Rozstanie z facetem, część XXV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 18:39   #1741
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Nie długo minie 10 miesiąc bez niego ...
Śnił mi się dzisiaj,plakalam cały dzień o nim myśle.Nie chce się nigdy zakochac już nigdy bo nie przetrwam roztania po raz drugi.
Ciagle wydaje mi się ze stanie z bukietem róż i przed moimi drzwiami i będzie prosił żebym wróciła
Głupia ja,przecież on tego nie zrobi
Nie mam siły płakać,cały dzień zepsuty znów będę chodzić smutna i przygnebiona.
uśmiechnij się i powiedz sobie jaka ja jestem silna że daję radę

u mnie dziś jest 7 miesiąc i 15 dni jak powiedział że musi się wyprowadzić ...
jest mi przykro ....
przemeblowalam pokój, ubralam choinke i słucham muzyki

ja również tak mam że wydaje mi się że przyjdzie i przeprosi i zaczniemy od nowa...

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Niestety pierwszy
8 lat z nim byłam,3 lata mieszkania razem ...
W tym roku miał być ślub cywilny

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

On ma inna od 7 miesięcy dowiedziałam się ze z nią już mieszka.Ja za to nie umiem sobie nic z nikim ułożyć próbowałam ale nie potrafię
Kochana to tak jak u mnie 8 lat , w wrzesniu miał być ślub ....
CO NAS N IE ZABIJE TO NAS WZMOCNI !!!

DAJ SOBIE JESZCZE CZAS

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 18:47   #1742
behemotkot
Rozeznanie

Masz, tylko zeszło do piwnicy po słoik ogórków. Jak znajdzie, to wróci

podoba mi sie ten tekst

Ja też, z kotem, zamierzam pójść spać o 1, jak już się cicho zrobi

Jakbym mieszkała sama, to bym Cie zaprosiła do siebie na sylwka, ale niestety, ja pewnie będę z rodzicami i pewnie zatyczki w uszy i pójde spać ze świadomnością że były bawi sie świetnie...
jedni wołają ją szczęście niepojęte
inni pani na K."

Początki bloga
http://okiembehemotkota.blogspot.com

Moje amatorskie fotki:
http://kasita.flog.pl/
behemotkot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 18:52   #1743
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
u mnie dziś jest 7 miesiąc i 15 dni jak powiedział że musi się wyprowadzić ...
jest mi przykro ....
przemeblowalam pokój, ubralam choinke i słucham muzyki

ja również tak mam że wydaje mi się że przyjdzie i przeprosi i zaczniemy od nowa...

Kochana to tak jak u mnie 8 lat , w wrzesniu miał być ślub ....
Po 7 miesiącach jeszcze na to czekasz?

Miałyśmy podobny staż związku. Straciłaś na niego tyle lat i jeszcze tracisz kolejny na rozpaczanie... Życie Ci ucieka...
Stary 2012-12-15, 19:11   #1744
ania230
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Po 7 miesiącach jeszcze na to czekasz?

Miałyśmy podobny staż związku. Straciłaś na niego tyle lat i jeszcze tracisz kolejny na rozpaczanie... Życie Ci ucieka...
on wie że ma czas do końca roku... to jeszcze tylko 2 tygodnie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 20:09   #1745
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pogubiona88 Pokaż wiadomość
Anyway, dzisiaj byłam w sklepie dokupić sweterek malinowy do mojej czarnej sukienki I właśnie zadzwonił żeby dopytać czy koleżanka wysłała mi adres gdzie jest impreza i powiedzieć, że jakbym nie mogła trafić to żebym do niego zadzwoniła. Miło.
Ale krótko rozmawiałam bo dochodziłam do kasy. Powiedział "ok, to pogadamy na urodzinach, pa"....

Jednak wybieram cieliste rajstopy. Sukienka jest tak hmm...nie do samych kolan, ale bardziej do kolan niż mini.... WIęc wzorków, podkolanówek itp nikt nie zobaczy bo będę miała kozaki
A ja raczej lubię ubierać się ładnie, z klasą ale bardziej skromnie niż wyzywająco. Więc na razie podjęłam decyzję że zakładam:

1) sukienkę na grubych ramiączkach za uda, przed kolana
2) cieliste rajstopy
3) kozaki
4) malinowy sweterek
5) złoty łańcuszek z różową zawieszką
6) rozpuszczone włosy

Na pewno będziesz wyglądać ślicznie. Też nie przepadam za zbytnio seksownymi strojami i w ogóle nie założyłabym żadnej mini, sukienka midi to zawsze dobry wybór.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

A tak w ogóle to zaczyna mnie martwić to, że łamie Wam serce to, że eks po 3 miesiące sobie kogoś znalazł. Ja byłam zaręczona, rozstaliśmy się we wrześniu (pod koniec), w styczniu lecę na randkę zagraniczną i sprawa przedstawia się poważnie. Czy to za szybko? Z drugiej strony na co mam czekac?
Stary 2012-12-15, 20:13   #1746
wariatka345
Raczkowanie

