![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepszy i najgorszy podklad :)
Cytat:
![]() Dla mnie EOT, żeby nie zaśmiecać wątku, który przecież nie o tym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
CERA: mieszana
NAJLEPSZY: Cool Matte Rimmel 16h, L POŚREDNI: Lirene City Matt NAJGORSZY: jakis z miss sporty :P porazka :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Przyczajenie
|
Najlepszy podkład jakiego używałam to zdecydowanie Gosh X- Ceptional Wear. (chyba tak to się piszę). Doskonale krył- jak żaden inny. Cera stawała się gładka- jakby szlachetniejsza. Dlugo utrzymywał się też na twarzy- nawet w dusznych pomieszczeniach. W naszych recenzjach na KWC ma dość wysokie noty, więc chyba nie tylko ja jestem z niego zadowolona.
Natomiast najgorszy podkład to zdecydowanie z Viper- nie pamiętam dokładnie nazwy. Ale gdy go kupiłam dopiero zaczynałam się poważnie malować i nie znałam się jeszcze dobrze na markach kosmetycznych. Chyba też dobrałam sobie zbyt ciemny odcień, a moja twarz wygłądała jakby była poparzona. Koszmar!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Skora sucha, sklonna do wypryskow
NAJLEPSZE: * Podklad rozswietlajacy AA ( naturalne wykonczenie, duza gama kolorow, taniusi, ladnie rozswietla cere, dlugo sie trzyma) * Max Factor Lasting Performane NAJGORSZE: * Maybelline Ever Fresh * Rimmel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Najlepsze: Teint Idole Ultra i Isadora Velvet Touch w piance
Najgorszy to chyba Dermacol używany we wczesnej młodości zgodnie z przeznaczeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Przyczajenie
|
![]()
witam wszystkich
![]() ![]() wiem, ze jest tutaj duzo watków o podkładach, ale nie mogę znależć żadnego blizszego mojemu pytaniu... marzę, żeby mieć taką skóę... pomocy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Przyczajenie
|
Podkład jakiego obecnie używam to: La Roche-Posay Toleriane Teint i z całego serca polecam go każdej pani z cerą tłustą... chociaż nie tylko. Idealnie się rozprowadza, jest bardzo wydajny! Perfekcyjnie zakrywa wszelkie niedoskonałości przy czym jest mało widoczny... Ogólnie rewelacja! To zdecydowanie najlepszy podkład jakiego dotąd używałam... A najgorszy?? hmmmm muszę pomyśleć, napiszę jak tylko przyjdzie mi coś do głowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
Cera mieszana-
najlepszy dla mnie (szczegolnie zima ) Colour Adapt, Lasting preformance, Avonu- rozswietlajaco- antystresowy, kiedys lubilam Perfect wear. Ostatnio Excipial - ale to wlasciwie krem pigmentacyjny a nie podklad. Najgorszy: podklad Palomy kupiony z braku kasy -ale zaraz wyrzucony- nie pamietam juz jaki, byl okropny, mazal sie po twarzy Miss Sporty, So Soft - dostalam go od kolezanki, szybko oddalam mamie. True match do mnie leci - juz sie go boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Ja niezbyt często eksperymentuję z podkładami, więc nie mam zbyt wielkiego doświadczenia
![]() ![]()
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
Cera sucha
Najlepszy: LRP Unifiance Creme, IsaDora Velvet Touch (ciut za cieżka) Najgorszy: Bourjois Happy Light, ale też bublem nie był (takie 3 gwiazdki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Cera mieszana, wrażliwa.
Najgorszy - Rimmel, Stay Matte Najlepszy - Maybelline, Dream Matte Mousse |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Cera tlusta
Najlepszy : Kanebo liquid finish, potem Lancome Teint Idole Ultra Najgorszy: Miss Sporty So Matte |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Najlepszy jak dla mnie a mam cerę mieszaną to -
Max Factor Lasting Performance i Revlon Colorstay ![]() Najgorszy hmm było ich trochę np. z Avonu matujący (nie pamiętam dokładnej nazwy Personal Match chyba) nie krył za dobrze i zapach też jakiś taki ![]() drugi to z Maybelline Non Stop (już chyba go nie ma) niezbyt dobrze krył i matował .... Było ich jeszcze parę ale te dwa to najgorsze najbardziej .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
a jak u Was jest z efektem po podkładzie?
czy wyglądacie po nim poprostu lepiej niż przed, czy macie extra-gładziutką, porcelanową bużke? tylko bez skromności, proszę ![]() ja uzywam podkładu Lirene, wyglada ok, ale nie ukrywa wszystkich przebarwień, najjaśniejszy odcień jest dla mnie jednak troszkę za ciemny, no i te skórki na nosku... zawsze używam tezodrobiny jakiegos pudru, zeby sie 'przymatowić'. nie wiem co mam zrobić, zeby było perfect ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
Mam cerę suchą - bezproblemową
Najlepszy: Rimmel "Recover" (zakochałam się w tym podkładzie ![]() lubię też Vichy "Flexilift Teint" i Oriflame "Adaptive" Najgorszy: było ich wiele, np Nawilżający Oriflame |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
Najlepszy podkład to Dream Matt Musse Maybeline. Twarz po nim ma ładny, nie przesadzony kolor, po prostu jak naturalny, tylko taki jednolity. Wielkim plusem jest oczywiście efekt matu
![]() Nie uzywałam wczesniej zbyt często podkładu, ale z tych, ktore kiedys wpróbowałam, żaden nie spełniał moich oczekiwań i nawet nie pamiętam jakie to były. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
cera sucha. naczynkowa ze skonnoscia do alergii
najlepszy Revlon ColorStay super konsystencja , dlugo sie utrzymuje i ma rewelacyjny zapach! cudo i tanie ( ok 70 pln ) jedyne co moge powiedziec ze kiepskie opakowanie ''sloiczek'' i ciezko go wyjac ze srodka trzeba sie troszke namachac i Gosh X-ceptional wear fajne opakowanie, fajna kosystencja, dlugo sie trzyma i fajna cena ( ok 50 pln ) nagorszy hmmm Maybelline nie pamietam jak sie nazywa taki w niebieskiej tubce water cos chyba jakos tak.. trudno bylo go nalozyc bo plywal na skorze , krotko sie trzymal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Cera przeszusona luszczaca sie nieco na nosie i na czole po podkladzie Eris foundation matte - nie nadaje sie dla mnie w ogole- jasny odcien ladny i zapach i nic wiecej
![]() Po roku uzywania go mam problemy z sucha cera. Obecnie uzywam Rimmel Recover i nie podkresla suchej cery i pieknie rozpromienia daje mu 5+ W upaly uzywma kremu koloryzujace Avon spf 20 i jest swietny jak Recover tylko ze mniej kryje.
![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
najlepszy na lato Lancome Color ID na zimę Geuorlain Divinorka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
Cera mieszana
Najlepszy: satin make up Kolastyny ![]() Najgorszy: artdeco matujący, vichy matujący ![]() Ujdzie w tłumie: revlon colorstay ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Oceniam stosunek efektu, trwałości i wpływu na stan cery do ceny.
Najlepsze: Teint Idole Ultra Lancome Doube Wear Estee Lauder Dermablend Vichy Najgorsze : Colorstay Revlon Perfectly Real Clinique
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
cera tłusta
najlepszy- colorstay najgorszy- dream matt mousse mejbilajnu istny koszmar:| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Najlepszy?
Chyba Oriflame Aquasurge, czyli ten nawilżający(nawiasem mówiąc, dziwne, ponieważ mam cerę mieszaną, a ten podkład idealnie się u mnie sprawdza) ![]() Dobrze się rozprowadza, ładnie pachnie, jest wydajny, nawet dobrze kryje. Polecam każdemu. A najgorszy? Avon Color Trend. Okropność. Spowodował u mnie wysyp pryszczy, a poza tym mały wybór kolorów w katalogu(wszystkie zbyt ciemne), w ogóle nie chciał się rozprowadzać, miałam całą twarz w plamach.Zużyłam połowę opakowania i wyrzuciłam do śmieci, bo nie chciałam się słuzej męczyć. O nie, to nie dla mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Ja mam cerę mieszana ze strefą T. Oj trudno zliczyc ilu podkładów juz próbowalam
![]() Zdecydowanie najlepszy mój idol - Equalizer Estee Lauder Najgorszy - revlon colorstay |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Najlepszy podkład jaki miałam to taki z Avonu ale nie pamiętam nazwy,bo miałam go jakieś 6 lat temu,wiem tylko że był w takim granatowym opakowaniu jak szminka tylko większy,kosztował chyba 50 zł.Od niedawna używam podkładów z Vipery Artist Fluid-bardzo dobry a ostatnio kupiłam z Vipery Satin Look Perfect Matt-niezły,ale ten poprzedni był dużo lepszy.Najgorszy jaki miałam to z Avonu,kosztował ok.10 zł ColorTrend,strasznie wysuszał mi skórę .
Cera sucha i wrażliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
najlepszy: Oriflame - Giordani Gold adaptacyjny
najgorszy: jakiś tam z Miss Sporty - kiszka totalna cera mieszana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Moje podsumowanie:cera b wrazliwa mieszana-suche policzki i pod oczami.Tendencja do zapychania porow.
Najlepszy: Palladio-herbal foundation-za ladne krycie i lekkosc. Mary Kay-full coverage-za super krycie(niestety dostaje minusik za to ze nie moge go stosowac czesto-lekko zapycha) Srednie podklady: Neutrogena clean tint-kryje w miare ale nie powrocialm do niego(typ skory mi sie zmienil). Almay dla suchej skory-wysusza ale kryje niezle. Kevyn AUcoin-SEnsual skin enhancer-dobry jako korektor i super podklad na wieksze wyjscia-niestety nie do czestego uzytkowania(jest b ciezki) Physicians Formula rozswietlajaca spirala-niestety podkresla suche skorki i najjasniejszy odcien lekko za ciemny. Rimmel Recover-slabe krycie,najjasniejszy kolor za ciemny Koszmarki: Studio Gear Flawless makeup-maska silikonowa Maybelline everfresh-wysyp krost Nadal szukam idealu- chce wyprobowac nawilzajacy Diora i Kanebo Kate,Guerlain rozany tez mi sie marzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Elfiku - sprawdzałam na allegro podkład PALLADIO i .... nic - mają tylko bibułki
![]() pewnie za "wielką wodą" można go dostać bezproblemowo - ale u nas .... buuuuuuuuu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Wrażliwa cera mieszana
![]() Najlepszy póki co to Oriflame - podkład Normalizujący do cery mieszanej (wypróbowała całe mnóstwo podkładów ale do tego zawsze chętnie wracam) Największa porażka: L'oreal - Infallible Make-Up W sumie to wciąż szukam, może wreszcie znajdę kiedyś mój ideał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.