Majówki 2016 - część trzecia - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-06, 21:22   #151
agassek
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Ja wstawiłam na lokalnej grupie, że wydam 4 naklejki, to po minucie już były chętne, ostatecznie dałam koleżance, to mnie regulaminem zaczęły straszyć

Już nie mówię o tym, że dziewczyny handlują tymi naklejkami

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:23   #152
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Zamrażanie nie pomaga, to mit. Bakterie i wirusy przechodzą w stan uśpienia. Dlatego laboratoria naukowe trzymają wszelkie paskuctwa w lodówkach i zamrażarkach wyginą ewentualnie jakieś wątłe ziutki-zarazki. Trust me, pracowałam w placówce PAN-u

Szumis, ten z nogami ma wyjmowaną część szumiącą. I reszta też powinna mieć takie kieszonki, no ale...

I my poimy łychą.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To lepiej nie zamrażać i prać tylko raz na np miesiąc? W miedzy czasie nie ma sensu wkladać do zamrażary?
Stary 2016-11-06, 21:25   #153
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Moja tesciowa sie jara tymi swiezakami i ostatnio jak opowiadala ze zbiera dla wnusi i niedlugo jej przywiezie, to mi witki opadly. Ja wogole nie lubie Biedronki. Moze i cos tam sie zmienilo ale ja mam w glowie uraz z lat nastoletnich. Gumowe paluszki, wodka Krajowa, palaca zywym ogniem i jakies watpliwej jakosci zarcie - tak sie zywilam w internacie
Nie chadzałam do Biedronki, bo była taka niezbyt. Potem przekonał mnie wódz Kaczyński. Powiedział coś , że to dla biedaków i zaczęłam chadzać z przekory. Teraz naprawdę jest sensownie.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:25   #154
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Pytanie do mam które już po porodzie miały okres . Mój przyszedł ponad miesiąc temu A teraz go nie ma już 2tyg . Od tamtej pory 3yesty zrobione , wynik brak ciąży . Jak było u Was ?
Dostałam pierwszy 2 tygodnie temu, a dziś jakieś niewielkie plamienie. Nie wiem, czy to się jeszcze rozkręci, czy może zaliczam owulację. Po pierwszej ciąży, jak już dostałam okres, to był normalny i regularny.

Martunia - zdrówka dla Zuzi, biedna mała. Może chociaż Tymka ominie.

Manu - jeszcze wracając do "family forever" od teściowej - to mi to zabrzmiało trochę jak groźba

Młode coś mi nie chciało na noc zasnąć, a ostatnio w nocy sam się na brzuch przekręca. Więc zrobiliśmy obrót, pogłaskałam po łepetynce, poklepałam po pupie i sam zasnął. O! Pochwaliłam i pewnie się zepsuje

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:26   #155
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ja też się wahałam między różanym a miętowym, wzięłam miętowy- mąż wybrał

O ja Cię, dobre, dobre

Rose i jak chlebek? Podszedł Małej?
Zjadla dwa okruszki takze czad
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:27   #156
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
To lepiej nie zamrażać i prać tylko raz na np miesiąc? W miedzy czasie nie ma sensu wkladać do zamrażary?
Pytalam meza-potwierdza mrozenie nie zabija bakteri. Teraz chyba bede prala te wszystkie pluszaki chociaz raz na jakis czas, narazie mala sie niby nie bawi za specjalnie no ale sa.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:27   #157
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
One sobie hibernują w zamrażarce, wyjmujesz i one jarają się, że są znów na świeżym powietrzu, tylko bardziej wypoczęte

Większość przynajmniej

Stary 2016-11-06, 21:33   #158
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Nie chadzałam do Biedronki, bo była taka niezbyt. Potem przekonał mnie wódz Kaczyński. Powiedział coś , że to dla biedaków i zaczęłam chadzać z przekory. Teraz naprawdę jest sensownie.

No nie dam sie przekonac i kuniec
Lubie za to Mrowke, bo maja fajne artykuly dekoracyjne. Z jedzeniem za to trudniej
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:34   #159
dzustam
Zakorzenienie

Ja tam piore częściej niz raz na miesiąc, jak oslinione, wytarmoszone i przewleczone po podłodze wiele razy, to siyp do pralki na 95. Taki tam pobyt w termach ...

Stary 2016-11-06, 21:37   #160
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Kocie, taaaa, grająco - piszczace zabawki to chyba niektórzy z nienawiści do rodziców dziecku prezentują!
Kiedyś mi moja siostra powiedziała że jak im coś takiego przyniosę to mi tym zęby wybije

Ja czekam na taka... zemsta kolegi tz za jakies stare problemy haha

Ale zrobilam za☠☠☠iste sushi!! Teraz przynamniej raz w tygodniu bede robic. 10x taniej niz kupic ;p
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:38   #161
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Ja wstawiłam na lokalnej grupie, że wydam 4 naklejki, to po minucie już były chętne, ostatecznie dałam koleżance, to mnie regulaminem zaczęły straszyć

Już nie mówię o tym, że dziewczyny handlują tymi naklejkami

U nas to samo, komplet po dwie dychy chodził
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 21:38   #162
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:

Hahaha, staram się tego wodza nie słuchać, ale siła takiego autorytetu i na mnie by pewnie podziałała

Cytat:
One sobie hibernują w zamrażarce, wyjmujesz i one jarają się, że są znów na świeżym powietrzu, tylko bardziej wypoczęte

Większość przynajmniej

Boszzzz, wyobrażam sobie jak oe odmarzają i są takie zajarane i rozkręcają imprezę

Cytat:
Ja tam piore częściej niz raz na miesiąc, jak oslinione, wytarmoszone i przewleczone po podłodze wiele razy, to siyp do pralki na 95. Taki tam pobyt w termach ...

Ale mi się Twoich postów nacytowało
O to to! O tą śline mi chodzi, bo wydaje mi się, że w tych wyślinionych elementach się namnaża nie wiadomo co. Choć piorę przed pierwszym podaniem, a potem już raczej okazjonalnie.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:38   #163
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Zabawki na 95st? jest co wyciągać?!

Stary 2016-11-06, 21:41   #164
urshoola
Zadomowienie

jaki czad...Maz kupił dla tej 2latki co była u nas wczoraj w Lidlu takie pałki kukurydziane.Marki Lidlowej.Patrzę skład...spoko tylko skrobia kukurydziana 100% i co ...dał Emilce to zabawy jedna...bo niczym nie dalo jej się uspokoić...5min i nie ma pałki....cała wyssala....dziś dostała też 1 sztunie aż się cała cieszyła ;-) nic jej nie jest żyje ;-) a radochy miała po pachy ;-)
także jakby co to polecam sklad wporzasiu.
ps.burak trawi nam się już dzień...a od 2 dni dostaje brokuła...się pytam...gdzie brokul?czemu na buraczkowo robi ;-(

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:54   #165
pluszowy_kot
Zakorzenienie

To ja się wyłamię - lubię biedronę Jajka "1" mają, ser edam rycki jest i nawet cheddar się zdarzy, mixy sałat w sensownych cenach, mąka/mleko tak samo, ręczniki papierowe i papier toaletowy też w dobrej cenie, płyny do prania i płukania też nam pasują tylko wędlin raczej nie kupuję, bo te paczkowane wychodzą drogo jak na skład. No i na wodę patrzę na butelkę z którego ujęcia, bo z jednego jest wyjątkowo paskudna. Zwykle czytam kto daną rzecz dla biedronki produkuje i porównuję skład z produktem "oryginalnym", praktycznie niczym się nie różnią. Poza tym mój domowy specjalista ds. produkcji obala mit o tym, że do biedronki to robią gorszej jakości, bo nie opłacałoby się przestawiać linii produkcyjnej, żeby robić gorsze Aaa obsługa to u nas migusiem, bardzo szybko kasują, jak zapytać gdzie coś jest to nawet zaprowadzą, nie zdarzyło mi się narzekać Chociaż chyba niebawem biedronkę zdradzimy, bo rzut beretem nam lidla niebawem otworzą
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 21:54   #166
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:

Ale co z pieskiem który szczeka?! Tylko go zamrazalam

95st??? Jest co wyciągać? Ja wypralam ostatnio 3 misie w temp 40 i nie nadaja sie na pokaz. Kolekcjonerskie, ciezkie do zdobycia

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-06 o 22:11
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 22:07   #167
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
jaki czad...Maz kupił dla tej 2latki co była u nas wczoraj w Lidlu takie pałki kukurydziane.Marki Lidlowej.Patrzę skład...spoko tylko skrobia kukurydziana 100% i co ...dał Emilce to zabawy jedna...bo niczym nie dalo jej się uspokoić...5min i nie ma pałki....cała wyssala....dziś dostała też 1 sztunie aż się cała cieszyła ;-) nic jej nie jest żyje ;-) a radochy miała po pachy ;-)
ps.burak trawi nam się już dzień...a od 2 dni dostaje brokuła...się pytam...gdzie brokul?czemu na buraczkowo robi ;-(
Hehe chyba sobie nie zdawałam sprawy,że aż tak będą się prezentowały kupki

Ja pluszaki piorę ale w 40 stopniach;/ i niedawno miałam fazę na codzienne wygotowywanie plastikowych zabawek. A że to robiłam w za małym garnku, na największym palniku to sporo zabawek mi się ciut roztopiło

Majlla ja pierwszy okres dostałam na początku sierpnia,a drugi po dwóch miesiącach, także nie ma czego się bać

Zrobiłam sobie szarlotkę bezglutenową. Tyle jej zjadłam, że chyba to wszystko oddam:/

Stary 2016-11-06, 22:17   #168
zabciajs
Zakorzenienie

Kocie, oni mają obowiazek Cie zaprowadzić Taka mają polityke.

Ja wole lidla, szybka sprawna obsługa, ciekawe produkty a co najwazniejsze najlepsze owoce i warzywa.
A nawet o dziwo tańszy sklep.
I z lidla mam już dwie ksiązki kucharskie, tez za naklejki
Ale niestety nie kupie tam wody która pije czy niektórych orginalnych produktów.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Ja plastiki polewam wrzątkiem, nie gotuje.
Stary 2016-11-06, 22:23   #169
agassek
Zakorzenienie

Żabcia, teraz znów będą książki, od 10.11 do 30.11 (chyba) mają rozdawać naklejki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 22:32   #170
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Zabawki na 95st? jest co wyciągać?!
Ktolikz lamaze lubi posiedzieć w ciepłej wodzie, podobnie słoń z pepco i miś z marksa&spencera. Jakby nie przetrwały kąpieli, to gdzie one by się pchały do dzieci

Cytat:
Ale co z pieskiem który szczeka?! Tylko go zamrazalam
No z pieska bakterie się też nie wymroziły...

A tak serio, "nico" - przynajmniej u mnie takie zabawki opadają, bo producent jest imbecyl i niech sam przychodzi ludziom do domow i je czyści. Hi hi.

Stary 2016-11-06, 22:37   #171
Anika1986
Zadomowienie

Plastkowe, silikonowe zabawki też sparzam ttlko wrzątkiem.

Pluszaki nowe piorę przed pierwszym użyciem. Wydało mi się to oczywiste, bo tak samo jak i w nowych ciuszkach dla takiego maluszka są jeszcze nie do końca wyptane barwniki, które mogą uczulać. Pewnie jak będzie starszy i nie zauważę skłonności alergicznych to przestanę

Do biedronki zaczęłam chodzić częściej teraz na macierzyńskim z tego względu, że jest to jeden z nielicznych sklepów do ktorego mogę wjechać normalnie wózkiem. Miałam jeszcze carrefoura, ale też przerobił się na biedronkę. W moim odczuciu jednak sporo się zmieniło, w stosunku do tego jak ten sklep wcześniej wyglądał.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 05:20   #172
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie do mam które już po porodzie miały okres . Mój przyszedł ponad miesiąc temu A teraz go nie ma już 2tyg . Od tamtej pory 3yesty zrobione , wynik brak ciąży . Jak było u Was ?
Nie martw się. Też miałam nieregularne po porodzie...

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 06:08   #173
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
My mamy dentinox i anaftin baby. Dentinox zjada jeszcze przed posmarowaniem bo slodki ze hej a jak juz cos wyladuje tu gdzie trzeba to nie dziala. Anaftin super i smakuje jak klej (chyba bo nie jadlam ale tylko takie mam skoharzenie).
Takich specjalnych zabawek nie mamy bo nie slyszalam o takich no ale zoologiczny blisko takze ten...
Ja dzis wracam do spania na mojej ukochanej ciazowej podusi. Ostatnio tak mnie bolą plecy po nocy jakby mnie ktos skopał. Maz grzeczny, Igoras w lozeczku to nie wiem kto. Teoche za nia tesknilam i nie wiem czemu dopiero dzis ja przeprosze.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
martunia, coś w te nasze dzieci na pół roku wstąpiło - mój też nie chce spać! Przy butelce już drzemie, ale nagle zaczyna się wiercić, kręcić i koniec, nie ma spania! Dziś jeszcze na dokładkę kupę zasunął, w trakcie przebierania postanowił oblać wszystko wokół, a jaką radochę z tego miał! Niby zasnął, za 15 minut mąż zajrzał a ten nie śpi, smoka sobie obraca, ale położył się przy nim, pogłaskał i dziecko zasnęło.

Za to apetyt ostatnio ma jak szalony - rąbie porcje 2 razy większe. Chociaż później chyba dłużej nie je, ciężko powiedzieć. Mleczko od cioci pałaszuje aż mu się uszy trzęsą a ja już nie wiem czasem które mu dawać, bo niby rozmrożone trzeba zużyć, moje stoi i też do zużycia a boję się, że jak do lodówki schowam to później podgrzać nie zdążę. Klęska urodzaju

A teraz z innej beczki - jak mnie denerwują grające, buczące i świecące zabawki dla dzieci! Moja mama wyciągnęła jakiegoś potwora, w którym podskakują piłki i który piłuje jakieś wkurzające melodyjki i dała młodemu, bo "Gabryś lubił". Nas po 5 minutach szlag trafił, dzieciak się zmęczył, na szczęście szybko to wyniosła. W ogóle co to dla dziecka za zabawa patrzeć na skaczące piłki i słuchać ryczących melodii? Dla mnie tylko ogłupia i zabija kreatywność, chyba ma spacyfikować dziecko, żeby siedziało na tyłku i było cicho. Chyba zabronię dawania mu takiego badziewia do zabawy, niestety u rodziców pełno tego się wala po dzieciakach kuzynki

Miśka też bawi się moniem przed zaśnięciem, mówi do niego itp.
Za to z apetytem słabiej...

Co do zabawek to niektóre są naprawdę wnerwiajace, a moja cora uwielbia farmę z Fisher Prica

Cytat:
chodzi o chwytanie zabawek palcem wskazjacym i kciukiem już nie cała rączka bo od 6m-ca się taka umiejętność wyksztalca i trzeba ją ćwiczyć ;-)
no i toczenie piłeczki to już coś innego niż grzechotki itd.Nad tym oballem się zastanawiam...tylko czemu tych zabawek jest tak dużo...nie wiadomo na co się zdecydować

jakiś link do takich zabawek?

Cytat:

Ja mam od dwóch miesięcy...opóźnienie 3-4 dni. Lekarz mi powiedział, że okres może się pojawić, a później na kilka miesięcy zniknąć i nie ma reguły.

Cytat:
Zamrażanie nie pomaga, to mit. Bakterie i wirusy przechodzą w stan uśpienia. Dlatego laboratoria naukowe trzymają wszelkie paskuctwa w lodówkach i zamrażarkach wyginą ewentualnie jakieś wątłe ziutki-zarazki. Trust me, pracowałam w placówce PAN-u

Szumis, ten z nogami ma wyjmowaną część szumiącą. I reszta też powinna mieć takie kieszonki, no ale...

I my poimy łychą.

Oooo szok! Wrzucam ponownie wszystko do pralki...

Cytat:
Hmmm może i my się skusimy na te pałki skoro Emilce smakowały.

Co do swiezakow nie pojmuje fenomenu, ale jak ktoś mądry napisał, one mają działać na dzieci, a nie na dorosłych. Dlatego z tego taka kasa.

Co do Biedronki to czasami wpadam na jakieś tematyczne akcje...ostatnio kubki dla mnie mistrzostwo świata ))

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 06:14   #174
Monanka83
Zakorzenienie

Co za tragiczna noc biegała z cyckiem w buzi
Stary 2016-11-07, 06:24   #175
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Co za tragiczna noc biegała z cyckiem w buzi
Uff dobrze ze my jeszcze nie biegamy aczkolwiek cycek co 1,5h był grany

Wirus atakuje wszystkich po kolei w domu rodzinnym ...

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 06:47   #176
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Uff dobrze ze my jeszcze nie biegamy aczkolwiek cycek co 1,5h był grany

Wirus atakuje wszystkich po kolei w domu rodzinnym ...

Kurczaki, Martunia, przesyłamy moc buziakow trzymajcie się dzielnie i karm Tymka ile wlezie
Stary 2016-11-07, 07:13   #177
fablous
Zakorzenienie

Hahahahaha piłeczki z zoologicznego, padłam 😂😂😂

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 07:38   #178
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Poza tym mój domowy specjalista ds. produkcji obala mit o tym, że do biedronki to robią gorszej jakości, bo nie opłacałoby się przestawiać linii produkcyjnej, żeby robić gorsze Aaa obsługa to u nas migusiem, bardzo szybko kasują, jak zapytać gdzie coś jest to nawet zaprowadzą, nie zdarzyło mi się narzekać Chociaż chyba niebawem biedronkę zdradzimy, bo rzut beretem nam lidla niebawem otworzą
Niestety nie zgodzę się z Tobą.Biedronka jak i Lidl czy Kaufland są sklepami dyskontowymi.I owszem trafiają produkty gorszej jakości.Potwierdził to nam nawet kolega pracujący w jednym z browarow ze na dyskonty idą inne produkty.I owszem opłaca im się to.Zwróćcie uwagę ze np. piwa mają inną pojemnośc niż wszędzie...555ml 565ml gdzie normalne mają 500ml poza karmi które ma już 400ml. I smak też mają inny. Tak sam jest z kawa, chipsami.Zawsze jest opakowanie ilestam gramów i 25%gratis. Człowiek się cieszy ze promocją a gratisem zamydlaja nam oczy dając G***no. Nie znalazlam takich opakowan np.w Auchan. O chipsach Wam pisalam że się mój mąż zatruł Lays'ami, mnie po tafcie lakierze do wlosow tak zsypalo ze wszyscy się mnie pytali czy mam ospe,kupiłam W Rossmanie i problemu nie było.Lenor dwupack super promocja skusilam się...rozcienczony niestety dużo odbiegal konsystencja od prawdziwego. Kolejna rzecz....Rafaello kupisz gdzieindziej niż w dyskontach i jest pyszny lekki krem w środku i migdał, weźmiesz z biedronki i masz tępy twardy krem zamulajacy w środku i znowu opakowanie ilestam procent gratis.Ja nie skreslam biedronki bo sama tam kupuje,czy pieluchy,czy ręczniki,rzeczy do kuchni,do domu, jakiś makaron się zdarzy ale mam już niestety czarna listę czego nie kupować.
Jak już widzę opakowania niestandardowej pojemności to po prostu omijam szerokim łukiem.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

no_doubt nie podrzuce Ci linka bo sama szukam ale buszowalam wczoraj na stronce oball'a...zglupialam tylko bo nie wiem co wybrac

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-07, 07:52   #179
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Żabcia, teraz znów będą książki, od 10.11 do 30.11 (chyba) mają rozdawać naklejki
Czesto mają do świąt taką akcje

Ula racja, kiedys kupilam pur do naczyc i woda.Gdzie indziej to sie nie zdarza.
Teraz bylam po chusteczki i kupilam fairy, bo teraz jego uzywam i zobaczymy czy sie rozni.

Miśki mimo braku allergi mam zamiar pozniej prac. Jednak to zbiera wszystko co mozliwe.
Musze pieska rozpruć i wyprać, bo Gabi go lubi.
Ale nie wiem czy sie odwaze na 90 :drzwistrach:

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Iwonia,nauczylam sie karmic z lekko podkurczonymi nogami, boli ale nie tak bardzo. I staralam sie nie usypiać przy karmieniu i szybko zajmować swoją pozycje. I dziś nie jestem aż tak polamana.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Martunia trzymajcie się
Stary 2016-11-07, 08:00   #180
majlla
Raczkowanie

Sa proszki antybakteryjne np. nappy fresh działają już w 40stopniach . Do zabawek chyba można ? Skoro do ubrań i pieluch można . Tak myślę hehe. Sama też piore i prasuje ewentualnie para z żelazka je traktuje ;D
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości