Lipcowe Panny Młode - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-18, 21:03   #151
agusnik
Raczkowanie

GG do agusnik
Dot.: LIpcowe Panny Młode

LAdne te wasze zaproszenia dziewczyny!!!
Ja juz zaczynam zabawiac sie w roznoszenie zaproszen.
Zaczelismy w te swieta. WIekszosc bedzie trzeba wyslac, bo rodzina i znajomi rozsiani po swiecie. Ale fakt,ze zblizajacy sie dlugi week end bedzie sprzyjal kolejnym spotkaniom, ktore trzeba wykorzystac!!!
agusnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 12:48   #152
marzka82
Rozeznanie

Katarzyna R - mamy podobne zaproszenia tyle, że sami je zaprojektowaliśmy. Znajoma narysowała nam prawie identyczną parę (wnętrze) i do tego zaprojektowała śliczną okładkę. Wszystko poszło już do drukarni (w której pracuje mój tata więc zaproszenia są za darmo ). Wszystko wyszło naprawdę ślicznie. Strasznie jesteśmy z nich zadowoleni

Poza tym w Święta udało nam się zaprosić całą moją rodzinę. Zostali nam jeszcze tylko znajomi i rodzina TŻ.

Wczoraj byliśmy też u Księdza i wszytko poszło bardzo sprawnie. Nie mieliśmy żadnych problemów, "kazań" itp. Słyszałam różne rzeczy o tym jak to jest u Księdza, ale u nas było bardzo wesoło. Spisaliśmy protokół i zostało nam dostarczenie dokumentów z USC.

Powlutku coś się zaczęło ruszać. Teraz pojawił się kolejny problem, w co się wystroić na poprawiny Macie jakieś pomysły?

Pozdrawiam
...Nie jedź szybciej, niż twój anioł stróż umie latać...
marzka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 13:08   #153
Wiktorynka
Zadomowienie

Na poprawiny proponuje dla kontrastu coś krótkiego lekkego i baaardzo wygodniego.
Stary 2006-04-19, 13:32   #154
marzka82
Rozeznanie

A może coś w tym stylu Czy za mało eleganckie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1642_1.jpg (17,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jh2545.jpg (33,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg beż.jpg (47,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2006-04-19, 13:44   #155
Wiktorynka
Zadomowienie

Jesli chodzi i mnie to wlasnie coś takiego byloby dla mnie idealne ... moje koleznanki na swoich poprawinach mialy roznie:

- jedna miala dlugą bordową sukienke- troszke jej mlodosci ujęla wygladala i jak powazna żona

- druga uszyla sobie cos w tym stylu jak te ze zdjecia i wygladala ślicznie, wlasnie tak jak wedlug mnie powinna wygladac Panna Mloda na swoich poprawinach.
Stary 2006-04-19, 15:06   #156
marzka82
Rozeznanie

A wiecie gdzie można znaleźć takie sukieneczki? Widziałam coś podobnego w Orsay, ale była czarna

Pozdrawiam
Stary 2006-04-19, 15:43   #157
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cześć Dziewczyny!!!
Zamówiłam w końcu dziś sukienkę, przymiarka w połowie lipca. Zaproszenia robiliśmy sami, nasze są bardzo proste, ale takie miały być (jak dorwę aparat wkleje fotki). Kilku gości już zaprosiliśmy, ale to dopiero kropla w morzu.

Co do sukienki na poprawiny ja też jestem za takimi typami jak wkleiła marzka82. W końcu to lipiec więc może być gorąco, po co się męczyć dwa dni w długich sukniach. Jedno wiem na pewno, bedzie krótka i lekka

Pozdarwiam
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 17:12   #158
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Dochodzi do was kolejna Lipcówka Stałam się nią przez przypadek...ślub planowany był na 16 czerwca 2007 jeżdziliśmy po salach jak nam się coś podobało to im się nie podobała liczba osób lub cena była gigantyczna. Dziś pojecheliśmy do lokalu którego w ogóle nie braliśmy pod uwagę ale zapytałam się dziewczyn z http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post1667682
i poleciły Zajazd Pod Gwiazdami w Lublinie. I żałuję, że wcześniej sie tam nie wybraliśmy bo terminów na czerwiec już brak więc pozostał 14 LIPIEC 2007.
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 18:44   #159
Wiktorynka
Zadomowienie

Na 2007 juz miejsca zarezerowane? ... O kurcze!
Moze wiekszosci to nie dziwi, ale mnie troche przraza ... chociaz słyszałam o tym ze we wrocławiu niektóre sale rezerwuje sie nawet na dwa lata wczesniej ... nas na szczecie taki "wyscig" nie dopadł ...

A jak tam u reszty lipcówek? Czy wy tez musiałyscie rezerwowac sale z takim duzym wyprzedzeniem?

A tak wogole to witaj Frecia_28 wśród lipcówek !
Stary 2006-04-19, 18:52   #160
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzka82
A wiecie gdzie można znaleźć takie sukieneczki? Widziałam coś podobnego w Orsay, ale była czarna

Pozdrawiam
We wrocławiu to wiem ... http://www.bellissima.pl/kolekcjev.php?kol=6&gr=0&poz=0 ale spróbuję zlokalizowac producenta ... w koncu któś to musi szyc
Stary 2006-04-19, 22:26   #161
marzka82
Rozeznanie

U nas z lipcem to też przypadek. Salę zamawialiśmy we wrześniu (w Ostrołęce) i wolne terminy zaczynały się od połowy października, a ja strasznie chciałam żeby było ciepło. Był jeszcze jeden termin w Święta Wielkanocne (bylibyśmy juz małżeństwem ), ale bałam się, że pogoda będzie brzydka. W ostatniej restauracji para przed nami przełożyła swój ślub na późniejszy termin, a my szybciutko wskoczyliśmy na ich miejsce

Mogę się jeszcze pochwalić, że zaliczyliśmy dziś poradnię małżeńską. Było trochę dziwnie, ale Pani była bardzo miła i zrobiło jej się nas szkoda, biedni studenci chcą się pobrać, a tu odsyłają ich od poradni do poradni i wpisała nam 3 spotkania za jednym razem W Wawie trzeba czekać jakieś 3-4 miesiące w kolejce do poradni Uff, jakbym miała wysłuchiwać tego wszystkiego na 3 sesjach...

Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-19, 23:04   #162
Wiktorynka
Zadomowienie

A nas ta cała poradnia jeszcze czeka w maju... uff jak my to przezyjemy ... no jakos bedzie trzeba

Za to nie jestem cała szczesliwa bo juz nie musze dokonywac trudnych wyborów z sukienka, nie musze sie o nią martwic ze jeszcze jej nie ma w salonie - bo w tym tygodniu dostałam wiadomość ze juz jest i czeka na przymiarke, i chyba nie musze sie juz martwic o buty - pani w salonie zaproponowała ze mi je sprowadzi ... cały dzien dzisiaj przebieralam w ofercie wreszcie rodzina odetchnała z ulga kiedy oznajmiłam ze buty wybrane. Swoją droga podziwiam cierpliwosć mojego otoczenia bo domyslam sie ze te moje rozterki zaczynają byc meczące

Teraz trzeba sie będzie zabrac za niezbede formalnosci.
Cierpliwie czekac na zaproszenia - powiedziano mi ze 14 dni roboczych ...
Stary 2006-04-19, 23:12   #163
Maadzia_82
Przyczajenie

Dot.: Słoneczne panny młode

Ja również 7.07.2007, w Poznaniu. Data cudna, ale z załatwieniem sali mieliśmy problemy 1,5 roku przed. No, ale sie udało i już nie mogę się doczekać 7.07.2007
Maadzia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 08:50   #164
Ewela82
Raczkowanie

Witam panny mlode Dolaczasm do grona z 29.07.2006 Czy ktoras z was jest ze Sląska-a moze nawet z Dabrowy Górniczej? My mamy przyjecie weselne w "Omedze" Moze mialyscie tam lub bedziecie mialy tam wesele. Chcialabym poznac wasze opinie...)
Ewela82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 09:19   #165
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Cytat:
Napisane przez Maadzia_82
Ja również 7.07.2007, w Poznaniu. Data cudna, ale z załatwieniem sali mieliśmy problemy 1,5 roku przed. No, ale sie udało i już nie mogę się doczekać 7.07.2007
Nie lubię takich trendów na daty ślubu :P przecież to nie ma znaczenia którego dnia się pobierzecie. choć fakt my bardzo chcieliśmy 16 czerwca a to dlatego że 16 dnia zaczeliśmy być ze sobą a 14 też jest fajny bo taki walentynkowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-20, 10:29   #166
annLee
Zakorzenienie

Witam kolejne lipcóweczki mimo,że na rok 2007
Ja osobiście gdybym miała myśleć o tym całym ślubie dłużej niż 6m-cy to dopiero bym na głowie dostała no,ale są pary,które swój ślub planują 2lata albo i dłużej...
U nas to był pełen spontan mój TŻ pewnego dnia(wraz z nadejściem Nowego Roku )stwierdził,że trzeba w końcu trzeba się"ZA TO WZIĄĆ"
Nie wierzyłam,że mówi poważnie,ale kiedy zamówił orkiestrę i przyniósł wolne terminy knajpy,która nam się zawsze podobała-doszło do mnie,że to nie przelewki i zaczęło się buszowanie po necie dzień i noc bo w tej kwestii byłam zielona jak groszek...
I tak trafiłam na wspaniały wizaż,któremu zawdzięczam naprawdę bardzo wiele i pewno zostanę w nim na wieki-wieków
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 10:45   #167
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28
Nie lubię takich trendów na daty ślubu :P przecież to nie ma znaczenia którego dnia się pobierzecie. choć fakt my bardzo chcieliśmy 16 czerwca a to dlatego że 16 dnia zaczeliśmy być ze sobą a 14 też jest fajny bo taki walentynkowy
U nas data była wypadkową wolnych terminów knajpy i orkiestry
Dla mnie nie ważne kiedy i gdzie ale Z KIM
1 wolny termin to właśnie 1lipca
Czyż to nie piękna data?
Stary 2006-04-20, 14:38   #168
Maadzia_82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28
Masz rację, nie data jest ważna Nam zależało, bo 7 obchodzimy rocznice, a na dodatek to rocznica ślubu rodziców mojego przyszłego męża. Oczywiście gdyby nie udało nam się załatwić tego terminu nie byłoby tragedii, ale skoro jest to się cieszymy. Ale przyznaję Ci 100% rację, że w tym całym wydarzeniu data odgrywa najmiejsze znaczenie.
Pozdrawiam.
Stary 2006-04-20, 14:57   #169
Maadzia_82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28
A poza tym w żadnym wypadku nie mialam na myśli, że data jest najważniejsza, bądź też, że inne daty są mniej fajne niż moja...bo mam wrażenie, że tak zrozumiałaś moją wypowiedź. To miała być odpowiedź na post zuzki.pl, która również ma ślub w dniu 7.07.07, a że jestem początkującą forumowiczką i to był mój pierwszy post nie zauważyłam opcji cytowania. Wiadomo, że dla każdego jego własna data ślubu jest najpiękniejsza...i niech tak zostanie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-20, 15:27   #170
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maadzia_82
A poza tym w żadnym wypadku nie mialam na myśli, że data jest najważniejsza, bądź też, że inne daty są mniej fajne niż moja...bo mam wrażenie, że tak zrozumiałaś moją wypowiedź. To miała być odpowiedź na post zuzki.pl, która również ma ślub w dniu 7.07.07, a że jestem początkującą forumowiczką i to był mój pierwszy post nie zauważyłam opcji cytowania. Wiadomo, że dla każdego jego własna data ślubu jest najpiękniejsza...i niech tak zostanie...
Nie denerwuj się
I nie gniewkaj.
Lubimy się czasami poczepiać,ale ogólnie to jesteśmy miłe
Czasami ludzie po prostu zbyt dużą wagę przypisują dacie a nie powodom dla których ten ślub biorą
I Frecia pewno tak pomyślała..
Ja zresztą też jestem wyczulona w tym temacie

Edytowane przez annLee
Czas edycji: 2006-04-20 o 22:53
Stary 2006-04-20, 21:05   #171
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Madzia - właśnie tak zrozumiałam Bo są dziewczyny, które przywiązują duuużą wagę do daty i do lokali też np. moja siostra cioteczna tak bardzo chciała mieć wesele w jednym z lubelskich lokali, że przełożyła ślub o 6 miesięcy :/ co dla mnie było lekką przesadą no ale ma swój wymarzony lokal. Ja przełożyłam swój bo tylko ta sala zgodziła się na wesele 120 osobowe reszta chciała 150 :/ lub nawet 180 :szok:
Stary 2006-04-21, 09:18   #172
Marshiana
Przyczajenie

Witam po długiej nieobecności
Przypominam że jestem "8-lipcówką". Zostało nam 2 miesiące i troszku. Więc trzeba sie już powaznie zabierać do roboty. No ja niedawno byłam jeszcze w "polu" ale chyba troszku poszłam do przodu. Do mojej listy mogę dołączyć:
prawie ukończony kurs przedmałzeński i poradnie; zamówiona sukienka ślubna (zdjęta juz miara) pierwsza przymiarka za tydzień; no i to wszystko.
Dla mnie to dużo ! Powiem Wam szczerze że jestem jakaś spokojna, przestałam panikować, myśle że ze wszytskim spokojnie zdążyć.
W ten weekend będziemy sobie projektować zaproszenia, a kurs tańca juz prawie sie ściagnął z neta więc od przyszłego tygodnia zaczynamy zabawę!
Uff...teraz już powolutku ...szukanie obrączek, bielizny (musze mieć staniczek na 1 przymiarke), kosmetyków bo chce sie sama umalować.
Myśle dziewczyny ze będzie ok! najważniejsze to spokój ducha no i 100% przekonanie że TEGO chcemy. Ja troche sie tego bałam ale teraz powiem wam ze juz bardzo chce byc jego żoną...juz czas na rodzine, na swoją rodzinę...Trzymam za wasz wszsytkie kciuki!!!
Pozdrawiam was cieplutko w tak piękny słoneczny dzień.
Marshiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-21, 09:37   #173
Ewela82
Raczkowanie

[jak myslicie, jakie bedzie lato 2006?? Mam nadzieje,ze bedzie cieplutko i co najwazniejsze bezdeszczowo,My bierzemy slub 29 lipca Slyszalam skrajnie rózne opinie od lata nacieplejsze od lat, po opinie,ze bedzie mokro i zimno:/
Ewela82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-21, 09:50   #174
Wiktorynka
Zadomowienie

A mnie dzisiaj dopadla świadomosc, ze to juz nie dlugo, ze tak na prawde, na powaznie .... ufff ... ale, ciesze sie i juz, i nie moge sie doczekac...
A lato bedzie piekne!!! Byle nie za gorące
Stary 2006-04-21, 10:23   #175
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marshiana
a kurs tańca juz prawie sie ściagnął z neta więc od przyszłego tygodnia zaczynamy zabawę!
A ja wlasnie poszukuje jakiegos kursu tańca.
Czy moglabym prosic o podopowiedzi gdzie go znaleść albo o jakies udostepnienie
Stary 2006-04-21, 10:33   #176
Marshiana
Przyczajenie

Wiktorynko,
o tym kursie tańca jeszcze nic nie wiem bo to mój narzeczony go wyszukał. Zobaczymy co to jest za cudo jak go przyniesie i go wypróbujemy
Wiem tylko że jest to kurs tańca by Elzajaczek (osloskop), na emulku.
Jak już bede go miała to napisze coik wiecej
Pozdrawiam

A pogoda w lipcu ma byc piękna!!!
Marshiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-21, 11:46   #177
NIUNIA***
Rozeznanie

W końcu mamy zaproszenia (Wysłane a na miejscu zostało nam chyba jeszcze10 do rozwiezienia)- wyszły naprawdę ładnie- tak jak chcieliśmy skromnie, ale ze smakiem
Ponadto dziś jedziemy porozglądac sie za obrączkami...powiem szczerze, że to wcale nie takie proste (nie da sie wszystkiego pogodzic- jak ładna to niepraktyczna itd)
W przyszłym tygodniu we wtorej jadę ogladać sukienki tzn. mam już upatrzoną, teraz jadę przymierzyći zobaczyc czy to "ta"
Wiem, ze to głupie, ale teraz cieszymy sie kazdym drobiazgiem- nawet tym, ze mozemy komus wręczyc zaproszenie
Stary 2006-04-21, 12:12   #178
marzka82
Rozeznanie

No to może zrobię małą aktualizację. Z tego co widzę trochę nas przybyło Jak kogoś pominęłam to proszę się upomnieć, dopiszę

"LIPCOWE PANNY MŁODE 2006"
"1 Lipcówki"

ami81
annLee
Mysz_ka
jorda
NIUNIA***
monfil - ślub w Chicago
Katarzyna R

"8 Lipcówki"
gosiah - ślub w okolicach Gdańska
adzik27 - ślub w Zielonce /k Wawy
e.m.i.l.k.a
Marshiana
nele – ślub we Wrocławiu

"15 Lipcówki"
Wiktorynka
mikamelika
gosiaczekdm – ślub w Wiśle

"22 Lipcówki"
Emiliana

"29 Lipcówki"
MONA.LIZA - ślub w Mysłowicach
marzka82 - ślub w Ostrołęce
monika_mmf - ślub w Dąbrowie Górniczej
agachuda123 - ślub w Gnieźnie
Jagoda24
Puniax
moniniteczka
IZII
asgo20
Martinixxx
82anusia
Rosie29 – ślub Podkarpacie
Ewela82 – ślub w Dąbrowie Górniczej

"LIPCOWE PANNY MŁODE 2007"
"7 Lipcówki"
Madzia_82
"14 Lipcówki"
Frecia_28

Pozdrawiam

Edytowane przez marzka82
Czas edycji: 2006-07-18 o 09:05
Stary 2006-04-21, 12:43   #179
annLee
Zakorzenienie

niunia-pochwal się zaproszonkami-nie bądż taka
My planujemy zaproszeniowy weekend właśnie...nie mogę się zdecydować na 1 typ. może po prostu zrobię kilka różnych
Stary 2006-04-21, 13:29   #180
Katarzyna R
Raczkowanie

GG do Katarzyna R

Cytat:
Napisane przez annLee
niunia-pochwal się zaproszonkami-nie bądż taka
My planujemy zaproszeniowy weekend właśnie...nie mogę się zdecydować na 1 typ. może po prostu zrobię kilka różnych
swietny pomysl! zrob kilka roznych

albo - LOSOWANIE

ja jeszcze czekam na swoje a tez bym juz z przyjemnoscia "porozdawala"

bylam juz wstepnie obgadac wystroj sali, kolorystyke, ilosc gosci, teraz zostaje rozdac zaproszenia i czekac kto potwierdzi
Katarzyna R jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości