|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Lolka no ta mata to wielka i fajna z tych puzzli i na pewno do wykorzystania na długo nawet potem na podwórko można ale racja ta cena
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Loluś widziałaś ile na niemieckim Ebayu kaszki Holle
sorrki, ze tak jak filip z konopii wyskakuje Czytam Was non stop ale jestem dziś padnięta po wczorajszych urodzinachMoże by tak zbiorowe Holle do PL dla nas zamówić ... 2,5EU to taniej znacznie niż w PL
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
żegnam sie ide spac
rano 0 9 jedziemy do Wrocka na basen |
|
|
|
#1745 |
|
Rozeznanie
|
jakoś przez lata udało mi się wypracować taki stan rzeczy
ale łatwo nie było. to chyba jak z dzieckiem, najważniejsza jest konsekwencja
|
|
|
|
#1746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w krzaczorach siedzę ,,ale już sie zbieram do spanka.---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- dobranoc
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry śmobry bobry
![]() Dziewczyny, jaką ja miałam noc! Chyba najlepsza od porodu. Tymek obudził się o 2.30, zjadł z jednej piersi i usnął. O 6 wiercił się w łóżeczku, patrzę a ten przewrócił się na brzuszek i śpi Przypomnę że moje dziecko nigdy nie usnęło na brzuchu. Pospał jeszcze godzinę i tym sposobem mieliśmy jedną pobudkę a ja wstałam szybciej od niego. Do tego cała noc w łóżeczku, bosko! Teraz jeszcze bardziej zazdroszczę tym mamom, których dzieci tak ładnie śpią Nie wiem co mu się stało Kasłał trochę rano ale może to ślinka Mamaoptymistka, dzisiaj już lepiej? Mimbi, super taki koncert ![]() Antropia, Tymi też strachliwy i czasami ryczy na nowe osoby ![]() Blueberry, mój Tymek też jak się na coś zapatrzy to wyciąga język
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam jako jedna z ostatnich (w K) i pierwsza (edti: widzę, że jednak druga
Noc spoko, dziecko wieczorem zjadło 245ml zagęszczonego mleka ![]() I sen wydłużył się do 2:30 ![]() Ale i tak pobudka przed 7 Tż śpi, Ea rozrabia na kocu na podłodze, a ja z kawą i śniadaniem... no właśnie, co? Przecież nie wizażuję, bo nie ma co czytać ![]() MoniaK może Tymek po prostu dorasta do spania w nocy?
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-10-16 o 08:09 |
|
|
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
cyt : Odblokowałem jej konto.
Grazin jest z namiii !!!!!!!!!!! u nas nocka też dobrze.. ![]() maja jadła po 19 i spała aż do 5 , i dopiero teraz sie obudzila i buszuje w łóżeczkuu
Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-16 o 08:17 |
|
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
wooooow! jak to mozliwe? ale sie cieszeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e! ![]()
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
dla chcącego nic trudnegoo
![]() napisałam do kolesia i odblokował jej konto ![]() o 23.30 napisał, ale spałam już .. :P alaaa . ząb mnie boli jak cholera, a chyba raczej nie ząb, ale dziura po nim, bo niedawno wyrwałam i teraz zaczelo boleć i boli jak choleraaa ; / chyba znowu będę musiała się przejść do dentysty a tego nie lubię, może źle mi wyrwał tego zęba czy cuś ((
Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-16 o 08:21 |
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
u nas najgorsza nocka od porodu O 23 Piotruś obudził się, nie dałam go rady uspać i wzięłam do nas. Do pierwszej w nocy marudził, popłkakiwał, zawodził i gadał ( przypomniały mi się opisy moniqac, matall i mimbi ). Tyle, że my mieliśmy wszystko do kupy wzięte. O 00.30 dałam butelkę, myślałam, że pomoże. Wprawdzie kiedyś po 1 zasnęliśmy, ale i tak co chwilę Pepe budził się i popłakiwał. O 3.55 znowu ryk. I tak do 7 trochę pospaliśmy ( z przerwami na wkładanie smoczka ). Dobrze, że niedziela. Niech się ten skok w końcu skończy U nas 0,7 stopnia i zimno. Idę kawę robić. Monika, w końcu się doczekałaś Idę |
|
|
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm ja sie integruje, opis w k spoko spoko jak tylko odpali kompa to mysle ze bedzie wiedziec? jakis sil ponad ludzkich uzylas? fajnie, ciesze sie bardzo
|
|
|
#1756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
argumentów po prostu
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
hej?
![]() co ja tu robie?? ![]() ktoś za mnie kaucje wpłaciuł czy co? ![]() wittttttttttttttttam!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! ![]() mam nadziewje ze na stałe !Cytat:
![]() nie wiem co zrobiłaś i ile zapłąciłąas ale jestem wdzięczna !!!!
|
|
#1758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poprosili o twój nick i odpisał mi Pan, że odblokował już Ci konto
|
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lolka śliczne są te maty, ale ceny ![]() Mimbi fajna sprawa taki koncert, a bilety były drogie??? Eve co ty tam dzisiaj świętujesz??? przyznaj się szybciutko ![]() Grazin Sandrunia dla Ciebie u nas nocka prawie identyczna jak wczorajsza, z tym że tak szybko nie usnął po butli o 4, ale jak już usnął to pospał do 7 zapomniałam się przywitać dzień dobry
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
mamaoptymistkaWspolczuje dnia wczorajszego antropia Nadia nie jest strachliwa. Wzdryga sie tylko gdy trzasnie sie drzwiami ( w szpitalu juz tak miala a tam na potege wszyscy trzaskali Lolus Bardzo fajna ta duza mata z puzzli ![]() MoniaK Dla Tymusia za nocke ![]() Dobry Wieczorem zaprzestalam czytania forum bo moje dziecko mi na to nie pozwolilo ![]() Od tamtej pory tylko marudzi, pcha raczki do buzi i nagle wybucha placzem Maltretuje zyrafke i nagle placz. Przy UU to samo, skonczy jesc i ryk Wczoraj usypialam ja 3 godziny. Od 22 do 24 ciagly placz, nie bylismy w stanie jej uspokoic. Jak juz padla to budzila sie co 1,5 h. A od rana ciagle marudzenie.... Nie wiem co sie z nia dzieje Ktos podmienil mi dziecko...
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-16 o 09:00 |
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja strzelam, że powrót Grazin
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie ciesze
wiec wam napisze jak nocka ![]() od 00 30 obudził sie z gadaniem, nie płakał tylko głowa do góry i dyskusja potem to samo o 4 i 5 i 6 i 7 wiec praktrycznie spałam z cycem w jego buzi zeby pokimac ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- ![]() nie ma to jak wizaz mówie wam
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, to u mnie noc rewelacyjna a u niektórych tragiczna
Grazin, to teraz nie brój już
|
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli będzie się opylać to ja jak najbardziej mogę zabrać się za zbiorowe zamówienie Zwłaszcza, że jedziemy już chyba w tym tygodniu do Niemiec, na parę dni chcemy wyskoczyć do Berlina na tą sztuczną wyspę tropikalną (jednak w tym roku darujemy sobie morze), a później zajrzeć do znajomych.. Mogłabym się rozejrzeć za cenami tych kaszek i słoiczków, albo najlepiej poproszę przyjaciółkę, żeby w stacjonarnym sklepie w DE poparzyła mi za cenami, bo czasem przez neta jak niska kwota towaru nie opłaca się z przesyłką.. Nom.. a później jedziemy prosto do rodziców, a tam na pocztę mam rzut beretem, spacerkiem idę 4 minuty, więc mogłabym wysłać.. Niektórym to nawet mogłabym podrzucić bo do małopolski to my połowe Polski musimy przejechać i trochę tych miast mijamy.. Obiecuję zorientować się w temacie czy sę opyla MoniaK ![]() strasznie się cieszę, że u was taka udana noc! Obu już ta zostało i Tymuś przekonał się do spania na brzuszku i ładnie kimał już zawsze W końcu należy Ci się to jużżż Chciałam nadmienić, że w sprawie Grazinki ja też upomniałam się do moderatora.. ale laury niepotrzebne Super, że jesteś
|
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet ![]() wzór wizażanki dosłownie!:P mysle ze coraz czesciej bedziesz miala lepsze nocki bo kiedys sie w ogole nie zdarzały takie dobre a teraz lepiej jest ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Loluś dziękuję kochana moja
|
|
#1766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie będzie, tzn spróbujemy zmienić, zobaczymy jaka będzie reakcja
Cytat:
Przynajmniej ja nic więcej w buzi nie widzę, dziąsełka bez zmian. U nas po każdym karmieniu idzie do prania 1 śliniak + 1 pielucha bo tak jej po brodzie cieknie, że czasem tetra aż ciężka jest, później zakładam śliniak do ślinienia i zanim pójdzie na drzemkę to albo jest zaśliniony w 50% albo Iga uleje i znów zmieniam. Czasem gdy już nie mam jej co założyć na szyję to pieluchą ją opatulam ale ściąga sobie i ciumka rożek. Znów muszę dokupić tych śliniaków Heheheh, dzień dobry MoniaczKu No to dziś się nasze nocne marki zsynchronizowały bo Iga spała od 20 do 6 bez wybudzania ![]() Wczoraj zjadła 150ml mm + płaska łyżeczka kaszki Nestle ze śliwką czyli tak jak parę dni temu kiedy to też przespała całą noc ![]() Cytat:
Czasem najprostsze rozwiązanie jest najlepsze
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
moria a skad wiecie ze iga nie ma skazy???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z hippa w kauflandzie kosztują 1.05 e ja kupiłam inne za 0.65 e jeden słoiczek, a kaszke w słoiczku za 0.59 e Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-16 o 09:24 |
|
|
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Pediatra stwierdziła, że te zmiany na buzi, które miała Iga nie są zmianami alergicznymi no i zmiana mleka na pepti i zmiana mojej diety na bezmleczną nie przyniosła żadnego pozytywnego rezultatu - Iga ciągle płakała i ulewała. Dałam też Iguśce dwa razy słoiczek chyba ze szpinakiem i tam było mleko i śmietanka i nic się nie działo
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby faktycznie bylo ok, to powiedz mi, jak dlugo bedzie na pepti 1? na co jej potem zmieniacie? wiesz co, domi do 2r.z. mial 3 x testy z krwi i nigdy nic mu nie wyszlo, mowili ze te testy moga wychodzic zaklamane, wiec mamy sie nie sugerowac. dostawal mleko sojowe, nutramigen i takie jeszcze jedno ktorego nazwy nie pamietam. po nich tez byla ruletka. objawy tylko z przewodu pokarmowego byly. i nie mial takich problemow jako niemowlak tylko w 9 mcu sie pojawily. do dzisiaj zachodze w glowe o co kaman. ciekawe jak bedzie z norbi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Czytam Was non stop ale jestem dziś padnięta po wczorajszych urodzinach

Nie wiem co mu się stało
Kasłał trochę rano ale może to ślinka 

Ktos podmienil mi dziecko...
W końcu należy Ci się to jużżż