i że ja muszę się zmienić, bo On jest idealny. Bo ja nic nie robię w domu, bo ja się opierdzielam a niech On tak sobie posiedzi prawie rok w domu bez pracy, to zobaczy jak to fajnie tak jest. Ma posprzątane w domu, ale ja też nie będę codziennie latała ze szmatą, też chcę gdzieś wyjść coś robić i On się dziwi że jak wraca do domu to ja chcę z Nim pogadać, poprzytulać się, a nie że On przy kompie a ja w drugim pokoju z kotem czytam książkę.

Kocham Go ale coraz częściej zastanawiam się, że może jednak nie pasujemy do siebie, że może jednak nie umiemy razem żyć.
Dzisiaj dalej trwa foch, pracuje do wieczora więc ja zaraz idę do mamy i taty. oczywiście nic Im nie powiem. po prostu nie umiem, chyba, że popłaczę się i mama zapyta co mi jest. Jeszcze jedno - tak jak wcześniej mój Mąż codziennie chodził do moich rodziców teraz unika ich, na obiady nie chce chodzić ani nic Przykro mi jest także

I to wszystko sprawia, że czuję się źle i koszmarnie. Jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów. Bo nie dość, że mój Mąż wiecznie się ze mną kłóci, poniża mnie, to nie jest mój kochany G. jakiego znałam (a jak tak mówię, że słyszę, że to moja wina, bo ja w Nim wyzwalam takie emocje), nie mam pracy co sprawia, że czuję się jak Jego utrzymanka, zależna od Niego , straciłam dziecko, a mój Mąż tego nie rozumie, że jak na początku podeszłam do tego optymistycznie tak teraz jak dostałam @ to chyba zaczynam przeżywać wszystko i jak widzę kobiety w ciąży to pojawia się myśl: że ja też tak mogłam. Plus że chcę schudnąć i po prostu źle się czuje w swoim ciele, a mój Maż wcale tego mi nie ułatwia. kiedyś było: przecież ja kocham Twojego ciałko, a teraz nic

Po prostu muszę sobie to wszystko poukładać i zastanwoić się co dalej.
Ps. Musiałam się wygadać
Stary 2012-03-03, 11:09   #1765
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Morenica nie wiem co Ci radzić, ale jak on ma jakieś długi to może być nie ciekawie - mam w rodzinie podobną sytuację i naprawdę nie wiem jak można tak przed własną żoną czy mężem coś ukrywać
Poza tym bardzo przykre słowa sobie powiedzieliście i mam nadzieję, że Twój mąż zdecyduje się z Tobą normalnie szczerze porozmawiać bez obwiniania siebie nawzajem, że jest źle to kogoś jest wina. Małżeństwo to dwoje ludzi i oboje muszą pracować, żeby było ok - jak tylko jedna strona się stara to niestety nie wychodzi.
Mam nadzieję, że się uda porozmawiać i będzie między Wami ok - tego życzę

64 => 55
Stary 2012-03-03, 12:29   #1766
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
dorka dokładnie o to poszło - o kasę i o brak u mnie pracy. że ja nie mam a Mąż musi pracować na dwa etaty i że mi to przeszkadza. Prawda jest taka, że nie przeszkadza mi ze pracuje, bo nie jestem małą głupią Dziewczynką i wiem, że musi pracować tylko, że ostatnio troszkę kłamstw mojego Męża się nazbierało. Jeszcze przed ślubem przyszła do mnie laska u której mieszkał, że On ma dług prawie 1200 zł u Niej. Mąż twierdził, że nie prawda, że ma ale mniejszy...ale że Ona to też cwaniara. Generalnie nie wiem jak to załatwił. Potem niedawno okazało się, że moim Mężem interesuje się komornik, dowiedziałam się przypadkiem bo zostawił nie wyłączoną pocztę swoją. Tłumaczył, że to nie wielka suma, że to Jego była coś na Niego wzieła, wyjechała do Anglii i podała Jego adres. Nie wiem jak to załatwił.
W tamtym miesiącu dałam kasę na opłaty, żeby zrobił. Mówił, że zapłacił, ale zgubił te potwierdzenia. I oczywiście przyszło za prąd że nie zapłacone i za 2 tyg mogą wyłączyć. Zapłaciłam bo przecież nie miałam innego wyjścia, a nie miałam żadnej podkładki. Oczywiście On twierdzi że zapłacił, no ale fakty są jakie są...jakby zapłacił to chyba by było na koncie. Więc moje zaufanie do Męża jest bardzo ograniczone ostatnio. A jeszcze jak zablkokował swoją komórkę, teraz żeby zobaczyć połączenia czy wiadomości wpisuje kod. Dla mnie to jest bardzo dziwne...tym bardziej, że wcześniej tego nie miał. I jak napisałam wieczorem przedwczoraj, że ta komórka te późne powroty do domu czy ma jakieś tajemnice?? - a ten wpadł do domu z takimi pretensjami że nie wiedziałam co mam zrobić ze sobą. Nie chodziło mi o romans czy coś, ale czy nie ma żadnych długów znowu Przyszedł i zaczął o 21 piec kurczaka sobie, a miał obiad w lodówce- to nie mógł mi powiedzieć wcześniej że chce kurczaka, upiekłabym. Bo On to pewne zrobi lepiej. I od razu wchodzi, łazienka i do kompa siada i gada na fejsie ze swoimi koleżankami i kolegami. podaje jeszcze mojego Skype i tam sobie gada. Dziewczyny, nie wiem może ja jestem przewrażliwona, za nerwowa tym wszystkim, ale tak mnie coś złapało, że wyłączyłam mu neta i zaczęła się kłótnia. Nie pamiętam już co kto krzyczał, tylko On gadał, że się wyprowadzi, że ma mnie dość, że dobrze że poroniłam I że nie chce mieć ze mną dzieci ( i to chyba najbardziej zabolało). Wygadał się...ja się wypłakałam i ja jestem taka, że od razu już jest u mnie ok. Może nie jestem pogodzona, ale nie odstawiam szopek w stylu nie śpię z Tobą, tylko normalnie staram się. a On nie właśnie - foch trwa i trwa. Wczoraj też przyszedł i znowu zaczęła się jakaś kłótnia. On uważa, że to ja jestem winna i że ja muszę się zmienić, bo On jest idealny. Bo ja nic nie robię w domu, bo ja się opierdzielam a niech On tak sobie posiedzi prawie rok w domu bez pracy, to zobaczy jak to fajnie tak jest. Ma posprzątane w domu, ale ja też nie będę codziennie latała ze szmatą, też chcę gdzieś wyjść coś robić i On się dziwi że jak wraca do domu to ja chcę z Nim pogadać, poprzytulać się, a nie że On przy kompie a ja w drugim pokoju z kotem czytam książkę.

Kocham Go ale coraz częściej zastanawiam się, że może jednak nie pasujemy do siebie, że może jednak nie umiemy razem żyć.
Dzisiaj dalej trwa foch, pracuje do wieczora więc ja zaraz idę do mamy i taty. oczywiście nic Im nie powiem. po prostu nie umiem, chyba, że popłaczę się i mama zapyta co mi jest. Jeszcze jedno - tak jak wcześniej mój Mąż codziennie chodził do moich rodziców teraz unika ich, na obiady nie chce chodzić ani nic Przykro mi jest także

I to wszystko sprawia, że czuję się źle i koszmarnie. Jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów. Bo nie dość, że mój Mąż wiecznie się ze mną kłóci, poniża mnie, to nie jest mój kochany G. jakiego znałam (a jak tak mówię, że słyszę, że to moja wina, bo ja w Nim wyzwalam takie emocje), nie mam pracy co sprawia, że czuję się jak Jego utrzymanka, zależna od Niego , straciłam dziecko, a mój Mąż tego nie rozumie, że jak na początku podeszłam do tego optymistycznie tak teraz jak dostałam @ to chyba zaczynam przeżywać wszystko i jak widzę kobiety w ciąży to pojawia się myśl: że ja też tak mogłam. Plus że chcę schudnąć i po prostu źle się czuje w swoim ciele, a mój Maż wcale tego mi nie ułatwia. kiedyś było: przecież ja kocham Twojego ciałko, a teraz nic

Po prostu muszę sobie to wszystko poukładać i zastanwoić się co dalej.
Ps. Musiałam się wygadać
Ciężko mi cokolwiek Ci doradzić... Powiedzieliście sobie na pewno dużo przykrych słów. Nie chcę go usprawiedliwiać, ale z własnego doświadczenia wiem, że w złości różne rzeczy się mówi- ile my z mężem sobie powiedzieliśmy przykrych słów... nie warto tego wspominać.
Jedno co mi się naprawdę nie podoba to to że nie był do końca z Tobą szczery i chyba nadal nie jest. Chociażby ta sytuacja z rachunkiem za prąd albo z kodem na telefon. Powiem szczerze, że wzbudziłoby to moje wątpliwości co do jego szczerości. Dlatego spróbowałabym z nim jeszcze raz porozmawiać na spokojnie, aż emocje opadną i wyjaśnić swoje racje. Gorzej jeśli nadal nie będzie chciał słuchać i rozmawiać, ale ciche dni nie mogą trwać wiecznie i w końcu na pewno się dogadacie.

Dominika

Alicja
Stary 2012-03-03, 12:38   #1767
morenica
Zakorzenienie

Dziękuję Kochane
Myślałam, że tylko ja może jestem z tym kodem na telefon przewrażliowna.
Narazie postanowiłam poczekać aż emocje opadną, i potem może na spokojnie jeszcze wiele sobie wyjaśnić. W złości można wiele przykrych rzeczy powiedzieć a potem żałować.
Rozmawia teraz przez telefon ze mną normalnie...więc może pomału już wszystko opada z Nas.

Ale na dworze jest śliczna wiosenna pogoda

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 17:27   #1768
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kochane
Myślałam, że tylko ja może jestem z tym kodem na telefon przewrażliowna.
Narazie postanowiłam poczekać aż emocje opadną, i potem może na spokojnie jeszcze wiele sobie wyjaśnić. W złości można wiele przykrych rzeczy powiedzieć a potem żałować.
Rozmawia teraz przez telefon ze mną normalnie...więc może pomału już wszystko opada z Nas.

Ale na dworze jest śliczna wiosenna pogoda
Wg mnie zakładanie kodu ni stąd ni zowąd jest dziwne. Ale ja mam naturę szpiega, jak to określił mój mąż, więc dlatego wzbudziłoby to we mnie pewne podejrzenia

Mam nadzieję, że wkrótce pogadacie i się pogodzicie. Zresztą nie ma sytuacji bez wyjścia i zawsze można się dogadać.

Dominika

Alicja
Stary 2012-03-03, 17:44   #1769
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Wg mnie zakładanie kodu ni stąd ni zowąd jest dziwne. Ale ja mam naturę szpiega, jak to określił mój mąż, więc dlatego wzbudziłoby to we mnie pewne podejrzenia
Moim zdaniem też to jest podejrzane, ma na celu na pewno ukrycie czegoś.
Ja jestem tak dociekliwa z natury, że jak mąż chce mi zrobić niespodziankę to musi się baaardzo natrudzić żebym nic się nie domyśliła.
Także morenica musicie sobie wszystko wyjaśnić i przede wszystkim mąż musi powiedzieć Ci całą prawdę.
Powiem Wam, że ja trafiłam na prawdziwy skarb i jesteśmy sobie przeznaczeni. Nigdy przez te ponad 5 lat jak jesteśmy razem nie pomyślałam żeby się rozstać, były nieraz większe kłótnie i gorsze dni jak w każdym związku ale były wynikiem zdarzeń losowych na które nie mieliśmy wpływu. Najbardziej trzeba uważać na słowa podczas kłótni bo one niestety długo bolą i się je pamięta.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 20:52   #1770
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:

edit

mojemu mężowi też się podobają nowoczesne a mi w stylu prowansalskim, na razie nie mamy zamiaru remontować kuchni ale jak zaczniemy o tym myśleć to na pewno będą zgrzyty. Chociaż ja twierdzę, że ja gotuję, ja wybieram jak ma kuchnia wyglądać A K. będzie wybierał wystrój sypialni

Cytat:
dorka dokładnie o to poszło - o kasę i o brak u mnie pracy. że ja nie mam a Mąż musi pracować na dwa etaty i że mi to przeszkadza. Prawda jest taka, że nie przeszkadza mi ze pracuje, bo nie jestem małą głupią Dziewczynką i wiem, że musi pracować tylko, że ostatnio troszkę kłamstw mojego Męża się nazbierało. Jeszcze przed ślubem przyszła do mnie laska u której mieszkał, że On ma dług prawie 1200 zł u Niej. Mąż twierdził, że nie prawda, że ma ale mniejszy...ale że Ona to też cwaniara. Generalnie nie wiem jak to załatwił. Potem niedawno okazało się, że moim Mężem interesuje się komornik, dowiedziałam się przypadkiem bo zostawił nie wyłączoną pocztę swoją. Tłumaczył, że to nie wielka suma, że to Jego była coś na Niego wzieła, wyjechała do Anglii i podała Jego adres. Nie wiem jak to załatwił. ...
Ciężko w takiej sytuacji cokolwiek poradzić nie znając osobiście was ale myślę tak jak dziewczyny, że powinniście po opadnięciu emocji na spokojnie pogadać. Chociaż jakby mój K zablokował przede mną telefon to od razu musiałby mi się wytłumaczyć czemu to zrobił. Nie wyobrażam sobie, żebyśmy teraz mogli mieć przed sobą jakiekolwiek tajemnice...
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości