|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Postawa asertywna czyli nie dawać 1000 zł, jeżeli nie chcesz tyle dać (bo np. uważasz, że to za dużo). Ksiądz musi udzielić sakramentu nawet za darmo i na pewno w kurii da się to załatwić. Chociaż tak jak już pisałam, uważam, że wierni powinni wspierać swój Kościół również materialnie, czuć się za niego odpowiedzialni, itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ile można się łudzić tym, że kiedyś będzie lepiej. ![]()
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-01-30 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Problem jest taki, że wcale nie widać żeby te "złe czasy" miały minąć, kryzys jak był tak jest, a ten rok ma być na rynku pracy podobno jeszcze gorszy niż poprzedni. Może się okazać, że za najniższą krajową przyjdzie nam pracować nie przez kilka miesięcy, ale przez wiele lat, a to jest niesamowicie dołująca perspektywa. Ja mogłabym pracować za najniższą tymczasowo, jeśli byłyby widoki na podwyżkę. Mnie szczerze mówiąc też wkurzają teksty o profitach z pracy za niską stawkę typu "zdobędzie doświadczenie/kontakty, itd" - za półdarmo to ja już się napracowałam w czasie studiów i w związku z tym, że zdobyłam tam doświadczenie to chciałabym teraz dostać trochę więcej niż najniższą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja studiuję i dostaję od rodziców około 1000zł, razem z kolegą wynajmujemy dwupokojowe mieszkanie w Trójmieście i wcale nie czuję, żebym zaciskała pasa. Jedzenie kupuję w marketach zamiast w osiedlowych sklepikach, kosmetyki w promocjach, zdarza mi się zjeść na mieście jak nie mam ochoty gotować, czasami kupię sobie nowy ciuch, bez szaleństw, ale nie uważam, że szczególnie zaciskam pasa.
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do ślubów, to wczoraj mi koleżanka mówiła, że jakieś małżeństwo polskie mieszka na jakiejś egzotycznej wyspie i organizują śluby Polakom za 1000 euro nie wiem, co jest w to wliczone, ale mi by pasowało takie wyjście...i ten papier jest ważny w Polsce zarówno w kościele jak i urzędzie stanu cywilnego ![]() ![]() Oczywiście świadkowie by musieli pewnie za bilet zapłacić sami, bo pewnie nie byłby wliczony w cene (dosyć niską więć nie wiem czy jej się coś niepokićkało ) ![]() -- Ale jestem padnięta po dzisiejszym dniu, idę z psem i do łóżka, bo na nic siły nie mam już...
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2013-01-30 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
You shoot me down but I won’t fall I am titanium Edytowane przez Kukunia23 Czas edycji: 2013-01-30 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1754 | |
Raczkowanie
|
Wiadomo, że po studiach chciałoby się usamodzielnić. Ja w ogóle wolałabym mieszkać z rodzicami i studiować niż mieszkać z zupełnie obcą mi osobą, ale nie mam takiej możliwości i nic na to nie poradzę...
Cytat:
![]()
![]() |
#1755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez niezapominaczka Czas edycji: 2013-01-30 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Rozeznanie
|
Prawda jest taka, że każda z nas chciałaby po prostu godnie żyć...
Dziś oglądałam "Dzień Dobry TVN" i tam poruszali kwestię dlaczego ogromna część młodych ludzi (prawie 50 %) mieszka z rodzicami. Miałam wrażenie, że główna teoria opierała się na wygodnictwie młodych ludzi- bo wyprane, bo ugotowane, wyprasowane...Gościem była min. pani Falandysz która to chwaliła się, że sprzedała dom bodajże po zmarłych teściach i za te pieniądze kupiła 3 kawalerki swoim dzieciom i "wyrzuciła" ich z domu nim ukończyli 20 rok życia. Dzieciaki dostają rentę po zmarłym ojcu. Szkoda tylko, że nikt nie wpadł na pomysł, że jest to w większości spowodowane sytuacją finansową. Moi rodzice, gdyby było ich stać, też zapewnili by mi taki start i Wasi pewnie też. No ale nie każdy jest w tak komfortowej sytuacji. Poza tym za najniższą krajową nie opłacę czynszu za kawalerkę, który wynosi 1300 zł, bo jeść to chyba będę trawę. Przecież gdyby mnie było stać, to już dawno wyprowadziłabym się od rodziców. Owszem, mam wygodniej, ale mam to gdzieś, chciałabym się usamodzielnić w końcu. Wkurzyła mnie ogólnie ta dyskusja, bo opierała się na postrzeganiu nas jako leni.
![]() Edytowane przez pulinaj Czas edycji: 2013-01-30 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1758 |
Konto usunięte
|
Szkoda oglądać i denerwować się. Niektórzy "żyją w innym świecie". Gdyby sami nie mieli pracy albo żyli za najniższa to by pewnie inaczej gadali.Najłatwiej przylepić "łatkę lenia". Tak narzekają na młodych ale jakoś nie kwapią się by poprawić naszą sytuacje,ułatwić jakoś start.Przecież nikt nie chce kasy za darmo. Tylko pracę za "godną" kase.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Choć jeśli nie miałabym kasy, to wzięłabym ślub cywilny - bo wtedy można kupić zupełnie inną suknię, zrobić tylko obiad, albo zaprosić tylko najbliższą rodzinę. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
http://dziendobry.tvn.pl/video/prawi...est,74881.html wystarczy poczytać komentarze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Jeśli zarobisz 1180 zł netto i jesteś sama i masz opłacić czynsz np. 300 zł, szkołę np 350 zł, opłacić bilet miejski 100 zł, = 750 zł, zostaje Ci wtedy 430 zł i nie musisz nieźle kombinować aby starczyło Ci 430 zł na jedzenie przez miesiąc. A jeszcze są takie rzeczy jak telefon komórkowy, internet, lekarstwa czy środki domowe tj proszki, które nie kosztują mało... Wzięłam ceny na postawie Warszawy, gdzie generalnie ja płacę czynszu 550 zł a mam koleżankę która płaci i 700 zł, więc i tak te 350 zł to mało... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-01-30 o 20:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, rozważam rezgynacje ze stażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Tusia, masz rację. Nie powiem, że trochę nie żałuję, ale cóż stało się. Brakuje mi tej żyłki ryzykanta. Zresztą już pisałam, że zarobki stanowiły główną przeszkdę, było minęło trzeba myśleć o przyszłości.
Cytat:
![]() Dlaczego? Za moich czasów, nie można było od tak zrezygnować ze stażu przynajmniej w moim PUPie - zwrot kosztów, jakieś " czarne listy", brak możlwiości pójścia na inny staż przez jakiś okres.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wiem to powinnam zwrocic tylko za badania... Powody moze zostawie dla siebie....to trudna decyzja, ale czuje ze tak będzie lepiej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
Jasne. Zrób tak żebyś była zadowolona.
![]() |
#1766 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38951081]
Nie tylko w miejscowościach. Zapraszam do Warszawy. W jednaj parafii biorą 500 w innej 1000. Ja płaciłam za wszystko tysiaka. Ale nie okłamujmy się - jeśli stać Cię na wesele to stać i na zapłacenie za ceremonię, bo jeden tysiąc w tę czy w tę, to mała różnica. Niestety, prawda jest taka, że ja musiałam płacić na zapowiedzi i za wydanie pozwolenia z innej parafii na wzięcie jej w jeszcze innej... Choć jeśli nie miałabym kasy, to wzięłabym ślub cywilny - bo wtedy można kupić zupełnie inną suknię, zrobić tylko obiad, albo zaprosić tylko najbliższą rodzinę.[/QUOTE] Nie jestem katoliczką, więc te kwoty mnie nie dotyczą ![]() ![]() Wesele nie jest obowiązkowe - jeżeli komuś zależy na małżeństwie jako sakramencie, to weźmie ślub nawet w sukience z sh, a zamiast wesela będzie kawa i tosty ![]() Dlaczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38952697]czemu?
tak źle?[/QUOTE] Po prostu, to co tam robie, wogole mnie nie interesuje, nie kręci, nie podoba mi sie to...w dodatku atmosfera dziwna...nie wiem czy warto się męczyc... |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38931436]bardzo dobra decyzja
![]() Będę miała jakieś zajęcie, a nie będę też uziemiona w razie co. Ja już wariuję - nawet nie wiecie jaką mam ochotę uciec z tego kraju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.