Cytat:
Ale ja nie... Bo ja jestem typowa gruszka....i mi wszystko w dół brzucha i tyłek idzie. Nie wygląda to proporcjonalnie. Dowód? W spodnie nr 42 ledwo wchodzę (w tyłku, bo w łydkach latają nawet rurki), a teraz mam sukienkę odcinaną pod biustem, na dole luźną i jest 36...
ja też jestem z tych co w biodra idzie. Dół 38/40 (ale bardziej to drugie) góra 36/38. I na dodatek niska jestem. Na pupę nie narzekam, ale chciałabym nogi mieć szczuplejsze Po świętach wezmę się za siebie hehe

wariatka345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 20:14   #1747
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Przez dwa dni bylo super, wrocilam do domu i choc tesknilam wbilam sobie do glowy, ze jest smieciem i noralnie czulam sie super. Dzis mowie okej oddam ta kase, nie chce mi sie z nimi rozmawiac, wiec powiedziano mi ze mam isc do R zaniesc to. Nie wiem na co liczylam, moze "hej wejdziesz?" albo jakas normalna rozmowe, nie wiem. Ale dalam te pieniadze a on od razu zaczal zamykac drzwi, dodalam tylko czy moglby oddac mi moje spodnie, uslyszalam "nie mam" ja mowie oddaj mi spodnie a on "wypie.rdalaj" i zamknal drzwi. Czuje sie jak smiec, czuje, ze odebrano mi resztki sil. Nie jestem taka, ale nie chce stac bezczynnie jak ktos tak mnie traktuje, to nie jest juz zwykle "nie chce z toba byc". Znajomy powiedzial, ze jakby co to mam mu mowic, gdyby cos zlego robil i na prawde zaczynam miec takie mysli. Plakalam cala droge, w autobusie i jak szlam...
Stary 2012-12-15, 20:20   #1748
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

A z T. to czemu jajo?
chyba tylko dlatego, że jest ode mnie z roku... niemiłe doświadczenia miałam raz z jednym delikwentem i z całym plotkującym rokiem, mocno wtedy to przeżywałam. Boje się, że może to się powtórzyć, a już zaczynają...
T ma na to wywalone, ja przejmuję się takimi rzeczami mimo, że nie daję po sobie poznać

Cytat:
Napisane przez charlie charlie Pokaż wiadomość
anoska wiem, dlatego staram się zmienić jeszcze myślenie o sobie
będę trzymać kciuki

Cytat:
Ja za to nie umiem sobie nic z nikim ułożyć próbowałam ale nie potrafię
widocznie nie trafiłaś na kogoś odpowiedniego
przyjdzie i na Ciebie czas

Cytat:
Witać że grupowo przechodzimy chęć pokazania ex-om jak pięknie wyglądamy
taaa, ja już dawno temu to pokazałam

Cytat:
Straciłaś na niego tyle lat i jeszcze tracisz kolejny na rozpaczanie... Życie Ci ucieka...
Stary 2012-12-15, 21:23   #1749
Tindomerel_
Zadomowienie

Wiecie, boję się,że mi po 7 miesiącach też nie przejdzie.Boję się,że w ogóle nigdy mi nie przejdzie.
Tindomerel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:26   #1750
Kwiatuszek133
Zadomowienie

ehh.. no straszna wizja. A najgorsze jest to, ze bylam zakochana juz i zawsze wiedzialam, ze mi przejdzie, zawsze poplakalam ale nie zawazalo to na moje zycie, myslalam, tesknilam ale to bylo takie hmm normalne? czulam zawsze, ze za niedlugo bedzie lepiej. A teraz?? Momentami nie chce mi sie zyc i choc jest najgorszym co mnie spotkalo, to zarazem najlepszym bo nigdy wczesniej nie przezylam takich cudownych chwil z chlopakiem, tych najgorszych tez nie. No ale dlatego wlasnie placze, przez te najgorsze, a kocham a za te najlepsze. Ehh
Stary 2012-12-15, 21:37   #1751
ajam89
Raczkowanie

ja też boje się, że nawet za kilka/kilkanaście miesięcy może nie przejść... a najbardziej boje sie chwili, gdy on sobie kogoś znajdzie i ja się o tym dowiem. To będzie straszne, ta myśl, że może dotykać inną, aż mnie ciarki przechodzą.
ajam89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:50   #1752
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to zaczyna mnie martwić to, że łamie Wam serce to, że eks po 3 miesiące sobie kogoś znalazł. Ja byłam zaręczona, rozstaliśmy się we wrześniu (pod koniec), w styczniu lecę na randkę zagraniczną i sprawa przedstawia się poważnie. Czy to za szybko? Z drugiej strony na co mam czekac?
Nie, to taka wątkowa podwójna moralność - jak my kogoś mamy, to super, a jak eksowie, to dramat
Stary 2012-12-15, 22:26   #1753
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Ja tez mam schize na punkcie tego, ze moglby kogos miec. Wiem, ze z kims pisze, bo mysli, ze znajdzie kogos, tak znajdzie, ale na chwile, bo ucieknie kolejna. Z jego podejsciem zawsze bedzie sam, on nie szuka dziewczyny, ze chce poznac, tylko weryfikuje ktora ladna ktora nie i pisze do kilku i zobaczy z ktora bedzie najlepiej sie pisac Jak juz wspomnialam, ja gruba nie jestem, ale dla niego tak.. Ja kiedys schudne, ale on charaktery psychola nie zmieni. Ale mam nadzieje, ze na mojej osobie, jedyna ktora skrzywdzil, jedyna, ktora przy nim byla, sie nauczy, ze nalezy doceniac osoby, ktore maja cos do zaoferowania w srodku, a nie tylko na zewntarz. Ja osobiscie uwazam sie za atrkacyjna, ladna i w ogole, choc chcialam zawsze byc chudsza, ale dla niego nie schudne, moge tylko schudnac teraz, a potem bedzie zalowal, gdy znow bedzie sam, bo ja bede szczupla juz a ze z charakteru mu sie podobam to bedzie mogl sie tylko obejsc ze smakiem, bo watpie,ze kiedykolwiek sie zmieni. Nie chce chlopaka, przy ktorym bede sie bala, ze jak przytyje to mnie zostawi. Uwazam, ze mogl sie w to nie pakowac, skoro od poczatku bylam dla niego za gruba. Wspolczuje mu i wspolczuje kazdej dziewczynie jesli bedzie musiala przezywac z nim to co ja. I to nie jest teraz tylko kwestia wygladu, bo z kazda poprzednia robil akcje. On sie juz chyba dwa razy wieszal On bral na litosc, on plakal. A gdy ktos go pokochal, byl przy nim caly czas, nie uciekl choc zachowywal sie jak totalny gnoj, to tego nie docenil, bo ON PATRZY NA WYGLAD. Nie chce w sumie zeby zalowal, chce tylko, zeby kiedys zrozumial jaka krzywde wyrządził i, zeby zrozumial, ze wyglad jest wazny i jesli cos jest nie tak, mozna to poprawic, a charakter jest jeden, niektore cechy mozna zmienic, ale jesli ktos cie kocha nalezy przynamniej szanowac ta milosc. Ale niestety on jest za glupi i za slepy bo to zauwazyc, by zauwazyc, ze jest to wazniejsze niz zeby inni mowili "twoja laska to niezla dupa".
Stary 2012-12-15, 22:59   #1754
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Nie, to taka wątkowa podwójna moralność - jak my kogoś mamy, to super, a jak eksowie, to dramat
Hmm ja myślę,że to nie chodzi o podwójną moralność, tylko o to,że jak to my jesteśmy porzucone, tęsknimy, kochamy i jest nam ciężko to wiadomość,że nasz eks znalazł sobie tak szybko pocieszenie tylko potęguje nasze uczucie beznadziejności, spadek poczucia własnej wartości itd. "Wiecie,że facet mnie zostawił bo jestem beznadziejna, teraz sobie znalazł lepszą, czyli jestem okropna" itd.

Natomiast jeśli to my znajdujemy sobie faceta pierwsze to to działa jak plaster na złamane serce, przestajemy czuć się źle, bo czujemy się kochane, dowartościowae, POTRZEBNE i WARTOŚCIOWE. Myślę,że tak to działa.
Stary 2012-12-15, 23:00   #1755
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Ehh, lezki polecialy..

"A kiedy moja miłość zgaśnie,
gdy naprawdę będę chciał iść sam. Gdy bez Ciebie będzie łatwiej, gdy bez Ciebie będę mógł być tam, gdzie
mieliśmy iść razem - zawsze, gdy przestaniesz tak naprawdę znaczyć już cokolwiek dla mnie.
Gdy przestanę myśleć o czym myślisz i gdzie idziesz,
gdy to stanie się nieodwracalne gdy stąd wyjdziesz,
gdy nie będę już tak bardzo chciał Cię widzieć, gdy nie będę chciał Cię słuchać, gdy nie będę z Tobą milczeć,
gdy nie będziesz czuła do mnie tego już tak mocno,
gdy pomyślisz, że chcesz iść gdzieś, nie chcesz zostać,
jeśli mimo wątpliwości to nie będzie proste, nie będzie intuicyjne, coś innego będzie dobre.
Jeśli będę musiał się odwrócić i
to co czuje zniszczyć,
nie móc o tym mówić,
jeśli będę musiał poczuć tak, musisz zrozumieć to
będzie koniec nas, koniec, dziś tak to czuję, bo..

Nie ma Cię gdy moje życie spada w dół i,
nie ma Cię gdy wszystko łamie się na pół, i
nie ma Cię i nie wiem już gdzie jesteś, ale dobrze, że
nie wiesz co u mnie, bo pękło by Ci serce.
Nie ma Cię gdy moje życie spada w dół i,
nie ma Cię gdy wszystko łamie się na pół,
ale kocham Cię! kocham! wciąż Cię kocham kur.wa,
i nie znam już innych słów,
to jest zbyt trudne."

Edytowane przez Kwiatuszek133
Czas edycji: 2012-12-15 o 23:01
Kwiatuszek133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 23:30   #1756
Neffik
Zadomowienie

W środę się rozstaliśmy, jest dobrze płakałam może maksymalnie przez 10 minut. Obudziłam się w czwartek i taki dziwny szok mnie dopadł. Czy za nim tęsknię? Nie, raczej jeszcze nie. Spotkamy się pewnie za jakiś dłuższy czas, na razie milczę, bo wiem że muszę mu dać ochłonąć.. Odezwę się do niego pewnie pod koniec stycznia. Bardzo mi zależy na znajomości, jemu chyba też, bo prosił żebym się odezwała "kiedyś"..

Zastanawiam się.... Jak to możliwe, że spotykam człowieka praktycznie identycznego jak ja, z charakteru. Z wyglądu ideał, śniłam o takim facecie będąc nastolatką uwielbiam z nim spędzać czas, nie myślę o problemach, jest w stanie samą swoją obecnością mnie pocieszyć, sprawić że mam ochotę krzyczeć ze szczęścia.. A mimo to w ogóle go nie kochałam mam wrażenie, że jestem jakaś emocjonalnie pusta w środku, nie potrafię tego nazwać nawet czy wytłumaczyć.. Nie rozumiem siebie samej.

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 23:54   #1757
behemotkot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek133 Pokaż wiadomość
Ja tez mam schize na punkcie tego, ze moglby kogos miec. Wiem, ze z kims pisze, bo mysli, ze znajdzie kogos, tak znajdzie, ale na chwile, bo ucieknie kolejna. Z jego podejsciem zawsze bedzie sam, on nie szuka dziewczyny, ze chce poznac, tylko weryfikuje ktora ladna ktora nie i pisze do kilku i zobaczy z ktora bedzie najlepiej sie pisac Jak juz wspomnialam, ja gruba nie jestem, ale dla niego tak.. Ja kiedys schudne, ale on charaktery psychola nie zmieni. Ale mam nadzieje, ze na mojej osobie, jedyna ktora skrzywdzil, jedyna, ktora przy nim byla, sie nauczy, ze nalezy doceniac osoby, ktore maja cos do zaoferowania w srodku, a nie tylko na zewntarz. Ja osobiscie uwazam sie za atrkacyjna, ladna i w ogole, choc chcialam zawsze byc chudsza, ale dla niego nie schudne, moge tylko schudnac teraz, a potem bedzie zalowal, gdy znow bedzie sam, bo ja bede szczupla juz a ze z charakteru mu sie podobam to bedzie mogl sie tylko obejsc ze smakiem, bo watpie,ze kiedykolwiek sie zmieni. Nie chce chlopaka, przy ktorym bede sie bala, ze jak przytyje to mnie zostawi. Uwazam, ze mogl sie w to nie pakowac, skoro od poczatku bylam dla niego za gruba. Wspolczuje mu i wspolczuje kazdej dziewczynie jesli bedzie musiala przezywac z nim to co ja. I to nie jest teraz tylko kwestia wygladu, bo z kazda poprzednia robil akcje. On sie juz chyba dwa razy wieszal On bral na litosc, on plakal. A gdy ktos go pokochal, byl przy nim caly czas, nie uciekl choc zachowywal sie jak totalny gnoj, to tego nie docenil, bo ON PATRZY NA WYGLAD. Nie chce w sumie zeby zalowal, chce tylko, zeby kiedys zrozumial jaka krzywde wyrządził i, zeby zrozumial, ze wyglad jest wazny i jesli cos jest nie tak, mozna to poprawic, a charakter jest jeden, niektore cechy mozna zmienic, ale jesli ktos cie kocha nalezy przynamniej szanowac ta milosc. Ale niestety on jest za glupi i za slepy bo to zauwazyc, by zauwazyc, ze jest to wazniejsze niz zeby inni mowili "twoja laska to niezla dupa".

moja polonistka zawsze mawiała: każda potwora znajdzie swego amatora

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
W środę się rozstaliśmy, jest dobrze płakałam może maksymalnie przez 10 minut. Obudziłam się w czwartek i taki dziwny szok mnie dopadł. Czy za nim tęsknię? Nie, raczej jeszcze nie. Spotkamy się pewnie za jakiś dłuższy czas, na razie milczę, bo wiem że muszę mu dać ochłonąć.. Odezwę się do niego pewnie pod koniec stycznia. Bardzo mi zależy na znajomości, jemu chyba też, bo prosił żebym się odezwała "kiedyś"..

Zastanawiam się.... Jak to możliwe, że spotykam człowieka praktycznie identycznego jak ja, z charakteru. Z wyglądu ideał, śniłam o takim facecie będąc nastolatką uwielbiam z nim spędzać czas, nie myślę o problemach, jest w stanie samą swoją obecnością mnie pocieszyć, sprawić że mam ochotę krzyczeć ze szczęścia.. A mimo to w ogóle go nie kochałam mam wrażenie, że jestem jakaś emocjonalnie pusta w środku, nie potrafię tego nazwać nawet czy wytłumaczyć.. Nie rozumiem siebie samej.

Coś w tym jest i tez nie wiem jak to możliwe.
u mnie od oficjalnego rozstania mija 2 tydzień.
bylismy przecież 5 lat, a ja ini nie tęskie nie wiadomo jak, ani nie płacze, ani nie korci mnie zeby napisać...WTF? przecież to nie jest normalne???

dzisiaj mam patologiczną impreze nad głową, ciekawe jak dlugo bedzie bez policji
inni pani na K."

Początki bloga

Moje amatorskie fotki:
Stary 2012-12-15, 23:54   #1758
fanta20
Raczkowanie

Czy mogę się do was przyłączyć?
Godzinę temu dzwoniła do mnie z telefonu mojego chłopaka (z którym jestem 3lata) dziewczyna mówiąc że ona jest z nim od 2lat...jestem w totalnym szoku, i za bardzo nie wiem co zrobić....tzn od początku, ja z nim zerwałam jakiś miesiąc temu, ale on cały czas nalegał, prosił żebym wróciła bo tak strasznie mnie kocha i nie umie bezemnie żyć. Pewnie bym się na to zgodziła, bo nie łatwo przestać kogoś kochać po 3latach bycia razem, a przed chwilą ten telefon.... Ona mnie prosi o pomoc bo nie wie co ma robić, bo on zaczął pić, wpadł w jakiś ciąg i ona nie wie jak mu pomóc...przepraszam że pisze dosyć chaotycznie ale nie mogę wyjść z podziwu że można tak dobrze kłamać....
fanta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 00:04   #1759
behemotkot
Rozeznanie

A ja sobie tylko wymyśliłam,że zrobie dla niego, dla jego mamy, rodziny pierniczki. Zawsze cos mu na święta szykowałam, po ciasto, to mazurki. Myślę, że jego rodzina (mama w szczególności) bardzo się ucieszy.

Jak myślicie? Czy to będzie zbytnie narzucanie się? chyba nie skoro nie widzielismy się tydzień i juz nawet nie rozmawiamy od kilku dni. Ale kontakt mamy i jestesmy na stopie kolezeńskiej.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez fanta20 Pokaż wiadomość
Godzinę temu dzwoniła do mnie z telefonu mojego chłopaka (z którym jestem 3lata) dziewczyna mówiąc że ona jest z nim od 2lat...jestem w totalnym szoku, i za bardzo nie wiem co zrobić....tzn od początku, ja z nim zerwałam jakiś miesiąc temu, ale on cały czas nalegał, prosił żebym wróciła bo tak strasznie mnie kocha i nie umie bezemnie żyć. Pewnie bym się na to zgodziła, bo nie łatwo przestać kogoś kochać po 3latach bycia razem, a przed chwilą ten telefon.... Ona mnie prosi o pomoc bo nie wie co ma robić, bo on zaczął pić, wpadł w jakiś ciąg i ona nie wie jak mu pomóc...przepraszam że pisze dosyć chaotycznie ale nie mogę wyjść z podziwu że można tak dobrze kłamać....

Ooooo ostro. To z Toba był 3 lata,a od 2 lat z 2 dziewczyną. Wow, dobry jest. Jesli to prawda,to musiał się nieźle nagimnastykować,żeby to ukryć wszystko.
moze spotkajcie sie, pogadajcie. czy ja wiem,czy da sie mu pomóc jak wpadl w taki cug.
inni pani na K."

Początki bloga

Moje amatorskie fotki:
Stary 2012-12-16, 00:43   #1760
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
Natomiast jeśli to my znajdujemy sobie faceta pierwsze to to działa jak plaster na złamane serce, przestajemy czuć się źle, bo czujemy się kochane, dowartościowae, POTRZEBNE i WARTOŚCIOWE. Myślę,że tak to działa.
Trochę nie fair jest traktowanie innego faceta jako lekarstwo na porzucenie...
Cytat:
Napisane przez fanta20 Pokaż wiadomość
Co ma zrobić? Odejść i żyć szczęśliwie bez niego. Tak jak i Ty.
Stary 2012-12-16, 01:04   #1761
fanta20
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny to że ja odejdę to jest pewne, ta sytuacja tylko utwierdziła mnie w mojej decyzji o zerwaniu, boję się tylko o tą dziewczynę, bo ona go nadal kocha, jest z nim, opiekuje się nim, i dzwoni do mnie żebym mu pomogła....już się z nią umówiłam na spotkanie w środę lub w czwartek, wydaję się miła i bardzo wrażliwą osobą...noi nie ukrywam że trochę boję się o mojego chłopaka, wiem że zapiję się na śmierć. Nie wiem za jak mu powiedzieć że wiem o tamtej dziewczynie...ta sytuacja jest jakaś nierealna..ona jadła nawet moje obiady przygotowywane dla niego...noi jeszcze jedna ważna sprawa, on jest mi winien dosyć dużą sumę pieniędzy...
fanta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 01:55   #1762
pogubiona88
Zadomowienie

Zdaję relacje. Uprzedzam jestem po paru drinkach, wiec jak nie bedzie ladu i skladu to wybaczcie

Przybylam o 21;30 (2 h poźniej).... kolo ex było wolne miejsce... siedział i gadał z kolegą (swoim z LO a moim ze studiów podyplomowych). Na początku byl smutny...ale szybko sie ogarnal. Po jakiejś godzinie towarzystwo stwierdzilo ze zmienia knajpe... ja mialam pól drinka on jeszcze piwo. Powiedzial ze dojedziemy do nich sami.... Zostalismy, gadalismy... Poszlismy potem do innej knajpy , ciagle mowil "ide do lazienki, ide do baru" wszystko meldowal. Potem powiedzial ze on chcialby za jakas godzine sie zmywac i zapytal kiedy ja. Powiedzialam ze moze tez za godzine, ze nie wiem. Powiedzial ze wolalby zebym wyszla przed nim albo z nim bo towarzystwo sie spilo i nie ukrywa ze bedzie sie martwil. Potem zamowilam taxi, ale ze miala opozinienie to do konca ze mna czekal... odprowadzil do taxi i powiedzial "to sie jakos zgadamy"...a jak weszlam do domu to dostalam smsa czy dotarlam.

Podpity kolega ze studiow podszedl do mnie w trakcie imprezy i powiedzial ze przed moim przyjsciem moj ex byl wyoutowany a teraz jest mega zadowolony... Ale ja uwazam ze moze % zrobily swoje.

Jak myslicie?

Ja z nim juz nie bede...on tez nie robil nic w stosunku do mnie. Nie dotykal, nie mowil nic osobistego. Ale ciagle byl przy mnie i ze mna....
pogubiona88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 02:37   #1763
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek133 Pokaż wiadomość
ehh, lezki polecialy..
"a kiedy moja miłość zgaśnie,
gdy naprawdę będę chciał iść sam. Gdy bez ciebie będzie łatwiej, gdy bez ciebie będę mógł być tam, gdzie
mieliśmy iść razem - zawsze, gdy przestaniesz tak naprawdę znaczyć już cokolwiek dla mnie.
kocham.tę.nutę.pezeta!

---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
Może nie jesteś gotowa jeszcze? Albo zwyczajnie tylko ci się wydawało,że to ideał a tak na prawdę nim dla ciebie nie był.

Cytat:
Oczywiście,że nie fair, ale nie to miałam na myśli,nie chodziło mi o pocieszanie się kimkolwiek.

pogubiona88 dziwne to wszystko... przypomnij kto zerwał i czemu? A ja wciąż się zastanawiam czy się spotkać jutro z eksem.

Edytowane przez Tindomerel_
Czas edycji: 2012-12-16 o 02:43
Stary 2012-12-16, 03:17   #1764
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojego wielbiciela nie traktuję. Naprawdę go lubię. I musimy iść na pierwszą randkę. Nie leciałabym do kogoś, kto mi się nie podoba, z kim nie rozmawiam codziennie i to o ważnych sprawach.

---------- Dopisano o 03:17 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek133 Pokaż wiadomość
Daj spokój, to jakaś paranoja. Wygląd powinien być drugorzędny, bo on się zmienia przez całe życie. Można przytyć, można schudnąć, więc spotykanie się z kimś, kto ma obsesję na punkcie wyglądu jest absurdalne.

A bycie chudą to nie jest jakiś uniwersalny wyznacznik piękna. Są dziewczyny chude, są dziewczyny pulchniejsze, są te z niewielkim biustem, te z dużym i nie chodzi o to, żebyśmy nagle wszystkie były niebieskookimi blondynkami 90-60-90, bo piękno ma różne oblicza i jest różnorodne. I to jest fascynujące.
Stary 2012-12-16, 10:36   #1765
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Cytat:

Daj spokój, to jakaś paranoja. Wygląd powinien być drugorzędny, bo on się zmienia przez całe życie. Można przytyć, można schudnąć, więc spotykanie się z kimś, kto ma obsesję na punkcie wyglądu jest absurdalne.

A bycie chudą to nie jest jakiś uniwersalny wyznacznik piękna. Są dziewczyny chude, są dziewczyny pulchniejsze, są te z niewielkim biustem, te z dużym i nie chodzi o to, żebyśmy nagle wszystkie były niebieskookimi blondynkami 90-60-90, bo piękno ma różne oblicza i jest różnorodne. I to jest fascynujące.

Ja w sumie co do wygladu nie bede sie wypowiadac, bo raz w zyciu spotykalam sie z chlopakiem , ktory nie byl w moim typie jednak mimo wszystko mi sie podobal, ale szybko mi minelo, w sumie co sie dziwic, wszystko mijalo mi dosyc szybko bo nigdy sie tak dlugo i intensywnie nie spotykalam z nikim. Ja tez uwazam, ze to charakter jest wazniejszy jednak sama patrze na poczatku na wyglad i to oczywiste, nie wiem jak to jest do konca ale jesli z kims sie super spedza czas jest chemia a chlopak jest zadbany to raczej go nie odrzuce, no ale jak mowie, nie mialam takiego przypadku, nie wiem czemu, zawsze jakos to sie rownalo. Dlatego tez mowilam, ze skoro ja bylam dla niego za gruba czemu sie w to pakowal, moze hm sam ujal, ze baaardzo podobam mu sie z charakteru i mam sliczna buzie, ale ze to :P to moze wpakowal sie w to, bo chcial bym schudla pozdro - tyle powiem jak juz chcial bym byla szczupla dla niego, a w zwiazku, ze ja tez chcialam byc szczuplejsza, to mogl to jakos od poczatku wymyslic, a nie. No ale coz. Przeciez teraz nie rozchodzi sie tylko o to, bo nie mowi tylko, ze jestem grubasem, tylko inne wyzwiska, on twierdzi, ze to wlasnie przez to taki jest, choc w to nie wierze, a jesli tak - nie jest wart zadnej
Stary 2012-12-16, 10:54   #1766
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Ale tzw. pierwsze wrażenie opiera się również na wyglądzie - dlatego ja nie zagadam pierwsza do kolesia, który zwyczajnie mi się nie podoba. Choć wiadomo, że chemia to nie tylko to, ale całokształt, wychodzi głównie w kontakcie z tym człowiekiem, a nie na sucho, przy oglądaniu zdjęć.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 11:01   #1767
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Ale tzw. pierwsze wrażenie opiera się również na wyglądzie - dlatego ja nie zagadam pierwsza do kolesia, który zwyczajnie mi się nie podoba. Choć wiadomo, że chemia to nie tylko to, ale całokształt, wychodzi głównie w kontakcie z tym człowiekiem, a nie na sucho, przy oglądaniu zdjęć.

Tez tak uwazam. Moge sie spotkac z kims kogo znam z neta albo znam osobiscie ale nie rozmawialismy i tylko np na gg, ale to sie czuje na spotkaniu czy jest chema i w tedy ewentualnie drugie spotkanie.

Weszlam wlasnie na jego profil, z 10 nowych lasek, no spoko, niech mysli, ze tak wlasnie znajdzie odpowiednia

Nie wiem w sumie, powiem szczerze, ze to nie ulatwia, boli jeszcze bardziej. Weszlam od mamy teraz na jego profil, pousuwal wszystkie moje komentarze, to, ze polubilam, mnie. Usunal mnie po prostu ze swoje zycia, jakbym w ogole nie istniala ;(

Ale jestem porabana xD hahahahaha wlasnie teraz sie kaplam, ze usunelam konto moje na fb :P

Edytowane przez Kwiatuszek133
Czas edycji: 2012-12-16 o 12:20
Kwiatuszek133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:14   #1768
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Podpity kolega ze studiow podszedl do mnie w trakcie imprezy i powiedzial ze przed moim przyjsciem moj ex byl wyoutowany a teraz jest mega zadowolony... Ale ja uwazam ze moze % zrobily swoje.
Na pewno procenty
Cytat:
Ja mojego wielbiciela nie traktuję. Naprawdę go lubię. I musimy iść na pierwszą randkę. Nie leciałabym do kogoś, kto mi się nie podoba, z kim nie rozmawiam codziennie i to o ważnych sprawach.
I dobrze.
Ja po zakończeniu długiego związku bardzo szybko stanęłam na nogi. Zakochałam się jak nastolatka, bez pamięci, bez rozumu.
Uważam, że nasi eksowie mają prawo do zaczynania nowego związku nawet w następny dzień po rozstaniu,
Stary 2012-12-16, 12:34   #1769
Kwiatuszek133
Zadomowienie

To napisalam w innym poscie:

W zyciu nie sadzilam, ze zostane tak zraniona, ze nie bede chciala nikogo miec. Nie chce nikogo do pocieszenia, boje sie. Chce zapomniec, ze istnial, chce zyc jak przedtem - bez nikogo. Mysle, ze jesli ktos odpowiedni sie pojawi, to sie postara a ja to zauwaze. Nie dam nic od siebie, nie bede szukac, ani zagadywac, nawet nie mam ochoty z nikim rozmawiac jesli chodzi o chlopakow. Mowie z gory, ze nie chce nikogo miec i bede tak na pewno dlugo mowic. A jesli jestem komus pisana i mimo to bede mowila nawet wlasnie tej nieznajomej osobie, ze chce byc sama, to on nie odpusci. Nie chce chlopaka o ktorego bede ja musiala sie starac lub miec watpliwosci. Jesli tym razem mam byc w zwiazku to glupio to zabrzmi, ale w idealnym. Nie zaakceptuje juz nikogo przy kim bede musiala plakac, zamartwiac sie i myslec, ze moze mnie zostawi. Jesli mam z kims byc to tylko z kims kto na prawde szczerze bardzo mocno mnie kocha, nie przyjme zadnych kompromisow. I bardzo dobrze, ze spotkalam kogos kto mnie tak zranil bo wiecej juz na to nie pozwole, nie bede z kims tylko dlatego, ze mi zalezy a ja nie chce byc sama a druga osoba daje mi tylko 50% siebie.
Stary 2012-12-16, 13:51   #1770
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość

[/COLOR]pogubiona88 dziwne to wszystko... przypomnij kto zerwał i czemu?
Propozycja rozstania była z mojej inicjatywy, ale ostateczna decyzja wspólna.
Z moim TŻ razem mieszkaliśmy (on wprowadził sie do mnie), wcześniej ja płaciłam całe rachunki. Jakoś w momencie jak się poznaliśmy ja straciłam pracę. Miałam trochę oszczędości, więc szukałam i dalej wynajmowałam mieszkanie, ale już płacąc pół na pół. Tyle, że nie z TŻ płacilam to pół na pół, a z Rodzicami, którzy mi pomagali. TŻ się nie dokładał bo spłacał kredyt i po odliczeniu kredytu, opłat za studia itp. nie stac by go było na połowę, Więc 8 miesięcy mieszkał za free. Ja się źle czułam z tym wobec Rodziców, on też coś zaczął przebąkiwać o tym, że to nieładnie. Zaczelismy szukać nowego mieszkania, tańszego. Ja dostałam pracę, ale za słabie pieniądze. Wyliczyliśmy, że stać nas na tańsze mieszkanie, ale przy dużych oszczędnościach. Tzn. Domykalibyśmy się na styk (bez pomocy Rodziców) opłacając mieszkanie, jego studia, jedzenie i ewentualnie czasem jakies wyjście. W międzyczasie zapadła decyzja o ślubie (za rok z kawałkiem). Wszystko było na tyle poważne, że wybraliśmy datę, miejsce, poinformowaliśmy kilka osób. Aż nagle pewnego dnia TŻ zaczął pytać czy w lutym pojedziemy do Tajlandii (on lubi podróżować). Powiedziałam, że chętnie ale nie wiem za co. On powiedział że poprosi na urodziny o pieniądze od brata, od rodziców, a reszta "jakoś to będzie". Ja zaproponowałam, by spełnić Jego marzenie, że też poproszę o kasę na gwiazdkę, urodziny i może się uda. Ledwo się zgodziłam na to, a już zapytał czy w październiku pojedziemy gdzieś tam. Więc powtórzyłam pytanie "za co?", a on że na kredyt. No i tak od słowa do słowa...wyszło, że on widzi swoje życie "na kredyt", że musi co najmniej raz w roku wyjechać na miesiąc do Azji i to jest rzecz taka która jest dla niego najważniejsza... Że w tym wypadku nie myśli racjonalnie. Proponowałam odkładanie pieniędzy, oszczędzanie na wszystkim i jak się uzbiera na wyjazd to pojechanie, ale on oczekiwał ode mnie zapewnienia że choćby się waliło i paliło raz w roku pojedziemy. Tego nie mogłam obiecać...
Zadałam mu nawet pytanie czy jakby miał wybrać mnie i rodzine czy podróże to wybierze 1) rodzine i podróże w miarę możliwości 2) podróże za wszelką cenę bez względu na rodzinę. Powiedział że chciałby odpowiedzieć że 1 ale nie może. No i tak po nitce do kłębka doszliśmy do tego że jemu się WYDAWAŁO że jest gotowy na poważny związek, na poświęcenie, na stabilizację życiową, odkładanie kasy, dzieci a oczywiście obok tego podróże (bo ja byłam jak najbardziej za jeżdżeniem). Okazało się, że jego świat to wyjazdy. Do tego doszla informacja że on tak działał od lat... i nie dośc że nie ma kasy na najbliższy wyjazd to jeszcze stare ma nie spłacone.
On bardzo chciał ze mną być ale pod warunkiem, że zaakceptuje jego życie na zasadzie "jakoś to będzie". Na luźny związek bym to zaakceptowała.... Ale na poważny ze ślubem i dziećmi? Nie mogłabym.... No i tak w spokoju żeśmy podjęli decyzje, że mimo że się b. kochamy to jednak każde z nas ma tak różne wyobrażenie o przyszlości, że nasze światy się nie spotkają...

Rozstaliśmy się 1,5 miesiąca temu...

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Siedzę i rozkminiam to wczorajsze zachowanie Nie że chcę wrócić, bo wiem że mamy dwa różne światy. Nawet mówił mi gdzie zamierza jechać w następną podróż itp... Ale zastanawiam się, czy coś jeszcze czuje, czy chciał być miły, czy jak...
pogubiona88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości