|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Jolka ja nie odciagam mleka, w dzien mala oproznia mnie na biezaco. W nocy skutkuje to rzeczywiscie twardymi piersiami, czasem az szczypia i troche bola, ale nie odciagam bo mi sie po prostu nie chce w nocy. Nic mi sie nie dzieje z piersiami zlego. Ale... nie wiem czy tak na dluzsza mete da rade, bo wczoraj i dzis mala mniej je w nocy, miedzy 12 a 6 rano podalam jej 2 razy piers jak marudzila, (a ja czulam ze sa pelne piersi i juz czas) i nie chetnie possala po 10 minut, a na nia to malo jest, moze wydluza sobie faze snu nocnego?
![]() Mysle ze jesli podajesz synkowi butelke, to mozesz zamrazac sobie czasem to mleko, moze sie przyda jak bedziesz chciala gdzies wyjsc czy cos. My nie uzywamy wcale butli, wiec jak cos to ja bym wylala. |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
bo widzę, że jak są pełne mleka to ok! ale jak Tymus poje... i sa "puste" "miekkie" to wyglądajaążle...będą wisieć jak u murzynki z jakiegoś dzikiego plemienia! wiem, że będe nad nimi płakac nie raz!
![]() |
#1743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a karmie go z nakładkami bo inaczej nie weźmie tzn weźmie ale jest z tym problem a winą są moje nie wymiarowe sutki ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś na badaniu. Jutro mam się zgłosić na indukcję porodu
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Dziewczynki, dziękuję za komplementy ![]() Wszystkie Wasze Maluszki są takie piękne ![]() ![]() Desia, Flower, Kulka może i my się wreszcie doczekamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Gang Iren
|
Lena dzieki za opis porodu.
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny co z tym klubem? Jaka ja nie lubie byc niedoinformowana ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Maly jest glodomorek i lubi tez sobie spac przy cycku. Dziesiejsz noc byla intensywna we wrazenia,bo nie spal jak przyjechalismy tj kolo 18 do 4 rano.Tzn przysypial przy cycku,ale jak go kladlam to ryk byl straszny i spowrotem do cycka.W przerwach byly kupy do przewijania. Ale wiecie co dziewczyny,on chyba malo sika.Tzn jak byly kupy,to ciezko stwierdzic jak z sikami,ale teraz kup nie bylo od rana i nie ma tez siku...Powinnam sie niepokoic ![]() W nocy tez sie tym martwilam,a w koncu siku musialo gdzies przeleciec bokiem,bo mial przesikany pajac i rozek.
![]() |
#1746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz Julce zrobila sie strasznie sucha skora na buzce - podejrzewam ze po prostu skore ma po tatusiu - dosyc problematyczna, bo sucha i wrazliwa, ze sklonnoscia do alergi ![]() Jakis mam wisielczy humor dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Julka w pierwszych dobach tez siusiu nie robila - nie bylo w sumie z czego, ale jak po 2-3 dobie dalej siuskow nie bedzie to poradzilabym sie poloznej.
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
alamig hihi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS: Wyśpij sie dzisiaj ![]() ![]()
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Klub przejęła Karo89
![]() ![]() ![]() Byłam z mamą na spacerze z Andreą i Peluską ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do zasypiania to ja ciągle wynajduję nowe sposoby. Np. w nocy czasami zaśnie ładnie w łóżeczku a czasami muszę ją wziąć do łóżka i trzymać za rączkę przez cały czas. Też sprawdza się głaskanie po główce, lulanie za pupkę w rożku...najczęściej właśnie zasypia przy piersi, albo na ramieniu w trakcie odbijania (co skutkuje brakiem "bek"), ale jak ją odkładam do łóżeczka to się budzi i dalej chce jeść. A czasami tylko M. pomoże jak ją weźmie na ręce i trochę z nią pochodzi po mieszkaniu. Co do skóry na brzuchu. Moja jest chyba bardziej miękka niż przed porodem, bo wcześniej nigdy nie używałam balsamów, bo nie potrzebowałam a w ciąży zaczęłam tym przeciw rozstępom i poprawił mi skórę. Pępek mam chyba większy ![]() ![]() ![]() Aaaa...nie pisałam Wam, że mój głupek patrzył się przez chwilę jak główka wychodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Czyli jutro będziesz miała już Malucha przy sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Wtajemniczenie
|
Konia dzięki za linka, ale właśnie nie chcemy jechać gdzieś z tym naszym wyjcem tylko załatwić to na miejscu, w Lesznie też mamy możliwość na nfz ale chcemy u nas na spokojnie.
Alamig w niedziele będą ci wywoływać poród? U nas by to nie przeszło, tzn lekarze nie biorą sobie roboty na niedziele ![]() ![]() Nam mały dziś od rana wyje i nie daje żyć ![]() ![]()
#1750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny w jakich pozycja karmicie ? Mi najlepiej karmi się na leżąco brzuszek do brzuszka. Próbowałam z pod pchy, na siedzaco i niby ok ale jednak czuje, że małemu najwygodniej na leżąco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
Ja karmiłam już na wszystkie sposoby, ale mimo wszystko najwygodniej mi na siedząco.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Gang Iren
|
OPIS PORODU:
Jak wiecie dlugo meczyly mnie bole rozne z ktorych jednak nic wiekszego nie wynikalo.Byly jednak coraz silniejsze,z kazdym dniem.W czwartek dlugo sie zaastanawialam czy dzwonic do szpitala,bo skurcze byly nieregularne,ale bol podbrzusza straszny,a krzyzowe bole chyba jeszcze gorsze. Jak zadzwonilam i powiedzialam,ze skurcze mam nieregularne co 8,10,15 minut,ale ze bardzo boli,to kobieta powiedziala,ze generanie nie przyjezdza sie jak sa tak nieregularne,bo to falszywy alarm,ale jak mnie tak boli to mam przyjechac i sprawdza. Zajechalismy kolo 21.Sprawdzila mi rozwarcie i okazalo sie,ze to juz 5 cm!Spytala czy chce znieczulenie,a ja juz mialam tak serdecznie dosc boli w ostatnich dniach,ze poprosilam o epidural. Dali mi bez problemu.Po pierwszej dawce jeszcze troche czulam boli,a po drugiej juz nic nie czulam.Tylko strasznie wymiotowalam.Nie wiem skad mi sie to bralo.Ok 23:30 polozna sprawdzila mi rozwarcie,bylo juz 8 cm,a po polnocy juz moglam zaczac przec. Dziwne uczucie,nie czuc nic,tylko przec kiedy kaza. Chwalily mnie,ze dobrze pre,jednak maly nie zaczynal wychodzia.Tetno mu spadalo,poszly po lekarza.Lekarz powiedzial,ze glowka nie jest dobrze ulozona w kanale rodnym i ze sprobuja przekrecic mu glowke,ale jesli sie nie uda to bedzie cesarka. Musieli mnie na nia przygotowac,znieczulili.N ie czulam juz zupelnie nic.Parlam ze wszystkich sil,nie wiedzialam jak mocno pre,bo nie czulam,ale lekarz mowil,ze dobrze.Ponacinal mnie mocno,zeby pomoc Erykowi wyjsc. Udalo sie,o 1:37 uslyszelismy jego krzyk. Dostalam go na chwile do przytulenia.Po czym przekazali go Radkowi.Urodzilam lozysko i bylam szyta.Przewiezli mnie na inna sale. Spytalam czy juz moge karmic,polozna pomogla mi go przystawic,bo nie mialam czucia od brzucha w dol,a rece strasznie mi sie trzesly. No i w sumie cala noc byl przy cycu.Spodobalo mu sie.Maz poszedl do domu o 4,a wrocil do nas o 8. O 9 wstalam pierwszy raz z lozka,wtedy zdjeli mi cewnik. Nic mnie nie bolalo,myslalam ze tak mi zostanie,jednak nie ma tak dobrze,popoludniu zaczely puszczac znieczulenia i z kazda godzina czulam coraz mocniejszy bol. Po 17 wychodzilismy do domu.
#1754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do siku to nie pomoge, nie pamietam jak to jest ![]() Alamig, no to kciuki za jutro kochana ![]() Mi dzisiaj wszystkie dolegliwosci z wczoraj minely i nic sie nie zapowiada ![]() Nienawidze tak czekac! Wiem ze nudna jestem ,ale nie potrafie juz o niczym innym myslec! Dziewczyny co do ciala po urodzeniu dziecka - to niestety wiele z Was pomimo smarowania kremami itd nigdy juz nie powroci do takiego wygladu jak przed ciaza! Z tym niestety trzeba sie po prostu pogodzic! Taka jest cana czasami. A faceci czesto takich malych niedociagniec tak naprawde to wogole nie zauwazaja bo kochaja nas takie jakie jestesmy! Ja mojego Tz nie przestalam kochac bo mu brzuch urosl przez ostatnich 5 lat ![]() I tak samo On nie widzi moich rozstepow! Taka jest kolej rzeczy!
![]() |
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosiu to szybko podali ci epidural, to dobrze bo i tak sie zdazylas nacierpiec. No i szybko wyszlas ze szpitala, mi powiedzieli ze po epiduralu po 12h wypuszczja, a w sumie po 24h wyszlam. I rzeczywiscie przec a nie czuc to dziwne uczucie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Gang Iren
|
Desiu Wiki reakcja bardzo pozytywna.Caly czas prawie siedzi ze mna i malym w pokoju.Jak karmie,to go glaszcze po glowce.Poda mi co potrzebuje,wyniesie pieluche,mam pomocnice
![]()
#1757 |
Zakorzenienie
|
claudia Fabianek uroczy jest
![]() alamig wygladasz super ![]() Gosia Eryczek malutek slodziaczek ![]() Mala! Tymonek to wykapana mama! I jaki kawaler juz z niego ![]() ![]() Jolka Michalek lubi sie chyba kapac ![]() ![]() Ty tez wygladasz kwitnaco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zadomowienie
|
Alamig trzymam kciuki za jutro
![]() Desia mi to nawet nie ma co minąć bo jako takich objawów nie mam... ...wczoraj tylko wieczorem napadły mnie takie bóle w pachwinach przy chodzeniu że az mnie na podłogę zginało, no i dziś jakies twardnienia bezbolesne no i ten ból w krzyżu...ale teraz nzów nic... Jutro Tż ma wolne dobrze byłoby gdyby dzis się zaczęło w nocy albo jutro rano... Gosia kilka dni przed się nacierpiałaś ale tak to Ci szybko poszło już w szpitalu ![]() ![]() Mała Ty wogóle brzucha nie masz ![]() ![]() Jolka Michaś superowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Nie, ale jak była kąpana w szpitalu to miała takie puszyste bardziej ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Moja Kaja też miała i kilka dosłownie jeszcze ma takich krostek na ciele (czerwone plamki z białą krostką), lekarka mówiła że to pokrzywka i że zniknie, jak skóra przyzywczai się do nowego środowiska. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Trzymam mocno kciuki! ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Oliwek jakoś nigdy nie lubiłam ![]() ![]() Emigra a co na tym klubie sie dzieje? ![]() ![]() i skąd taki humor? Głowa do góry ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Desia sorry ,że nie udało mi się wywróżyć Ci daty ![]() Ja znów w sałatkach ![]() ![]() Gosia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę malować rzęsy i do śmietany ![]() Piękne zdjecia na Emailu, ALamig ![]() ![]() Tymon i Eryk moim kolejni Zięciowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ulewa się wtedy dzidzi? ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- ![]() Dziękujemy za opis porodu ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() Poza tym myślę, że wszystkie powoli dojdziemy do siebie, zawsze jakiś ślad zostanie, ale nic tam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybko u Was puszczają do domu. Nacierpiałaś się, ale dałaś radę!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
Jolka Michaś uroczy, a Ty nie wiem co od siebie chcesz - wyglądasz bardzo ładnie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tej, ale Ty ambitna z tymi blizniakami ![]() Milego goszczenia sie zycze ![]() Flower, no ja mialam wlasnie wczoraj takie pierwsze objawy, dlatego tak sie nastawilam ze cos sie zaczyna, a tutaj d..a ![]() Gosiu, jak fajnie ze Wiki pomocna! ![]() Jolka, super wygladasz, a Michalek uroczy! Mala - brzuch rewelacja ![]() A Tymonek jest przesliczny!
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuję za komplementy w strone Tymonka
![]() ![]() ![]() ![]() No i dzieki za mmiłe słowa co do brzuchola ![]() dziewczyny do jakiego wieku nad łóżeczkiem może wisieć karuzela???
#1766 |
Zakorzenienie
|
Alamig super wyglądasz!!
Gosiu Eryczka już wychwalałam na FB ale jeszcze raz napiszę - słodziak nasz uparty ![]() ![]() Mała Tymonek śliczny Jolka śliczny Michaś i Ty wyglądasz SUPER! Nie marudź ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Dziewczyny rodzić rodzić, bo za niedługo będziemy musiały zmienić wątek na mamy marcowo-kwietniowo-majowe |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam sobie dzisiaj zwiedzić porodówkę, bo siostra Tż-ta jest pielęgniarką na noworodkach i zadzwoniła, że nikt nie rodzi to możemy pzyjechać pozwiedzać ![]() Zrobiły mi nawet po znajomości cichaczem ktg - i oczywiście wszystko ok ale skurczy zero ![]() I właśnie się wkurzyłam, bo zorientowałam się, że mam L4 wystawione do 25.04 - czyli do terminu porodu. A wszpitalu mi powiedzieli, że mam przyjść najwcześniej 27.04 ale jak się nie będzie nic działo to mnie i tak wypuszczą I teraz nie mam pojęcia co robić - zwolnienie do 25.04, z tego co wiem - gin raczej dalej nie wystawi ![]() ![]() Była któraś z Was w podobnej sytuacji??
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam wywolywanie najpozniej 27 , wiec napewno bede kwietniowka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.