Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 10:31   #1741
Indra83
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Znowu pędzicie gaduly nie spałam całą noc z tych nerwów co z moimi wynikami. Jeszcze ich nie ma.
Za to właśnie wróciłam z usg, wszystko ok, szyjka długa, mała waży juz 1900 g.!!!! Nie spodziewałam się aż takiej wagi szczerze mówiąc
Gratuluję udanych wizyt i lupow
Cudnie, jeszcze troszkę i osiagnie zacną masę 2kg i raczej już nie zwolni ze wzrostem

Ja ubiorę prześcieradło jak wrócę ze szpitala, po co ma leżeć moze tydzień może trzy, to chwilkę potrwa.

Anetka, miednica się sama przygotuje do porodu, nie martw się, poza tym wydaje mi się, że to nie będzie tak szybko szło, na cc jest za późno jak główka już jest w kanale rodnym, dziecko musi wykonać obrót pomiędzy kośćmi miednicy, ale nózki to co innego, chyba powinnaś jednak zapytać o takie techniczne szczegóły lekarza, przycisnać go, że się niepokoisz czy zdążysz, bo my ci nie powiemy na 100%
Stary 2014-09-24, 10:35   #1742
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Justyna u mnie mąż sie tym zajął i upolował Angelcare od koleżanki ..

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Znowu pędzicie gaduly nie spałam całą noc z tych nerwów co z moimi wynikami. Jeszcze ich nie ma.
Za to właśnie wróciłam z usg, wszystko ok, szyjka długa, mała waży juz 1900 g.!!!! Nie spodziewałam się aż takiej wagi szczerze mówiąc
mój też wczoraj ważył 1900g który ty masz tc?
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:38   #1743
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
W takim razie pozostaję przy tym avencie, który mam, jak będzie za słaby to pomyślę o czymś innym

Chałka nigdy nie jadłam takiej domowej, jedynie te z piekarni, a i tak są mniammmm
Też mam avent natural, co prawda nie testowany
chałka...mmmm uwielbiam też wczoraj nawet mówiłam mężowi, że zjadłabym

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
fajnie poczytać, że u Was Tż się czymś zajmuje....u mnie chyba wszystko ja ogarniam
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:40   #1744
Indra83
Wtajemniczenie

mgds, nie, żadnego krzywdzenia, ja mam mikołajkowy bodziak i pajaca, ale takie miękkie, tylko z aplikacjami świątecznymi i gwiazdkami, ale nie ma żadnych sztywnych i drapiących elementów,wiadomo, że robimy to dla siebie, bo dzieciom jest w tym wieku wszystko jedno, z prezentami tak samo.

Mój syn zaczął się cieszyć gwiazdką i choinką jak miał 3 lata, ubierał choinkę, czekał na Mikołaja, wcześniej to tylko się przestraszył. Jak miał 2 lata skończone i pojechaliśmy na Wigilię do rodziców, to mój tata poustawiał meble tak, zeby było wygodnie nam i żeby mały szybko poleciał do choinki. A on wszedł do srodka, zobaczył, ze wszystko inaczej, rodzina jakas dziwnie ubrana i nie chciał wejść do pokoju, bo się przestraszył.

Anetka, daleko masz, ale ten moment, kiedy będzie za późno, to chyba nie następuje tak szybko, z tego co słyszałam, jakby poród zaczął się szybciej, to chyba nie powinnaś ruszać do szpitala szybciej niż zalecają, jak zaczną się skurcze, bo masz kawałek do przejechania. Trudno to wymierzyć, bo te pierwsze skurcze co 15-20min to dużooo wcześniej czasem się zaczynają, ale najwyżej spędzisz kilka godzin więcej w szpitalu, bo raczej cię nie odeślą. Wypytaj lekarza co masz robić i nie martw się.
Stary 2014-09-24, 10:42   #1745
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
ja mam półtorej godziny do szpitala bez korków... 2 godziny z korkami + plus ściąganie męża z pracy 30 minut...!!
2,5 godziny szyjka zamknieta, ale chyba na najbliższej wizycie pogadam o swoich obawach z gin... przecież mąż nas na drodze zabije jak będzie musiał rekordy w przekraczaniu prędkości na drodze bić..to dodatkowy stres dla mnie...
może ze względu na te torbiele przyjmą mnie wcześniej, żeby je zbadać i na spokojnie zobaczyć, czy usuną je od razu po cc... może ze względu na to dostanę skierowanie te 2 dni wcześniej.. hmm.. ale dziewczyny w październiku rodzą po 2-3 tyg wcześniej.. z drugiej strony nie chcę przyspieszać przyjścia dziecka na świat... jeżeli chciałoby wyjść w 40tc to tak bym chciała mieć cc... nie wcześniej.. wiem że cc się często planuje na 39 tc.

teraz tak sobie myślę..że może ta duża torbiel też robi dodatkowy ucisk przez co gorzej mi się oddycha...

a ciekawe czy przy położeniu pośladkowym będziemy miały też te same objawy dolegliwości niż przy położeniu normalnym, bo jak na razie to są różnice...
najlepiej będzie jak porozmawiasz z ginem. Może w tym przypadku lepszym wyjściem będzie ciut wcześniej zaplanować cc ja mojego gina na wizycie (6.10) przypre do ściany żeby wszystko mi powiedział i jak mały sie nie obrci to wypisał papiery na cc bo nie bede jeszcze w szpitalu czekac az potwierdzą ułożenie (!)

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:44   #1746
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

mój też wczoraj ważył 1900g który ty masz tc?
32tc TP na 23.11
Stary 2014-09-24, 10:44   #1747
benetta
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
długo czekałyście na te flaki- biustonosze ???
http://allegro.pl/show_item.php?item...080#tabsAnchor
zamówione w zeszłym tygodniu i nadal nie ma kuriera....
szybko dostałam ze 2-3dni, jakoś tak. ale wiesz, zawsze opóźnienie może się zdażyć

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, mam dziś szybkie pytanie bo niestety dużo pracy. Mam okazję na nianie elektroniczną a w sumie dwie i nie wiem na którą się zdecydować
mam nianię Grundig za 70 zł
albo Fisher Price za 50 zł
na którą byscie się zdecydowały???
ja się nie znam, nie kupuje narazie

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 10:45   #1748
manieczka1
Zakorzenienie

A moje dziecko dzisiaj tak szaleje w brzuchu, ze az mnie to boli i zaczynam sie bac
Polozylam sie na razie, ale tak wypycha nozki, ałaaaa
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:47   #1749
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
mgds, nie, żadnego krzywdzenia, ja mam mikołajkowy bodziak i pajaca, ale takie miękkie, tylko z aplikacjami świątecznymi i gwiazdkami, ale nie ma żadnych sztywnych i drapiących elementów,wiadomo, że robimy to dla siebie, bo dzieciom jest w tym wieku wszystko jedno, z prezentami tak samo.

Mój syn zaczął się cieszyć gwiazdką i choinką jak miał 3 lata, ubierał choinkę, czekał na Mikołaja, wcześniej to tylko się przestraszył. Jak miał 2 lata skończone i pojechaliśmy na Wigilię do rodziców, to mój tata poustawiał meble tak, zeby było wygodnie nam i żeby mały szybko poleciał do choinki. A on wszedł do srodka, zobaczył, ze wszystko inaczej, rodzina jakas dziwnie ubrana i nie chciał wejść do pokoju, bo się przestraszył.

Anetka, daleko masz, ale ten moment, kiedy będzie za późno, to chyba nie następuje tak szybko, z tego co słyszałam, jakby poród zaczął się szybciej, to chyba nie powinnaś ruszać do szpitala szybciej niż zalecają, jak zaczną się skurcze, bo masz kawałek do przejechania. Trudno to wymierzyć, bo te pierwsze skurcze co 15-20min to dużooo wcześniej czasem się zaczynają, ale najwyżej spędzisz kilka godzin więcej w szpitalu, bo raczej cię nie odeślą. Wypytaj lekarza co masz robić i nie martw się.
A jaka radośc będzie wśród wszystkich osób obecnych na wigilii, gdy zobaczą takiego bobaska w jakimś finezyjnym stroju no chyba,że wigilia w domku we troje to wtedy radocha dla rodziców
No a syn zaregował jak najbardziej prawidłowo heh tylko że nikt się tego nie spodziewał, bo sami już nie pamiętamy jak to było, gdy mieliśmy po kilka lat

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:47   #1750
Zanet84
Zakorzenienie

idę porobić coś praktycznego w domu
muszę skrócić w końcu zasłonki do pokoiku małej, bo w Ikei wszystkie mają 300 cm

potem obiad, no i wypad do gin

spokojnego i przyjemnego dzionka Wam życzę

udanych wizyt również dzisiaj
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:47   #1751
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Indra83, tak, siniak się własnie tworzy.

Już takiego pecha widać mam Po krzywej miałam takie wkłucia, że przez miesiąc wyglądałam jak narkomanka - krechy na pół centymetra i siniaki
Mnie powiedziala pielegniarka, ze siniaki sie robia jak sie to miejsce naklucia rozmasuje, jak sie tylko przycisnie to nie...
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Kostka na jakies pierwsze z brzegu na to lozko wzielam nawet nie pamietam jakiej firmy.

Bylam w sklepie po ziemniaki. Maly tak sie wypychal, ze modlilam sie, zeby wrocic, a jeszcze telefonu nie wzielam...
Dzis rozpoczynam prasowanie
Moj tez dzisiaj strasznie sie rozpycha, caly brzuch faluje
Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
A no i dzisiaj zaczęłam 35 tc

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja i tak mialam poprane juz wszystkie na 68 to tez poprasowalam, beda dlugo lezec w szafce wiec najwyzej potem jeszcze przeprasuje albo upiore
ale chodzi mi o te wierzchnie ubranka co nie maja kontaktu ze skora czy prasowac
Ja dresiki prasowalam ale nie wiem poco jak teraz nad tym mysle, i juz nastepnych nie bede

Cytat:
Mam nadzieje, ze Cie dzisiaj wypuszcza
Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja chyba założę dopiero, jak wrócimy ze szpitala ? no sama nie wiem,
albo powiem mężowi by założył jak jeszcze będę w szpitalu....no chyba będzie wiedział jak założyć no nie wiem sama, czy jest sens wcześniej ....
Ja tylko przescieradlo mam zalozyc wiec zaloze jak wroce ze szpitala, wczesniej to bez sensu.

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, mam dziś szybkie pytanie bo niestety dużo pracy. Mam okazję na nianie elektroniczną a w sumie dwie i nie wiem na którą się zdecydować
mam nianię Grundig za 70 zł
albo Fisher Price za 50 zł
na którą byscie się zdecydowały???
Nie pomoge nie znam tych modeli, mam Philipsa od bratowej i dziala super w domu, mieszkaniu, nawet na wyjezdzie w hotelu siedzac dwa pietra nizej nie bylo problemu.

U nas super slonce a ja uziemiona w domu
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:50   #1752
sloneczko_1201
Zadomowienie

Poproszę o przepis na chałkę

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:53   #1753
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
fajnie poczytać, że u Was Tż się czymś zajmuje....u mnie chyba wszystko ja ogarniam
to chyba przez przypadek się zainteresował, bo koleżanka na fb wystawiła, czy ktoś nie chce... tak jakoś wyszło,
na początku go sama trochę angażowałam.. a to przelew żeby zrobił - wtedy przy okazji widział co kupujemy...
ale co nie zmienia faktu, że fajnie jest jak facet sam z siebie takie rzeczy się angażuje.. mój im bliżej tym bardziej zaangażowany...

dziś mnie pytał, czy biustonosze co mi zamówił już przyszły miłe jest takie zainteresowanie

może go jakoś podstępnie zaangażuj...? niech zobaczy np "Twoją wielką bezradność" przy wyborze -czego tam jeszcze nie macie..może się pokwapi, żeby pomóc dokonać wyboru.. może będzie chciał pomóc... i tak kobieta na samym końcu sama zdecyduje, bo wie lepiej
łóżeczko też sama skręcałaś... ?
Stary 2014-09-24, 10:59   #1754
GoniaaaS
Rozeznanie

Sweet czekamy na dobre wieści

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Sweet kciuki za CRP

Oj mnie tez sie ostanio bardzo brzuch napina :-/.
Wczesniej miałam koło 3-5skurczy dziennie a od poniedziałku codziennie koło 20 :-/ nie wiem co jest. Luteina biorę jak brałam, zaczęłam brać magnez i zastanawiam sie czy na nospe sie nie przerzucić :-/ ja mam tak, ze np dzis prawie nic nie robiłam, leżałam, odpoczywalam i w pozycji leżącej mi brzuch twardnial :-/
W piątek wizyta i zobaczę co mi powie gin...
nie przerzucaj się jeśli już bierz jedno i drugie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Dziś zaczynam 36 tc

No właśnie chodze tak co 3 h bo mi sie chce i siekam 3 krople dosłownie dzis wypije 5 litrów, niech te nerki zaczną normalnie działać :-/. Dziewczyny czy Wy tez macie twardy brzuch na dole a u góry miękki?
Gratki tygodnia! Mi jak sie napina to cały jest twardy jak skała

Cytat:
Gratuluję tc Ty to pędzisz z tymi tygodniami

ja, jeśli mi się napina brzuszek, to z reguły tak, że na dole (tak do wysokości pępka mniej więcej) jest twardy, a u góry już nie....dlatego już sama nie wiem czy to napinanie czy nie.....dzisiaj zapytam gin.
Mam wizytę na 16.00
Powodzenia na wizycie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
a ja właśnie jestem jakas taka dziwnie spokojna nie czuje żadnego strachu z Hanią to już panikowałam
jedynie to sie tylko obawiam że jak mały się noe obróci to że nie zdażę dojechać do szpitala na czas na cc i bede musiała rodzic sn

w ogóle musiałam kupić jeszcze Hani 2 pary grubszych spodni bo oczywiscie jak idzie do tesciów to nie przypomną jej o sikaniu przed wyjsciem na dwór i później dziecko posikane a pranie w te pogode nie nadąża schnąć a jeszcze czeka mnie zakup kozaków dla niej ehhh...
Jeszcze dzisiaj teściowa mnie wkurzyła bo wg niej powinnam jej kupić jeszcze kurtke zimową, mówie że ma z zeszłego roku dobrą (bo kupiłam jej troszke większą) a jak się okaże że faktycznie będzie śnieżna zima to wtedy się dokupi. Kurtek nie braknie... łooo to sie nasłuchałam ze dziecko zaniedbane super wydawać czyjąś kase
Ehh teściowe często dobijają, skoro jej tak przeszkadza niech sama kupi a nie wymaga od Was wiedząc, że jeszcze drugiego Maluszka się spodziewacie

Cytat:
Cześć dziewczyny, powodzenia na wizytach

Ja dzisiaj odbębniłam morfologię. Tak się ze mnie potem krew lała, że mało nie padłam na środku ulicy. Nie wiem skąd taka reakcja
Mi jak pobrali ostatnio morfologie nagle krew zaczeła tak cieknac ze zakrwawiłam pół korytarza, mąż prawie zemdlał. Potem miałam EKG i babka ruszyła mi rękę tak delikatnie a tu krwotok i sie wystraszyła, że mnie skaleczyła głupio mi było bo jej łóżko zakrwawiłam

Cytat:
Aleaa, jakie słodkie!
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Alea no fajne, fajne
chociaż ja nie jestem za takimi ubrankami...
owszem jakieś tam legginsy w renifery ma, ale tak przebierać nie będę

zrobiłam sobie dziś morfologię, żelazo, magnez no i cukier sobie zrobiłam, ale w sumie słodkim mamom na czczo to i tak cukier dobry wychodzi nie??
Nie zawsze mnie tak ale np Sweet musi brać insuline na noc aby rano mieć dobre cukry na czczo.

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
w poniedzialek na usg wyszlo ze moj synek ma szyje owiniętą pępowiną. Lekarz powiedział ze to nie groźne .Jestem 32tc .Powinnam się martwić??
Spokojnie jeszcze może się odwinać i zawinąć parę razy ważne, że lekarz monitoruje na bieżąco a groźne w momencie porodu się robi

Cytat:
No to całkiem spora Twoja córeczka najważniejsze, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Jak ja bym zjadła taką chałkę o jaaaa
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:00   #1755
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
32tc TP na 23.11
to Twój większy będzie niż mój... bo ja mam TP 11.11 od dziś 34 tc..
o matko 34 tc <strach>

Cytat:
najlepiej będzie jak porozmawiasz z ginem. Może w tym przypadku lepszym wyjściem będzie ciut wcześniej zaplanować cc ja mojego gina na wizycie (6.10) przypre do ściany żeby wszystko mi powiedział i jak mały sie nie obrci to wypisał papiery na cc bo nie bede jeszcze w szpitalu czekac az potwierdzą ułożenie (!)

mamy w ten sam dzień wizytę 6.10... to będziemy obie napierać
może rozwiązaniem będzie śledzenie dokładne szyjki..i spotkania co tydzień.. i śledzenie bóli których nie mamy mi już przyspieszyła wizytę na za 2 tyg, a nie za 3...
ale szyjka zamknięta i się nie skraca.. jak sie zacznie skracać..to może wtedy co tydzień będziemy sie kontrolować..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 11:03   #1756
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Zamierzam robic z tej strony z pol porcji przepisu na chalka krok po kroku... nie da sie wkleic łinka bezposrednio do przepisu...
http://pracowniawypiekow.pl
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:04   #1757
AnetkaIzabell
Rozeznanie

a mnie naszło na taką sałatkę: mix sałat + pomarańcze + grejfrut + jabłko + mocno przysmażona wątróbka tak na chrupko ... i wwszystko w sosie miodowo-musztardowym (musztarda koniecznie francuska)
o matko jakie to pyszne 3 wielkie talerze zjadłam.. ..dodam, ze od zawsze nienawidziłam wątróbki..dopiero w tej sałatce.. mniam
IMG_1190.jpg
Stary 2014-09-24, 11:17   #1758
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
nastepna mamusia pazdziernikowa szykuje sie do porodu , tp. na 12.10 a jej wody odeszly

cos czuje ze u nas za miesiac o tej porze tez beda maluszki
ja coś czuje że w połowie października już będziemy witać powoli maluszki na świecie
Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Powodzenia dzis na wizytach i gratki nowych tygodni.

U mnie czesc juz poprana, a pochwale sie co mama wczoraj upolowala w SH
Jeeeeeeeeeeejku jakie to słodkieeeee !!
Cytat:
ja mam taki stroj pewnie bedzie za duzy...
na fotce moja Werka jak miala 4,5mca
Jaki słodziak !!

Gratulacje kolejnych tygodni ! i kciuki za wizyty

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:18   #1759
silesianna
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
nie było mnie od piątku... i mam kurde 17 stron nadrabiania? poszalałyście???

dziękuję za troskę i sms-y - nie spdziewałam sie! kochane jesteście

u mnie się trochę powaliło, mieliśmy dwie awarie - wodno-kanalizacjyjną (na weekend nie wiadomo czemu zostaliśmy bez wody w kuchni i w klozecie hydraulik z dyżuru rozwalił nam baterię w kuchni jak próbował wodę "naprawić" i walczyliśmy z jej wymianą, co z różnych względów nie było proste); u Miśki w pokoju nagle zaczeła odpadać stara farba w dwóch miejscach i jak już zaczęła tak przy naszel lekkiej pomocy odpadła z 1/4 powierzchni ścian więc zapadła decyzja o remoncie pokoju na cito. i tak weekend spędziliśmy w marketach budowlanych a ostatnie 2 dni szpachlowaliśmy, malowaliśmy i szorowaliśmy. nie czuję rąk i nóg, dłonie mnie bolą nawet jak na kompie piszę
idę zaraz sprzątać do reszty po tym remoncie, chcę zdążyć zanim młoda wróci z przedszkola. ogólnie na dobre wyszło ale jestem tak styrana że aż żal. jeszczez ze 3 pralki prania mam do zrobienia, prasowanie i parę innych rzeczy.
nie wiem jak ja Was nadrobię, ale nadrobię!

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:19
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 11:25   #1760
Keithlyn
Zadomowienie

Ja korzystam z fajnej pogody i poprałam sobie pościel i dywaniki
trochę polatałam i już mnie d***a za przeproszeniem boli

Dziewczyny za prawie 3 tyg mam wesele, 2 dniowe... chyba nie pozwole TŻ pić na tym weselu znaczy się ja mam taką nadzieję że on i tak nie będzie pił, chyba mu nie muszę mówić nic ale kto tam wie co mu do łba strzeli (wesele naszych bliskich znajomych, więc pewnie go będzie kusić żeby sie napić) Jakbym się źle poczuła czy coś to lepiej żeby on był w gotowości a nie ja się jeszcze będe użerać z pijanym ...

Stary 2014-09-24, 11:26   #1761
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Zamierzam robic z tej strony z pol porcji przepisu na chalka krok po kroku... nie da sie wkleic łinka bezposrednio do przepisu...
http://pracowniawypiekow.pl
Dziękuję

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:27   #1762
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Keithlyn, jesteś już tak blisko porodu, że sam pewnie pomyśli o tym, że pić mu nie wolno

silesianna, jak się sypie, to po całości. Skądś to znam :/
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:38   #1763
AnetkaIzabell
Rozeznanie

październikowa mamusia to rodzi na Wizaz
"2 godziny oksytocyny, rozwarcie 4 cm, jedziemy dalej. Boli."

a druga mamuśka
" 2palce i skurcze co 8min, wiec idzie niestety bardzo powoli :/"

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:39
Stary 2014-09-24, 11:41   #1764
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
październikowa mamusia to rodzi na Wizaz
"2 godziny oksytocyny, rozwarcie 4 cm, jedziemy dalej. Boli."

a druga mamuśka
" 2palce i skurcze co 8min, wiec idzie niestety bardzo powoli :/"
Nawet w takim momencie nie zapominają o Wizażu i relacjonują na bieżąco
Stary 2014-09-24, 11:44   #1765
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

gin mi tylko powiedział, że niby to nie dzieje się tak szybko (ja mam do szpitala ok 30 min) ale musze jeszcze w razie godziny "W" szybko zorganizowac kogoś do dziecka i meza sciagnąć z pracy i wtedy dopiero jechac do szpitala Hanie rodziłam 6h a teraz drugie dziecko pójdzie pewnie szybciej wiec stad moja obawa... no ale tego nie przeskocze... moze sie mały jeszcze obróci

to chyba mamy podobnie , zalezy ktoredy pojedziesz , ja musze na wodzislaw najpierw.....
tez bede musiala opieke nad corka zorganizowac no a jak malz bedzie w pracy (w Rybniku) to zanim przyjedzie po mnie minie z pol. godz.
a lekarz mowi ze 2 porod szybciej idzie
ja rodzilam dluzej bo mialam wywolywany

do mamusi to byla podobna jak byla malutka a teraz to 100% wykapany tatus- wszyscy tak mowia
Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

Ja dresiki prasowalam ale nie wiem poco jak teraz nad tym mysle, i juz nastepnych nie bede

to ja tez nie prasuje

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
nie było mnie od piątku... i mam kurde 17 stron nadrabiania? poszalałyście???

dziękuję za troskę i sms-y - nie spdziewałam sie! kochane jesteście

u mnie się trochę powaliło, mieliśmy dwie awarie - wodno-kanalizacjyjną (na weekend nie wiadomo czemu zostaliśmy bez wody w kuchni i w klozecie hydraulik z dyżuru rozwalił nam baterię w kuchni jak próbował wodę "naprawić" i walczyliśmy z jej wymianą, co z różnych względów nie było proste); u Miśki w pokoju nagle zaczeła odpadać stara farba w dwóch miejscach i jak już zaczęła tak przy naszel lekkiej pomocy odpadła z 1/4 powierzchni ścian więc zapadła decyzja o remoncie pokoju na cito. i tak weekend spędziliśmy w marketach budowlanych a ostatnie 2 dni szpachlowaliśmy, malowaliśmy i szorowaliśmy. nie czuję rąk i nóg, dłonie mnie bolą nawet jak na kompie piszę
idę zaraz sprzątać do reszty po tym remoncie, chcę zdążyć zanim młoda wróci z przedszkola. ogólnie na dobre wyszło ale jestem tak styrana że aż żal. jeszczez ze 3 pralki prania mam do zrobienia, prasowanie i parę innych rzeczy.
nie wiem jak ja Was nadrobię, ale nadrobię!
kochana mocy dla Ciebie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:44   #1766
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Hahah, fakt
Ale przynajmniej czymś głowę zajmą, może to i dobrze
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:53   #1767
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
No ja też je podziwiam Ja w tych bólach i strachu to pewnie nie dam rady nic skrobnąć

Stary 2014-09-24, 11:53   #1768
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahah, fakt
Ale przynajmniej czymś głowę zajmą, może to i dobrze
Niestety, ale to oczekiwanie na rozwarcie moze się dłużyć, zwłaszcza w szpitalu, a czymś głowę zająć trzeba
Stary 2014-09-24, 11:59   #1769
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Wlasnie byl u mnie kurier z nowa umywalka- tym razem wszystko ok.
jak to sie mowi do 3 razy sztuka

hehe pewnie same bedziemy podekscytowane pisac z rozwarciem na wizazu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:05   #1770
manieczka1
Zakorzenienie

Czekoladka nooooo! Dobrze, ze tym razem cala
Ja nawet na pazdziernik nie wchodze. Nie chce sie stresowac
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości