Nasze frustracje seksualne, czyli zrzędzenie i gawędziarstwo level hard. - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-07, 11:26   #1741
201607040950
Konto usunięte

Dot.: Nasze frustracje seksualne, czyli zrzędzenie i gawędziarstwo level hard.

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
To i tak pikuś przy tym co ostatnio widuję na facebooku wśród wypowiedzi facetów prolifeowców.

Gorące przyzwolenie na przemoc seksualną wobec kobiet jest powszechne. I tolerowane.
Łatwiej sobie poradzić z gwałtem niż z tekstami, że łatwo sobie poradzić z gwałtem. Uciekłam z facebooka i z czytania dyskusji, bo przeraża mnie głupota i niedouczenie. Bo oni naprawdę, szczerze i z całego serca są zdumieni i zszokowani tym, że w ogóle istnieją jakieś hormony i że coś się wydziela. Bo oni nie wiedzą. A co więcej - są przekonani, że kobiety też nie zdają sobie sprawy, że te "hormony" są jak magiczny proszek i jak tylko się uda doprowadzić do tego, że kobieta tę ciążę donosi, to będzie bobo kochać i biczować się wieczorami za chwile, kiedy go nie chciała.
Jak się takiego pajaca odizoluje od kolegów i od głosicieli prawdy, a potem na siłę doedukuje, to on poleci za innym nurtem i będzie inne teksty wklejał.
Poza tym przecież chcą dobrze - przetrwanie cywilizacji im się marzy (jak UNltd.), ale o historii też pojęcia nie mają.
Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
O kurfa. Nie chciałam wiedzieć, że tacy ludzie istnieją. Czyli te poeby zakładające konto na forum o paznokciach w celu oświecenia tępych, niezdolnych do samodzielnego myślenia samic, to i tak lajcik. Co to kurfa jest "ZWYKŁY gwałt"? A jeśli chodzi o teorię "jak urodzisz, to pokochasz", to to sama prawda, matka Madzi mogłaby się wypowiedzieć. Gdzie to znalazłaś?
Skąd w Tobie to optymistyczne przekonanie, że to nie ci sami, dający sobie z lekka na wstrzymanie?

Zwykły gwałt jest wtedy, jak Cię tylko gwałcą, ew. masz złamany nos i rozerwaną pochwę. Gwałt warty ich uznania jako bolesne doświadczenie, uprawniające do luksusu zaznania ich litości, to jak masz 12 lat i Ci wątroba pęknie.
Zresztą guru w sprawie kobiecego spojrzenia na gwałt jest bodajże Karolina Kózka (czy jak ona się tam nazywała) - święta i nieżywy dowód na to, że jak kobieta nie chce być zgwałcona, to raczej da się zabić niż zgwałcić. Oprócz tego przy pociągnięciu za język możesz się dowiedzieć, że jakby tak ktoś żonę i matkę dzieci zgwałcił, to tylko ci szlachetniejsi by się poważyli ją potem dotknąć.
Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Aż wstyd przyznać, w grupie "Partia Libertariańska - nieoficjalna grupa sympatyków" - czyli ludzi, którzy jeszcze rok temu byli za jak największą wolnością gospodarczą i obyczajową, ale ostatnio chyba zostali zdominowani przez korwinistów. Ogólnie korwiniści albo nacjonaliści to największa wylęgarnia takiego syfu.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Jest jeszcze coś takiego jak "Partia Mężczyzn" (kwiat mizoginii).
Nie ma się czego wstydzić, ja mam takiego brata.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-07, 12:01   #1742
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Uciekłam z facebooka i z czytania dyskusji, bo przeraża mnie głupota i niedouczenie.
Ja po tej RZEKOMEJ traumie chyba już też nie mam siły. Jakoś nie odpowiedział czy u jego córki to też by była rzekoma trauma.
Cytat:
Skąd w Tobie to optymistyczne przekonanie, że to nie ci sami, dający sobie z lekka na wstrzymanie?
Racja. Na facebooku regulamin obowiązuje jeszcze mniej.
Cytat:
Zwykły gwałt jest wtedy, jak Cię tylko gwałcą, ew. masz złamany nos i rozerwaną pochwę. Gwałt warty ich uznania jako bolesne doświadczenie, uprawniające do luksusu zaznania ich litości, to jak masz 12 lat i Ci wątroba pęknie.
Nie. Musi być jednocześnie ich córką i nie może być tak stara, bo skoro i 10-letnia (chociaż widzę, że najmłodsza matka na świecie miała 5 lat) dziewczynka może zajść w ciążę, to wtedy już nie jest słodkim dzieciątkiem, o którego przeżycie tak dzielnie walczą, tylko staje się inkubatorem, za którego trzeba decydować. Oczywiście ci sami najbardziej się obnoszą z nienawiścią do pedofili.
Cytat:
Zresztą guru w sprawie kobiecego spojrzenia na gwałt jest bodajże Karolina Kózka (czy jak ona się tam nazywała) - święta i nieżywy dowód na to, że jak kobieta nie chce być zgwałcona, to raczej da się zabić niż zgwałcić. Oprócz tego przy pociągnięciu za język możesz się dowiedzieć, że jakby tak ktoś żonę i matkę dzieci zgwałcił, to tylko ci szlachetniejsi by się poważyli ją potem dotknąć.
Borze, tacy też nadal są?

Edytowane przez stewardesa
Czas edycji: 2016-04-07 o 12:08
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-07, 12:29   #1743
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Ja po tej RZEKOMEJ traumie chyba już też nie mam siły. Jakoś nie odpowiedział czy u jego córki to też by była rzekoma trauma.
Oj żebyś się nie zdziwiła. Taka retoryka zadziała tylko u tych skrajnie mało ogarniętych, co to przypomnisz mu, że ma córkę i żonę, on sobie pomyśli, że nie chciałby żeby cierpiały i uzna, że faktycznie... to by pewnie sprawiło, że by cierpiały.
Umysł oszołoma działa inaczej. Takiemu to przed wykładem trzeba na 30 sekund łapę po łokieć do wrzącej wody wsadzić i trzymać, żeby grama empatii liznął i uświadomił sobie, że te płody, o których życie teraz tak zawzięcie walczą, to nie zastępy rumianych bobo, ale i skazane na sztucznie podtrzymywaną agonię bez znieczulenia. Zrozumie, jeśli będzie chodzić o chłopca. Bo z gwałtem to nawet jakby wsadzić kaktusa to i tak powie, że kobieta jest do znoszenia gwałtów atawistycznie przystosowana.
Cytat:
Racja. Na facebooku regulamin obowiązuje jeszcze mniej.
Ale gdyby tak zacząć wstawiać damskie sutki w dyskusję...
Cytat:
Nie. Musi być jednocześnie ich córką i nie może być tak stara, bo skoro i 10-letnia (chociaż widzę, że najmłodsza matka na świecie miała 5 lat) dziewczynka może zajść w ciążę, to wtedy już nie jest słodkim dzieciątkiem, o którego przeżycie tak dzielnie walczą, tylko staje się inkubatorem, za którego trzeba decydować.
Prolajfy piszą własną historię, u nich przeżywalność kobiet i dzieci jest dużo większa.
Cytat:
Oczywiście ci sami najbardziej się obnoszą z nienawiścią do pedofili.
To naturalne. Tak jak i to, że pedofile ciągną do organizacji zwalczających pedofilię.
Cytat:
Borze, tacy też nadal są?
Przecież oni się mnożą ostatnimi laty.
Stary 2016-04-07, 12:53   #1744
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Oj żebyś się nie zdziwiła. Taka retoryka zadziała tylko u tych skrajnie mało ogarniętych, co to przypomnisz mu, że ma córkę i żonę, on sobie pomyśli, że nie chciałby żeby cierpiały i uzna, że faktycznie... to by pewnie sprawiło, że by cierpiały.
W sumie to argument w stylu "a gdyby tak ciebie wyskrobali!!1!!!1!", "to ja bym przed tą k... postawiła dziecko kilkuletnie i powiedziała "no zabij no! no zabij!", tylko przynajmniej logiczny.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-07, 13:14   #1745
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Umysł oszołoma działa inaczej. Takiemu to przed wykładem trzeba na 30 sekund łapę po łokieć do wrzącej wody wsadzić i trzymać, żeby grama empatii liznął i uświadomił sobie, że te płody, o których życie teraz tak zawzięcie walczą, to nie zastępy rumianych bobo, ale i skazane na sztucznie podtrzymywaną agonię bez znieczulenia. Zrozumie, jeśli będzie chodzić o chłopca. Bo z gwałtem to nawet jakby wsadzić kaktusa to i tak powie, że kobieta jest do znoszenia gwałtów atawistycznie przystosowana.
prądem ich.

co do córek i żon - argument działa tylko wtedy, gdy je mają.
Cytat:
Ale gdyby tak zacząć wstawiać damskie sutki w dyskusję...
ew. znaleźć taki damski, ale owłosiony nieco, żeby robił za męski. albo z płaskiej klaty, goły - też może męski udawać.

Cytat:
Prolajfy piszą własną historię, u nich przeżywalność kobiet i dzieci jest dużo większa.
ostatnio się dowiedziałam o abortujących tabletkach anty.

Cytat:
W sumie to argument w stylu "a gdyby tak ciebie wyskrobali!!1!!!1!", "to ja bym przed tą k... postawiła dziecko kilkuletnie i powiedziała "no zabij no! no zabij!", tylko przynajmniej logiczny.
logika i te środowiska nie idą w parze.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-07, 13:26   #1746
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Ale jakby tak ojciec płodu był śniady, to by skrobali chętniej.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
prądem ich.

co do córek i żon - argument działa tylko wtedy, gdy je mają.
Siostry i matki mają. Nie to sprawia, że argument działa.
Cytat:
ew. znaleźć taki damski, ale owłosiony nieco, żeby robił za męski. albo z płaskiej klaty, goły - też może męski udawać.
Hę? A to po jaką cholerę?
Cytat:
ostatnio się dowiedziałam o abortujących tabletkach anty.
Nic nie rozumiesz. Wystarczy, że ukopali sobie jeden przypadek, w którym tabletka anty mogła mieć destrukcyjny wpływ na bobo. Poza tym to nie jest dyskusja o kwestiach medycznych. Od tego mają "klauzulę sumienia", żeby walić naukę.
Cytat:
logika i te środowiska nie idą w parze.
Idą, ale mają własną, budowaną na innych danych.
Stary 2016-04-07, 13:30   #1747
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:

Hę? A to po jaką cholerę?
bo męskich nie banują, a damskie tak. więc bym znalazła taki damski, który może robić za męski, i bym nie dostała bana, choć to był damski
Cytat:
Nic nie rozumiesz. Wystarczy, że ukopali sobie jeden przypadek, w którym tabletka anty mogła mieć destrukcyjny wpływ na bobo. Poza tym to nie jest dyskusja o kwestiach medycznych. Od tego mają "klauzulę sumienia", żeby walić naukę.
dlatego do klauzuli sumienia powinien być dopisany fragment, że lekarz ma obowiązek wskazać dwóch innych, którzy się tak nie zasłonią. tak jest tutaj.
Cytat:
Idą, ale mają własną, budowaną na innych danych.
z fałszywych przesłanek nie może wynikać logiczna prawda.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-07, 13:58   #1748
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
bo męskich nie banują, a damskie tak. więc bym znalazła taki damski, który może robić za męski, i bym nie dostała bana, choć to był damski
Super. A jaki sens widzisz w pakowaniu w takie dyskusje niebanowanych, dozwolonych, męskich sutków?
Sugerowałam dołączenie do stada i dywersję sutkową jako jedyny sposób ewentualnego zainteresowania facebooka tym, co wypisują owe oszołomy (po dołączeniu do dyskusji jako jeden z prawdziwych).
Tego, co w nawiasie nie doprecyzowałam, ale i tak nie czaję sensu latania po facebooku z męsko wyglądającym, damskim sutkiem.

No chyba, że:

?
Cytat:
dlatego do klauzuli sumienia powinien być dopisany fragment, że lekarz ma obowiązek wskazać dwóch innych, którzy się tak nie zasłonią. tak jest tutaj.
Sranie w banię. Jak sprzątnięcie rozsmarowanego na drzwiach gówna jest sprzeczne z sumieniem ciecia, to się zatrudnia innego.
Cytat:
z fałszywych przesłanek nie może wynikać logiczna prawda.
Logicznym jest dla Ciebie automatyczne wskazywanie dwóch innych osób, które zrobią coś, czego Ty nie chcesz zrobić, ale wiesz, że się stanie, bo oni to zrobią, bo właśnie po to ich wskazujesz - ale jak nie zrobisz tego sama, to będziesz mieć czyste sumienie?
Stary 2016-04-07, 15:04   #1749
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Sranie w banię. Jak sprzątnięcie rozsmarowanego na drzwiach gówna jest sprzeczne z sumieniem ciecia, to się zatrudnia innego.

Logicznym jest dla Ciebie automatyczne wskazywanie dwóch innych osób, które zrobią coś, czego Ty nie chcesz zrobić, ale wiesz, że się stanie, bo oni to zrobią, bo właśnie po to ich wskazujesz - ale jak nie zrobisz tego sama, to będziesz mieć czyste sumienie?
logicznym jest dla mnie to, że są rzeczy, których ktoś nie chce robić. i nie widzę powodu, by się zarzynać i robić absolutnie wszystko w imię idei. logicznym jest dla mnie to, że tam, gdzie moje kompetencje i obowiązki się kończą (z jakiegokolwiek powodu), wskazuję osobę, która może pomóc. albo nawet dwie.
Stary 2016-04-07, 15:35   #1750
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
logicznym jest dla mnie to, że są rzeczy, których ktoś nie chce robić. i nie widzę powodu, by się zarzynać i robić absolutnie wszystko w imię idei.
Ja rozumiem.
Nie rozumiem czym się Twoim zdaniem różni Twoja logika, stojąca na wypaczonych fundamentach od logiki prolajfera, stojącej na wypaczonych fundamentach?
Cytat:
logicznym jest dla mnie to, że tam, gdzie moje kompetencje i obowiązki się kończą (z jakiegokolwiek powodu), wskazuję osobę, która może pomóc. albo nawet dwie.
Co mają do tego kompetencje?
Stary 2016-04-07, 15:53   #1751
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem.
Nie rozumiem czym się Twoim zdaniem różni Twoja logika, stojąca na wypaczonych fundamentach od logiki prolajfera, stojącej na wypaczonych fundamentach?
bo prolajfer narzuca, ja nie.

Cytat:
Co mają do tego kompetencje?
chciałabyś, żeby aborcję przeprowadzał lekarz, który nigdy jeszcze tego nie robił?
Stary 2016-04-07, 16:46   #1752
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
bo prolajfer narzuca, ja nie.
Aaależ to ma wielki związek z logiką, o której niby rozmawiałyśmy .
Cytat:
chciałabyś, żeby aborcję przeprowadzał lekarz, który nigdy jeszcze tego nie robił?
Chciałabyś, żeby operacje przeprowadzali tylko lekarze, którzy już raz to robili?
Stary 2016-04-07, 19:35   #1753
thirky
on tired little feet

Dla mnie to jakiś bezsens- lekarz który jest anty aborcji zleca jej wykonanie innym lekarzom? Czy ja źle zrozumiałam coś?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-07, 19:54   #1754
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Dla mnie to jakiś bezsens- lekarz który jest anty aborcji zleca jej wykonanie innym lekarzom? Czy ja źle zrozumiałam coś?
Dobrze zrozumiałaś.
Ja nie zrozumiałam, dlaczego Kahoko próbuje przepchnąć "klauzulę sumienia" jako brak kwalifikacji.

Tu oszołomowate prolajfy, chcące zmusić kobiety do rodzenia i zabronienia aborcji w ogóle są logiczne: uważają, że to złe, więc ręki do tego nie przyłożą, a i oka nie przymkną, spróbują coś zrobić, żeby to się w ogóle nie działo.
To, o czym ona pisze powinno się zwać klauzulą "nie-mam-ochoty" i jest całkowicie nielogiczne jako jakkolwiek związane z "sumieniem". Na tej zasadzie lekarz-zielonoświątkowiec ma prawo odmówić transfuzji i czekać aż pojawi się jakiś inny, który ją zleci, bo to by było niezgodne z jego sumieniem posyłać kogoś do piekła, żeby ratować ciało?
Czy w sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia już będzie skrobał? Jeśli tak, to w jak złym stanie będzie musiała być kobieta, żeby ruszył dupę? Czy klauzula nie obowiązuje, jeśli akurat nie ma w pobliżu nikogo, kto mógłby go zastąpić?
Stary 2016-04-07, 20:10   #1755
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak to wygląda w UK. jeśli lekarz nie chce wykonać aborcji z powodów światopoglądowych (do których ma prawo), ma obowiązek wskazać dwóch innych lekarzy 'w okolicy', którzy to wykonają. mówię oczywiście o NHS, czyli tutejszym NFZ.
Cytat:
Dobrze zrozumiałaś.
Ja nie zrozumiałam, dlaczego Kahoko próbuje przepchnąć "klauzulę sumienia" jako brak kwalifikacji.
nie zrozumiałaś.
Cytat:
Tu oszołomowate prolajfy, chcące zmusić kobiety do rodzenia i zabronienia aborcji w ogóle są logiczne: uważają, że to złe, więc ręki do tego nie przyłożą, a i oka nie przymkną, spróbują coś zrobić, żeby to się w ogóle nie działo.
To, o czym ona pisze powinno się zwać klauzulą "nie-mam-ochoty" i jest całkowicie nielogiczne jako jakkolwiek związane z "sumieniem". Na tej zasadzie lekarz-zielonoświątkowiec ma prawo odmówić transfuzji i czekać aż pojawi się jakiś inny, który ją zleci, bo to by było niezgodne z jego sumieniem posyłać kogoś do piekła, żeby ratować ciało?
Czy w sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia już będzie skrobał? Jeśli tak, to w jak złym stanie będzie musiała być kobieta, żeby ruszył dupę? Czy klauzula nie obowiązuje, jeśli akurat nie ma w pobliżu nikogo, kto mógłby go zastąpić?
adeedra, to nie jest coś, co ja wymyśliłam.

Cytat:
Napisane przez NHS
The law states that any doctor with a moral objection doesn't have to certify a woman for an abortion. But they must recommend another doctor who is willing to help.
źródło.

sorki, mój błąd - musi wskazać jednego lekarza. kiedyś chyba było dwóch.
Stary 2016-04-07, 20:26   #1756
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
adeedra, to nie jest coś, co ja wymyśliłam.
Jest. Rozmowa zeszła na brak logiki. Wymyśliłaś, że to jest przykład logicznego rozwiązania. Nie jest logiczne. To pokręcony kompromis, w którym i wilk głodny i owca może zdechnąć.
Stary 2016-04-07, 20:32   #1757
thirky
on tired little feet

WTF? Nie widzę w tym żadnego sensu. Skoro dla niego aborcja= morderstwo to gdzie podziewa się jego sumienie w momencie kiedy świadomie zleca morderstwo drugiemu człowiekowi?

Stary 2016-04-07, 20:52   #1758
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Jest. Rozmowa zeszła na brak logiki. Wymyśliłaś, że to jest przykład logicznego rozwiązania. Nie jest logiczne. To pokręcony kompromis, w którym i wilk głodny i owca może zdechnąć.
okej, przyznaję Ci rację, że zero-jedynkowo-logiczne to to nie jest. ale jest to jak dla mnie rozwiązanie problemu, bo zmuszanie lekarzy do przeprowadzania aborcji wbrew ich przekonaniom skończy się jakąś rzeźnią, tak samo testowanie przekonań przyszłych ginekologów (z czasem może im się w głowach poprzestawiać). i w tym sensie, biorąc pod uwagę naturę ludzką, jest to logiczne rozwiązanie impasu, jakim jest sytuacja z ginekologami pro-life.

Cytat:
WTF? Nie widzę w tym żadnego sensu. Skoro dla niego aborcja= morderstwo to gdzie podziewa się jego sumienie w momencie kiedy świadomie zleca morderstwo drugiemu człowiekowi?
chodzi o umycie rąk. jeśli go zmusisz do wykonania tej aborcji, to jeszcze potnie tę kobietę w trakcie, z zemsty - po co to komu? co z tego, że będzie proces? lepiej dać mu możliwość wyboru, zrobienia zgodnie z jego przekonaniem, ale z koniecznością wskazania przybytku, w którym potrzeby kobiety zostaną zaspokojone.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

to ostatnie zdanie brzmi koszmarnie w kontekście aborcji, ale nie chce mi się go zmieniać
Stary 2016-04-07, 22:05   #1759
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
okej, przyznaję Ci rację, że zero-jedynkowo-logiczne to to nie jest. ale jest to jak dla mnie rozwiązanie problemu, bo zmuszanie lekarzy do przeprowadzania aborcji wbrew ich przekonaniom skończy się jakąś rzeźnią, tak samo testowanie przekonań przyszłych ginekologów (z czasem może im się w głowach poprzestawiać). i w tym sensie, biorąc pod uwagę naturę ludzką, jest to logiczne rozwiązanie impasu, jakim jest sytuacja z ginekologami pro-life.
Brzmi mi to jak przemyślenia po macaniu się przez ścianę z obłąkanym.
Cytat:
chodzi o umycie rąk. jeśli go zmusisz do wykonania tej aborcji, to jeszcze potnie tę kobietę w trakcie, z zemsty - po co to komu? co z tego, że będzie proces? lepiej dać mu możliwość wyboru, zrobienia zgodnie z jego przekonaniem, ale z koniecznością wskazania przybytku, w którym potrzeby kobiety zostaną zaspokojone.
Jak dla Ciebie rozwiązaniem problemu jest tworzenie sytuacji, w której psychopaci i chorzy psychicznie mogą zachować swoje dyplomy lekarskie i praktykować, to problem zgubionej skarpetki zapewne gotować odrąbaniem stopy rozwiązywać.
Człowiek, który bierze się za specjalizację, która niesie oczywiste obowiązki, stojące w sprzeczności z jego przekonaniami, ale mimo to decyduje się na praktykę, forsując swój światopogląd jest niebezpieczny, ale nie tak, jak ten, który twierdzi, że ma sumienie i to sumienie mu nie pozwala czegoś robić, ale świadomie kierować pacjentki do innego lekarza, który to będzie robił - i czuje się przez to nieskalany, usprawiedliwiony & whatever jest - że użyję profesjonalnego terminu medycznego: "p*erdolnięty".
Cytat:
to ostatnie zdanie brzmi koszmarnie w kontekście aborcji, ale nie chce mi się go zmieniać
Brzmi nieźle w porównaniu z wcześniejszymi argumentami, popierającymi tezę, jakoby należało ustępować terrorystycznym żądaniom psychopatycznych konowałów.
Stary 2016-04-07, 22:10   #1760
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi mi to jak przemyślenia po macaniu się przez ścianę z obłąkanym.

Jak dla Ciebie rozwiązaniem problemu jest tworzenie sytuacji, w której psychopaci i chorzy psychicznie mogą zachować swoje dyplomy lekarskie i praktykować, to problem zgubionej skarpetki zapewne gotować odrąbaniem stopy rozwiązywać.
Człowiek, który bierze się za specjalizację, która niesie oczywiste obowiązki, stojące w sprzeczności z jego przekonaniami, ale mimo to decyduje się na praktykę, forsując swój światopogląd jest niebezpieczny, ale nie tak, jak ten, który twierdzi, że ma sumienie i to sumienie mu nie pozwala czegoś robić, ale świadomie kierować pacjentki do innego lekarza, który to będzie robił - i czuje się przez to nieskalany, usprawiedliwiony & whatever jest - że użyję profesjonalnego terminu medycznego: "p*erdolnięty".

Brzmi nieźle w porównaniu z wcześniejszymi argumentami, popierającymi tezę, jakoby należało ustępować terrorystycznym żądaniom psychopatycznych konowałów.
bo ja z utopii (nie dla psychopatycznych konowałów w służbie zdrowia) schodzę do realnego świata, gdzie lekarzy jest za mało, by obsłużyć społeczeństwo - czy to w UK, czy w Polsce. w związku z tym, póki jest deficyt, akceptują ginów czy GP z takimi poglądami, ale dodali fragment, gdzie ci muszą udzielić informacji. gdyby ich wywalili, to kolejki byłyby o te 20-50% dłuższe. a aborcja to tylko część spraw, z którymi idzie się do gina (antykoncepcję tu załatwia GP lub pielęgniarka), więc nie widzę powodu (oprócz ideologicznego, z którym się zgadzam, na poziomie teoretycznym), by zabierać dobrych położników czy ginów prowadzących ciążę / leczących niepłodność w imię jedynej słusznej filozofii.
Stary 2016-04-07, 22:11   #1761
thirky
on tired little feet

Adeedra serio tlumaczysz takie oczywiste rzeczy?

Stary 2016-04-07, 22:29   #1762
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Adeedra serio tlumaczysz takie oczywiste rzeczy?
Nie. Tłumaczenie to jest wtedy, jak druga strona zaczyna rozumieć o co chodzi. Sztukę dla sztuki uprawiam - jak mawia Mistrz.
I staram się gryźć w język w odpowiednim momencie, żeby mnie za kontakty z Szatanem i przepowiednie nie spalili na stosie jak już się pewne kwestie oczywistymi konsekwencjami kruszyć będą.
Stary 2016-04-07, 22:36   #1763
thirky
on tired little feet

Cytat:
Nie. Tłumaczenie to jest wtedy, jak druga strona zaczyna rozumieć o co chodzi. Sztukę dla sztuki uprawiam - jak mawia Mistrz.
I staram się gryźć w język w odpowiednim momencie, żeby mnie za kontakty z Szatanem i przepowiednie nie spalili na stosie jak już się pewne kwestie oczywistymi konsekwencjami kruszyć będą.
Prorokuj, śmiało.

Stary 2016-04-07, 23:52   #1764
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
bo ja z utopii (nie dla psychopatycznych konowałów w służbie zdrowia) schodzę do realnego świata, gdzie lekarzy jest za mało, by obsłużyć społeczeństwo - czy to w UK, czy w Polsce. w związku z tym, póki jest deficyt, akceptują ginów czy GP z takimi poglądami, ale dodali fragment, gdzie ci muszą udzielić informacji. gdyby ich wywalili, to kolejki byłyby o te 20-50% dłuższe. a aborcja to tylko część spraw, z którymi idzie się do gina
Ograniczanie dostępu świrów do decydowania o życiu i zdrowiu setek ludzi jest "utopią", a umożliwianie im swobodnego działania "realnym podejściem"?
Serio czujesz się bezpieczna idąc do lekarza, którego sumienie działa tak, że nie ma problemów z oddelegowywaniem kogoś do innego lekarza - nie ze względu na brak kompetencji (jak próbujesz utopijnie wcisnąć), tylko fanaberie? Bo on nie chce czegoś zrobić?

To nie jest akceptacja tylko kombinatorstwo. I to paskudne.
Brakuje ginów? Część z nich to psychopaci? No to ich utopijnie oznakować.
Niebieski: ginekolog kierujący się wskazówkami medycznymi i potrzebami pacjentek.
Zielony: ginekolog prolajfowy, nieuznający aborcji.
Czerwony: psychol-pozer-hipokryta, którego sumienie pozostaje czyste, chociaż żaden etyk przy zdrowych zmysłach by tego nie uzasadnił tak, by trzymało się kupy.

Niebieski i zielony nie mieliby problemów z brakiem pacjentek. Proczojski chodziłyby do pierwszego, prolajfki do drugiego. Która poszłaby do czerwonego?
Cytat:
(antykoncepcję tu załatwia GP lub pielęgniarka), więc nie widzę powodu (oprócz ideologicznego, z którym się zgadzam, na poziomie teoretycznym), by zabierać dobrych położników czy ginów prowadzących ciążę / leczących niepłodność w imię jedynej słusznej filozofii.
Nie widzisz, bo nie chcesz widzieć.
Jaka jedynie słuszna filozofia?!
SUMIENIE nie jest relatywne. Istota sumienia nie jest relatywna.
To, że ja mam nieprzekraczalną granicę w innym miejscu niż Staszek to kwestia różnic światopoglądowych, ale my tu mówimy o sumieniu jednego człowieka, jednego lekarza, jednego czerwonego świra, który rozumując na tym poziomie w ogóle nie powinien mieć dyplomu i możliwości igrania z ludzkim zdrowiem i życiem, bo to oszust i kombinator.

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Frustracja na wczoraj: jak nasrane we łbie trzeba mieć, żeby przywoływać przykład niemal osiemdziesięcioletniej kobiety i w ten sposób udowadniać, że nawet TAK brzydka baba może mieć chłopa?

Policzyłam do stu i nie napisałam tego pod tym postem. Nie jestem z siebie dumna, trzeba było to zrobić.
Stary 2016-04-07, 23:55   #1765
thirky
on tired little feet

I jeszcze komunistę zrobiłaś z niego.

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Gdzie ten post?

Stary 2016-04-07, 23:56   #1766
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
I jeszcze komunistę zrobiłaś z niego.

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Gdzie ten post?
Tak, jakby ten opis nie pasował do komunisty .

Jaki post?
Stary 2016-04-07, 23:58   #1767
thirky
on tired little feet

Cytat:
Tak, jakby ten opis nie pasował do komunisty .

Jaki post?
O 80-latce

Stary 2016-04-08, 00:02   #1768
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
O 80-latce
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=30
Stary 2016-04-08, 00:13   #1769
thirky
on tired little feet

Napisz który post, bo nic nie widzę o tej 80

Stary 2016-04-08, 00:16   #1770
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisz który post, bo nic nie widzę o tej 80
Maria Czubaszek ma 77 lat.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości