Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 22:51   #1741
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
no właśnie to jest dla mnie obłęd jakiś Tak jak zawieszenie wypłaty zasiłku na kilka miesięcy, bo oni prowadzą dochodzenie czy zasiłek się znalezy czy nie... Ciekawe co by powiedział taki kontroler zusowski, jakby jemu nie wypłacali kasy przez kilka miesięcy...
wiem.. dlatego cieszyłam się, że mi przelewał pracodawca.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Dlatego najlepiej zalozyc sobie konto na pue zus i mozna wszystko na biezaco kontrolowac.
Czy pracodawca odprowadza skladki. Jakie sa decyzje zusu. Kiedy beda przelewy i w jakiej wysokosci. Itp.
aż tak nie miałam potrzeby interesować się tematem, ale cenna informacja.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 00:28   #1742
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, jakoś ostatnio nie mogę się tutaj wbić....
Byłam w poniedziałek na wizycie, na 100 % chłopak
Także kaja, możesz dopisać u mnie synka i USG połówkowe na 26 stycznia

U mnie w czwartek zaczyna się 20 tc a ja mam już +6 kg wszystko poszło w cyce i brzuch. Strach pomyśleć jak teraz zacznie waga rosnąć
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ilonus gratuluję synka

teraz dla równowagi powinny ujawniać się dziewczynki- mam nadzieje, że ja będę w tej grupie rosi:
Ostatnio też się nastawiam na dziewczynę
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Jeszcze nie czuje ruchow,ale jak mnie 4 nogi i 4 rece zaczna bombardowac to fiu fiu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zazdroszczę bliźniaków ))))
Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Moja mama jak byla z nami w ciazy ( blizniaczej, jednojajowe) to lekarz jej caly czas mowil ze bedzie jeden wielki chlopak. Wtedy nie bylo usg tylko lekarz przystawial tube do brzucha zeby slyszec tętno. Moje i siostry sie nakladaly wiec slyszal tylko jedno. Mama pojechala do porodu, urodzila siostre a polozne sie jej pytaja czy jest otyla. Mama mowi, ze nie a one na to " o matko tu jest jeszcze jedno". Tata jak sie dowiedzial to malo zawalu nie dostal. Mial byc syn a mu sie 2 corki urodzily.

Ja mam nadzieje poznac plec w poniedzialek to bedzie 18 tydz. Jak nie to musze na polowkowe czekac 27 stycznia. Mam nadzieje, ze bedzie dziewczynka, chincycy tez przepowiadaja dziewczynke
Wooow ))
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
mnie ciągle pobolewa brzuch, tak jakby w okolicach pęcherza.
Nie wiem czy iść do ginekologa czy nie, nie chcę panikować
Mnie też tak boli, wczoraj skończył mi się magnez i o dziwo nie jest gorzej. Ale jutro rano już kupię.
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Bez wątpienia rośnie nam drugi syn i wagę ma już słuszną, bo 420 gram Wg lekarza wszystko ok, mały zdrowy, moja szyjka póki co ładnie trzyma (a bałam się po chorobie Julka czy się nie zmasakrowała od noszenia). Z racji że z twardnieniami brzucha się uspokoiło, mam pozwolenie zejść z dawki magnezu z 3x2 na 3x1 A na bolące spojenie doktorek powiedział, że tak się zdarza i nic nie poradzimy. Muszę wytrzymać do porodu
Gratulacje ))

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Boję się tego jak nie wiem...ja jestem przerażona lewatywą. Koleżanka która niedawno urodziła mówiła mi jak to się odbywa i jakoś nie przeżyła tego specjalnie źle, ale ja nie umiem w obcym miejscu, a tu jeszcze taka porcja

Od wczoraj boli mnie gardło i w uszach szumi, leczę się herbatą z różnymi specjałami, ale cos nie pomaga, oby przetrwać tą zimę...
Wydaje mi się, że w tym wszystkim lewatywa to małe piwo. Zawsze można w domu zrobić, są jednorazowe.
Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Ja też nadal na wózek nie mogę się zdecydować...Od zawsze chciałam mutsy transporter, ale zniechęciła mnie mała gondola i mały koszyk na zakupy. Obecnie czaję się na baby design lupo, bebetto holland z 2014,ale na czym stanie?sama nie wiem..

Ja łykam magnez chela mag B6 mama, rano, a jak brzuszek boli to dwa razy dziennie
Też mam ten model bebetto na oku. I bexa jeden. Podobają mi się okrągłe budy.

Dwa razy próbowałam odpisać i za każdym razem kot mi przeszkadzał. Wróciłam z pracy na nogach, ale ślisko i śniegu dużo, więc szłam dużo dłużej i strasznie się zmeczylam. Bardzo zmarzlam, więc położyłam się do łóżka. Zaraz przyszedł kocurek i chciał się wygłaskać. Poglaskałam i czytalam dalej. to położył mi się na telefonie i tak się rozmruczał... wygłaskałam, on się wyprzytulał i... ogrzał mnie szybciutko. Często tak robi jak wrócę zmarznieta, potrafi jak nigdy wejść pod kołdrę i grzać, bo normalnie to mu za gorąco. I tym przytulaniem mnie uśpił, tz mnie obudził po 23 jak wrócił z pracy.
Stary 2015-01-08, 07:03   #1743
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chciałam się szarpnac na skip hopa
Ale koleżanką która ma mocno mi odradziła. Argumenty jej mibprzemowily do głowy a naprawdę o niej marzylam na maksa.

Kurde a ja tez sie napalilam na skip hopa nawet juz jedna obserwuje na ebayu. Hmmm no to nie wiem teraz. W niedziele bede u bratowej, ona ja ma, to zobacze jak ona tam gabarytowo i wagowo wyglada. Bratowa tez mowila, ze w pewnym momencie wydala jej sie za mala.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 07:39   #1744
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć
Dzisiaj wybieram się do fryzjera! Czeka mnie podcięcie włosów.

szuuu
gratuluję zakupu i tego, że wreszcie możesz wstawać! Bardzo podoba mi się ten wózek, taki stylowy. Nie widziałam go na żywo jeszcze. W sklepach sama tandeta, te co mają wystawione np. w Smyku ledwo się kupy trzymają Ale trzeba będzie coś wybrać.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 07:40   #1745
pszczoua
Zakorzenienie

Co do torby do wozka my mamy Fisher Price czarna z delikatnymi motywami. Z tego co kojarze jest jeszcze brazowa. Jest lekka i pojemna, osobiscie jestem z niej bardzo zadowolona. I ma mate do przewijania w zestawie

A z lewatywa nie jest tak zle, serio. Chwila i po wszystkim. Mnie pytaly polozne czy robimy i bez wahania sie zgodzilam. Wg mnie lepsze to niz przy partych narobic na srodek sali porodowej
Stary 2015-01-08, 08:02   #1746
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mi też ginka powiedziała, że ok 26 tyg mam zrobić obciążenie glukozą, a z tego co pamiętam to poprzednio na pewno robiłam wcześniej byłam przekonana, że dziś da mi skierowanie a tu jednak nie.

przelew dostajesz bezpośrednio z ZUSu czy przez pracodawcę? Jak bezpośrednio z ZUS to wiem, że sporo dziewczyn ma ten problem, że wypłata przychodzi na raty, w dziwnych terminach i nigdy nie wiedzą kiedy i ile kasy dostaną mi przelewał pracodawca to miałam zawsze w terminie.
a jest jakiś termin w jakim powinno się zrobić to obciążenie? w poprzedniej ciąży obciążenie glukozą robiłam w 23tyg dopiero

Ja przelewy dostaję z ZUS i oba były szybciutko i bezproblemowo
ale moja koleżanka nie miała takiego szczęścia i czekała 3 mies na pieniądze
teraz już wrociłam do pracy więc znowu pracodawca przelewa

Cytat:
Napisane przez stina1983 Pokaż wiadomość

Moim dzisiejszym odkryciem jest polska strona sklepu Next, piękne kolory, ceny zbliżone do h&m np. 3 pack body krótki rękaw kosztuje 51 zł, od 75 zł przesyłka gratis
oooo podlinkujesz tą stronkę?
uwielbiam ciuszki z NEXT

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Ja kupiłam 2 takie jakby grubsze pieluszki flanelowe i to służyło zamiast podkładku w czasie wyjść. Zabierały w torbie dużo mniej miejsca niż podkład.
wczoraj wypatrzyłam na Allegro taki przewijak na wyjścia http://allegro.pl/przewijak-miekki-s...931416138.html
już sama nie wiem co będzie najlepsze
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 08:27   #1747
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Też mam ten model bebetto na oku. I bexa jeden. Podobają mi się .
Dziewczyny, jak możecie sprawdźcie te wózki. Bebetto maja bardzo złe opinie, moi znajomi bardzo też narzekali, w internecie się roi od złych opinii, że źle się składa, że źle wykonany itp. Mnie się one bardzo podobają ale zrezygnowałam z nich.
Stary 2015-01-08, 08:53   #1748
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
a jest jakiś termin w jakim powinno się zrobić to obciążenie? w poprzedniej ciąży obciążenie glukozą robiłam w 23tyg dopiero

Ja przelewy dostaję z ZUS i oba były szybciutko i bezproblemowo
ale moja koleżanka nie miała takiego szczęścia i czekała 3 mies na pieniądze
teraz już wrociłam do pracy więc znowu pracodawca przelewa

oooo podlinkujesz tą stronkę?
uwielbiam ciuszki z NEXT

wczoraj wypatrzyłam na Allegro taki przewijak na wyjścia http://allegro.pl/przewijak-miekki-s...931416138.html
już sama nie wiem co będzie najlepsze
Jak Kupisz torbę to w większości w zestawie jest takie cos.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:06   #1749
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak możecie sprawdźcie te wózki. Bebetto maja bardzo złe opinie, moi znajomi bardzo też narzekali, w internecie się roi od złych opinii, że źle się składa, że źle wykonany itp. Mnie się one bardzo podobają ale zrezygnowałam z nich.
wózki bebetto zachwalał kuzyn, oni mają i są zadowoleni. Ale poczytam na necie.
Stary 2015-01-08, 09:09   #1750
country111
Zakorzenienie

Pan w Astrze tłumaczył nam których modeli bebetto nie warto brac
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:16   #1751
Domincia_1987
Zadomowienie

Dziewczyny czytam to co od wczoraj naskrobałyście i stwierdzam, że moja wiedza na temat dziecka, pielęgnacji i tego co trzeba kupić znikoma :/ hehe dobrze, że są tu już tak doświadczone mamuśki

Mam tylko nadzieje, że dostanę się do szkoły rodzenia i tam coś się nauczę

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 09:22   #1752
201710041131
Konto usunięte

Dziewczyny dziękuje Wam za miłe słowa, nie cytuje bo znowu nie mam neta, UPC daje mocno ciała ostatnio

Dzwoniłam do prokuratury okręgowej do działu prac zapytać czemu tak mało kasy. Okazało sie, ze grudzień rozliczany był tylko do 10 i tylko jedno zwolnienie moje leżało wtedy na biurku (a mam co 2 tyg) wiec tylko tyle dostałam... W styczniu dostanę pewnie grudniową kasę itd... Ale dobrze, ze sie wyjaśniło w pracy a nie musiałam walczyć z zusem...

Więcej nie pisze, bo ciężko z tel, chce mój internet
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:24   #1753
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
co do magnezu to mi lekarka zaleciła w razie bólu magne b6 2 razy dziennie.....

ha! widze że Franki rządzą coraz częściej to imię sie pojawia wśród moich znajomch, nawet mój tato ubzdurał sobie że on już wie co sie urodzi, że to bedzie Franek nie wiem skąd mu sie to wzięło, bo nigdy o tym imieniu nie wspominałam wogóle nie wspominałam jeszcze rodzicom o wybranych imionach, bedą mieli niespodzianke

ale piszecie okropności o tym połogu, fuuj...a mi sie marzyły wyjazdy z maleństwem na rodziców działke nad jezioro....... a tak....., smrodzik i wielka podpacha między nogami, pewnie bede sie tak ochydnie czuła że wogóle z domu nie bede chciała wychodzić

jak zrobiłam liste według waszych wskazówek to sobie uświadomiłam że chyba pomału trzeba bedzie zacząć to wszystko kompletować, przcież tego jest taka masa że nie ograne na ostatnią chwile......

ale mi sie jakoś smutno zrobiło....to chyba przez te połogi...ide po lody......
połóg to tak naprawdę nic strasznego, może nie brzmi apetycznie a pW pierwszych tygodniach po urodzeniu dziecka to akurat najbardziej będziesz marzyć o tym żeby się wyspać, a nie o wycieczkach na plażę w bikini i co tu zrobić z podpaską a jak już się ogarniesz to będzie po połogu i będzie mozna korzystać z uroków lata

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
E tam. U mnie nie bylo tak zle. Te wielkie podpachy uzywalam tylko w szpitalu, potem moze ze 3 dni takie duze zwykle Belli a pozniej juz jechalam na cieniutkich wkladkach bo tylko brudne plamienia mialam. Co prawda trwaly one 5 tygodni ale jakos zycia nie uprzykrzaly. Najgorsze wg mnie sa dni do sciagniecia szwow czyli pierwszy tydzien.
nie miałaś rozpuszczalnych? ja bym się chyba nie dała tam tknąć tydzień po porodzie fakt, pierwszy tydzień najgorszy, potem już z górki

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Nie wiem właśnie.. Zwiększę do 3 tabl. Za tydzień wizyta więc dopytam.

Ja też wzięłam ale nic nie pomogło. Boli dalej

O rany
Ale ja będę widziała ten czop czy jakoś tak wyczuję?
Boże, że też nie wiem tylu rzeczy o porodzie

Noo hejj Gdzieś Ty była?

Podobno w II tr. tak jest-duży głód
Ja też ledwo coś zjem a już jestem głodna
tym czopem też nie ma co się za bardzo sugerować. Mi zaczał odchodzić 2 tygodnie przed porodem, wielkie kawałki galaretki jeśli nie jest z krwią to nie zwiastuje szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
kiedyś był też taki filmik jak dwóch facetów, chyba Holendrów poddało się takim skurczom....jeden to chyba nawet do połowy nie dotarł i zerwał a drugi zwijał się w bólu dalej ale też nie dał rady chyba do końca
ja się w sumie im nie dziwię. Bo co innego taki ból bezsensu, a co innego jak ma się w głowie po co ten ból i co się dzieje z ciałem i dlaczego, że ten ból jest po coś i zaraz się pojawi ukochane dziecko. Mi takie myślenie dużo dało

Cytat:
mi też ginka powiedziała, że ok 26 tyg mam zrobić obciążenie glukozą, a z tego co pamiętam to poprzednio na pewno robiłam wcześniej byłam przekonana, że dziś da mi skierowanie a tu jednak nie.

przelew dostajesz bezpośrednio z ZUSu czy przez pracodawcę? Jak bezpośrednio z ZUS to wiem, że sporo dziewczyn ma ten problem, że wypłata przychodzi na raty, w dziwnych terminach i nigdy nie wiedzą kiedy i ile kasy dostaną mi przelewał pracodawca to miałam zawsze w terminie.
mnie zus akurat zaskoczył, a też się naczytałam. pierwszy przelew wysłali sporo przed upływem 30 dni. Teraz czekam na drugi za 4 tygodnie i się zastanawiam właśnie, czy będzie w całości, czy mi podzielą na część grudniową, a potem dopiero styczniową

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Pan w Astrze tłumaczył nam których modeli bebetto nie warto brac
jakie? bo mi właśnie bardzo się podobał Bebetto. Mało jest wózków z tka wygodnymi koszami na zakupy.

Szuuu ładny ten wózek Buda jest z ekoskóry? u mnie by odpadł, bo ma nisko kosz

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:25   #1754
201710041131
Konto usunięte

aaa i dodaje moje "garbate"

Gabi to jest takie tworzywo pokryte ekoskórą, szkoda tylko, ze głośno sie składa... Ale ideałów nie ma... Zobaczymy, najwyżej sprzedam i kupie mutsy albo trailza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (128,0 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-01-08 o 09:28
Stary 2015-01-08, 09:33   #1755
mehja
Zakorzenienie

Szuu ładny ten wózek a znacie już płeć dzidzi?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Jak Kupisz torbę to w większości w zestawie jest takie cos.
dzięki
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:40   #1756
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Kaja mi też się podoba mutsy evo, aleeeeee ta spacerówka jest brzydka jakaś taka.. chuda

A branie magnezu muszę konsultować z lekarzem? Bo ja mam wizytę dopiero 27.01, a też mnie tak pobolewa brzuch...
Jak to chuda ? Mnie ona własnie odpowiada, bo nie jest łolopą

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
co do magnezu to mi lekarka zaleciła w razie bólu magne b6 2 razy dziennie.....

ha! widze że Franki rządzą coraz częściej to imię sie pojawia wśród moich znajomch, nawet mój tato ubzdurał sobie że on już wie co sie urodzi, że to bedzie Franek nie wiem skąd mu sie to wzięło, bo nigdy o tym imieniu nie wspominałam wogóle nie wspominałam jeszcze rodzicom o wybranych imionach, bedą mieli niespodzianke

ale piszecie okropności o tym połogu, fuuj...a mi sie marzyły wyjazdy z maleństwem na rodziców działke nad jezioro....... a tak....., smrodzik i wielka podpacha między nogami, pewnie bede sie tak ochydnie czuła że wogóle z domu nie bede chciała wychodzić

jak zrobiłam liste według waszych wskazówek to sobie uświadomiłam że chyba pomału trzeba bedzie zacząć to wszystko kompletować, przcież tego jest taka masa że nie ograne na ostatnią chwile......

ale mi sie jakoś smutno zrobiło....to chyba przez te połogi...ide po lody......

Ja tez nie wiem skąd mojemu tacie się wziął Franek, tak nagle wypalił U mnie nigdzie w rodzinie, wśród znajomych Franka nie ma...

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
O rany
Ale ja będę widziała ten czop czy jakoś tak wyczuję?
Boże, że też nie wiem tylu rzeczy o porodzie

Noo hejj Gdzieś Ty była?

Podobno w II tr. tak jest-duży głód
Ja też ledwo coś zjem a już jestem głodna
haha tego nieeda się pomylić

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszcie jak najwięcej o wyprawkach
Właśnie miałam poprosić doświadczone mamy o jakąś rozpiskę.
Biję się z myślami czy kupić ten laktator teraz czy po porodzie jak będzie potrzebny.
Zastanowię się. W niedziele jedziemy oglądać wózki tak wstępnie.
Co do wyprawki- ja kupię niezbędne minimum, jak coś będzie potrzebne kupię na bieżąco. Z resztą teraz i tak nie mam gdzie tego trzymać.
Ja mam taką minimalistyczną listę Mogę wstawić.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej! Trochę mnie nie było, dziękuję za dzisiejsze kciuki, widziałam, że były

Jeśli wszystko się uda na dniach będę miała wózek i fotelik, takie okazje mi się trafiły z używkami, że aż żal było nie brać... Oczywiście Tż nielegalnie wyciągnął mnie z łóżka na sklepy z wózkami, dwa duże zjeździliśmy. I któraś pisała o Mutsy Evo, to był wózek, który mieliśmy na 4 miejscu (z tym, że my szukaliśmy z piankowymi kołami), ładniejszy od niego był Mutsy Igo. I właśnie te spacerówki były ładne, odrzucaliśmy wszystkie takie niezgrabne spacerówy, wyglądające jak fotele. Na drugim miejscu Stokke Trailz (Xplory to dramat, nie ma amortyzatorów! Od razu odrzuciliśmy). No i na pierwszym Mima, tylko utwierdziliśmy się w tym o czym wszystkie koleżanki, które mają, zapewniały. Jedyny minus to głośna budka przy składaniu, trudno, ideały nie istnieją...

Mimo wszystko, gdyby nie Mima wzięlibyśmy Mutsy Igo, bo Stokke Trailz nie ma żadnych opinii i nie znam nikogo kto ma ten wóz...

Ogólnie z wózkami jest straszna posucha, wszystko wielkie i o ile gondole były ładne to już spacerówki były brzydkie.

Czekamy więc na naszą jak to ktoś napisał ... trumienkę Bo jednak zdecydowaliśmy się na czarny a nie biały (ten biały to nie była śnieżna biel tylko bardziej kremowy).

Mi tez sie baaardziej podoba mutsy igo ale spacerówka się nie rozgłada, u mnie to dyskwalifikacja

Cytat:
Mutsy Evo obejrzyjcie dokładnie. Z tego co pamiętam spacerówka ma bardzo małą budę, która nie chroni ani przed słońcem, ani deszczem, wiatrem. jeśli ktoś bierze pod uwagę przesadzenie do spacerówki dziecka kilkumiesięcznego, ok 5 m-cy (wiadomo, że na płasko) to też ważne, żeby w takiej pozycji można było na prawdę postawić budę, a w tym wózku jak zerknęłam szybko w grafiki nie ma takiej możliwości, by leżące dziecko osłonić budą chociażby przed słońcem czy deszczem.
One mają rozsuwaną budkę..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:44   #1757
poldzik
Zadomowienie

Czesc dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam to co od wczoraj naskrobałyście i stwierdzam, że moja wiedza na temat dziecka, pielęgnacji i tego co trzeba kupić znikoma :/ hehe dobrze, że są tu już tak doświadczone mamuśki
ja mam takie same odczucia nie mam zielonego pojecia o wozkach i przewijakach jestem na etapie wyboru szpitala i kupowania wiekszych stanikow

najsmieszniejsze, ze dzisiaj przed wyjsciem z domu maz do mnie "moj ty wielorybku" i w ogole ze brzuszek i ze tak sie zmieniam, wychodzimy z domu, spotykamy kolege ktory nie wie o ciazy no to mu powiedzielismy a on na to "no co wy, jaja sobie robicie, nic nie widac!" naprawde nie wierzyl

kaja dawaj ta minimalistyczna liste!!!

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2015-01-08 o 09:50
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 09:47   #1758
201710041131
Konto usunięte

Mehja nic lekarz nie mówił, nie pytałam bo chce miec pewność zeby nie nakręcać sie zbytnio

Za 5 tyg mam połówkowe u tej babki od genetycznych to pewnie sie dowiem

Kaja wiem wiem
Stary 2015-01-08, 09:57   #1759
myboyismine
Zakorzenienie

dzień dobry

Brzuszek nadal mnie boli, dobrze że jutro wizyta...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 10:11   #1760
fartuch
Zakorzenienie

ja to wizyty jeszcze 12 dni... jak to się ciągnie.
Jak tam dziewczyny czujecie jakieś ruchy? Ja jestem w 20 tygodniu i dalej nic... Czekam cierpliwie
Stary 2015-01-08, 10:14   #1761
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Jak to chuda ? Mnie ona własnie odpowiada, bo nie jest łolopą

mam wrażenie, że spacerówka jest mała w porównaniu do stelaża..

a w tym mutsy igo chodzi Ci o to, ze spacerówka nie rozkłada się na całkiem plasko czy co?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:17   #1762
tassia
Zakorzenienie

Mnie wczoraj dziec skopal tak wieczorem ze aż TŻ poczuł

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:18   #1763
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
połóg to tak naprawdę nic strasznego, może nie brzmi apetycznie a pW pierwszych tygodniach po urodzeniu dziecka to akurat najbardziej będziesz marzyć o tym żeby się wyspać, a nie o wycieczkach na plażę w bikini i co tu zrobić z podpaską a jak już się ogarniesz to będzie po połogu i będzie mozna korzystać z uroków lata

jakie? bo mi właśnie bardzo się podobał Bebetto. Mało jest wózków z tka wygodnymi koszami na zakupy.
Pan odradzał model Pascal oral Solaris ze względu na konstukcje stelarza, która ma plastik w miejscu dużych napięć. Co powoduje częste reklamacje u nich. Nam polecał Nico Plus i ten kupiliśmy
Stary 2015-01-08, 10:19   #1764
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
ja też już tak chcę
Stary 2015-01-08, 10:22   #1765
Domincia_1987
Zadomowienie

http://allegro.pl/body-krotki-rekaw-...928822310.html

chyba kupię w prezencie dla maleństwa i TŻ

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Jak tam dziewczyny czujecie jakieś ruchy? Ja jestem w 20 tygodniu i dalej nic... Czekam cierpliwie
Ojj ja też póki co czekam na te pierwsze ruchy z utęsknieniem

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:24   #1766
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Rewelacja
Stary 2015-01-08, 10:25   #1767
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

ja mam takie same odczucia nie mam zielonego pojecia o wozkach i przewijakach jestem na etapie wyboru szpitala i kupowania wiekszych stanikow

najsmieszniejsze, ze dzisiaj przed wyjsciem z domu maz do mnie "moj ty wielorybku" i w ogole ze brzuszek i ze tak sie zmieniam, wychodzimy z domu, spotykamy kolege ktory nie wie o ciazy no to mu powiedzielismy a on na to "no co wy, jaja sobie robicie, nic nie widac!" naprawde nie wierzyl

kaja dawaj ta minimalistyczna liste!!!
Prooszeee Oczywiście, napewno będę dopisywać jakieś rzeczy ale to co mi się przypomniało w trakcie pisania to zapisałam i to jest tylko to co wiem że mi się przydało przy Blance.
https://www.dropbox.com/s/xg8it3e822...opia.docx?dl=0

Cytat:
Moje kopie, ale tak pod wieczór. Chciałam nagrać, ale jak włączyłam telefon to przestało

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że spacerówka jest mała w porównaniu do stelaża..

a w tym mutsy igo chodzi Ci o to, ze spacerówka nie rozkłada się na całkiem plasko czy co?
No ogólnie COŚ mi nie pasi w tej spacerówce, fakt.. Ale no funkcyjnie jest super. Bo i przodem i tyłem, i rozkłada się itd.

a w Igo spacerówka jest kubełkowa. Gdyby nie to, to wziełabym igo.

Lena

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 10:25   #1768
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
super!!

Cytat:
Ja też czekam cierpliwie, ręce układam zawsze na brzuchu, ale jeszcze nic nie czuć, a jestem w 17 tc dopiero

Cytat:

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ojj ja też póki co czekam na te pierwsze ruchy z utęsknieniem
ale ekstraaaaa!! chyba też kupię, bo mój Tż ciągle zestresowany chodzi, że on połamie tego malucha
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 10:26   #1769
k a j a
Zakorzenienie

Wgl to przepisałam się na wizytę wcześniej.. Miałam iść 19, ale wczoraj mnie olśniło że w sumie to za duża przerwa będzie między poprzednim usg a tym. Miesiac minął wczoraj, ale wczoraj było tyle babek, po tej przerwie że szok i zapisałam się na pon, na 18.15

Lena
Stary 2015-01-08, 10:30   #1770
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
aaa i dodaje moje "garbate"

Gabi to jest takie tworzywo pokryte ekoskórą, szkoda tylko, ze głośno sie składa... Ale ideałów nie ma... Zobaczymy, najwyżej sprzedam i kupie mutsy albo trailza
na pewno łatwo i fajnie się czyści
fajny garbatek

Cytat:
u mnie już takie konkretne te ruchy no ale druga ciąża to też inaczej Jeszcze będziesz miała dość tych kopniaków jak dostaniesz po żebrach albo pęcherzu

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Pan odradzał model Pascal oral Solaris ze względu na konstukcje stelarza, która ma plastik w miejscu dużych napięć. Co powoduje częste reklamacje u nich. Nam polecał Nico Plus i ten kupiliśmy
dzięki za info! Obejrzę sobie zaraz ten Twój, jak wrażenia? fajnie się prowadzi? Ja się zastanawiam nad Silvią

Tassia zmotywowałaś mnie i byłam już w Zusie założyć profil zaufany fajna sprawa i widać sprawny ten mój zus, zwolnienie mam do 12.01 a termin wypłaty 13.01 no cuda normalnie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości