Podkarpackie Żonki - plotek ciąg dalszy :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-04, 13:36   #1741
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Podkarpackie Żonki - plotek ciąg dalszy :)

Paula od kiedy masz szczurki? Musiałam przegapić. Widziałam na fb foto, ale tylko ogonka
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 14:00   #1742
RoXi_7
Zadomowienie

Kate Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku!
Dobrze, że tramwaje nie jeżdżą całą noc, to chociaż pomiędzy godz. 23:30 a 5 nad ranem można się podelektować ciszą
Paula Fajne masz te szczurki Musi być z nimi zabawnie

Edytowane przez RoXi_7
Czas edycji: 2015-09-04 o 14:03
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 15:57   #1743
paula54
Zakorzenienie

Kate - dopiero kilka dni. Już jakiś czas temu rozmawialiśmy, że chcemy znowu się zaszczurzyć. A potem pojawiło się ogłoszenie na fb i decyzja była szybka

Roxi - na razie się oswajają i jeszcze nie brykają tak, jak za pewne potrafią. Ale powolutku do siebie się przyzwyczajamy
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-05, 23:20   #1744
Malgos_12
Zakorzenienie

A ja dla odmiany dom rodzinny mam zaraz koło stacji PKP... co lepsze jak jest jesień to zwożą (a przynajmniej dawniej zwozili) pociągami ogromne ilości buraków cukrowych do cukrowni... więc pociągów osobowych i towarowych było mnóstwo... ja oczywiście tego nie słyszałam, choć jak jechał taki pociąg (i nadal czasem tak jest) to dom drży... każdy pytał jak ja mogę spać, ale to kwestia przyzwyczajenia ale jak pojechałam do cioci do Wrocławia to ruch uliczny jakoś mnie drażnił

Kate - kochana trzymam kciuki! odpoczywaj dużo

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Paula - super szczurzyska
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-06, 12:45   #1745
paula54
Zakorzenienie

Ja w akademiku mieszkałam długo po stronie torów (jakieś pare m do torowiska) i też się sporo osób dziwiło, że mi to nie przeszkadza. Ale jakoś się przyzwyczaiłam. A że akurat trasa, która przebiegała koło akademika była dość ruchliwa (Krk>Wawa) pociągi jeździły co chwilę.
Stary 2015-09-07, 20:53   #1746
talkative2
Zakorzenienie

Kate - ooo kuźwa.... Ale powiedzieli ci tam coś? Kurczę niefajnie...

Co do hałasów, to ja jestem bardzo kiepska do spania, jeśli coś mi brzęczy .... Ale zgadzam się, że kwestia przyzwyczajenia. Z czasem uszy przestają odbierać powtarzające się dźwięki. Mimo wszystko na pewno nie wybrałam na stałe miejsce zamieszkania takiego koło np. wspomnianych torów.

U mnie ostatnio trochę się działo i miałam bardzo stresujący tydzień. Najpierw miałam trening, podczas którego babka dostała ataku paniki (to chyba tak po polsku? anxiety attack). Na początku myślałam, że dmucha nos czy coś, bo od wróciła się tyłam do prezentacji, którą miałam. Po chwili zapytałam czy wszystko ok, a ona rzuciła się na podłogę zaczęła krzyczeć, okładać się pięściami w głowę, kopać, płakać. BYłam tak przestraszona, jak chyba nigdy. ZAwołałam pierwszą pomoc, wyprowadziłam resztę z pokoju treningowego a później trzęsłam się sama przez cały dzień. Okazało się, że babka leczyła się na zaburzenia lękowei zgłosiła to agencji, ale nikt nie raczył mnie poinformować. POza tym zaczęliśmy współpracę z nową agencją i gość, który ich wprowadza u nas okazał się totalnym dupkiem. W ogóle nie przygotował się na swój pierwszy dzień u nas (nie miał prezentacji, nie wiedział co mówić, pominął wszystko a dodatkowo nawet nie wiedział, dla jakiej firmy pracujemy!). Dodatkowo traktował ludzi jak g**no (sorry za dosłowność, ale tak). Oczywiście powiedziałam wszystko , co o tym myślę szefowi i oni zadzwonili do jego szefa. Następnego dnia gość na mnie wyskoczył, że kim ja tu jestem bla bla bla Byłam w takim szoku, że później sobie wypominałam czemu mu jakoś bardziej dosadnie nie odpowiedziałam (no cóż, nie tego oczekuje się od usługodawcy). Ale generalnie gość zarzucił mi, że sama nie umiem wykonywać mojej pracy bla bla... No szok! Dłuuugo by gadać (to naprawdę telegraficzny skrót).

Także od tygodnia ratuję się winem wieczorem hahah
No i jutro mamy rocznicę ślubu. Ale świętowaliśmy wczoraj, bo jutro pracujemy do 18:30. Mieliśy fantastyczny dzień. Było pięknie i słonecznie, poszliśmy do ogrodu botanicznego, później na obiad do włoskiej restauracji (mieliśmy prześmieszną babkę, która ledwo mówiła po angielsku i zamiast wymienić nam jedne startery na drugie, to przyniosła nam podwójne porcje ). Ale wszystko łącznie z obiadem było tak pyszne, że nas tylko tym rozbawiła i zaakceptowaliśmy i zjedliśmy wszystko Później jak już mogliśmy się ruszyć to poszliśmy jeszcze na kawę i deser, później na dłuuugi spacer i skończyliśmy w domku z winkiem... Było fantastycznie. Brakowało mi tego i stwierdziliśmy, że zaczniemy sobie robić takie randki raz w miesiącu

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2015-09-07 o 20:56
talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-08, 11:56   #1747
Kate Noir
Zakorzenienie

Talk ale miałaś tydzień Sama nie wiem co bym zrobiła jak by mi tak nagle jakaś babka dostała ataku... Powinni Cię uprzedzić bo przecież mogło coś się stać. Ciężko jest przewidzieć jak zachowa się obca osoba z takim schorzeniem. Co do tego gościa to się nie przejmuj. I wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Ja moją pierwszą przeleżałam w łóżku

Co do mnie to powiedzieli to co ostatnio, że niby względnie ok, ale niczego nie mogą mi obiecać :/
Stary 2015-09-10, 18:34   #1748
Kate Noir
Zakorzenienie

Co tu taka cisza? Napisałabym co u mnie, ale w sumie nic fascynującego w moim życiu obecnie się nie dzieje poza nieustannym leżeniem
Stary 2015-09-10, 21:25   #1749
paula54
Zakorzenienie

a ja lepię pierogi
Stary 2015-09-10, 21:57   #1750
nunny
Wtajemniczenie

Paula z czym lepiłaś ? Ale bym zjadła ruskich pierogów z masełkiem mniaaam

Dziewczyny a ja dostałam dodatkową pracę zaczynam za dwa tygodnie
Strasznie szybko mi minął ten tydzień po urlopie, ale robi się intensywnie , cały weekend mamy już zaplanowany, potem tż ma drugie zmiany i znowu będziemy się widzieć tylko wieczorami ehhh
nunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-10, 23:12   #1751
paula54
Zakorzenienie

ruskie
do tego uszka z pasztetem i z mięsem, bo mi się zachciało barszczu

Chyba zaczynam rozumieć rodziców, którzy mają kilkoro małych dzieci. Spróbuj sobie lepić pierogi, jak radosna trójca biega wokół i psoci. Spuścisz ich z oczu na minutę i już - jeden się wspina po pionowej ścianie z cegiełek, drugi buszuje w koszu na śmieci (a kosz też do niskich nie należy) a trzeci usiłuje się wcisnąć w szparę za lodówką. Masakra dzieci jeszcze reagują na "nie wolno" a tu nic. Jeszcze skubańce są tak strasznie pojętne, że wystarczyło, że raz przypadkiem jeden z nich trącił taką deskę, którą wydzielaliśmy im przestrzeń do biegania, żeby mi nie latali po całym mieszkaniu i już musimy zmienić zabezpieczenie bo średnio co 2-3 minuty któryś tą deskę przesuwa i wychodzi sobie poza kuchnię...
Stary 2015-09-11, 09:07   #1752
Wiolinkax
Zadomowienie

Paula: ja lepiłam tydzień temu
Nunny: co to za dodatkowa praca? gratulacje

Mamy już kuchnie i barierki na schodach czekamy jeszcze na gościa od szkła na ściane
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-11, 09:47   #1753
mala_czarna_21
Zakorzenienie

nunny graty! Co to za praca?

ja popadłam w pracoholizm i totalny brak czasu ale nie jest to związane bynajmniej z moim etatem po prostu wszystkie moje krzaczki owocowo-warzywne teraz plonują i robię przetwory już mam ze 20 słoików przecierów/sosów pomidorowych, 10 słoików dżemu śliwkowego po urlopie może się wezmę za jabłka

poza tym pomagam mężowi w firmie jego i tak leci

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-11, 09:59   #1754
paula54
Zakorzenienie

nunny - właśnie, co za praca?

Czarna - a widzisz. Moje pomidorki powoli już kończą plonować, ale u nas wszystko szło prosto do gęby, z pominięciem etapu słoika
Stary 2015-09-11, 11:03   #1755
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
nunny - właśnie, co za praca?

Czarna - a widzisz. Moje pomidorki powoli już kończą plonować, ale u nas wszystko szło prosto do gęby, z pominięciem etapu słoika
no widzisz, a u mnie ilości były nie do przejedzenia

2015 - 38
Stary 2015-09-11, 11:55   #1756
nunny
Wtajemniczenie

Praca w szkole językowej
Dziewczyny co to za pomidory macie? Jak się nazywają , jak się sadzi ? Normalnie na balkonie sie hodują, tak ?

Wiolinka pokaż kuchnię
Stary 2015-09-11, 16:58   #1757
Kate Noir
Zakorzenienie

Mała kiedy lecisz na urlop? To już jakoś niedługo chyba?

Paula czyżby szczurki dawały Ci trochę popalić? Wyobraź sobie jak byś miała trojaczki i wszystkie na raz zaczęłyby płakać

Nunny gratuluję
Stary 2015-09-11, 17:27   #1758
paula54
Zakorzenienie

nunny - ja mam zwykłe koktailowe i cherry - 4 odmiany, nasiona kupowałam w marketach ogrodniczych całą wiosnę (co zobaczyłam nową odmianę, to brałam ).

Kate - właśnie tak się śmieję, że prawie jak z dziećmi. Co prawda moje wiekowo to są aktualnie w okresie buntu i dojrzewania, ale i tak jest wesoło
Stary 2015-09-13, 10:30   #1759
Wiolinkax
Zadomowienie

Nunny: ooo to fajnie, pokaże jak tylko mi szkło zamontują jeszcze, wtedy porobie zdj

Mała: no pięknie z tymi przetworami! u mnie podobnie też wpadłam w trans hihi też robiłam dżemy truskawkowe, powidła śliwkowe, kompoty, kiszone i korniszone ogóreczki, sałatki, i różne rzecvzy z pomidorów, ostatnio robiłam brzoskwinie w syropie jeszcze będę robić ketchup z cukini
Stary 2015-09-13, 17:04   #1760
nunny
Wtajemniczenie

Ooo też robiłam ketchup z cukinii, taki pikantny mi wyszedł że lekko pali w gardło, ale my takie smaki lubimy
Wiolinka lakobel będziecie mieć ?
Stary 2015-09-13, 18:50   #1761
Wiolinkax
Zadomowienie

Nunny: tak, czekamy na goscia ma nam to zamontować
Stary 2015-09-14, 07:19   #1762
mala_czarna_21
Zakorzenienie

moje pomidorki to na działce rosną a nie na balkonie, nie mam pojęcia jak by się na balkonie miały

Kate taaaak! od jutra zaczynam urlop i jutro w nocy wyjeżdżamy do W-wy bo mamy odprawę o 4 rano omnomnom! w końcu się doczekałam!

2015 - 38
Stary 2015-09-14, 09:20   #1763
nunny
Wtajemniczenie

mała_czarna baw się dobrze

Znowu poniedziałek ehhh...
Stary 2015-09-14, 09:30   #1764
talkative2
Zakorzenienie

Mała - gdzie jedziecie? Bo wyleciało mi z głowy

Nunny - ha! A ja dopiero dzisiaj zaczęłam weekend ! miałam weekend pracujący i poniedziałek i wtorek mam wolny ołłłł jeeeee chociaż nie takie jeeee , bo czeka mnie sprzątanie, bo dom w ruinie zeszły tydzień zostawaliśmy po godzinach i weekend praca, więc jakiś dramat jest

Stary 2015-09-14, 09:52   #1765
RoXi_7
Zadomowienie

Hej! My mieliśmy weekend imprezowy. W sobotę wesele, wczoraj poprawiny. Wróciliśmy do domu późnym wieczorem Ale na weselu było super!! Chyba nigdy na takim nie byłam. Orkiestra świetna, jedzenie przepyszne (tylko trochę za dużo ), barman robił bardzo dobre drinki Wybawiliśmy się za wszystkie czasy
Aaa i kupiliśmy sobie z tż karnety na siłownię Byliśmy już dwa razy i bardzo nam się podoba
Mała gdzie się wybieracie?
Stary 2015-09-14, 10:15   #1766
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Roxi fajnie, że się wybawiliście my mamy wesele zaraz po powrocie w urlopu

talk u mnie też chałupa woła o posprzątanie ale na razie jestem głucha na to wołanie może jutro już na urlopie mi się zachcę ale nic pewnego

lecimy do Portugalii, na Maderę

2015 - 38
Stary 2015-09-14, 10:23   #1767
talkative2
Zakorzenienie

My jedziemy na wesele mojej siorki za miesiąc także za miesiąc Polska Też mam nadzieję się wybawić

Czarna - Ooo moi znajomi są teraz na Maderze Może się spotkacie haha

Ja mam fiksację na kolejny wyjazd w styczniu. Odkąd TŻ powiedział, że zamiast na rocznice, moglibyśmy się wybrać na dłuższy wyjazd w styczniu, to grzebię, grzebię, szukam, analizuje... Chciałabym gdzieś dalej, żeby była pogoda. I w przeciwnym kierunku niż ostatnio. Ostatnio była Ameryka Środkowa, więc teraz chciałabym jechać na Azję

PS. Wyłączyłam telewizornię i nie przeglądam już stron z wiadomościami i stron typu Demotywatory i Kwejk, bo jak słyszę o uchodźcach to Ok, każdy ma swoje zdanie, wszystko zostało powiedziane, ale trzeba to kuźwa rozstrząsać codziennie po 100 000 razy? NIE MOGĘ!

Stary 2015-09-14, 17:14   #1768
paula54
Zakorzenienie

eeejjj... skończyć mi tu o urlopach i wakacjach i wycieczkach, bo smaka robicie

u mnie też mieszkanie w stanie masakrycznym. Wyje wręcz o litość i łaskę. Trochę się ogarnę i może coś ruszę chociaż jeden pokój...
Stary 2015-09-14, 17:30   #1769
RoXi_7
Zadomowienie

Dzisiaj był u nas z wizytą właściciel, więc nasze mieszkanie wyjątkowo posprzątane Pod wanną zbiera się woda i lekko zalaliśmy sąsiada. Właściciel sam próbował rozwiązać problem i rozwalił baterię łazienkową Teraz pojechał po nową. Ciekawe jak to się skończy bo na razie jesteśmy bez wody. Dobrze, że byłam na siłowni, to przynajmniej wzięłam prysznic
Stary 2015-09-14, 18:25   #1770
talkative2
Zakorzenienie

Ja już wstępnie ogarnęłam ten bałagan Ogarnęłam, poodkurzałam, umyłam kuchnię, zrobiłam obiad, mąż wrócił i zaraz będziemy pić kawuśkę
Na jutro mi jeszcze łazienka została :P

Paula - no co ja zrobię, że nie mogę :P Jeszcze jak nie słyszę, to mnie tak nie nosi, ale jak już się zafiksuję to masakra! A jeszcze wczoraj moja Sis wróciłam z Majorki i też opowiadała jak było i ja już mam zespół niespokojnych stóp :P jedna mi skacze hahahah

RoXi - nie tak dawno mieliśmy to samo! Przeżyliśmy chwilę grozy jak wróciliśmy z pracy i nie było wody ... nigdzie! (nawet w spłuczce do kibelka!). Tylko, że w Polsce można liczyć, że to ktoś szybko załatwi, a w UK to masakra... Więc nastawialiśmy się, że istnieje szansa kilku dni bez wody ja już praawie płakałam :P ale na szczęście naprawili tego samego dnia

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Kate - jak się czujesz?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości